Καναδάς Καναδάς - Πληροφορίες & Ερωτήσεις

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Παιδιά, μια βοήθεια, όποιος γνωρίζει.

Θα πάμε ΝΥ και μετά θα πετάξουμε για Τορόντο.
Εκεί θα νοικιάσουμε αμάξι 2-3 μέρες και σκεφτόμαστε να περάσουμε τα σύνορα για να δούμε Eternal Flame Falls και ίσως Letchworth Park.

Ερώτηση: Όταν πάμε να ξαναμπούμε στον Καναδά, θα χρειαστούμε το Ι-94;
Από μια μικρή έρευνα, φαίνεται ότι χρειάζεται, και ότι κάνεις αίτηση Online από πριν.
Ισχύει;
Το έχει κάνει κάποιος πρόσφατα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

Arrival/Departure Forms: I-94 and I-94W | U.S. Customs and Border Protection
Foreign visitors to the U.S. no longer need to complete paper Customs and Border Protection Form I-94 Arrival/Departure Record or Form I-94W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record. Those who need to prove their legal-visitor status—to employers, schools/universities or government agencies—can access their CBP arrival/departure record information online. CBP now gathers travelers’ arrival/departure information automatically from their electronic travel records.

Now at the land border, travelers will be issued I-94s electronically and will no longer receive a paper I-94 stub. CBP encourages travelers requiring an I-94 to use the CBP Link mobile app or the CBP I-94 website to apply for their I-94.

I-94/I-95 Website - Official Site for Travelers Visiting the United States
Effective September 30, 2025, Customs and Border Protection introduced an additional $24 fee to the existing $6 fee for Form I-94 Arrival/Departure applications at land border ports of entry, bringing the total cost to $30.
Μήπως γνωρίζει κανείς για το Ι-94;

agmi

Member
Nμζ το'χεις ξαναρωτησει! Εγω ΣΟΥ ΛΕΩ πως ΟΧΙ, εφ'οσον εχεις ESTA και μπαινοβγαινεις, την στιγμγη που πας για admission με την ESTA σου στον CBP υπαλληλο, αυτοματα σου εκδιδεται Ι94, αλλα ΕΜΕΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙΣ! Οποιος ποναει παει στο γιατρο, λενε εδω στο χωριο μου. Γιατι ΔΕΝ τους γραφεις, εξηγωντας τους να τους ρωτησεις; Σε 3-5 μερες εχεις την απαντηση σου! Γραψε τους εδω
CBP Customer Service

Μερικα πληροφοριακα απο εδω...
Arrival/Departure Forms: I-94 and I-94W
και εδω Form I-94 arrival-departure record for U.S. visitors | USAGov

Αυτο που ρωτας δεν ειναι καμμια ταβερνα στη Φλωρεντια, ειναι σοβαρο και το CBP ειναι το αρμοδιο τμημα!

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Nμζ το'χεις ξαναρωτησει! Εγω ΣΟΥ ΛΕΩ πως ΟΧΙ, εφ'οσον εχεις ESTA και μπαινοβγαινεις, την στιγμγη που πας για admission με την ESTA σου στον CBP υπαλληλο, αυτοματα σου εκδιδεται Ι94, αλλα ΕΜΕΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙΣ! Οποιος ποναει παει στο γιατρο, λενε εδω στο χωριο μου. Γιατι ΔΕΝ τους γραφεις, εξηγωντας τους να τους ρωτησεις; Σε 3-5 μερες εχεις την απαντηση σου! Γραψε τους εδω
CBP Customer Service

Μερικα πληροφοριακα απο εδω...
Arrival/Departure Forms: I-94 and I-94W
και εδω Form I-94 arrival-departure record for U.S. visitors | USAGov

Αυτο που ρωτας δεν ειναι καμμια ταβερνα στη Φλωρεντια, ειναι σοβαρο και το CBP ειναι το αρμοδιο τμημα!
Το έχω ξαναρωτήσει αλλά κανείς δεν απάντησε...
Μέχρι που βρέθηκες εσύ!
Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις, αλλά το υφάκι νομίζω ότι είναι περιττό.
Αυτά που λες τα έχω διαβάσει, αλλά όπως καταλαβαίνεις, σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ, οι μισές από τις ερωτήσεις ψάχνουν απάντηση από κάποιον που πήγε και το έζησε από κοντά.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Το καλοκαίρι θα περάσω με τα πόδια μέσω Rainbow Bridge Niagara Falls από τις Η.Π.Α. στον Καναδά.
Τσέκαρα μέσω ircc.canada.ca και λέει ότι χρειαζόμαστε μόνο διαβατήριο (;)...
Όμως στην ερώτηση "how do you plan to travel to Canada?" υπάρχουν μόνο οι επιλογές: by car, train, bus or boat κι έβαλα bus.
Μετέπειτα αναφέρεται πως if you decide to fly TO a Canadian airport instead, you'll need an Electronic Travel Authorization (eTA). Να υποθέσω ότι όταν so I fly FROM a Canadian airport δεν χρειάζομαι ETA; Θα αναχωρήσουμε από το αεροδρόμιο του Τορόντο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.267
Μέλη
39.955
Νεότερο μέλος
Alexandrosx

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom