Λεωφορεία/Συγκοινωνίες στα νησια Ιονίου/Αιγαίου

Paola Bracho

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Χαιρετώ το παρεακι. Παρακολουθώ καιρο τις ιστορίες σας και εχω ταξιδέψει έχοντας στο μυαλό μου τις διηγήσεις σας σε πολλούς προορισμούς. Πράγα, Άμστερνταμ-Ρότερνταμ, Όσλο, Βιέννη. Ο λόγος που εκανα λογαριασμό ειναι γιατί δεν βρίσκω σχετικό θεμα με την ερώτηση που θελω να κανω.
Λοιπόν ειναι Φεβρουάριος αλλα δεν είμαι καθόλου μα καθόλου τύπος του χειμώνα αλήθεια. Επειδή τον Ιουνιο παίρνω πτυχίο (χρωστάω ενα μάθημα δε ξερω πως τα κατάφερα τοσο καλα) οι γονείς μου και οι γονείς του αγοριού μου (είμαστε μαζί έναν αιώνα και κάτι) αποφάσισαν να συνεισφέρουν οι ίδιοι να παμε διακοπαρες στα ελληνικά νησια το καλοκαίρι.
Στα προηγούμενα ταξίδια μας χορηγοί ήμασταν εμείς επειδή δουλεύουμε (ωραία η Ελλάδα αλλα την γυρνας μονο αν μένεις στο σπίτι των γονιών σου και δουλεύεις. Αλλιώς ο βασικός δεν φτάνει ουτε για να αγοράσεις τη σουπερ Κατερίνα)
Αυτοκίνητο δεν έχουμε αλλα εχω διαβάσει ωωωρες ατελείωτες για νησια χωρις αυτοκίνητο. (Άσχετο αλλά εκείνος ο άνθρωπος που πήγε στην Βόρεια Κορέα και τα έγραφε ολα με λεπτομέρειες πολυ τον αγάπησα. Ενα ολόκληρο βράδυ τα διάβαζα τα κεφάλαια του και το πρωί ξύπνησα ρακος αλλα άξιζε)
Λοιπόν δεν εχω βρει πουθενά τι παιζει με τις συγκοινωνίες στα επτάνησα αποκλείοντας την Κέρκυρα που δεν με τραβάει καθόλου σαν νησί εκτός απο το τέλειο σοφριτο της.
Κυρίως θελω να μάθω τι γίνεται με Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο. Ποσο εύκολα προσβάσιμες ειναι οι κορυφαίες παραλίες των νησιών με τα κτελ; Πόσο μεγάλες ειναι οι αποστάσεις; εχει συχνά δρομολόγια; και ο,τι θεωρείτε εσείς σημαντικό.
Θελω να γράψω πάντως και ελπίζω να βοηθήσω κόσμο που το διαβάζει οτι οι καλύτερες συγκοινωνίες ειναι στη Σκιάθο, στη Ναξο, στη Συρο, στην Αγία Ειρηνη(what?) Και στη Παρο
Μετα έρχεται η Λήμνος, η Ρόδος, η Σίφνος, η Μήλος με το ζόρι
Τέλος έρχεται η Σκόπελος, η Σαμος, η Χιος & η Κεα (τελευταία των τελευταίων μιλάμε)
Στα υπόλοιπα νησιά δεν εχω πάει. Μαλλον και η Μύκονος θα εχει τιμιες συγκοινωνίες αν και στο γνωστό σε ολους μας τραγούδι ο τραγουδιστής παει κρουαζιέρα στη Μύκονο και στη Σαντορίνη και μετα κοιμάται σε σλιπινγκ μπαγκ και τρώει καρπούζι. Κάνανε φτερα τα λεφτακια του μαλλον, δεν είχε και λεωφορεία και ξέμεινε σε μια παραλία.
Τι γίνεται λοιπόν με τις συγκοινωνίες στα 3 αυτα νησάκια(νησαρες) που προανέφερα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom