Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με το αυτοκίνητο

annarho

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
tailand
Ονειρεμένο Ταξίδι
australia
Καλημέρα σε όλους! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζουμε με τον άντρα μου να προγραμματίζουμε τις διακοπές μας για τον χειμώνα. Λόγω δουλειάς πρέπει να κανονίζουμε πολύ πιο πριν (Οκτ-Νοε περίπου):( που θα πάμε για να δηλώνουμε τις άδειες μας.

Πέρυσι τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου αφιερώσαμε 10 μέρες και επισκεφτήκαμε την Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία με το αυτοκίνητο ξεκινώντας από Πειραιά. Περάσαμε από Λαμία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Μέτσοβο, Ιωάννινα, Άρτα και Ηγουμενίτσα με διαμονή στα Γρεβενά, το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα για να μπορούμε να δούμε τα γύρω χωριά σε αυτές τι πόλεις και χιονοδρομικά. Η αλήθεια είναι ότι βοηθηθήκαμε απίστευτα πολύ μέσα από τις εμπειρίες σας για διαμονή, φαγητό και εξορμήσεις αφού τότε έπεσαν και τα πρώτα χιόνια δημιουργώντας για εμάς τις καλύτερες αναμνήσεις που μπορούσαμε να έχουμε από αυτές τι όμορφες πόλεις.:clap::clap::clap::clap: Φέτος λέμε να πάμε προς Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Με αναζήτηση μου σε παλαιότερα θέματα ομολογώ ότι πελάγωσα λιγάκι και μπερδεύτηκα. Εδώ θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας. Θα ξεκινήσουμε πάλι από Πειραιά (ερχόμενοι από Ρόδο) τέλη Ιανουαρίου, με κατεύθυνση την Έδεσσα για 1-2 νύχτες διαμονής (καταρράχτες και χιονοδρομικό) με τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη έχοντας στην διάθεση μας 10 μέρες. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε χιόνια εκείνη την εποχή οπότε θα ήθελα να με κατατοπίσετε λιγάκι λόγω της εποχής τι αξίζει να δούμε τι να αποφύγουμε μιας και δεν θα είναι στα σχέδια μας να αποκλειστούμε κάπου με τα χιόνια :(o_Oκαι ποια πόλη ή χωριό είναι καλύτερη για διαμονή. Θα θέλαμε να περάσουμε από Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Ιδανικά θα θέλαμε να δούμε κάποια χιονοδρομικά, να δοκιμάσουμε τοπικά φαγητά και να βρούμε ατμοσφαιρικούς ξενώνες για διαμονή σε περιοχές που θα είναι σε κεντρικά σημεία για εξορμήσεις σε χωριά και σημεία ενδιαφέροντος. Ενημερωτικά να πω ότι δεν θα θέλαμε να πάμε Θεσσαλονίκη γιατί την έχουμε ήδη επισκεφτεί 2 φορές και δεν θέλουμε να χάσουμε χρόνο εκεί.

Όλες οι προτάσεις σας καλοδεχούμενες! :bleh:Χρόνο για να προγραμματίσουμε τις διαδρομές μας έχουμε οπότε περιμένω οποιαδήποτε στιγμή τις ιδέες σας και τις πληροφορίες σας!!! :xalara:
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ονειρεμένο Ταξίδι
μαυρικιος
Αφου θα φτάσετε μέχρι την Εδεσσα είναι κρίμα να μην βάλετε στο πρόγραμμά σας και 1-2 διανυκτερεύσεις στα Λουτρά Πόζαρ για μπάνιο σε ζεστά νερά (ιαματικά) μέσα στην φύση .Φαντάσου ότι μπορεί να είναι χιονισμένα γύρω και συ να είσαι σε μια εξωτερική πισίνα με ζεστό νερό (38 βαθμούς) και να το απολαμβάνεις. Από την Εδεσσα το Λουτράκι Αριδαίας είναι περίπου 30 λεπτά δρόμος και έχει πάρα πολλά καταλύματα (ακριβά και φτηνά) προκειμένου να περάσετε μια μέρα χαλάρωσης και ηρεμίας.
Αλλο ενδιαφέρον είναι το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας το οποίο θα το βρείτε στο δρόμο σας. Μην παραλείψετε επίσκεψη εκεί.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.113
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Απο τη πόλη της Δράμας:

  • Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ανατολική Μακεδονία 33χιλ. τηλ.: 2510516251
    Ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας Ώρες Λειτουργίας: 8:30πμ – 3:00μμ ( Είναι στο νομό Καβάλας )
  • Σπήλαιο Μααράς - Αγγίτη: 36 χλμ. – τηλ.: 25220 60460
    Ώρες Λειτουργίας: καλοκαίρι 10:30πμ – 7:00μμ χειμώνας 10:30πμ – 5:00μμ
  • Σπήλαιο Αλιστράτης: 42χιλ. – τηλ.: 23240 82045 - 82047
    Ώρες Λειτουργίας: καλοκαίρι 9:00πμ – 8:00μμ χειμώνας 9:00πμ – 5:00μμ ( είναι στο νομό Σερρών )
  • Λίμνες Νέστου – Θυσαυρού: 72 χλμ. Περιοχή Παρανεστίου
  • Παρανέστι Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: 51χλμ. τηλ.: 25420 21010
  • Υ/Η φράγμα Θυσαυρού: 62 χλμ. τηλ.: 25210 91242
  • Φαράγγι Πετρούσας: 26 χλμ.
  • Φαλακρό όρος Χιονοδρομικό Κέντρο: 57 χλμ. τηλ.: 25210 62224
  • Μενοίκιο Όρος Δάσος Καστανιάς: 47 χλμ.
  • Παγονέρι παραδοσιακός οικισμός: 73 χλμ.
Και συμφωνώ με τη Koker, να πάτε Πόζαρ, είναι πάρα πολύ ωραία !
Και αν είναι να περάσετε απο χιονοδρομικά, καλό είναι να έχετε αλυσίδες. Οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί αλλά δε βλάπτει να έχετε αντιολισθητικές...ποτέ δεν ξέρεις πλέον με τον καιρό.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.625
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom