Κυριακάτικη βόλτα στο Δάσος της Δαδιάς

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι ένα κυριακάτικο πρωινό, θέλοντας να ξεφύγουμε από τα κλασσικά, καφέ στη Ξάνθη ή ψαράκι στην Αλεξανδρούπολη προτιμήσαμε να κάνουμε μια επίσκεψη στο Δάσος της Δαδιάς.
Ο καιρός ηλιόλουστος, άλλωστε η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και έτσι αφήνουμε πίσω μας την Αλεξανδρούπολη και συνεχίζουμε για Σουφλί. Προβατώνας, Φυλακτό, Λύρα και στη συνέχεια η Δαδιά. Ο προορισμός μας στη Δαδιά, το Οικοτουριστικό Κέντρο της περιοχής και το Εθνικό Πάρκου Δάσους Δαδιάς με τις ζώνες αυστηρής προστασίας.
Το Οικοτουριστικό Κέντρο περιλαμβάνει καταλύματα, αναψυκτήριο, μαγαζία για αγορά σουβενίρ και τοπικών προϊόντων καθώς επίσης και ένα κέντρο ενημέρωσης για τους επισκέπτες, όπου υπάρχει αίθουσα προβολής υλικού σχετικά με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά που φιλοξενούνται στο πάρκο και φωτογραφικό αρχείο με εντυπωσιακό υλικό.
Μετά την ολιγόλεπτη προβολή υλικού, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών που βρίσκονταν στο χώρο, πήραμε ένα βανάκι με εισιτήριο 3 ευρώ ( τα έσοδα του οποίου προορίζονται για τη λειτουργία του οικοτουριστικού κέντρου. Ύστερα από μια 20λεπτη διαδρομή στο βουνό το λεωφορείο μας αφήνει κοντά στο παρατηρητήριο. Την ίδια διαδρομή υπάρχει η δυνατότητα να την κάνει κανείς μέσα από μονοπάτια. Το μονοπάτι με την κόκκινη σήμανση ως την κορυφή του λόφου Γκίμπραινα και το εναλλακτικό μονοπάτι με τη μπλε σήμανση. Η διαδρομή αυτή μας ενημέρωσαν έχει διάρκεια 1,5 ώρα περίπου.
Φτάνοντας στο παρατηρητήριο μας παραχωρούνται τηλεσκόπια και κυάλια για να δούμε τα σπάνια πουλιά, όπου ζουν σε ένα φυσικό περιβάλλον μέσα στο δάσος και την τροφή της την παρέχουν οι φροντιστές , στις επονομαζόμενες ταϊστρες. Το πάρκο αυτό αποτελεί το γεωφυσικό χώρο όπου έκτος από την πανίδα ευδοκιμούν και πολλά είδη χλωρίδας.
Δυστυχώς για εμάς η ορατότητα ήταν εν μέρει περιορισμένη, αλλά καταφέραμε να δούμε όρνεα και αετούς.
Από την ενημέρωση που μας έκαναν μας είπαν ότι την προστασία του βιότοπου προυποθέτει την κοινή δράση εκατέρωθεν των συνόρων μιας και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της οροσειράς της Ροδόπης στο νομό Έβρου.
Στη συνέχεια κατεβήκαμε στη Δαδιά για φαγητό και αργά το απόγευμα επιστροφή.



 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ όμορφη η εξόρμησή σας nenena! Το δάσος της Δαδιάς το είχα επισκεφτεί την άνοιξη σε ένα ταξιδάκι μου στη Θράκη. Ήταν πραγματικά υπέροχα, παραμυθένια! Είχαμε κάνει την πεζοπορική διαδρομή μέχρι το παρατηρητήριο και επιστρέψαμε με το λεωφορείο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Όντως η διαδρομή μέσα στο δάσος ήταν όμορφη.
Κρίμα που υπάρχουν μέρη τόσο κοντά μας και δεν τα επισκεπτόμαστε σχεδόν ποτέ! Να φανταστείς στο βιβλίο επισκεπτών υπήρχαν τη συγκεκριμένη μέρα πολλοί επισκέπτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ανάθεμα αν υπήρχαν από Θράκη!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.700
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
εφχ nenena που μου θύμισες μια άλλη μικρή... πεζοπορία μου ;;

"την ίδια διαδρομή υπάρχει η δυνατότητα να την κάνει κανείς μέσα από μονοπάτια. Το μονοπάτι με την κόκκινη σήμανση ως την κορυφή του λόφου Γκίμπραινα και το εναλλακτικό μονοπάτι με τη μπλε σήμανση. Η διαδρομή αυτή μας ενημέρωσαν έχει διάρκεια 1,5 ώρα περίπου."
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.296
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom