Βιετνάμ Καμπότζη Λάος Καλοκαίρι στην Ινδοκίνα

andre30

Member
Μηνύματα
84
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Πρόλογος

Καλησπέρα σε όλους. Αν και είμαι μέλος από το 2010, παρ όλο που έχω περάσει αμέτρητες ώρες διαβάζοντας τις περιπέτειες σας ,είτε για να αντλήσω πληροφοριες για τα ταξίδια που σκάρωνα, είτε για να ταξιδέψω νοερά μαζί σας, (βλέπετε πάντα αυτό λειτουργεί αγχολυτικά ) είναι η πρώτη φορά που γράφω για δικό μου ταξίδι. Θα προσπαθήσω να σταθώ στα βασικά σημεία και κυρίως αν και …..υπάρχει ήδη πλούσιο υλικό για τις περιοχές αυτές, οπότε θα αφήσω όσο είναι δυνατόν μνημεία, ναούς, αξιοθέατα κτλ Θα προσπαθήσω να ανασύρω και με την βοήθεια της συνταξιδιώτισσάς, μου αεροπορικές εταιρίες , πόλεις, κτλ



Εισαγωγή

Τα τελευταία χρόνια μου είχε καρφωθεί στο νου και με τυραννούσε η ιδέα του να επισκεφτώ την Ινδοκίνα (χωρίς τον Βαρνιέ) και κυρίως : Λαος, Καμπότζη, Βιετνάμ. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα είχα γνωρίσει και αρκετούς ανθρώπους από κάποιες χώρες της Ασίας με αποτέλεσμα, ολο αυτό μέσα μου να γιγαντώνεται κι εγω ανήμπορος να το διαχειριστώ….. κι αφού διάβασα πολλές ιστορίες σας, παραιτήθηκα από την δουλεία, και να σου, έτοιμος να πάρω τα αντικουνουπικά μου και να φύγω. Υπήρχε και μια προσθήκη την τελευταία στιγμή, ήρθε σαν από μηχανής θεός και η Κ. συντροφιά μου. Το ταξίδι ξεκίνησε 18 ιουνίου του 23 και η επιστροφή ήταν 31 ιουλίου.



Ταινία, φαγητό ξανα ταινία για την γενοκτονία των Χμέρ και οι ώρες πέρασαν.

Με την Scoot Αθήνα Σιγκαπούρη και γρήγορα να βρούμε την πύλη μας για Μαλαισία και Κουάλα λουμπούρ. Με αποσκευές, επιλογή θέσεων κι ένα τραγικό φαγητό κόστος 470 περ πέρσον Δυστυχώς δεν ειχαμε χρόνο και μείναμε δυο μέρες στη πόλη που όλους μας εκφράζει, Μαλάκα, και δυο στην πρωτεύουσα . Σ αυτό το σημείο θα πω μόνο πως φάγαμε το πιο τέλειο αρνάκι και πρώτη φορά είχα την δυνατότητα να μείνω στον 42ο σ ένα τέλειο δωμάτιο με 25 ευρώ το δίκλινο.



Αφήνουμε πίσω μας την Κουάλα λουμπούρ κι από εκει η αγαπημένη Air Asia με 57 ευρω αποσκευες και φαγητό μας πήγε στην Πνομ Πεν! Ένα από τα βασικότερα πράγματα που εμαθα από εσας ηταν το εξης, (όσο καλός κι αν ειμαι στα παζαρια τα βαριέμαι αφόρητα, νιώθω και τύψεις από πάνω) την εφαρμογή Grab!!! πραγματικά σου λύνει τα χέρια. Δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικασία να κάνεις παζάρια , ούτε και να σε κλέψουν. Η τιμή είναι αυτή, αν θέλεις μας πας μ αυτή την τιμή, αλλίως αγαπητέ τουκτουκατζή καλώ τον επόμενο.

Οπότε κάρτα sim 7 δολαρια για 7 μέρες (αγαπημένος αριθμός) ανάληψη χρημάτων δολαριων αλλα και του λόκαλ νομίσματος , τουκ τουκ και γρήγορα να αφήσουμε πράγματα και να ανακαλύψουμε την πόλη. Πραγματικά ήμασταν ευτυχισμένοι, ηταν η μέρα που νιώσαμε πως είμαστε Ασία, πως ξεκίνησε το ταξίδι μας. Η καλύτερη σαλάτα παπάγια που ειχαμε φαει και δυστυχώς δεν φάγαμε πουθενα ξανα τόσο γεμάτη γεύσεις και αρώματα ήταν στου David, υπεροχο λοκαλ εστιατόριο. Την επομενη λεωφορείο Larryta (σουπερ) με 10ευρω αν θυμάμαι καλά από Πνομ Πεν για Σιεμ Ριπ 6 ώρες με μικρό λεωοφορειάκι, άνετο ταξίδι. Μείναμε δυο μέρες κλείσαμε με 20 δολ την επόμενη τουκ τουκ (μάλιστα μας έστειλε και ευχές τα Χριστούγενα ο καλός κύριος!) για Ανγκορ Βατ, υπέροχες εικόνες. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Θα μπορούσαμε να μείνουμε και 3η μερα ομολογώ αλλα….. τεσπα.

1.JPG Υπέροχο φαγητό και μπύρες 50 λεπτα happy hour , οπώς είπε και η ιδιοκτήτρια happy hour έχει every day, every hour, ahahahah νυχτερινό λεωφορείο λοιπον για το Σιχανουκβιλ . Βγάζεις παπουτσάκια και μπαινεις στο λεωφορείο, ευτυχώς γνωρίζαμε και είχαμε πάρει σεντόνια, με αποτέλεσμα να είμαστε άνετα και κυρίως καθαρά στα κρεβάτια του λεωφορείου. Ναι, όσοι δεν γνωρίζεται τα λεωφορεία αυτά διαθέτουν κρεβάτια και ειδικά της Καμπότζης ήταν τα καλύτερα!

4.JPG
Στο Koh Rong μείναμε σ ένα υπέροχο ξύλινο σπιτάκι 15ε το βραδυ σε μια μινι ζούγκλα , που τα βράδια άκουγες κραυγές η μάλλον συνομιλίες ζώων που μέχρι τότε δεν είχαμε ξανα ακουσει κάτι τέτοιο, την δεύτερη νύχτα μάλιστα είχαμε παρέα και με μια μεγάλη σαύρα! Πετ, δεν βαριέσαι. Ευτυχώς η Κ, είναι θαρραλέα !
Την επόμενη Νοικιάσαμε μηχανάκι με καύσιμα 10 δολαρια. Βρήκαμε κάποιες υπεροχες παραλίες και τις μοναδικές που άξιζαν μεχρι το τέλος του ταξιδιού μας. Ωχ ηταν και η δευτερη Κυριακή των εκλογών και μου μαυρισαν τη ψυχή. Την επομνη επιστροφή στην Πνομ Πεν , κάποια μουσεία που δεν ειχαμε δει και την επόμενη λεωφορείο για Βιετναμ. Επίσης, κάποια πράγματα που ξέχασα
κάρτα sim στην Μαλαισία 5ε για μια βδομάδα. Βίζα για Καμπότζη ηλεκτρονικά κ την έχετε σε 5 μέρες 32 ευρώ, 17€ το άτομο για το night bus και 10 με επιστροφη για το νησάκι



εικόνα_Viber_2023-07-31_11-46-39-490.jpg
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.458
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom