Δανία Σουηδία Κοπεγχάγη – Μάλμε - Στοκχόλμη

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Θα περιμένω κ τα βιντεάκια , πάντα ειναι πολύ ωραια και ταξιδευω μαζι σας , ευχαριστώ !!!
Επιτέλους τα έκανα τα βίντεο και τα ανεβάζω στο YouTube.
Εδώ είναι η Κοπεγχάγη:

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
πωπω πονεσαν τα δικα μου ποδια απο το ποδαροδρομο.............. παντως εχεις αναβαθμιστει ως φωτογραφος η αλλαξες και φωτογραφικη μηχανη?? ναστε καλα να ταξιδευεται συνεχως..

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
πωπω πονεσαν τα δικα μου ποδια απο το ποδαροδρομο.............. παντως εχεις αναβαθμιστει ως φωτογραφος η αλλαξες και φωτογραφικη μηχανη?? ναστε καλα να ταξιδευεται συνεχως..
Υπάρχουν μέρες που κάνουμε και 15 χιλιόμετρα με τα πόδια. Ειδικά σε αυτό τα ταξίδι κάναμε πολλά σχεδόν κάθε μέρα.
Δε νομίζω ότι έγινα καλύτερος στις φωτογραφίες. Ούτε μηχανή ή φακό έχω αλλάξει από το 2015 νομίζω. Το κινητό μου έχω αναβαθμίσει και πλέον βάζω από αυτό αρκετές φωτογραφίες. Σκέψου επίσης ότι σε αυτό το ταξίδι όλες τις μέρες είχαμε λιακάδα και αυτό βοηθά.
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Υπάρχουν μέρες που κάνουμε και 15 χιλιόμετρα με τα πόδια. Ειδικά σε αυτό τα ταξίδι κάναμε πολλά σχεδόν κάθε μέρα.
Δε νομίζω ότι έγινα καλύτερος στις φωτογραφίες. Ούτε μηχανή ή φακό έχω αλλάξει από το 2015 νομίζω. Το κινητό μου έχω αναβαθμίσει και πλέον βάζω από αυτό αρκετές φωτογραφίες. Σκέψου επίσης ότι σε αυτό το ταξίδι όλες τις μέρες είχαμε λιακάδα και αυτό βοηθά.
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις.
Νασε καλά να ταξιδεύεις...πάντως τόσα χιλιόμετρα ποδαροδρομο εγώ τώρα πια ασθενοφόρο θα θέλω....όσο για τις φωτό αυτής της ιστορίας είναι πολύ καλύτερες από του Πακισταν

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
όσο για τις φωτό αυτής της ιστορίας είναι πολύ καλύτερες από του Πακισταν
Στη σκανδιναβία εκείνα που τραβούσαμε ήταν κτίρια με διάφορα χρώματα και πιστεύω ότι αυτή η αντίθεση των χρωμάτων δημιουργεί την αίσθηση ότι η φωτογραφία είναι καλύτερη επειδή είναι πιο όμορφη. Στο πακιστάν επειδή τα βουνά και τα χώματα ήταν γκρίζα, οι φωτογραφίες σίγουρα φαίνονται λίγο πιο μονότονες και ίσως κουραστικές. Επίσης πολλές από τις φωτογραφίες του πακιστάν είναι τραβηγμένες μέσα από το αυτοκίνητο, δηλαδή εν κινήσει, με αποτέλεσμα σίγουρα να μην είναι τόσο καλή η ποιότητα αν και τα megapixel είναι τα ίδια.
Πάντως οι ρυθμίσεις της μηχανής είναι πάντα ίδιες εκτός εάν κάνω manual που το κάνω συνήθως όταν δεν είναι καλός ο καιρός.

armar

Member
Στοκχόλμη, δεύτερη μέρα.

Από την πρώτη μέρα είχαμε δει τα πιο ενδιαφέροντα μέρη και αναρωτιόμασταν τι θα έμενε να δούμε την σημερινή ημέρα. Φυσικά στο ξενοδοχείο, το καράβι δηλαδή, δεν είχαμε πρωινό και έτσι το πρωί φτιάξαμε τους ελληνικούς μας καφέδες και στις 7:30 ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις βόλτες μας. Θέλαμε να πάμε πάλι στην παλιά πόλη για να βγάλουμε φωτογραφίες με καλύτερο φωτισμό. Αυτό κάναμε και για πέντε έως έξι ώρες ήμασταν στη γύρα, μέχρι να γυρίσουμε για ξεκούραση. Μετά την Gamla Stan πήγαμε δυτικά για να δούμε το ιδιαίτερο Δημαρχείο της πόλης. Από την προηγούμενη μέρα το βλέπαμε από ψηλά που ήμασταν, αλλά και από το επίπεδο της θάλασσας, και ανυπομονούσαμε να το επισκεφτούμε. Και απέξω που το κάναμε βόλτα ήταν μια χαρά.
View attachment 465859 View attachment 465860 View attachment 465861
View attachment 465855 View attachment 465856 View attachment 465857 View attachment 465858
Ο επόμενος στόχος μας ήταν το μουσείο Vasa στα ανατολικά, αλλά η απόσταση ήταν κάπου τρία χιλιόμετρα. Μια χαρά τα περπατήσαμε. Η Στοκχόλμη είναι πανέμορφη και ήπια πόλη. Δε χορταίνεις να βλέπεις τα κτήρια, τα πάρκα και τα αγάλματα. Για παράδειγμα το πάρκο Kungstradgarden ανάμεσα στο Grand Hotel και στη Όπερα Kungliga είναι πανέμορφο. Λίγο μετά είδαμε το περίφημο θερμαινόμενο (στην κοιλιά) άγαλμα, Heated Statue, της ηθοποιού Margaretha Krook.
View attachment 465868 View attachment 465869
Δεν ήμασταν πλέον μακριά από το στόχο μας. Πρώτα αντικρύσαμε το μουσείο Nordiska. Μην τα ξαναλέμε: ούτε λόγος για επίσκεψη. Αλλά και στο Vasamuseet που θέλαμε να μπούμε αλλά το εισιτήριο μας απέτρεψε. Εκεί ήταν και το Μουσείο των Abba. Κάναμε μια μικρή προσπάθεια χωρίς επιτυχία να επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο Skansen, που παριστάνει ένα χωριό της παλιάς εποχής. Ήμασταν και κουρασμένοι. Καθίσαμε σε ένα ωραίο μέρος με σκιά και αργότερα κάναμε μια μικρή βόλτα στο κοντινό πάρκο Djurgarden. Πλήθος κόσμου έκανε βόλτες και τρέξιμο λόγω Κυριακής.
View attachment 465862 View attachment 465863 View attachment 465864 View attachment 465865 View attachment 465866 View attachment 465867
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη μέρα στη Στοκχόλμη είχαμε κουραστεί πολύ, καθώς και από τις προηγούμενες μέρες, και στο τέλος αποφασίσαμε να πάρουμε λεωφορείο για να γυρίσουμε πίσω. Ευτυχώς ένας νεαρός μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να βγάζουμε «εισιτήριο» με τραπεζικές κάρτες και με αυτό να κυκλοφορούσαμε. Στα χέρια μας βέβαια δεν παίρναμε κανένα εισιτήριο. Απλά κυκλοφορείς με λεωφορείο ή στο μετρό με την κάρτα σου. Έτσι κι αλλιώς κάθε που μπαίνεις σε μια νέα γραμμή, πρέπει να σκανάρεις την κάρτα. Στο πρώτο σημείο σου αφαιρούνταν το ποσόν του εισιτηρίου και με αυτό μπορούσαμε να είμαστε για 72 λεπτά στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης. Αυτό μας έλυσε τα χέρια, υπό την έννοια ότι ξέραμε πλέον πώς μπορούμε να κινηθούμε. Κάτι αντίστοιχο δυστυχώς δεν συνέβαινε στην Δανία, όπου υπήρχαν διάφοροι τρόποι μετακίνησης και πληρωμής του εισιτηρίου. Και μάλιστα εκεί συνήθως δεν μπορούσες να προμηθευτείς εισιτήριο μέσα από το λεωφορείο αλλά πριν μπεις σε αυτό. Είχα περιγράψει τα προβλήματα που συναντήσαμε εκεί. Γυρίσαμε λοιπόν πίσω παίρνοντας ένα λεωφορείο και ένα τρένο του Μετρό. Να είναι καλά ο νεαρός που μας βοήθησε στο να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας.

View attachment 465870 View attachment 465871 View attachment 465872 View attachment 465873 View attachment 465874 View attachment 465875 View attachment 465877 View attachment 465878
Στο δωμάτιό μας φτάσαμε λίγο μετά τις μία το μεσημέρι και ξεκουραστήκαμε μέχρι τις τέσσερις, που ξεκινήσαμε την απογευματινή μας βόλτα. Αποφασίσαμε να βγούμε λίγο έξω από την πόλη για να δούμε το παλάτι Drottningholm Palace. Πήγαμε με το μετρό και χρησιμοποιήσαμε και ένα λεωφορείο. Περάσαμε μερικά νησάκια μέχρι να φτάσουμε. Βρίσκεται περίπου 12 km δυτικά της πόλης. Είχε πολύ ενδιαφέρον η βόλτα μας εκεί με τους κήπου και τα πάρκα δίπλα στα ήρεμα νερά της θάλασσας.

View attachment 465888
View attachment 465879 View attachment 465887
Στην επιστροφή, με τον ίδιο τρόπο, κατεβήκαμε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης. Κάναμε βόλτα πάλι στο κέντρο της πόλης, αλλά αυτή τη φορά σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή που δεν είχαμε δει ακόμα. Εκεί θυμήθηκα κάποια σημεία που είχα δει το 1982 που είχα έρθει πρώτη φορά στη Στοκχόλμη. Και το πιο σημαντικό από αυτά ήταν το κέντρο πολιτισμού, που είναι ένα τεράστιο κτίριο γεμάτο με αίθουσες που μπορεί ο κάθε ξένος να ασχοληθεί με κάποιες (πνευματικές) δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τόπο του.
View attachment 465880 View attachment 465881 View attachment 465882 View attachment 465883
Ήταν ωραία και η απογευματινή μας βόλτα και επιστρέψαμε στο δωμάτιο περίπου στις 9:30 για να φάμε ό,τι είχε μείνει από φαγητό, αφού την άλλη μέρα ταξιδεύαμε επιστρέφοντας στην Ελλάδα.
Την επόμενη μέρα το πρωί προλάβαμε πριν την αναχώρηση, και κάναμε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά μας:
View attachment 465884 View attachment 465885 View attachment 465886
Σε όλο το ταξίδι δεν κάναμε κάνει καθόλου συνάλλαγμα. Και οι δυο χώρς έχουν τις δικές τους κορώνες. Όλες τις αγορές που έκανα τις πραγματοποίησα με τραπεζικές κάρτες. Αυτό μου συμβαίνει πρώτη φορά σε ταξίδι.

Ας αναφέρω τώρα τα σχετικά με τα έξοδά μας στο ταξίδι αυτό.

• Δύο αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Κοπεγχάγη: 122 ευρώ.
  • Δύο αεροπορικά εισιτήρια από Στοκχόλμη για Αθήνα: 142 ευρώ.
  • Τρεις βραδιές στο ξενοδοχείο στην Κοπεγχάγη 280 ευρώ.
  • Μια βραδιά στο ξενοδοχείο στο Μάλμε 90 ευρώ.
  • Δυο βραδιές στο ξενοδοχείο-καράβι στη Στοκχόλμη 252 ευρώ.
  • Τρένο από Μάλμε στη Στοκχόλμη 243 ευρώ (δύο άτομα).
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου 63 ευρώ.
  • Πρόστιμο αυτοκινήτου 90 ευρώ.
  • Εισιτήρια για μετακινήσεις με λεωφορεία εντός και εκτός πόλεων, περίπου 80 ευρώ.
  • Σουβενίρ 25 ευρώ.
  • Για φαγητό δώσαμε λίγο πάνω από 100 ευρώ.
Έχουμε ένα σύνολο 1500 ευρώ.

Στην Κοπεγχάγη μέναμε στο ξενοδοχείο Urban House Copenhagen by Meininger, στο Μάλμε στο ProfilHotels Hotel Garden και στη Στοκχόλμη στο Rygerfjord Hotel & Hostel.
Το ξενοδοχείο που μείνατε στην Κοπεγχάγη αξίζει; Με προβληματίζει η περιοχή

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Το ξενοδοχείο που μείνατε στην Κοπεγχάγη αξίζει; Με προβληματίζει η περιοχή
Μία χαρά ήταν η περιοχή, κανένα πρόβλημα. Ήταν κεντρική η περιοχή και ασφαλής. Γενικά η Κοπεγχάγη είναι μία ασφαλής πόλη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.253
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom