Γενικά Λατινική Αμερική και (αν)ασφάλεια

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Λαέ του φόρουμ, μετά από αρκετές (μάλλον υπερβολικές) προειδοποιήσεις γνωστών κυρίως αλλά και φίλων ότι στο Εκουαδόρ θα με φάνε λάχανο απεφάσισα να ερευνήσω ιδίοις browsers το θέμα και είδα ότι όντως δεν πάω και στο βασίλειο της ηρεμίας (Κολομβία δίπλα). Εντάξει, δε λέω ότι εξεπλάγην κιόλας, αλλά δε ξέρω, μιαν ανησυχία την έχω.. Φαντάζομαι βέβαια ότι το σύνολο των επιθέσεων έχει κυρίως χρηματικές απώλειες (να το πώ αλλιώς-τα θέλω τα νεφράκια μου!). Έγραφε λοιπόν σχεδόν παντού ότι εκτός από τις κλασικές επιθέσεις, τις οπλισμένες κλπ σου την εχουν και στημμένη όξω από τράπεζες εκεί που πας να βγάλεις λεφτά κλπ. Επειδή στους (περίπου 11) μήνες που θα είμαι εκεί αποκλείω το γεγονός να μην αποκτήσω έστω μια μικρή εμπειρία (προσεκτική δε με λες) κι επειδή τα λεφτά θα μπαίνουν σε τραπεζικό λογαριασμό, έχετε να μου προτείνετε κάτι ώστε να είμαι κάπως ασφαλής; Εννοώ, ώστε κι αν χάσω τα ρούχα μου, να χάσω τα μισά;

Σκέφτηκα να βγάλω άλλες 2 κάρτες στην ίδια τράπεζα(δε ξέρω αν γίνεται) ή σε άλλες και κάθε μήνα να μπαίνω και να κάνω μεταφορές λογαριασμού. Ή αν γίνεται από ebanking. Θα γίνεται όμως απ το Εκουαδόρ; Και φυσικά να μην κυκλοφορώ με όλες τις κάρτες μαζί. Να έχω τη μία σπίτι πχ, την άλλη στο πορτοφόλι και την 3η δε ξέρω.. κάπου!! Μπορώ να το κάνω αυτό;

Επίσης το λάπτοπ μου και η φωτογραφική δε θα ζήσουν λέτε ε;
Γενικά ότι έχετε να σημειώσετε ή να προτείνετε σε θέματα (αν)ασφάλειας για το Εκουαδόρ, για τη λατινική Αμερική, για μια δική σας τακτική, η τσοπάνα σας ευχαριστεί!
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
106
Likes
277
Γεια σου tsopana
μιας και βλεπω οτι δεν σου εχει απανησει κανεις για το θεμα τις ανασφαλειας μπορω να σου πω οτι γενικα στην Νοτιο Αμερικη ειναι αυξημενη η επικινδυνοτητα αλλα δεν ειναι λογος να ανυσηχεις.
Σωστο να εχεις 2 καρτες σε περίπτωση που χαθει η μια ,μπορεις να αγορασεις ενα πορτοφολι που το δενεις στην μεση και το φορας μεσα απο τα ρουχα σου,εκει μπορεις να εχεις την μια καρτα σου και τα εγγραφα σου (διαβατηριο κτλ) .
Επισης ειναι απαγορευτικο να κυκλοφορεις με ακριβα αντικειμενα καμερες κοσμηματα ταμπλετς κτλ
η να κυκλοφορεις τα βραδια σε σκοτεινα σοκκακια χωρις κοσμο.
δεν υπαρχει λογος να ανυσηχεις μονο θετικη διαθεση και να θεςεις σε λειτουργεια το ενστικτο σου.
εγω εχω βρεθει 2 φορες στην νοτιο αμερικη και δεν φοβηθηκα ποτε αν και ειχα καποια περιστατικα.
δεν ξερω αν εχεις ξεκινησει ηδη αλλα σπυ ευχομαι καλο ταξιδι.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.286
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom