Kostass
Member
Γιώργη είμαι σχετικά απρόβλεπτος,το ομολογώ. Αφού με αντέχει η οικογένεια τουλάχιστον πάλι καλάΦίλε πηγες να εκτελέσεις ελεύθερη βολή κι έκανες προσποίηση. Ούτε ο Εμπιιντ.
Γιώργη είμαι σχετικά απρόβλεπτος,το ομολογώ. Αφού με αντέχει η οικογένεια τουλάχιστον πάλι καλάΦίλε πηγες να εκτελέσεις ελεύθερη βολή κι έκανες προσποίηση. Ούτε ο Εμπιιντ.

Σαφώς και τον έκρινα (γιατί καταλαβαίνω ότι το σχόλιο σου και το περιεόμενο των όσων λες απαντουν στο δικό μου ...σχόλιο) σαν ΤΑΙΝΙΑΧωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης, πιστεύω εννοείται, αυτό το πράγμα που γύρισε ο Σμαραγδής ανήκει στην κατηγορία των ταινιών. Άρα θα κριθεί ως ταινία. Το γεγονός ότι το θέμα είναι ένας όντως πολύ σημαντικός Έλληνας δεν μας απασχολεί.
Αν δηλαδή αύριο γίνει μια ταινία για τον Καραισκάκη, πολύ σημαντικός επίσης, αλλά οι ερμηνείες είναι για οικογενειακές ιστορίες, το κείμενο είναι λες και το έγραψε η 6χρονη κόρη μου, υπάρχουν μονίμως στιγμές αμηχανίας, ε θα την κρίνουμε αναλόγως την ταινία ακόμα και αν μιλάει για τον Καραισκάκη. Με το να την θάψουμε, δε θάβουμε τον Καραισκάκη.
Τα λέω αυτά, γιατί βλέπω σε όσους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα υπέρ ότι "ο Καποδίστριας ήταν σημαντικός, και έκανε πολλά καλά, αλλά πάντα έτσι είναι η Ελλάδα" και άλλα τέτοια. Αυτά είναι όλα αδιάφορα κατά τη γνώμη μου. Ταινία έκανε ο άνθρωπος. Το τι έκανε ο Καποδίστριας το ξέρουμε πάνω κάτω (λέμε τώρα), δε περιμέναμε τον Σμαραγδή να μας πει αν ήταν σπουδαίος ή όχι. Κάπου ώπα.
Και για να καταλάβω, γιατί πρέπει να "δικαιολογήσουμε" τον Σμαραγδή για κάποιες μικροαστοχίες (κλαίω) επειδή λέει είχε μεγάλο κόλλημα με τον Καποδίστρια και ασχολήθηκε πολύ καιρό με την ταινία. Δηλαδή αν ο Σμαραγδής είναι ερωτευμένος με τον Καποδίστρια, και έκανε ταινία με ζουμ ξεζουμ στα μάτια του ηθοποιού 2 ώρες, θα λέγαμε "ε είχε κόλλημα τον Καποδίστρια ο σκηνοθέτης, μη μένετε εκεί, ας μείνουμε ότι έκανε έρευνα ο άνθρωπος" και ότι "ο Καποδίστριας ήταν πολύ σημαντικός"?
Σκηνοθέτης είναι, ταινία έκανε, για αυτό θα κριθεί. Και θα τον θάβουμε όπου βρούμε![]()
Αφορμή πήρα, δεν είναι σώνει και ντε απάντηση στο σχόλιό σου. Έχω δει αρκετό κόσμο που τους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα θετικά το πόσο σημαντικός ήταν ο Καποδίστριας, όπως έκανες και εσύ για αυτό και το σχολίασα. Αυτό όμως θα μας ένοιαζε αν ο Σμαραγδής έκανε ντοκιμαντέρ, όχι ταινία.γιατί καταλαβαίνω ότι το σχόλιο σου και το περιεόμενο των όσων λες απαντουν στο δικό μου ...σχόλιο)
Ε προφανώς! Αυτό έχει το πιο πολύ ενδιαφέρον!Χαίρομαι πάντως για την αφορμή για συζήτηση
Ε ναι πάλι καλά αφού δεν βγάλαμε κι εμείς τα κουμπούρια μας να σκοτωθούμεΑφορμή πήρα, δεν είναι σώνει και ντε απάντηση στο σχόλιό σου. Έχω δει αρκετό κόσμο που τους άρεσε η ταινία, να βάζουν στα θετικά το πόσο σημαντικός ήταν ο Καποδίστριας, όπως έκανες και εσύ για αυτό και το σχολίασα. Αυτό όμως θα μας ένοιαζε αν ο Σμαραγδής έκανε ντοκιμαντέρ, όχι ταινία.
Ε προφανώς! Αυτό έχει το πιο πολύ ενδιαφέρον!