Κύπρος Λευκωσία, πληροφορίες παρακαλώ...

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Στις αρχές Σεπτέμβρη κάναμε σύντομη οικογενειακή επίσκεψη στη Λευκωσία. Τακτοποιήσαμε και τον δεύτερο γιο μας εκεί, σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις μας, καταφέραμε να "ρίξουμε μια ματιά" και στην πόλη.
(Παρένθεση
Οι εντυπώσεις μας είναι πολύ θετικές από την καθημερινότητα και την φιλικότητα που επιδεικνύει στους "χρήστες" της.
Αν με ρωτήσετε την γνώμη μου με μια φράση, θα σας έλεγα: "....όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα μας, ...η Αθήνα μας,...οι πόλεις μας"
Όλα λειτουργούν με τάξη...........αλλά όχι υπερβολικά!!!
Όλοι σέβονται το νόμο και τον συνάθρωπο ...........αλλά όχι υπερβολικά!!!
Όλα ειναι οργανωμένα...........αλλά όχι υπερβολικά!!!
Οι υπηρεσίες του κράτους, οι ΔΕΚΟ, οι τράπεζες κλπ., είναι επαρκείς, ευέλικτες, γρήγορες...........αλλά όχι υπερβολικά!!!
Η εκπαίδευση σου δίνει εφόδια...........αλλά όχι υπερβολικά!!!
κλπ. κλπ. Το "...όχι υπερβολικά" σημαίνει ότι δεν "τρελαίνονται" στην τυπικότητα και δεν φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές σαν τους "βόρειους" )
Μας εντυπωσίασαν:
Η οδός Λήδρας (ναι, ναι ξέρω τουριστική, παρακμιακή ίσως...αλλά υποχρεωτική η επίσκεψη...)
Τα τείχη και τα στενάκια εντός αυτών.
Η Εκκλησία της Παναγίας Χρυσαλινιώτισσας (με το που μπήκαμε, ίσως η προδιάθεσή μας, γιατί δούλεψε αρκετά "πάνω" της ο γιος μας - φοιτητής Αρχιτεκτονικής, ίσως η μέρα και η ώρα, ίσως η αυθεντικότητα του παπά και των πιστών,....αλλά περάσαμε σε άλλη διάσταση...)
Ο χώρος του ermou300 studio που τυχαία βρήκαμε
....
Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να βρούμε κάποιο καλό εστιατόριο ή ταβέρνα με τοπική κουζίνα, οποιασδήποτε κατηγορίας. Καταφύγαμε στο τέρμα της Λήδρας αριστερά στο "Καθ' οδόν" ,
σ' ένα ιταλικό κάπου στο μέσο της ίδιας οδού και στα περίφημα και εξυπηρετικότατα για όλους "Πανδώρα" και ZORBAS - Λευκωσία
Και τα αξιοθέατα, αργά ή γρήγορα, μ' έναν τουριστικό οδηγό (και με την δική σας βοήθεια που ήδη μελέτησα...έμαθα και για τον Ζαννέτο) θα τα βρούμε...Για μια έξοδο όμως για ποτό - διασκέδαση - φαγητό??? Επειδή προβλέπω μερικές ακόμη επισκέψεις μας στη Λευκωσία, παρακαλώ τη βοήθειά σας:):):)
Ευχαριστώ
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Σαν χωρος μου αρεσε πολυ το Oktana . Ποτακια , ομορφο περιβαλλον , καλος κοσμος.
Εχω την εντυπωση οτι σερβιρει και φαγητο , αλλα δεν ειμαι σιγουρη.
Εμεις ειχαμε παει μονο για ποτο.
Oktana & Uqbar
 

stellas

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
οταν ειδα τον τιτλο μπηκα κατευθειαν να το διαβασω.σπουδασα στη λευκωσια και παρολο που δεν ειμαι κυπρια εχω να δηλωσω με σιγουρια πως η κυπρος ειναι πατριδα μου.αν ξεπερασουμε τις αντιληψεις για τουσ κυπριους μπορουμε να απολαυσουμε και το νησι και τη κουλτουρα του!οσο για τη λευκωσια....ειναι ο ερωτας μου!μακαρι καποια στιγμη να μετακομισω εκει.ειναι οπως ακριβως τα λες.πολη με προσωπικοτητα!θα συνιστουσα να επισκεφτεις ολη τη κυπρο γιατι καθε μερος ειναι διαφορετικο με εξαιρετικα πραγματα να δεις!στη λευκωσια αξιζει να δεις τα φυλακισμενα μνηματα(φυλακες που κρατουνταν οι εθνικοι τους ηρωες), το παρατηρητηριο στην οδο ληδρας (στο εμπορικο κεντρο του σιακολα) αποπου μπορεις να δεις ολη τη πολη (κατεχομενη και μη) απο ψηλα.αν δεν εχεις προβλημα με αυτο μπορεισ να διασχισεις την οδο ληδρας και απο εκει να περασεις για μια βολτα στα κατεχομενα (αν πασ παρεα με κυπριο φροντισε να μη ψωνισεις το οτιδηποτε απο τα κατεχομενα γιατι το θεωρουν μεγαλη προδοσια).απεναντι απο το καινουριο πανεπιστημιο ειναι το παρκο της αθαλασσας οπου μπορεις να κανεις και πικνικ.σιγουρα πρεπει να κανεις μια βολτα και στις γυρω περιοχες της λευκωσιας και στα βουνα. και για να νιωσεις καλυτερα τον κοσμο της πολης και την καθημερινοτητα της πρεπει να γυρισεις ολα τα κεντρικα της μερη-παλια πολη!μη ξεχασεις να κανεις μια βολτα σιγουρα απο τις φοινικουδες στη λαρνακα και απο τη μαγευτικη λεμεσο που θα σε αφησει αναυδο!εζησα πολλα χρονια εκει κ γυρισα καθε ακρο της σε ολες τις εποχες (ειναι ομορφη οποτε και αν πας)..
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
....αν ξεπερασουμε τις αντιληψεις για τουσ κυπριους ......
Θεωρώ απαράδεκτες και γελοίες τις οποιεσδήποτε "αντιλήψεις και θεωρίες", τις γενικεύσεις και "στατιστικές του καφενείου", για κάποιο λαό, χώρα, περιοχή, πόλη κλπ. Εγώ εκφράζω την άποψή μου μόνο και αποκλειστικά με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες...Και αυτά που ζω εγώ, κανείς δεν μπορεί να μου τ' αμφισβητήσει. Οι αδελφοί Κύπριοι μας έχουν ενθουσιάσει!!! Πειράζει??? Να είσαι καλά. Ευχαριστώ για την παρέμβαση.:)
 

xalara

Member
Μηνύματα
217
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
μερικα τιπς για λευκωσια

-για κυπριακους μεζεδες στο κεντρο κοντα ΚΑΡΠΑΣΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ http://www.infocypria.com/item/καρπασια-ταβερνα
δεν παραγγελνεις απλα οταν σε ρωτησει για μεζεδες ειστε? λες ναι και αρχιζει το σοου

-για ψαρικα στο ΑΙΓΑΙΟ Egeon -, Λευκωσία - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor

-μεγαλη ποικιλια τσαγιων κοκτειλ στο BREW στην παλια πολη, ειδικα το καλοκαιρι που εχει και κηπο. BREW

-καφε- αραγμα στο κεντρο στα 7 κλειδια 7 ΚΛΕΙΔIA

-καφε-γλυκα στα 3 φαναρια το καλοκαιρι γεμιζει η πλατεια τραπεζακια

- ποτο με ωραιο κοσμο για βραδυ, ακομα και καθημερινες ειναι γεματο APERITIVO APERITIVO

- το αγαπημενο μου μερος στην πολη, το υπερτατο μπαρακι με πολες μπυρες whiskey κτλπ (εχει και φαι) αλλα σκ θελει κρατηση PLATO Plato's Bar - Cyprus.com

ολα αυτα ειναι στο κεντρο. αν θα εχεις αμαξι μην χασεις την ευκαιρια να βγεις στα προαστια της πολης να δοκιμασεις κλεφτικο.
¨
γενικα η λευκωσια ειναι χειμωνιατικη πολη. το καλοκαιρι ειναι ωραια που ανοιγουν οι αυλες των μαγαζιων αλλα την μερα δεν παλευεται η ζεστη.

extra tip παραλιγο να το ξεχασω το φαι του λαου και το καλυτερο σνακ οταν εισαι στο κεντρο κ θες κατι προχειρο. ο αρμενης στην ανασαγορου. λαχματζουν και χαλουμοτες με 1 ευρω η μια ψημενες σε ξυλοφουρνο (μου τρεχουν τα σαλια τωρα που τις σκεφτομαι) https://foursquare.com/v/armenian-food-abo/4e257ec41f6ee0c70a5fb063
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
ωραιο και το Plato's ναι !!!!! Για ποτακι πολυ καλο !
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Την έχω μελετήσει λεπτομερώς, φυσικά! Χαιρέτα μου τον bro :)
Σ' ευχαριστώ:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.251
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom