Κίμωλό μου, παράδεισό μου...(και λίγο από Μήλο)

Myra

Member
Μηνύματα
33
Likes
40
Καλημέρα σας!Γράφω για πρώτη φορά την ταξιδιωτική μου ιστορία..οπότε η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο άγχος.Ελπίζω να σας αρέσει και το βασικότερο,να σας μεταδώσω το feeling μου από αυτό το νησί! Ξεκινάμε!


Σεπτέμβρης του 2018.Μέσα για την ακρίβεια.Αποφασίζω να προτείνω στο φίλο μου να πάμε ένα διήμερο κάπου.Παίρνω άδεια ένα σαββατοκύριακο από τη δουλειά και διαλέγω την Κίμωλο. Γιατί έτσι. Γιατί πιστεύω ότι αυτό το νησί ήταν κάποτε γραφτό να το επισκεφτώ.Γιατί μ' αρέσει η ίδια η λέξη " Κίμωλος".. Ο ήχος της με κάνει να σχηματίζω στο μυαλό μου έναν θαλασσί βόλο που κυλάει ..και μια ταπεινότητα,

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Ξημερώματα(και όχι δε δίνω δικαιώματα ! :p ) και εμείς κατευθυνόμαστε για το Ελευθέριος Βενιζέλος με το Χ95. Η πτήση μας για Μήλο (απ'όπου θα περνούσαμε απέναντι,στην Κίμωλο) ήταν με την skyexpress 7 παρά κάτι το πρωί.. Ταξιδέψαμε με ελικοφόρο και γενικά με μία εταιρεία αρκετά αμφισβητήσιμου κύρους, αφού τα παράπονα στις αξιολογήσεις της skyexpress δίνανε και παίρνανε,. Τίποτα δε μας πτόησε όμως. Είχα ανάγκη να κάνω μια τρέλα και ο αγαπημένος μου ακούει περιπέτεια και λέει "πάμε!
Φοβερό πράγμα το αεροπλάνο ρε παιδί μου.. 07:00 είσαι Αθήνα στο Ελ.Βενιζέλος και 07:40 είσαι στη Μήλο ..
Και βγαίνεις από το αεροδρόμιο και αντικρίζεις αυτό .....
DSC_0008.JPG




Τί να πω.. 08:00 η ώρα και μπροστά μου είχα τοπίο από τον Άρη..!!!!!!!!!!!

Σκοπός μας ήταν να πάμε μια βόλτα στη χώρα της Μήλου,την Πλάκα, και ύστερα να παίρναμε καραβάκι για Κίμωλο .Έτσι λοιπόν περπατήσαμε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, κάναμε οτοστόπ και ένας ευγενέστατος κύριος με φορτηγάκι μας επιβίβασε προς τον Αδάμαντα (το λιμάνι της Μήλου) !!!! Από εκεί πήραμε τοπική συγκοινωνία και φτάσαμε στη χώρα της Μήλου ..Η ώρα πριν τις 10:00 .. Κάναμε μια βόλτα στη χώρα της Μήλου, και ερωτευτήκαμε ακόμα πιο πολύ, και ανεβήκαμε σιγά σιγά προς το κάστρο όπου η θέα ήταν μαγική ....

DSC_0015.JPG

DSC_0024.JPG
DSC_0014.JPG
DSC_0025.JPG
DSC_0046.JPG


Η θέα από το κάστρο της Μήλου ήταν μαγική, τα στενά ήταν γραφικά και παντού ντόπιοι ηλικιωμένοι που μας καλημέριζαν με χαμόγελο..!!! Άνετα θα έκανα γιόγκα σε εκείνο το μέρος όπου ήμασταν 3 με 4 άτομα..Τίποτα...Το νησί είχε ξυπνήσει μόνο για εμάς.. Και ναι, ήταν κατάνυξη να εξερευνείς τη χώρα της Μήλου στις 09:30 το πρωί.. Χωρίς ορδές τουριστών, χωρίς πολλή ζέστη και χεράκι χεράκι με το αμόρε..

Η αλήθεια είναι ότι το κάστρο της Μήλου ο φίλος μου το περίμενε πιο εντυπωσιακό, αλλά η θέα του τοπίου ήταν πραγματικά breathtaking... " Μπράβο στη Μήλο! Άλλη φορά θα τη γνωρίσουμε αυτήν! " είπα μέσα μου και ξεκινήσαμε για την Πολλώνια της Μήλου , απ' όπου θα παίρναμε καραβάκι για να περάσουμε απέναντι στην Κίμωλο.. Κάπου εδώ να αναφέρω ότι οι συγκοινωνίες στη Μήλο ήταν πολύ καλές και συχνές και οι άνθρωποι εξυπηρετικοί (πλην μιας οδηγού ταξί που μας πήγε στο λιμάνι της Μήλου στην επιστροφή και έκραζε την Κίμωλο, τους ξένους και μας που ήρθαμε μόνο για την Κίμωλο!) .. Επίσης να αναφέρω ότι δεν είχαμε αμάξι αλλά θα νοικιάζαμε στην Κίμωλο. Δε νοικιάσαμε από Μήλο γιατί...γιατί θα μάθετε σύντομα..

Να ' μαστε λοιπόν στην Πολλώνια, το άλλο λιμάνι της Μήλου .Από εδώ φεύγει το καραβάκι για την Ψάθη ,το λιμάνι της Κιμώλου.
DSC_0054.JPG



Εισιτήριο των 2 ευρώ(!!!!!) και περίπου 20 λεπτά διαδρομή για Κίμωλο..
DSC_0055.JPG
DSC_0064.JPG
DSC_0066.JPG


DSC_0079.JPG

Να τη η όμορφη Κίμωλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κατεβαίνουμε από το καραβάκι και πάμε να φάμε κάτι στο λιμάνι και μετά να πάμε στο δωμάτιο για check in. Εννοείται πως δεν είχαμε αποσκευές παρά μόνο ένα σακίδιο πλάτης και οι δύο με τα απαραίτητα ρούχα κλπ για 2 μέρες ταξίδι. Φάγαμε στο Postali μια ωραία μακαρονάδα και βουρρρ για check in.


Μείναμε στην καταπληκτική " Κιμωλίς " όπου η ευγενέστατη ξενοδόχος μας εξυπηρέτησε άψογα .Λοιπόν πληρώσαμε 67 ευρώ για ένα βράδυ κι αυτό γιατί ήταν Σεπτέμβρης... (Τώρα η βραδιά κοστίζει εκεί 130 ευρώ )..Αξίζει όμως , καθώς είναι όοοοολα στην εντέλεια,περιλαμβάνει πρωινό σε μια πανέμορφη αυλίτσα και το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τα πάντα και κυρίως με ένα κρεβάτι για 3 άτομα!!!!!!!!!!Πολλά μπράβο στην ξενοδόχο !
Και φυσικά μας έφτιαξε τρελή φάση να νοικιάσουμε αμάξι από ένα μαγαζί στο λιμάνι όπου δούλευε ο γιος της νομίζω και ενώ πληρώσαμε για μία μέρα,ουσιαστικά το κρατήσαμε μιάμιση!Παίρνουμε λοιπόν το τουτού και πάμε...


Ώρα για μπάνιο στα Πράσσα!!!Ίσως top 3 παραλίες της ζωής μου!
Υπήρχαν ομπρέλες-ξαπλώστρες και μια καντίνα αλλά πολλοί ήταν κι εκείνοι που άραζαν με την πετσετούλα τους λίγο πιο δίπλα.

DSC_0090.JPG


DSC_0094.JPG

Ναι, ήταν λίγο μπούζι το νερό αλλά μπκήκαμεεε !!!!!!

DSC_0097.JPG


Τα πετρώματα της κιμωλίας είναι ορατά παντού..
DSC_0135.JPG


DSC_0142.JPG




Κάπου εδώ ρίξαμε έναν υπνάκο στην ξαπλώστρα και ύστερα φύγαμε για το Σκιαδί!
Τί εστί Σκιαδί;! Δείτε και μόνοι σας!

DSC_0170.JPG





Το λεγόμενο "πέτρινο μανιτάρι".. Πραγματικά η διαδρομή είναι εκπληκτική στο μονοπάτι.Εφοδιαστείτε με νερά και κάμερα!
DSC_0195.JPG

DSC_0209.JPG

DSC_0144.JPG
DSC_0165.JPG
DSC_0159.JPG


Και αφού περπατήσαμε στο μονοπάτι για το Σκιαδί(οδηγείτε από τη Χώρα μέχρι ένα σημείο και ύστερα ακολουθείτε ένα μονοπάτι με τα πόδια γύρω στα 20 λεπτά περπάτημα)ξαναμπήκαμε στο αμάξι και συνεχίσαμε την εξερεύνηση στο νησί

Βόλτα στη χώρα της Κιμώλου και στα πέριξ !!!!




DSC_0223.JPG



Άσπρο και μπλε στη χώρα...
DSC_0073.JPG



Ντέι γαϊδουράκι ντέι...

DSC_0081.JPG


DSC_0221.JPG
DSC_0226.JPG
DSC_0230.JPG

DSC_0237.JPG

Η κουκλίστικη χώρα της Κιμώλου.
DSC_0257.JPG
DSC_0283.JPG
DSC_0288.JPG
DSC_0277.JPG
DSC_0290.JPG
DSC_0259.JPG


DSC_0267.JPG
DSC_0269.JPG


Ώρα για μαμ.. και φυσικά .. " Καλή καρδιά ". Το μαγαζί αυτό στη Χώρα ίσως έχει λιιίγο τσιμπημένα αλλά εξαιρετικά πιάτα..

Όσο για ποτάκι.. Υπάρχουν κάποια μπαράκια στη Χώρα, κατ' εμέ τόσα όσα αρκούν για ένα μικρό ατμοσφαιρικό νησί όπως η Κίμωλος. Βέβαια το νησί ήταν σαφώς σχεδόν άδειο δεδομένου ότι ήταν μέσα Σεπτέμβρη. Εγώ πάντως δε χρειάζομαι κόσμο για να ανακαλύψω ένα μέρος. Θα μου πεις έχει να κάνει και με το είδος των διακοπών που επιθυμείς. Σωστά!Για τη δική μας φάση λοιπόν ήταν ό ,τι πρέπει! Εμείς κάναμε μια βόλτα και δυο και τρεις και ύστερα πήγαμε στο δωμάτιο, καθώς οι δυνάμεις μας δεν ήταν για ποτάκι ,ειδικά μετά τα φαγητά λουκούμια στο μαγαζί "Καλή καρδιά".
Ο ύπνος λοιπόν θρέφει τα μωρά και τα ξυπνά πρωί Κυριακής ,νωρίς για βόλτα στη χώρα,στο Κάστρο και στα μουσεία της Κιμώλου ..

Το κάστρο της Κιμώλου ένας λαβύρινθος ρε παιδί μου..Μ' αρέσει που νόμιζα ότι η Χώρα ήταν μικρή..!!Χαχα! Χανόμασταν και ήταν υπέροχα, ο δρόμος μας έβγαζε στις αυλές κατοίκων οι οποίοι χαμογελώντας μας έδειχναν από πού θα βγούμε ξανά στο σωστό δρομάκι..
DSC_0282.JPG
DSC_0280.JPG


Στο χώρο της φωτογραφίας που ακολουθεί οι ντόπιοι οργάνωσαν το βράδυ προβολή ταινίας ..!
DSC_0319.JPG



Λίγο πιο πέρα, οι γάτες γυρίζουν τη δική τους ταινία...
DSC_0261.JPG



Επόμενη στάση το αρχαιολογικό μουσείο της Κιμώλου, το οποίο επίσης βρίσκεται στο Χωριό(δηλαδή τη Χώρα της Κιμώλου ). Ένα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο με ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή "Ελληνικά" του νησιού.
DSC_0317.JPG
DSC_0316.JPG



Τί ώρα είναι; Ώρα για φαγητό! Στο λιμάνι μας περιμένει μια πανέμορφη ταβέρνα, το " Κύμα" , το οποίο μας φάνηκε εξαιρετικό και γρήγορο στο σέρβις! Το μαγαζί βρίσκεται πάνω στην παραλία και η αίσθηση του να γεύεσαι και να έχεις τη θάλασσα στα 3 μέτρα είναι μοναδική...!
Είχε φτάσει η ώρα της επιστροφής.. Καραβάκι για Μήλο και ύστερα καραβάρα για Αθήνα...

Τώρα που σας τα γράφω όλα αυτά αναρωτιέμαι κι εγώ αν ήταν όντως ένα σαββατοκύριακο μόνο.. Χα!..κι όμως! Ίσως κάποιοι θεωρήσετε ότι ήταν πολύ εξπρές ταξίδι. Ναι ήταν αλλά ήθελα τόσο πολύ να πάω με το αμόρε και να κάνω μια τρέλα.. Να φύγω από την Αθήνα ,όπου δούλευα όλο το καλοκαίρι χωρίς άδεια.. Είναι μαγικό το πώς Παρασκευή βράδυ δουλεύεις σα σκλάβος στην Ερμού και Σάββατο μεσημέρι είσαι στην Κίμωλο ,κάτω από το γιγάντιο πέτρινο μανιτάρι και ακούς πουλιά και βλέπεις χρώματα..κάκτους, φύση...

Ένα ξέρω.. η Κίμωλος θα μου μείνει αξέχαστη..
DSC_0330.JPG
DSC_0337.JPG
DSC_0342.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.244
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom