• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Kostass

Member
Φίλε πηγες να εκτελέσεις ελεύθερη βολή κι έκανες προσποίηση. Ούτε ο Εμπιιντ.
Γιώργη είμαι σχετικά απρόβλεπτος,το ομολογώ. Αφού με αντέχει η οικογένεια τουλάχιστον πάλι καλά 😉

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης, πιστεύω εννοείται, αυτό το πράγμα που γύρισε ο Σμαραγδής ανήκει στην κατηγορία των ταινιών. Άρα θα κριθεί ως ταινία. Το γεγονός ότι το θέμα είναι ένας όντως πολύ σημαντικός Έλληνας δεν μας απασχολεί.
Αν δηλαδή αύριο γίνει μια ταινία για τον Καραισκάκη, πολύ σημαντικός επίσης, αλλά οι ερμηνείες είναι για οικογενειακές ιστορίες, το κείμενο είναι λες και το έγραψε η 6χρονη κόρη μου, υπάρχουν μονίμως στιγμές αμηχανίας, ε θα την κρίνουμε αναλόγως την ταινία ακόμα και αν μιλάει για τον Καραισκάκη. Με το να την θάψουμε, δε θάβουμε τον Καραισκάκη.

Τα λέω αυτά, γιατί βλέπω σε όσους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα υπέρ ότι "ο Καποδίστριας ήταν σημαντικός, και έκανε πολλά καλά, αλλά πάντα έτσι είναι η Ελλάδα" και άλλα τέτοια. Αυτά είναι όλα αδιάφορα κατά τη γνώμη μου. Ταινία έκανε ο άνθρωπος. Το τι έκανε ο Καποδίστριας το ξέρουμε πάνω κάτω (λέμε τώρα), δε περιμέναμε τον Σμαραγδή να μας πει αν ήταν σπουδαίος ή όχι. Κάπου ώπα.

Και για να καταλάβω, γιατί πρέπει να "δικαιολογήσουμε" τον Σμαραγδή για κάποιες μικροαστοχίες (κλαίω) επειδή λέει είχε μεγάλο κόλλημα με τον Καποδίστρια και ασχολήθηκε πολύ καιρό με την ταινία. Δηλαδή αν ο Σμαραγδής είναι ερωτευμένος με τον Καποδίστρια, και έκανε ταινία με ζουμ ξεζουμ στα μάτια του ηθοποιού 2 ώρες, θα λέγαμε "ε είχε κόλλημα τον Καποδίστρια ο σκηνοθέτης, μη μένετε εκεί, ας μείνουμε ότι έκανε έρευνα ο άνθρωπος" και ότι "ο Καποδίστριας ήταν πολύ σημαντικός"?

Σκηνοθέτης είναι, ταινία έκανε, για αυτό θα κριθεί. Και θα τον θάβουμε όπου βρούμε :haha:

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης, πιστεύω εννοείται, αυτό το πράγμα που γύρισε ο Σμαραγδής ανήκει στην κατηγορία των ταινιών. Άρα θα κριθεί ως ταινία. Το γεγονός ότι το θέμα είναι ένας όντως πολύ σημαντικός Έλληνας δεν μας απασχολεί.
Αν δηλαδή αύριο γίνει μια ταινία για τον Καραισκάκη, πολύ σημαντικός επίσης, αλλά οι ερμηνείες είναι για οικογενειακές ιστορίες, το κείμενο είναι λες και το έγραψε η 6χρονη κόρη μου, υπάρχουν μονίμως στιγμές αμηχανίας, ε θα την κρίνουμε αναλόγως την ταινία ακόμα και αν μιλάει για τον Καραισκάκη. Με το να την θάψουμε, δε θάβουμε τον Καραισκάκη.

Τα λέω αυτά, γιατί βλέπω σε όσους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα υπέρ ότι "ο Καποδίστριας ήταν σημαντικός, και έκανε πολλά καλά, αλλά πάντα έτσι είναι η Ελλάδα" και άλλα τέτοια. Αυτά είναι όλα αδιάφορα κατά τη γνώμη μου. Ταινία έκανε ο άνθρωπος. Το τι έκανε ο Καποδίστριας το ξέρουμε πάνω κάτω (λέμε τώρα), δε περιμέναμε τον Σμαραγδή να μας πει αν ήταν σπουδαίος ή όχι. Κάπου ώπα.

Και για να καταλάβω, γιατί πρέπει να "δικαιολογήσουμε" τον Σμαραγδή για κάποιες μικροαστοχίες (κλαίω) επειδή λέει είχε μεγάλο κόλλημα με τον Καποδίστρια και ασχολήθηκε πολύ καιρό με την ταινία. Δηλαδή αν ο Σμαραγδής είναι ερωτευμένος με τον Καποδίστρια, και έκανε ταινία με ζουμ ξεζουμ στα μάτια του ηθοποιού 2 ώρες, θα λέγαμε "ε είχε κόλλημα τον Καποδίστρια ο σκηνοθέτης, μη μένετε εκεί, ας μείνουμε ότι έκανε έρευνα ο άνθρωπος" και ότι "ο Καποδίστριας ήταν πολύ σημαντικός"?

Σκηνοθέτης είναι, ταινία έκανε, για αυτό θα κριθεί. Και θα τον θάβουμε όπου βρούμε :haha:
Σαφώς και τον έκρινα (γιατί καταλαβαίνω ότι το σχόλιο σου και το περιεόμενο των όσων λες απαντουν στο δικό μου ...σχόλιο) σαν ΤΑΙΝΙΑ
Οταν λέμε κρίνω την ταινία η ταινια η οποιαδήποτε ταινα(τουλάχιστον κατά την δική μου αποψη)κρίνεται σαν σύνολο πραγμάτων ΣΕΝΑΡΙΟ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ,ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ,ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.
Αδυνατώ πραγματικά (και το λεω κι εγώ με καλή διαθεση )να καταλάβω γιατί μιλάνε όσοι μιλάνε για παιδική ...παράσταση,τη στιγμή που σαν παραγωγή αφιέρωσε πολλά γυρίσματα σε διαφορετικές χώρες ,εξωτερικά γυρίσματα χιονια λίμνες βοσκοτόπια κλπ (όχι σε μιά ...επαρχία της ελλάδος για να την προβάλει δήθεν για εξωτερικό κλπ)
ελβετίας ρουμανίας,παλάτια ρουμανίας για γυρίσματα σε εσωτερικούς χώρους πραγματικά δηλ και όχι στημένο σκηνικό...
από ελλάδα επίσης γυρίσματα σε Υδρα ,Ναύπλιο,Αίγινα κλπ
άρα σαν παραγωγή φωτογραφια πλάνα κλπ τι να πώ;ότι ήταν κάτι απλοικό,σε καμιά περίπτωση παρ όλα αυτά επεσήμανα τα ΛΑΘΗ και τα όντως τραγελαφικά....σημεία που υπήρχαν

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ και το σενάριο χαρακτηρίζει μιά ταινία ,εκτός κι αν κάποιος(οκ δεκτό και σεβαστο) παρακάμψει το σενάριο, το θέμα δηλ και εστιάσει αποκλειστικά και με λεπτομέρειες στη σκηνοθεσία που όταν λεμε σκηνοθεσία συμπεριλαμβάνει το ...όλο στήσιμο των ηθοποιών απο τους πρωτοκλασσάτους μέχρι και τον τελευταίο κομπάρσο,την απόδοση του σεναρίου με όσο το δυνατόν πιό πειστικό και ..αντικειμενικό τρόπο χωρίς προσωπικές παρεκτροπές και υπερβολές κλπ πράγματα στα οποία η ταινία ΧΩΛΑΙΝΕΙ και το είπα επακριβώς,
εχει δικαίωμα οποιοσδήποτε να χαλαστεί απ αυτές τις ΑΣΤΟΧΙΕΣ και να μην του αρέσει η ταινια
αλλά επ ουδενί δεν δεχομαι ότι η ταινία είναι γυρισμένη πρόχειρα κλπ

είναι μιά πολιτική ταινία και ναι μαθαίνεις πράγματα που με προσωπικές αναζητήσεις και έρευνες ο καθένας μας μπορεί να διασταυρώσει

οπως πολλές πάμπολες ταινίες πολιτικού περιεχομένου και βιογραφίες....δίνουν τροφή για σκέψη και περαιτέρω προσωπική έρευνα

Χαίρομαι πάντως για την αφορμή για συζήτηση :)

Last edited:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
γιατί καταλαβαίνω ότι το σχόλιο σου και το περιεόμενο των όσων λες απαντουν στο δικό μου ...σχόλιο)
Αφορμή πήρα, δεν είναι σώνει και ντε απάντηση στο σχόλιό σου. Έχω δει αρκετό κόσμο που τους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα θετικά το πόσο σημαντικός ήταν ο Καποδίστριας, όπως έκανες και εσύ για αυτό και το σχολίασα. Αυτό όμως θα μας ένοιαζε αν ο Σμαραγδής έκανε ντοκιμαντέρ, όχι ταινία.

Χαίρομαι πάντως για την αφορμή για συζήτηση
Ε προφανώς! Αυτό έχει το πιο πολύ ενδιαφέρον!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αφορμή πήρα, δεν είναι σώνει και ντε απάντηση στο σχόλιό σου. Έχω δει αρκετό κόσμο που τους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα θετικά το πόσο σημαντικός ήταν ο Καποδίστριας, όπως έκανες και εσύ για αυτό και το σχολίασα. Αυτό όμως θα μας ένοιαζε αν ο Σμαραγδής έκανε ντοκιμαντέρ, όχι ταινία.

Ε προφανώς! Αυτό έχει το πιο πολύ ενδιαφέρον!
Ε ναι πάλι καλά αφού δεν βγάλαμε κι εμείς τα κουμπούρια μας να σκοτωθούμε:xalara:

osfialgia

Member
Δηλαδή μαθαίνουμε από τη συνέντευξη του σκηνοθέτη ότι εκτός των άλλων ελευθέρωσε την Ελλάδα, ελευθέρωσε και την Ελβετία. Εξαιτίας του δε διαμελίστηκε η Γαλλία στα 3.
Αναγνώρισε τη πραγματική ελευθερία που Μόνο η Ορθοδοξία μπορεί να φέρει... σε αντίθεση με τον Καθολικισμό (...λες και υπάρχουν μόνο αυτές οι 2 θρησκέιες).¨

Και κάποιοι ζητάτε και σκηνοθεσία, ερμηνίες και άλλα τέτοια περιέργα?

Μάλιστα ο Σμαραγδης απο δικια του λόγια εκανε έρευνα 8 ολόκληρα χρόνια και μόνο οι Αγγλοι δεν του έδωσαν πρόσβαση στα αρχεία τους, (τυχάιο?)
Για το δε πρωταγωνιστή μέχρι και ύπνωση του έκανε "Ετσι μπορούσε να δει τα βασικά στοιχεία της ύπαρξης του Καποδίστρια".... αλλά που να τα ξέρουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα αυτά, άγνωστα πράμματα

Attachments

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κι εγώ πριν δω τον Καποδίστρια έκανα αρνητικά σχόλια .... γιατί ήδη δυο προηγουμες ταινίες του σκηνοθέτη δεν μου άρεσαν και είχα διαβάσει ...και τις κακές κριτικές ,μέχρι που αποφάσισα να ..το δώ.
Δεν αναφέρομαι σε κανένα μέλος προσωπικά και πραγματικά ούτε καν θυμάμαι στις προηγούμενες σελίδες ποιοί είχαν αναφερθεί με αρνητικά σχόλια και δεν τους άρεσε ...
αλλά αρνούμαι να δεχθώ την αρνητική κριτική απο αυτούς που δεν την έχουν δει

ο Σμαραγδής μπορεί να είναι ...αυτός που είναι και να λέει αυτά που ..λέει κακά καλά στραβά...
πές τον(γενικά μιλάω για τον καθένα μας) θρησκόληπτο πες τον αλλαφροίσκιοτο ο καθένας ας τον χαρακτηρισει όπως θελει ΚΡΙΝΕΙ τα λεγόμενα του και την προσωπικότητα του αλλά
ΔΕΝ μπορείς να σχολιάσεις για κάτι που δεν είδες ,το συγκεκριμένο έργο πως μπορείς να το σχολιάσεις αν δεν το δείς?

και το ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε κανεναν προσωπικά
αλλά κάνω μια γενική τοποθέτηση όπως θα έκανα για οποιονδήποτε σκηνοθέτη και οποιονδήποτε καλλιτέχνη για τον οποίο μπορεί να ξέρω οτι είναι ...ετσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και ναχω δει μερικά έργα του που δεν μου άρεσαν ..αυτό δεν σημαίνει ότι εκ των προτέρων θα κρίνω και θα βγάλω συμπέρασμα και για το επόμενο

Last edited:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
ίσως Κομπλεντς Γερμανίας
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ειναι αυτονόητο νομίζω οτι δεν να κανουμε κριτική, αρνητική ή θετική για μια τανία που δεν την εχουμε δει πρωτα!
Κι εμενα δεν μου αρεσε ο Καζαντζάκης του, αλλά δεν θα βγω να κραξω τον Καποδίστρια χωρις να την εχω δει.!

dammys

Member
Δεν θα πάω να την δω για διάφορους λόγους...Έχω δει άλλες του Σ. και δεν είναι ο κινηματογράφος που θα βγω και θα πω ουαου.

Πληροφοριακά η γυναίκα μου που την είδε, και είχε φύγει στο Βουγγόνια λόγω πολλής βίας, ήθελε να φύγει στο πρώτο μισό γιατί της θύμιζε σκετς από σχολική παράσταση. Στο δεύτερο μισό, μου είπε ότι ήταν καλύτερη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.356
Μέλη
40.003
Νεότερο μέλος
Fjormarr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom