Ινδία Λακαδιβεs : Το κοσμημα τηs Ινδιαs

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γαλαζιεs λιμνοθαλασσεs , κοραλια και αμμοs σκορπισμενα 350 χλμ. μακρια απο την Κεραλα και τιs νοτιοδυτικεs ακτεs τηs Ινδιαs , μενουν ξεχασμενα απο τον υπολοιπο κοσμο εδω και αρκετα χρονια.
Lakshadweep σημαινει εκατο χιλιαδεs νησια και αρχικα η ονομασια περιλαμβανε και τιs Μαλδιβεs. Ενω ομωs εκεινεs εγιναν ο πιο διασημοs ισωs εξωτικοs προορισμοs του πλανητη , η Ινδια κρατησε καλα κρυμενο το μαργαριταρενιο κοσμημα τηs..
Τα κοραλιογενη νησακια Λακαδιβεs , κυκλωμενα απο ζωντανουs υφαλουs και ηρεμα τυρκουαζ νερα ανηκουν στο ιδιο αρχιπελαγοs με τα διασημα γειτονικα νησακια των Μαλδιβων που βρισκονται λιγο νοτιοτερα.
Εδω ομωs σε θα βρειτε τα 5αστερα ξενοδοχεια με τιs πισινεs και τα μασαζοσπα..ουτε λογοs για tv και cd player στο δωματιο και net.Το μονο net που χρησιμοποιουν ειναι για το ψαρεμα απο το οποιο ζουν οι λιγοστοι κατοικοι.Κανειs δε θα σαs περιμενει με βρεγμενη πετσετα και αρωματικο σπρευ για το προσωπο..

Σε πολλα απο τα ακατοικητα νησακια φιαχνουν τιs φωλιεs τουs θαλασσοπουλια , ενω στα πεντακαθαρα νερα κολυμπουν νωχελικα μεγαλεs χελωνεs , εκατονταδεs ψαρια του υφαλου και τεραστια σαλαχια manta.

 

Attachments

  • 83,4 KB Προβολές: 144
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οι Λακαδιβεs αποτελουνται απο 36 νησια , 12 ατολεs , τρειs μεγαλουs κοραλιογενειs υφαλουs και πεντε μισοβυθισμενα νησακια - τελειεs κρυψωνεs για μικρα και μεγαλα ψαρια.
Τα περισσοτερα μοιαζουν με δαχτυλιδια που περικλυουν μεγαλεs λιμνοθαλασσεs και εχουν ενα η περισσοτερα καναλια που επιτρεπουν την εισοδο και εξοδο φρεσκου θαλασσινου νερου.

Μονο 10 απο τα νησια κατοικουνται αλλα οι (λιγοστοι) τουριστεs δεν επιτρεπεται να τα επισκεφτουν ολα.
Η προσβαση του κοσμου ελεγχεται αυστηρα αφου το οικοσυστημα ειναι εξαιρετικα ευθραυστο στη νησια που με το ζορι ξεπερνουν τα δυο μετρα υψοs.
Τα κυριοτερα νησια ειναι το Agatti που βρισκεται και ο μοναδικοs διαδρομοs προσγειωσηs , το Kalpeni , to Kavaratti , to Bangaram , το Kadmat και το Minicoy.

Για τα νησια υπαρχει πτηση απο το Cochin (οπου παει κανειs με Qatar airways σε πολυ οικονομικεs τιμεs και κανει και το ταξιδακι του στην διασημη Κεραλα). Πτησειs υπαρχουν συχνεs και σε μιαμιση ωρα εισαστε στο Agatti.
Υπαρχει προσβαση και με πλοιο σε 14-20 ωρεs (αναλογα) αλλα δεν θα το συνιστουσα..

Πριν παει καποιο στα νησια πρεπει να εχει υποψη του οτι τα νησια εχουν μονο τα απολυτωs απαραιτητα , οποτε καποιοs εχει μαζι του οτι νομιζει οτι θα χρειαστει. Επιση το κινητο σαs δεν προκειται να χτυπησει ποτε , ραδιο και να υπηρχε δε θα καταλαβαινατε τι λεει και εφημεριδα δεν εχουν δει ποτε εδω.

Δεν κολυμπαμε χωριs μαγιω (topless) , δε ριχνουμε σκουπιδια , δεν παιρνουμε κοραλια , δεν σκαρφαλωνουμε σε φοινικα , δεν κοβουμε καρυδεs , ολα τιμωρουνται αυστηρα.

Παιρνουμε μονο φωτογραφιεs και αναμνησειs , αφηνουμε μονο πατημασιεs στην αμμο - ετσι πρεπει να κανουμε παντου εξαλλου!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το Agatti ειναι το πρωτο νησι που φτανει κανειs αφου εδω προσγειωνονται τα μικρα σκαφη που ερχονται απο Κοτσιν και Γκοα.
Οι περισσοτεροι επισκεπτεs , αποβιβαζονται εδω και φευγουν με βαρκεs για το γειτονικο
Bangaram λιγο πιο βορεια.
Ολη η δυτικη πλευρα του Agatti που εχει 6χλμ. μηκοs , ειναι μια τεραστια παραλια με φοινικεs και ηρεμα ρηχα νερα.Ειναι η πιο ωραια παραλια του γκρουπ. Εδω κοντα στο αεροδρομιο υπαρχει το μοναδικο ξενοδοχειο που προσφερει εκτοs απο θαυμασιο σνορκελιν στον υφαλο , βολτεs με κανο , βαρκεs με γυαλινο πατο και αλλα θαλασσια σπορ.

Στο νησι οι κατοικοι ασχολουνται κυριωs με το ψαρεμα που αποφερει τα μεγαλυτερα εσοδα , με αμεσωs επομενη μεγαλυτερη εισφορα στην οικονομια τουs φοινικεs που κυριαρχουν στο νησι.

Αs προσγειωθουμε...
 
Last edited by a moderator:

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
ρε Ζωη γιατι μου τα κανεις αυτα?
Ξερω θες να με κανεις να μην παω Καμποτζη,ε?:haha:
Ηθελα να ξερα που τα ανακαλυπτεις παντως........:clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ενα νησι που πολυ θα ηθελα να επισκεφτω στιs Λακαδιβεs , ειναι το Kalpeni.Ειναι ομωs και απο τα πιο δυσκολα σε προσβαση καθωs βρισκεται αρκετα μακρια απο το Agatti.
Λογω τηs αποστασηs αυτηs απο τον μοναδικο αεροδιαδρομο τηs περιοχηs , δεν δεχεται σχεδον καθολου τουριστεs , μεχρι που οι κατοικοι κοιτουν με απορια οποιον επισκεπτη δουν , ενω στα γραφεια τηs Κεραλα αναρωτιουνται εκπληκτοι γιατι καποιοs θελει να κανει τον κοπο να παει ωs εκει..

Μια τεραστια ρηχη λιμνοθαλασσα αγκαλιαζει το κυριως νησι μηκους 2,8 χλμ και πλατους 1,2 χλμ και τρια ακατοικητα νησακια ξεχωριστης ομορφιας. Το Kalpeni ειναι αρκετα προοδευτικο νησι , αφου εδω πρωτοπηγαν σχολειο κοριτσια , οταν η μορφωση των γυναικων ηταν ακομα ταμπου στις Λακαδιβες.

Καποτε οι κατοικοι μαζευαν καβουκια απο χελωνες και τα πουλουσαν στις αγορες της Ινδιας , σημερα αυτο απαγορευεται και οι κατοικοι ζουν απο το ψαρεμα , κυριως χταποδιων που υπαρχουν σε αφθονια εδω. Φυσικα η σπεσιαλιτε του νησιου ειναι παστο η τηγανιτο χταποδι με καρυ.

Υπαρχει εδω ενα ξενοδοχειο , το Koomel beach resort (που λεει ο λογος resort..) που προσφερει καταπληκτικη θεα στη λιμνοθαλασσα και τα δυο νησακια Pitti και Tilakkam , λιγα θαλασσια σπορ και εναν υπεροχο κοραλιογενη υφαλο πολυ κοντα στη νοτιοανατολικη ακτη της ατολης.
Απο το ξενοδοχειο μπορει κανεις να παει με βαρκα στα τρια νησακια , η και να περπατησει ως εκει αφου ειναι κοντα ,γυρω στα 100 μετρα, αρκει να επιστρεψει στο κυριωs νησι πριν ερθει η παλιρροια.
Αλλιως θα γυρισει κολυμπωνταs.

Στο βορειοτερο ακρο του νησιου που ονομαζεται Kalpeni tip beach υπαρχει ενα μικρο υπαιθριο καφε που μαζευονται οι ντοπιοι για κουβεντουλα, τσαι και σνακς μετα απο μια κουραστικη μερα στη θαλασσα.
Ας παμε μια βολτα με τρικυκλο στους δρομους του Kalpeni..
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.073
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom