Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη για παιδιά

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Είναι ένα εύκολο ταξίδι για παιδιά από 6-7 χρονών και πάνω. Αναλόγως και τα παιδιά, βέβαια. Το γεγονός ότι μπορούν να επισκεφθούν τα παλάτια των σουλτάνων ή μια βυζαντινή κινστέρνα μπορεί να τα ιντριγκάρει. Επίσης οι Τούρκοι είναι συνηθισμένοι στο γεγονός ότι η οικογένεια πάει παντού, όλη μαζί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται δεκτά στα περισσότερα εστιατόρια. Η κρατική όπερα και το κρατικό μπαλέτο ανεβάζουν θεάματα για τα παιδιά. Μπορείτε να ελέγξετε τα προγράμματα –όχι μόνο τα παιδικά αλλά και για τους ενήλικες – στην αγγλόφωνη εφημερίδα Turkish Daily News.
http://www.turkishdailynews.com.tr/index.php

Όμορφη εκδρομή είναι η βόλτα στα Πριγκηπόνησα, όπου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και μπορούν να κάνουν ποδηλατάδα ή βόλτα με άμαξα. Ωραίο πάρκο θα βρείτε στα ανάκτορα Γιλντίζ. Στο Αρναούτκιοϊ, παραθαλάσσιο χωριό του Βοσπόρου, θα βρείτε το πολύ όμορφο πάρκο Εμιργκιάν το οποίο έχει μέσα πολύ όμορφα κιόσκια όπου μπορεί κανείς να φάει ή και να πιει καφέ.

Επίσης στο μυχό του Κερατίου Κόλπου, απέναντι από το Εγιούπ, βρίσκεται ένα πάρκο με μινιατούρες από διάφορα μνημεία της Κωνσταντινούπολης και άλλων περιοχών της Ανατολίας, καθώς και μνημεία οθωμανικής αρχιτεκτονικής από σημεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, τα οποία τώρα βρίσκονται εκτός Τουρκίας. http://www.miniaturk.com.tr/eng/

Έτερο ενδιαφέρον μουσείο, για παιδιά και όχι μόνο, είναι το Τεχνικό Μουσείο του Ραχμί Κοτς. Βρίσκεται και αυτό στις όχθες του Κερατίου:
http://www.rmk-museum.org.tr/english/index.html
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom