Τουρκία Κωνσταντινούπολη μόνη μου?!

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
kalove, σ'ευχαριστώ. Αν λές πως το πρώτο ταξίδι που έκανες μόνη σου, ήταν στην Πόλη και πως δεν είχες κανένα πρόβλημα, τότε με κάνεις να νίωθω λιγότερο αγωνία για το πως θα είναι η εκεί διαμονή μου. Το λεωφορείο ήταν μία αρχική σκέψη αλλά επειδή μένω στην Αθήνα, θα πρέπει να έρθω Θεσσαλονίκη. Απο την Αθήνα, νομίζω πως μόνο μία ιδιωτική εταιρεία κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ο χρόνος που θα έχω, είναι αρκετά λίγος οπότε μάλλον το αεροπλάνο με συμφέρει καλύτερα.

dafni, σ'ευχαριστώ για το ξενοδοχείο. Φαίνεται πολύ καλό αν κρίνω απο τα σχόλια και την αξιολόγηση. Θα το έχω σίγουρα στα υπόψιν.
Και θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις εντυπώσεις σου μόλις επιστρέψεις μιας και φεύγεις σε 5 μέρες, οπότε περιμένω φρεσκότατες πληροφορίες. :)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ είχα μείνει σε αυτό το ξενοδοχείο: Booking.com: Hotel Residence, Istanbul, Turkey - 209 Guest reviews. Book your hotel now!

Για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μου βγάζει το συνολικό κόστος στα 156 Ευρώ. Είναι καθαρό, ασφαλές, πολύ κοντά στην Ταξίμ και έχει κάπου απέναντι ένα αστυνομικό τμήμα...δηλαδή θα έχεις συνεχή φύλαξη βγαίνοντας από το ξενοδοχείο και μπαίνοντας σε αυτό. Επίσης το ξενοδοχείο είναι ασφαλές επειδή δεν επιτρέπεται η είσοδος σε τρίτους που δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Zacharoula, είναι πολύ ωραία να μένεις στην παλιά πόλη αλλά αν έχεις σκοπό να το ξενυχτίσεις λίγο περισσότερο τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα. Σου μεταφέρω αυτό που είδαμε και νιώσαμε εμείς: Μετά τις 1 το βράδυ έκλειναν τα πάντα, η παλιά πόλη ουσιαστικά ερήμωνε από τουρίστες και αυτοί οι ολίγοι Τούρκοι που κυκλοφορούσαν δεν μας έκαναν να αισθανόμαστε και πολύ άνετα.
Βέβαια, τον Μάρτη που θα πας η μέρα θα είναι μεγαλύτερη οπότε μπορεί η απόλυτη ησυχία να μετατοπίζεται για λίγο αργότερα και να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Στην περιοχή της Ταξίμ από την άλλη δεν νιώσαμε ούτε στιγμή τον παραμικρό φόβο έστω και αν η ώρα ήταν πολύ πολύ περασμένη γιατί πολύ απλά κυκλοφορούσαν και άλλοι πολλοί μαζί με εμάς.

Αυτό που αναφέρεις ότι οι μόνες γυναίκες στα ξενοδοχεία θεωρούνται διαθέσιμες δεν το έχω ακούσει αλλά ξέρω ότι οι δυτικές γυναίκες στην Πόλη είτε είναι θεές είτε είναι φρικιά, περνάν πολύ καλά!
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Στην Πόλη θα περάσεις τέλεια!! Και επειδή είσαι και γυναίκα νομίζω θα περάσεις ακόμα πιο ωραία, γιατί οι άνθρωποι ξέρουν πώς να φέρονται στις γυναίκες. Η συμβουλή μου. Διάλεξε κάποιο "καλό" ξενοδοχείο, μην τσιγκουνευτείς εκεί. Η αλήθεια είναι ότι μια Τουρκάλα δεν θα έμενε ποτέ μόνη της σε ξενοδοχείο, γιατί στα μάτια του ρεσεψιονίστ φαίνεται σαν να ψάχνεται. Αλλά ως ξένη δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να είσαι προσεχτική με τους ρεσεψιονίστ. Στο λέω αυτό από προσωπική πείρα. Πήγαινα πολλά χρόνια στην Τουρκία για μαθήματα τουρκικών και μέναμε με τη φίλη μου σε χοτέλ, και όποτε πιάναμε την κουβέντα με τους ρεσεψιονίστ ( οι οποίοι συνήθως είναι παιδιά από τα βάθη της ανατολής που δεν τους δίνει καμία γυναίκα σημασία) πάντα καταλήγαμε να μας την πέφτουν και να νομίζουν ότι τους γουστάρουμε. Κι επειδή θα μένεις και μόνη σου δεν λέει. Είναι ένα χοτέλ, λέγεται Cihangir Hotel, έχω μείνει εκεί μόνη μου καί η φίλη μου δεν είχαμε κανένα θέμα. Γενικά θα έλεγα ένα καλό ξενοδοχείο στην περιοχή Τακσίμ είναι το καλύτερο. Γιατί είναι η πιο μοντέρνα περιοχή. Στο Σουλταναχμέ έχεις διάφορους τύπους σαν καμάκια που θα στην πέσουν σίγουρα. Γενικά θα έλεγα προσοχή στα ρούχα ( όχι μίνι και ντεκολτέ) και το βασικότερο προσοχή στη συμπεριφορά. Δηλαδή μην πιάνεις κουβέντα μόνη σου με αγνώστους γιατί οι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με γυναίκες που τους μιλούν και το παρεξηγούν. Κατά τα άλλα η Πόλη είναι τέλεια. Μη χάσεις το χρόνο σου για Κουσάντασι. Το ταξίδι είναι μεγάλο και δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να δεις εκεί...
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
marydim, έχω ήδη βρεί δύο, τρία ξενοδοχεία στο Ταξίμ και σκέφτομαι να κλείσω ένα απο αυτά. 'Οπως είπες, έχει πάντα ζωή οπότε η αίσθηση του φόβου μειώνεται.
Κι εγώ το θεωρώ υπερβολικό το πως μια κοπέλα θεωρείται διαθέσιμη αν είναι μόνη της αλλά απο την στιγμή που το λέει ντόπια κοπέλα, τότε πρέπει να το λάβω υπόψιν. Βέβαια, εξαρτάται και απο τον άνθρωπο. Πιθανόν, η συγκεκριμένη κοπέλα φοβάται πολύ. Σ'ευχαριστώ για το ξενοδοχείο. Θα το κοιτάξω απόψε και θα μπεί και αυτό στην λίστα.

bosporos, αν κρίνω απο το όνομα σου, πρέπει να είσαι φάν της Πόλης. :)
Καλά που μου το τόνισες αυτό γιατί γενικά έχω την τάση να πιάνω κουβέντα με το παραμικρό χωρίς να το καταλαβαίνω. Το αγαπημένο μου μότο σε κάθε ταξίδι είναι το "ρωτώντας πας στην πόλη" οπότε καταλαβαίνεις. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.452
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom