Πολωνία Τσεχική Δημοκρατία Κρακοβία-Πράγα, η πρώτη ''έξοδος'' στα χρόνια του Κόβιντ

Eleni P

Member
Μηνύματα
101
Likes
480
Παρότι έχω αργήσει κάποιους μήνες, είναι και η περίοδος τώρα που οργανώνω το επόμενο ταξίδι και νοσταλγώ το προηγούμενο, κατάφερα κ βρήκα το χρόνο να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου από το ταξίδι (που με τόση προσμονή περίμενα!!), τον Οκτώβρη που μας πέρασε.
Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε ένα κοντινό σχετικά προορισμό, μιας και δεν ξέραμε πως θα είναι και η κατάσταση με τον Κόβιντ, για περίπου μια βδομάδα. Και επειδή δεν μας ικανοποιούσε η ιδέα της μιας μόνο πόλης (Κλασσική περίπτωση βλάβης), αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δυο προορισμούς. Η Κρακοβία ήταν η πρώτη μας επιλογή. Δεύτερη επιλογή χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ήταν η αγαπημένη μου Πράγα, και αυτό γιατί η πτήση από την Κρακοβία ήταν πολύ σύντομη και επίσης διότι οι υπόλοιπες της παρέας δεν την είχαν επισκεφτεί οπότε ήταν ευκαιρία και για μένα να ξανά πάω!!

Οι πτήσεις εύκολες, με την αγαπημένη μας Ryanair, και πολύ οικονομικές. Η επιστροφή μας ζόρισε λίγο μέχρι να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, εντέλει επιλέξαμε να πάρουμε τρένο από Πράγα για Βιέννη, το οποίο αποδείχτηκε τέλειο, και από Βιέννη πτήση για Θεσσαλονίκη. Μετά από έρευνα κλείσαμε ένα διαμέρισμα στην Κρακοβία και ένα ξενοδοχείο στην Πράγα, και τα δυο πολύ κεντρικά.
Όλα ήταν έτοιμα, και ήμασταν έτοιμες για το ταξίδι μας που τόσο περιμέναμε!
1.jpg

Άφιξη λοιπόν στην Κρακοβία, μας είχα κλείσει μεταφορά , μόλις 17 Ευρώ και πολύ σύντομα φτάσαμε στο διαμέρισμα, Apartamentos too good, στην οδό Świętego Jana 18. Ήξερα ότι ήταν πολύ κεντρικά, δεν περίμενα όμως να είναι τόσο κεντρικά!!! Σε δυο λεπτά βρισκόσουν στην πλατεία. Το διαμέρισμα ήταν πολύ ωραίο, άνετο και είχε ό,τι χρειαζόμασταν.

Δεν χάσαμε χρόνο, βγήκαμε για εξερεύνηση!!

Κάναμε λοιπόν μια πρώτη βόλτα στην παλιά πόλη και κατευθυνθήκαμε προς το Ναό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Bazylika Franciszkanów św. Franciszka z Asyżu).
Η εκκλησία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και έχει υπάρξει και η κατοικία του Πάπα Ιωάννη το Β’, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κρακοβία. Το εσωτερικό της είναι πολύ όμορφο και η οροφή πολύ ιδιαίτερη.
3.jpg

4.jpg

5.jpg


Αμέσως μετά επιστρέψαμε στην πλατεία για μια (πρώτη) γρήγορη μπύρα και επιστρέψαμε στο σπίτι να τακτοποιηθούμε.
2.jpg


Το βράδυ διαλέξαμε ένα εστιατόριο στα όρια της παλιάς πόλης, το Szalone Widelce,

Πρόταση μιας φίλης που είχε πάει πρόσφατα. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, είχε πολλούς χώρους, σε πολλά επίπεδα. Πολλές επιλογές σε φαγητό, παραδοσιακά πιάτα και πολύ καλές τιμές. Πήραμε φυσικά διάφορα να δοκιμάσουμε, εννοείται τα αγαπημένα Pierogi, και ήταν όλα υπέροχα. Επιστρέψαμε στο σπίτι γιατί η επόμενη μέρα ήταν ζόρικη.

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg


Ξυπνήσαμε το επόμενο πρωί, ευτυχώς ο καιρός ήταν τέλειος, με μια υπέροχη λιακάδα, οπότε και φύγαμε για πρωινό. Επιλέξαμε το Gossip Cafe, που ήταν δίπλα στο σπίτι. Ό,τι φάγαμε ήταν τέλειο, έχουν φοβερό καφέ, και ήμασταν έτοιμες για μια γεμάτη μέρα.
11.jpeg

12.jpeg

13.jpeg


Είχαμε κανονίσει λοιπόν να επισκεφτούμε το Άουσβιτς. Μας είχα κλείσει το πήγαινε-έλα με λεωφορείο (ήταν τελικά η πιο βολική και οικονομική επιλογή) και επειδή με το πολύ ψάξιμο, άργησα να κλείσω εισιτήριο με γκρουπ και ξενάγηση, και δυστυχώς όταν οργανωθήκαμε είχαν κλείσει όλα τα βολικά γκρουπ, αποφασίσαμε να κάνουμε την ξενάγηση μόνες μας, οπότε και μας έκλεισα την πρώτη διαθέσιμη ώρα στις 14:00. Είχαμε λοιπόν αρκετές ώρες οπότε και περπατήσαμε προς το Barbican , διασχίζοντας το πάρκο και περνώντας από την St. Florian’s Gate. Η μέρα ήταν ειδική για φωτογραφίες και περπάτημα.
14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg


Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε προς το σταθμό και το λεωφορείο για το Άουσβιτς.
Ήταν περίπου 1,5 ώρα διαδρομή.

Εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είχατε ήδη επισκεφτεί το Άουσβιτς, μοιραστήκατε μαζί μας τις εμπειρίες σας και μας δώσατε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που μας βοήθησαν να ζήσουμε μια πολύ ξεχωριστή επίσκεψη στο Άουσβιτς.
Για τον λόγο αυτό δεν θα αναφερθώ στην τραγική ιστορία του στρατοπέδου, μιας και όλοι εσείς τα έχετε περιγράψει τόσο αναλυτικά, που είναι υπέρ αρκετά.
Θα πω όμως ότι όλες οι εικόνες, όσα είδαμε, από την πύλη με το χαρακτηριστικό ‘’Arbeit Macht Frei’’, τα κελιά, οι χώροι των βασανιστηρίων, ο τοίχος των εκτελέσεων, όπως και οι φούρνοι, οι αίθουσες με τα προσωπικά αντικείμενα, τα αμέτρητα παπούτσια και γυαλιά, η φρικτή εκείνη αίθουσα με τους ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΛΛΙΑ, μέχρι και το Μπιρκενάου, όλες αυτές οι απάνθρωπες καταστάσεις που περιγράφονται στους χώρους που επισκεφτήκαμε, μας διέλυσαν. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε όσα βλέπαμε. Ήταν μακράν το χειρότερο, πιο επώδυνο βίωμα μας, όχι απλά σε ταξίδι αλλά γενικά. Όσο και να διαβάζεις και να ενημερωθείς για αυτό το απερίγραπτο, θλιβερό και απάνθρωπο κομμάτι της ιστορίας, όσες πληροφορίες και αν συλλέξεις, τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει το συναίσθημα που σου αφήνει η επίσκεψη στο Άουσβιτς. Είναι κάτι που επιβάλλεται να κάνετε όσο βρίσκεστε στην Κρακοβία.
Βάζω ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες, μιας και όπως είπα όλοι εσείς έχετε καλύψει πλήρως αυτό το κομμάτι.
23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg


Είχε πλέον σκοτεινιάσει και πήραμε το τελευταίο λεωφορείο, και με βαριά πλέον καρδιά, επιστρέψαμε στην Κρακοβία.

Ήταν γύρω στις 21:30 και μιας και ήταν Σάββατο, είχε πάρα πολύ κόσμο στην παλιά πόλη, τα μαγαζιά που είχαμε σημειώσει ήταν γεμάτα, οπότε και κάτσαμε τυχαία σε ένα μαγαζί (δυστυχώς δεν θυμάμαι πως το έλεγαν) και βγήκε πολύ καλό!
34.jpg

35.jpg

36.jpeg

37.jpeg


Την επόμενη ημέρα ο καιρός ήταν λίγο συννεφιασμένος και ψιλο έβρεχε, οπότε ήταν η ιδανική μέρα για να επισκεφτούμε τα αλατωρυχεία Wieliczka.
Πήγαμε λοιπόν για καφεδάκι και πρωινό στο Fitagain Coffee and food. Τα φοβερά παν κέικ του καθώς και οι ομελέτες είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι για ένα τέλειο ξεκίνημα της ημέρας.
38.jpeg

39.jpeg

40.jpeg


Από εκεί, μιας και έβρεχε, καλέσαμε ταξί με την αγαπημένη εφαρμογή Free Now, το αντίστοιχο Beat το δικό μας (έχει και άλλη μια που λέγεται Bolt), Πολύ οικονομικές διαδρομές, και πήγαμε στα αλατωρυχεία.

Είχαμε κλείσει εισιτήρια από πριν, κάτι που σας συμβουλεύω να κάνετε οπωσδήποτε, οπότε αμέσως μόλις ήρθε η ώρα για το δικό μας γκρουπ, ξεκίνησε η ξενάγηση (και το ατελείωτο κατέβασμα!!!) η Tour guide μας ήταν άψογη, πολύ επεξηγηματική, μας έδωσε πολλές πληροφορίες για τη δημιουργία των αλατωρυχείων, της ιστορία τους, την συντήρησή τους, και φρόντισε να μην μείνουμε με απορίες. Νομίζω μετά από τόσα ταξίδια, η επίσκεψη μας στα αλατωρυχεία είναι το πιο ξεχωριστό πράγμα που έχουμε δει.
40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg


Επιστρέψαμε λοιπόν στην παλιά πόλη, και στο σπίτι γιατι έβρεχε αρκετά. Αργότερα βγήκαμε μια βόλτα και έτσι συννεφιασμένος και μουντός όπως ήταν ο καιρός, είχε το τέλειο σκηνικό για φωτογραφίες!!
Αφού τριγυρίσαμε λίγο, κάναμε και κάτι ψώνια, καθήσαμε για ένα κοκτέιλ στο Czeczotka Bar, ένα τεράστιο μαγαζί με διαφορετικούς χώρους και φοβερό μπάρ.
Ήπιαμε τα ποτάκια μας, αργότερα τσιμπήσαμε και κάτι και επιστρέψαμε για ξεκούραση.
44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg


Το επόμενο πρωί ο καιρός ήταν τέλειος οπότε και δεν χάσαμε χρόνο, ήπιαμε ένα καφε και ξεκινήσαμε για το κάστρο.
Διασχίσαμε την οδό Grodzka που οδηγεί στο κάστρο, στην οποία έχει πολλά μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ, πλανόδιους, είναι υπέροχα!!
Φτάσαμε στο κάστρο, βγάλαμε εισιτήριο για τον καθεδρικό και επειδή είχαμε λίγη ώρα και ο καιρός ηταν τέλειος, ήταν ευκαιρία για φωτογραφίες!!

Στο κάστρο μέσα δεν μπήκαμε, είχε πολλή αναμονή και δεν θέλαμε να χάσουμε την τελευταία μας μέρα στην Κρακοβία, οπότε το είδαμε απ’έξω.
Αμέσως μετά ξεκινήσαμε προς τη Βασιλική του Αρχάγγελου Μιχαήλ, κατεβαίνοντας από την πίσω μεριά του Κάστρου που είχε υπέροχη θέα.
Κατευθυνθήκαμε λοιπόν προς την γνωστή περιοχή Kazimierz με τα αμέτρητα μαγαζιά, την εβραική συνοικία και τις αμέτρητες επιλογές για street food, με πιο γνωστό φυσικά το παραδοσιακό Zapiekanka, πρόκειται για ψημένο ψωμί και από πάνω ότι μπορείς να φανταστεις!! Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!!

Έπειτα καθήσαμε και σε ένα μαγαζάκι για μια μπύρα(και κάτι συνοδευτικό εννοείται!), ήταν self service, μικρά τραπεζάκια και τέλεια ατμόσφαιρα.
Παραγγείλαμε εννοείται τις μπύρες μας και 2 συνοδευτικά για να τσιμπήσουμε και δώσαμε το εξοφρενικό ποσό των 10 Ευρώ:lol:. Δυστυχώς πάλι δεν σημείωσα το όνομα του μαγαζιου.
48.jpg

49.jpg

50.jpg

51.jpg

52.jpg

Επιστρέψαμε στην παλιά πόλη και πήγαμε για τα τελευταία ψώνια, την επόμενη μέρα πετούσαμε νωρίς για Πράγα. Γυρίσαμε στο σπίτι για να ξεκουραστούμε και να μαζέψουμε πράγματα.

Το βράδυ είχαμε κράτηση (Ευτυχώς!!!) στο Morskie Oko.
Νομίζω ίσως το καλύτερο μαγαζί για φαγητό στην Κρακοβία, πανέμορφος χώρος με υπόγειες αίθουσες, σου έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάστρο.
Το φαγητο απλά τέλειο!!! Πολύ οικονομικό!!
Πρέπει να το βάλετε στη λίστα και καλύτερα να κάνετε κράτηση!!!
53.jpg

54.jpg

55.jpg

56.jpg

57.jpg

58.jpg


Την επόμενη μέρα αφήσαμε το διαμέρισμά μας και την υπέροχη Κρακοβία και φύγαμε για Πράγα.
Σύντομη πτήση, φτάσαμε στην Πράγα νωρίς το πρωί και στο ξενοδοχείο Meteor Plaza, πολύ κεντρικά, δίπλα στο Powder Tower.

Τα δωμάτια μας ήταν έτοιμα οπότε αφήσαμε τα πράγματα και φύγαμε για την παλιά πόλη που ήταν περίπου 5 λεπτά με τα πόδια.
Ο καιρός ήταν τέλειος και είχε φούλ κόσμο, κάτι που όπως καταλαβαίνετε μας έκανε εντύπωση μετά από 2 χρόνια Κοβιντ.
Πετύχαμε και την αλλαγή στο ρολόι, τα κορίτσια ενθουσιάστικαν, για εμένα όπως είπα στην αρχή ήταν η δεύτερη φορά στην Πράγα οπότε και διπλός ενθουσιασμός μιας και είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις.
Κάναμε μια βόλτα λοιπόν στην παλιά πόλη και φυσικά κάτσαμε για μια μπύρα.
1.jpg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg


Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο να αδειάσουμε τα πραγματά μας και το βραδάκι βγήκαμε για φαγητό.

Πήγαμε στο Hostinec u Sadlu, λίγο έξω από την παλιά πόλη αλλά πολύ κοντά.
Yπέροχος χώρος, σπαθιά στους τοίχους, περίμενες τους ιππότες να εμφανιστούν!
Παραγγείλαμε διάφορα παραδοσιακά πιάτα και φυσικά το γνωστό Γκούλας και πάπια ψητή.
Όλα τέλεια και πολύ ιδιαίτερα. Ήπιαμε τις μπύρες μας, περάσαμε τέλεια και φυσικά έπρεπε να συνεχίσουμε για ένα ποτάκι. Η μια της παρέας δεν ήθελε να ακολουθήσει, οπότε και την γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και συνεχίσαμε μόνες.
6.jpeg

7.jpeg

8.jpeg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg


Παρότι μέσα στη μέρα είχε παρα πολύ κόσμο, ήταν καθημερινή, το βράδυ δεν είχε τίποτα. Σε σημείο που ψάχναμε να βρούμε μαγαζί με λίγο κόσμο για να κάτσουμε.
Με τα πολλά μπήκαμε σε ένα, σαν μουσική σκηνή, είχε ένα ροκ live κ λέμε εδώ είμαστε.
Δυστυχώς το live ήταν στο τελείωμα αλλά όσο προλάβαμε ήταν πολύ ωραία.
Ήπιαμε και τα ποτά μας, το μαγαζί ήταν στολισμένο για το χάλογουιν κ ήταν πολύ ατμοσφαιροκό. Προσέξαμε ένα τεράστιο τοίχο γεμάτο με χαρτάκια. Ήταν σχόλια από ευχαριστημένους πελάτες..
Μετα από κανα δυο κοκτειλ επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.
13.jpg

14.jpg

15.jpg


Ξυπνήσαμε το επόμενο πρωί, κάναμε πρωινό και ξεκινήσαμε για το κάστρο.
Ο καιρός μουντός αλλά για μας ότι καλύτερο!
Φτάσαμε στο κάστρο, βγάλαμε εισιτήρια και ξεκινήσαμε με τον καθεδρικό του Αγίου Βίτου. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το παλάτι με τις διάφορες αίθουσες, τους πίνακες και τα υπέροχα έπιπλα, όλα να σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.
Έπειτα πήγαμε στη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου, μια εκκλησία του 10ου αιώνα ξανα χτισμένη το 1142 σε Μπαρόκ στιλ. Στη συνέχεια διασχίσαμε την Golden Lane, μια οδός με πανέμορφα σπιτάκια που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα από τους φρουρούς του Κάστρου.

Φεύγοντας από το κάστρο βρεθήκαμε στη γνωστή περιοχή Mala Strana.

Έχει πολλά μαγαζιά με σουβενίρ (το καλύτερο μας!), πολλά καφέ, εστιατόρια και είναι μια υπέροχη διαδρομή για περπάτημα και βόλτα.
Φτάσαμε στη γέφυρα του Καρόλου.Είχε αμέτρητο κόσμο, street artists, ζωγράφους, πλανόδιους, μουσικούς.
Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, να διασχίζεις αυτήν την υπέροχη γέφυρα με τα αγάλματα και να βλεπεις τον κόσμο να απολαμβάνει την ημέρα!

Εννοείται βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και συνεχίσαμε την βόλτα μας προς την παλιά πόλη.
16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg


Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ βγήκαμε για φαγητό-ποτό και νυχτερινή βόλτα.
Τα κορίτσια ήθελαν να πάμε στο Black Angel's πρίν το φαγητό. Εγώ είχα ξανά πάει την προηγούμενη φορά οπότε και δεν μου έκανε αίσθηση. Αλλά για να μην τους χαλάσω χατίρι συμφώνησα.
Αργότερα τσιμπήσαμε κάτι και επιστρέψαμε για ξεκούραση.

Την επόμενη μέρα, και αφού ήπιαμε καφέ είπαμε να δούμε το ιστορικό κέντρο.
Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς το πρωί με σκοπό να πάμε πρώτα στον Ναό της Παναγίας του Τυν και μετά στο ναό του Αγίου Νικόλαου και στο Αστρονομικό ρολόι.

Οι δύο ναοί όμως άνοιγαν για το κοινό πιο αργά λόγω λειτουργίας οπότε ξεκινήσαμε με το αστρονομικό ρολόι.
Ανεβήκαμε ψηλά για να βγάλουμε φωτογραφίες και είδαμε και τις αίθουσες στο εσωτερικό του.
Ήταν ακόμη αρκετά νωρίς οπότε είπαμε να κάνουμε την τουριστική βόλτα με το τρενάκι της πόλης. Ήταν πολύ όμορφα καθώς και ο καιρός βοηθούσε. Διαρκεί μια ώρα περίπου και έχει και audio guide.

Επιστρέψαμε στην παλιά πόλη και καθήσαμε για καφέ και γλυκό.
Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε τους δυο ναούς που είναι εξίσου εντυπωσιακοί.
Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο σταματήσαμε σε ένα street food court και δοκιμάσαμε παραδοσιακά λουκάνικα και φυσικά αγαπημένες μπύρες.
22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg


Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε.Το βράδυ είχαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Βγήκαμε αρχικά με σκοπό να βρούμε ένα ‘’secret bar’’, το The Alchemist.
Ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό μαγαζί. Με βίντατζ έπιπλα, υπέροχο μπαρ που σε προιδεάζει για τα κοκτέιλ που θα ακολουθήσουν.

Δεν χάσαμε χρόνο, μελετήσαμε τον κατάλογο και παραγγείλαμε.
Ήταν και τα 3 υπέροχα. Η Τρίτη της παρέας, η πιο αδύναμη, δεν συνέχισε με δεύτερο αλλά εμείς δεν αντέξαμε να μην κάνουμε μια αρχή με Gin.
29.jpg

30.jpg

31.jpg


Ήταν τόσο τέλειο το μαγαζί που ξεχαστήκαμε και είχαμε κάνει κράτηση για φαγητό, την οποία φυσικά και χάσαμε.

Δεν πτοηθήκαμε όμως, πήγαμε στην τύχη σε ένα παραδιπλανο μαγαζί που εντέλει βγήκε μια χαρα. Restaurant Mustek.

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg


Ήμασταν λοιπόν έτοιμες για συνέχεια μετά το φαγητό, αλλά για άλλη μια φορά η Τρίτη της παρέας μας γείωσε και πήγε να ξεκουραστεί.

Ξεκινήσαμε και εμείς για το αγαπημένο μου μπαρ στην Πράγα, το Bugsy’s.
Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζί, με εξαιρετικούς μπαρτεντερ, φοβερά κοκτέιλ και τεράστια ποικιλία σε Gin (Το καλύτερό μας!!!)
Εδώ να πώ, για τους λάτρεις του Gin, πως στο συγκεκριμένο μαγαζί θα βρείτε πολλές επιλογές τόσο σε Gin όσο και στα αντίστοιχα tonic που ταιριάζουν με το κάθε Gin.
Το προσωπικό είναι ευγενέστατο, πολύ εξυπηρετικό και είχε και μια μικρή ιστορία για τον κάθε διαφορετικό τύπο Gin που δοκιμάζαμε.
Αξίζει να κάτσετε στο μπάρ ώστε να βέπετε την προετοιμασία.
Εμείς ξεκινήσαμε με το δικό τους Gin, ήταν πολύ αρωματικό, συνεχίσαμε με Gin Mare, επίσης πολύ ιδιαίτερο και κλείσαμε με Opihr το οποίο συνδυάζεται τέλεια με λίγη πιπεριά τσίλι, το έκανε πικάντικο και ανέδειξε κατά πολύ την γεύση του.

36.jpg

37.jpg

38.jpg


Όπως φαντάζεστε δεν θέλαμε να φύγουμε, αλλά είχε έρθει η ώρα, οπότε και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

5.jpg



Η επόμενη μέρα ήταν χαλαρή, κάναμε πρωινό και βγήκαμε μια βόλτα.
Πήγαμε για ένα καφεδάκι μιας και ήταν νωρίς.
Μετά ξεχυθήκαμε για ψώνια.
Κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο και την ανοιχτή αγορά Havelske Trziste.
Έχει πολλούς π΄παγκους με άπειρα πράγματα, ότι χρειάζεσαι για δώρα και σουβενίρ.
Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο είναι η αλήθεια, ψωνίσαμε ότι χρειαζόμασταν και συνεχίσαμε την βόλτα μας.
Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να φτιάξουμε τα πράγματά μας και το βράδυ βγήκαμε για ένα ποτάκι και φαγητό.
Δυστυχως δεν μας έπαιρνε για πιο αργά γιατίτην επόμενη μέρα έπρεπε να πάρουμε τρένο για Βιέννη και απο εκεί πτήση για Θεσσαλονίκη.
39.jpg

40.jpg


Γενικά ήταν ενα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι, με πολλά πράγματα να δείς, όμορφες εικόνες και τέλεια γαστρονομία.
Ήμουν φαν της Πολωνίας με την επίσκεψη μου στην Βαρσοβία. Γνωρίζωντας όμως και την πανέμορφη Κρακοβία μπορώ να πώ με σιγουριά πως είναι μια χώρα που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε.
Απο την άλλη, η αγαπημένη μου Πράγα είναι πάντα στην καρδιά μου και είναι ένας προορισμός στον οποίο θα ξανα πήγαινα.
Ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου ταξίδια, το προτείνω ανεπιφύλακτα και ελπίζω να σας έδωσα μια γεύση και ένα κίνητρο για να επισκεφθείτε αυτές τις πόλεις (αν δεν το έχετε κανει ήδη!!!)
41.jpg

42.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom