Καταρράκτες Βαρβάρας-Ορεινή Χαλκ/κή

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Μια Κυριακή του Ιουλίου, μιας και τέτοιες μέρες θέλουμε να αποφεύγουμε λόγω πολυκοσμίας τις υπέροχες παραλίες της Χαλκιδικής, αποφασίσαμε να αποδράσουμε σ’ ένα μέρος που το είχαμε για καιρό υπόψιν μας, αλλά δε βόλεψε να το κάνουμε. Επιλέξαμε την ορεινή Χαλκιδική. Λίγοι ξέρουν ότι στην καρδιά αυτού του νομού, κρύβονται 2 υπέροχοι καταρράκτες.

Αν είσαι κάτοικος Θεσ/νίκης υπάρχουν 2 τρόποι για να πας. Ο πρώτος είναι μέσω της Εγνατίας Οδού, βγαίνεις στην έξοδο για Ολυμπιάδα κι από κει στο δρόμο για Αρναία δεν είναι παραπάνω από 5-10 χλμ. Ο άλλος δρόμος, αυτός που κάναμε εμείς δηλαδή, διασχίζεις αρκετά άγνωστα χωριά, σε μια από τις πιο ωραίες διαδρομές φύσικού κάλλους στη Βόρεια Ελλάδα. Περάσαμε από Γαλάτιστα, Δουμπιά, Αρναία, Βαρβάρα κι απο κει στα 8 περίπου χιλιόμετρα ασφαλτοδρωμένης πορείας, βλέπεις μια πινακίδα “Καταρράκτες”. Εδω ξεκινούν 2-3 χλμ σχετικά καλού χωματόδρομου, πάντα με την προυπόθεση να μην έχει βρέξει. Εμείς κατεβήκαμε με το αυτοκίνητο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παρκάραμε στο τέλος του δρομου.

Οι καταρράκτες είναι 2. Ένας στα αριστερά κι ένας στα δεξιά. Και οι 2 θέλουν περίπου 10 λεπτά περπάτημα για να τους απολαύσεις. Πήγαμε και στους 2 φυσικά. Στον 1ο που είναι και ψηλότερος αλλά και μεγαλύτερη η λιμνούλα που σχηματίζεται η μικρή μας ξετρελάθηκε. Απολαύσαμε ηρεμία, ήλιο και σε φάσεις που δε μιλούσε κανείς μας, άκουγες μόνο τον ηρεμηστικό θόρυβο του ορμητικού νερού. Υπέροχο μέρος για τους λάτριες της φύσης και της χαλάρωσης. Έπειτα πήγαμε στον 2ο καταρράκτη. Υπέροχα κι εδώ. Κάπως πιο ήρεμα από τον 1ο αλλά και πάλι ιδανική τοποθεσία για να χαλαρώσεις. Και λίγο εξτρίμ γιατί έχει μια προπολεμική σκάλα που πρέπει να κατέβεις!!

Αφού είχε απογευματιάσει, πεινάσαμε και τη λύση δε τη πολυσκεφτήκαμε. Στον ορεινό και δροσερό μες στο κατακαλόκαιρο Ταξιάρχη επιλέξαμε μια από τις πολύ ωραίες ταβέρνες του, να κλείσει όπως θα πρεπε μια πολύ ωραία ημερήσια απόδραση.


P70215751.jpg

P702156611.jpg

P702157911.jpg
 

Attachments

makisg

Member
Μηνύματα
4.726
Likes
14.879
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.880
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom