Κούβα Κούβα, Έγκυος, Ιός Ζήκα! Please help!

stathis25

Member
Μηνύματα
8
Likes
10
Καλησπέρα στην πιο όμορφη παρέα του διαδικτύου. Θα ήθελα την βοήθεια σας, αν είναι φυσικά δυνατόν, σε ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ. Η κοπέλα μου είναι έγκυος, το οποίο το μάθαμε πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα είναι στην 9η εβδομάδα. Κάτι το οποίο μας έχει κάνει να πετάμε στον 7ο ουρανό! Το μοναδικό άσχημο που υπάρχει στην όλη κατάσταση, είναι πως πριν από περίπου 2 μήνες, κλείσαμε για τον Φεβρουάριο αεροπορικά εισιτήρια για Κούβα (δεν περίμενα πως θα έλεγα ποτέ στη ζωή μου, ότι είναι άσχημο να έχω κλείσει αεροπορικά εισιτήρια).

Εμάς ΦΥΣΙΚΑ πρώτη πρωτεραιότητα είναι το παιδί. Γι' αυτό άλλωστε πήγαμε στον γιατρό και τον ενημερώσαμε ότι έχουμε κλείσει εισιτήρια για την Κούβα κτλ και να τον ρωτήσουμε αν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι σαν αυτό. Αυτός μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να ταξιδέψουμε εκεί (παρόλο τις πολλές ώρες πτήσεις), αρκεί να φοράει η έγκυος κάποιες ειδικές κάλτσες. Το μόνο που μας είπε και μας έκανε να θέλουμε να αλλάξουμε όλα τα σχέδια μας, είναι ότι στην Κούβα υπάρχει ο ιός Ζήκα. Δεν μας είπε ούτε να πάμε, ούτε να μην πάμε. Αυτό είναι καθαρά δικιά μας επιλογή, είπε, αφού μας ανέφερε κάποια πράγματα για τον ιό.

Εννοείται πως θέλουμε να ταξιδέψουμε στη Κούβα, είναι άλλωστε ένα όνειρο και των 2 μας, αλλά δεν θέλουμε να φέρουμε σε κίνδυνο το παιδί. Ψάχνοντας για το τι μπορεί να πάθει κανείς από τον συγκεκριμένο ιο, είδαμε πως οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα μέρη, γιατί υπάρχει κίνδυνος ο ιός να περάσει στο έμβρυο. Μάλιστα στην Αγγλία, λένε στις έγκυες να ΜΗΝ ταξιδέψουν σε μέρη που υπάρχει ο Ζήκα.

Από πληροφορίες όμως στο ίντερνετ δεν βρήκα να λέει κάπου ιδιαίτερα πράγματα για την Κούβα και τον ιό, παρά μόνο για την Βραζιλία (στην Αμερικανική Ήπειρο). Οπότε έρχομαι εδώ να ρωτήσω εσάς, καθώς ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι στο site που γνωρίζουν καλά το τι γίνεται στην Κούβα. Υπάρχει όντως ο ιός Ζήκα στην Κούβα; Αναφέρονται συνέχεια περιστατικά, ή είναι 1-2 πριν κανά χρόνο και απλά η Κούβα μπήκε στη "μαύρη λίστα" από αυτά; Να αναφέρω εδώ, πως είμαστε ένα βήμα πριν ακυρώσουμε τα εισιτήρια, απλά είπα να ρωτήσω πρώτα εσας, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε μια βιαστική κίνηση, εξαιτίας του τρόμου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω προκαταβολικά όλους όσους μου απαντήσουν.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Φίλε μου καλέ, καλημέρα.
Στην ίδια ακριβώς θέση με εσάς είμασταν πριν 11 μήνες. Τα αεροπορικά και κάποια σπίτια στην Κόστα Ρίκα και τη Γουατεμάλα κλεισμένα, κάποιοι καλοί φίλοι έτοιμοι να μας βοηθήσουν να περάσουμε 25 όμορφες μέρες, και η Αλύονα μένει έγκυος. :) Το αναλύσαμε όσο δεν πάει, διαβάσαμε τα του KEELPNO, ψάξαμε σε sites όσα μπορούσαμε, μιλήσαμε με γιατρούς και τελικά άφησα περίπου 1100 ευρώ στον αέρα και τώρα έχουμε τον μπόμπιρα ήδη σε ταξίδια μαζί μας από λίγων εβδομάδων. Ο μόνος λόγος που τελικά δεν το κάναμε, ήταν η ψυχολογική κατάσταση και των δύο μας σε κάθε πιθανό τσίμπιμα κουνουπιού, και αν αυτό είχε τον ιό, και αν και αν. Διστάσαμε, ειδικά επειδή στη Γουατεμάλα θα πηγαίναμε πεζοπορίες σε δάση κτλ.
Δε μετανιώσαμε, τα ταξίδια δε σταμάτησαν βασικά, απλά μετατράπηκαν σε αεροπορικά εντός Ελλάδας, οδικά στα Βαλκάνια, και με το που γεννήθηκε ο μικρός δεν περιμέναμε ούτε μήνα. ;) Ας πούμε ότι κάναμε αυτά τα έξοδα για την εγκυμοσύνη, γιατί έτσι κι αλλιώς σε δημόσιο νοσοκομείο γέννησε η Αλυόνα, ούτε μια επίσκεψη σε κανέναν γιατρό έξω δεν είχε.
Για να πω και την άλλη πλευρά, δεν πιστεύω ότι οι πιθανότητες να κολλούσε η σύζυγος ήταν πιο πολλές από το να μας χτυπήσει ένας με αμάξι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα ωραίο πρωί. :haha: Λες να τσιμπιούνται όλες οι ντόπιες σ' εκείνες τις περιοχές; Όχι, αλλά... Αλλά είπαμε να μην το ρισκάρουμε, είχαμε και αλλαγές πτήσεων μέσω Παναμά, και θέλαμε και βαρβάτες πεζοπορίες, συνδυαστικά όλα αυτά μας άφησαν στην "ασφάλεια".
Δική σας απόφαση καθαρά, ο κόσμος δε χάνεται από ένα ακυρωμένο ταξίδι (ειδικά αν πάρετε και χρήματα πίσω από την ακύρωση, εμείς σχεδόν τίποτα τότε δεν πήραμε), θέμα ψυχολογίας σας είναι. Κάποιος ας πούμε δεν πατάει Κων/πολη λόγω φόβου τρομοκρατίας, εγώ αυτό δεν το σκέφτομαι. Τα κουνούπια με έκαναν να φοβηθώ παραπάνω, ίσως γιατί δε θα πάθαινα κάτι εγώ, αλλά το παιδάκι.
Ό,τι κι αν αποφασίσετε, να μη μετανιώσετε, να περνάτε καλά και το βασικό, με το καλό να έρθει το μωράκι σας!! Μετά τη γέννα, μπορώ να σας "συμβουλεύσω" μόνο, βγάλτε τον/την έξω, μην κλείνετε το μωρό στο σπίτι, μη φοβάστε το κρύο. :) :)
Καλή μέρα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.579
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχουμε αρκετά κρούσματα ζικα στην Κούβα. Εγώ μόνο έχω τρεις φίλους Κουβανούς που προσβλήθηκαν από τον ιό, ο ένας δις. Δες αν με χαρτί γιατρού δέχεται η αεροπορική να σας κάνει αλλαγή προορισμού ή επιστροφή χρημάτων.
 

stathis25

Member
Μηνύματα
8
Likes
10
Παιδιά θέλω να σας ΥΠΕΡ ευχαριστήσω για όλες τις απαντήσεις και να ζητήσω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να το κάνω νωρίτερα, καθώς έλειπα όλη μέρα εκτός και δεν είχα καλή πρόσβαση στο ίντερνετ. Επίσης σας ευχαριστώ και για όλες τις ευχές σας!!!

Φίλε μου Κωνσταντίνε έχω ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με εσένα. Έτσι είμαι και εγώ. Δεν θα φοβηθώ να πάω κάπου, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων, όταν όμως πρόκειται για το παιδί σου, όλες οι σκέψεις αλλάζουν. Σαφώς οι πιθανότητες να σε τσιμπήσει κουνούπι που φέρει τον ιο, ίσως είναι μικρές, όμως δεν είναι μηδαμινές. Μάλιστα το πρώτο πράγμα που είπαμε με την σύντροφο μου, είναι ότι ακυρώνουμε τα εισιτήρια και δεν μας απασχολεί καθόλου αν θα χάσουμε τα λεφτά (μακάρι βέβαια να τα πάρουμε, αλλά είναι το λιγότερο που μας νοιάζει). Απλά είπαμε να το ψάξουμε όσο γίνεται, πριν πάρουμε μια βιαστική απόφαση (αν και νομίζω πως αυτή πάρθηκε, όταν ο γιατρός μας ανέφερε τον Ζήκα). Και εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου, πως το παιδί πρέπει να βγει έξω όσο γίνεται νωρίτερα. Και θα ταξιδέψει πολύ. Ίσως κιόλας καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι στην πανέμορφη Κούβα, με μεγαλύτερη και καλύτερη παρέα!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου!

Γιώργο από τότε που έκλεισα τα εισιτήρια στην Κούβα, και όχι μόνο, σε έχω διαβάσει απίστευτα πολύ. Ξέρω πως ότι λες ισχύει και πάντα λες την αλήθεια. Από την στιγμή που μου λες ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην χώρα και 3 φίλοι σου έχουν προσβληθεί, το θέμα τελειώνει εδώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση σου!

Εύη και Sassenach77 σας ευχαριστώ πολύ για τα σάιτ που μου στείλατε. Λένε πολύτιμα πράγματα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.013
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom