Κέρκυρα Κεφαλονιά Κέρκυρα ή Κεφαλλονιά με παιδιά

Tania79

Member
Μηνύματα
16
Likes
4
Γεια σας. Σκέφτομαι να πάμε οικογενειακώς στην Κέρκυρα ή στην Κεφαλλονιά.Λόγω παιδιών θα ήθελα ιδανικά ένα μέρος με ωραία παραλία αλλά όχι και τελείως αποκομμένο. Ποιο νησί μου προτείνετε και σε ποιες περιοχές συγκεκριμένα? Αν έχετε να μου προτείνετε και κάποιο κατάλυμα θα με βοηθούσατε πολύ. Σας ευχαριστώ.
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Έχουμε επισκεφτεί και τα δύο νησιά, για αρκετές μέρες, πριν γεννηθεί ο γιος μας, όμως.
Κρίνοντας από όσα βλέπω και τώρα σε ταξίδια μαζί του, θα επέλεγα με χίλια Κεφαλλονιά. Άλλη κλάση, για τα γούστα μας.
Η Κέρκυρα μας φάνηκε παραπάνω τουριστικοποιημένη απ' όσο αντέχουμε, πιο ζόρικη στις μετακινήσεις, ειδικά το βόρειο κομμάτι και οι παραλίες που μας άρεσαν ήταν μόνο όσες πήγαμε με νοικιασμένη βάρκα, κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα.
Η Κεφαλλονιά μας τρέλανε! Πιθανολογώ ότι οι παραλίες στα νότια και ανατολικά είναι πιο αβαθείς, βέβαια δεν ξέρω τι προτιμάτε (εμείς πάμε σε βαθιές).
Ανάλογα πόσες μέρες θέλετε να πάτε, θα σας έλεγα να σπάσετε τη διαμονή στα δύο, είναι μεγάλο το νησί. Είχαμε μείνει κάμποσες μέρες στα Διβαράτα και ακόμα μερικές στα Τραυλιάτα. Αν θέλετε δίπλα στην παραλία, θα έλεγα Σκάλα, Σάμη ξέρω γω. Αλλά δεν είμαι καλός σε αυτά, ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι. :)
Σίγουρα πάντως, τα χωριά εκείνα πλησίον του Αργοστολίου, το Ληξούρι, το Φισκάρδο, το σπήλαιο Μελισσάνης, και κάτι ΠΑΡΑΛΙΑΡΕΣ δυτικά -βορειοδυτικά είναι φοβέρες εικόνες για την οικογένεια. :)
 

Στάθης

Member
Μηνύματα
504
Likes
979
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία
Κ εγώ Κεφαλονιά ψηφίζω! Δεν έχω πάει με παιδιά αλλά είναι πιο οικογενειακά από Κέρκυρα και φυσικά έχει πολύ πιο ωραίες παραλίες!!
Εγώ θα πρότεινα κοντά στο Αργοστόλι για διαμονή. Να κάνετε τις βόλτες σας το βράδυ και επίσης έχει πολύ ωραίες παραλίες με ρηχά νερά όπως ο άι Χέλης κ ο Πλατύς γιαλός.
Πολύ ωραία παραλία για παιδιά είναι κ το Ξι αλλα είναι αρκετά ερημικά για να μείνεις εκεί. Δεν νομίζω ότι αξίζει.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Χωρίς δεύτερη σκέψη Κεφαλλονιά για τις αμέτρητες παραλίες της και όχι μόνο.
Απαραίτητο για να την εξερευνήσετε το αυτοκίνητο. Προσωπικά προτιμώ το νότιο μέρος αλλά θα σου αναφέρω μερικές από τις καλύτερες και ρηχές παραλίες με τυχαία σειρά που μπορείτε να πάτε με τα παιδιά.

Η παραλία Σπαρτιά απέχει περίπου 14 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η παραλία Κλιματσιάς. Τα Σπαρτιά είναι ένα από τα χωριά στην νότια Κεφαλλονιά και παραλία του χωριού είναι αμμώδης και περιτριγυρισμένη από βράχια. Έχει ρηχά, ήρεμα νερά που καθιστούν την παραλία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι ανοργάνωτη, όμως βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό, όπου μπορείτε να βρείτε καταστήματα και ταβέρνες για τα απαραίτητα.

spartia-1.jpg


Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων απο το Αργοστόλι θα βρείτε επίσης την παραλία του Άι Χέλη είναι οργανωμένη παραλία στα νότια της Κεφαλονιάς, κοντά στο χωριό Σβορωνάτα της Λειβαθούς. Ρηχά νερά, ξαπλώστρες, ομπρέλες, καντίνα και το ξεχωριστό γκρίζο χρώμα της παραλίας του Άη Χέλη Η πρόσβαση στον Άι Χέλη είναι εύκολη, καθώς ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος φτάνει ως τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ πίσω από την παραλία.
89515687_799255210583368_5098371268365778944_n.jpg


Η Παραλία Πλατύς Γιαλός κι αυτή πολύ κοντά στο Αργοστόλι είναι η φυσική συνέχεια του Μακρύ Γιαλού, από τις ωραιότερες παραλίες στην Κεφαλλονιά, βραβευμένη με γαλάζια σημαία,υπέροχα πεντακάθαρα νερά και παχιά άμμος.
ef92865c71e46f7f3f7b863d1ce04591_XL.jpg


Δίπλα στην κοσμοπολίτικη παραλία του Μακρύ Γιαλού, στην περιοχή Λάσση βρίσκεται η μικρή παραλία Γραδάκια. Έχει ψιλή γκρι άμμο κατάλληλη για παιδιά. Από τα Γραδάκια έχετε θέα και το μικρό νησί Βαρδιάνοι.
Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ντους και μια καντίνα που προσφέρει κρύα πιάτα και αναψυκτικά.
2-26.jpg


Μόλις 4 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι επίσης μπορείτε να πάτε στις Μηνιές και στην ομώνυμη παραλία της αλλά και στις Άμμες.

Οι παραλίες της Κεφαλλονιάς γενικότερα είναι πάρα πολλές και πανέμορφες αλλά εδώ ανέφερα μερικές που μου ήρθαν στο μυαλό κατάλληλες για παιδιά, με αβαθή νερά και εύκολη πρόσβαση.

Αν θέλεις να πάρεις μια καλή γεύση για τις Κεφαλλονίτικες παραλίες και να αρχίσεις να τις ονειρεύεσαι από τώρα ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω βιντεο με τις "88 (ναι τόσες, καλά διάβασες) καλύτερες παραλίες της Κεφαλλονιάς"!!!

Για διαμονή θα σας πρότεινα Αργοστόλι ή Λάσση ώστε να έχετε γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε όποιο μέρος θέλετε να πάτε χωρίς να είναι υποχρεωτικό να μπείτε στο αυτοκίνητο.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Γεια σας. Σκέφτομαι να πάμε οικογενειακώς στην Κέρκυρα ή στην Κεφαλλονιά.Λόγω παιδιών θα ήθελα ιδανικά ένα μέρος με ωραία παραλία αλλά όχι και τελείως αποκομμένο. Ποιο νησί μου προτείνετε και σε ποιες περιοχές συγκεκριμένα? Αν έχετε να μου προτείνετε και κάποιο κατάλυμα θα με βοηθούσατε πολύ. Σας ευχαριστώ.
Χμμμ....τί ηλικία έχουν τα παιδιά σας? Αν και στην Κεφαλλονιά δεν έχω πάει, θεωρώ πως τα παιδιά σας ειδικά εάν είναι από 12-13 χρονών και πάνω, μάλλον στην Κέρκυρα θα ευχαριστηθούν περισσότερο. Είναι νησί που θεωρώ δίνει πολλά ερεθίσματα στον επισκέπτη. Και πολλά αξιοθέατα, και ωραία πόλη, και σαφέστερα πολύ περισσότερες επιλογές ειδικά εάν είναι τα παιδιά στην εφηβεία να βγουν και να κάνουν τις βόλτες τους. Επιπλέον, δεν προβλέπω το καλοκαίρι του 2021 να είναι κανένα νησία "υπερβολικά τουριστικοποιημένο" (με την έννοια που το ξέραμε μέχρι το 2019). Πρσωπικά η ψήφος μου πάει στην Κέρκυρα. Τώρα εάν είστε με πολύ μικρά παιδιά, και εάν το κριτήριο είναι μόνο κάποιες παραλίες χωρίς πολλές μετακινήσεις, ίσως να είναι ΟΚ και η Κεφαλλονιά
 

Tania79

Member
Μηνύματα
16
Likes
4
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Τα παιδιά μου είναι μικρά,οπότε προσανατολίζονται προς Κεφαλονιά. Που θα μου προτείνατε να μείνω; Να είμαστε δίπλα σε μια ωραία παραλία για τις φορές που δε θέλουμε να μπούμε σε αυτοκίνητο και παράλληλα να είμαστε κοντά σε κάποιο μέρος οπου θα μπορούμε να πάμε μια βόλτα ή να ψωνίζουμε τα απαραίτητα. Ευχαριστώ πολυ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom