Ιταλία Λιμνη κομο.. Τα φώτα σας please

Maraki Pap

Member
Μηνύματα
5
Likes
3
Καλησπέρα! Μόλις κλείσαμε εισιτήρια για διήμερο λιμνη Κόμο, φτάνουμε Σάββατο κατά τις 12 και φεύγουμε από την περιοχή την Κυριακή το απόγευμα. Που να μείνουμε και ποια είναι τα sos;;; Επισης θα εκτιμούσαμε και κάποιες οδηγίες για καλο φαγακι
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
5.414
Likes
13.028
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
διήμερο λιμνη Κόμο, φτάνουμε Σάββατο κατά τις 12 και φεύγουμε από την περιοχή την Κυριακή το απόγευμα.
Καλημέρα. Πως θα μετακινείστε, με ΜΜΜ ή αυτοκίνητο; Εγώ θα έμενα στο Μπελάτζιο.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
5.414
Likes
13.028
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Με αυτοκίνητο. Κι εμείς εκεί λέμε να μείνουμε. Τι να δούμε στην όλη περιοχή και που προτείνετε να φάμε;
Να φανταστώ οτι το ταξίδι σας θα γίνει μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες; Δεν διευκρινίζεις το πότε και έχει σημασία.... Αφού θα έχετε αυτοκίνητο, να φανταστώ οτι θα φτάσετε στη περιοχή της λίμνης Κόμο απο το Μπέργκαμο (ανατολικά);... απο το Μιλάνο (νότια);....απο το Σόντριο (βορρά);....απο που; Η επίσκεψη στη λίμνη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου ταξιδιού ή θα νοικιάσετε αυτοκίνητο μόνο για να πάτε στη λίμνη; Αν κάνετε το δεύτερο για το προσεχές μέλλον τότε να μην το κάνετε. Για 30 ώρες στη περιοχή είναι άσκοπο να νοικιάσετε αυτοκίνητο το χειμώνα. Πηγαίντε με ΜΜΜ ή στο Μπελάτζιο ή τη Βαρένα και μεταβείτε με καραβάκι στο Μενάτζιο και στο τρίτο χωριό και θα έχετε γεμίσει τις 30 ώρες με όμορφες εικόνες! Και στα τρία χωριά έχει σημεία ενδιαφέροντος να δεις, αλλά και η απλή βόλτα στα γραφικά στενά τους είναι μαγεία!

Αξιοθέατα Μπελάτζιο: Villa Serbelloni με θέα και στους τρεις βραχίονες της λίμνης (δεν την έχω δεί και θέλει περισσότερο χρόνο), Villa Melzi στο παραλιακό τμήμα του οικισμού (την έχω επισκεφτεί και θέλει λιγότερο χρόνο). Και οι δύο βίλες μπορούν να γεμίσουν αν όχι όλη την ημέρα αλλά ένα απόγευμα άνετα!
Αξιοθέατα Βαρένα: Villa Monastero, η οποία είναι πανέμορφη!!! Valsassina Valley (μόνο με αυτοκίνητο μέσω του SP65) για πανοραμική θέα της λίμνης (αν έχει καλό καιρό) και βόλτα στα χωριά της περιοχής (δεν έχω πάει).
Αξιοθέατα Μενάτζιο (δεν έχω πάει): Έχει κάποιες μπαρόκ εκκλησίες, αλλά το χωριό αποτελεί κυρίως καλό σημείο για εξόρμηση στη γύρω περιοχή. Απο πεζοπορίες έως βίλες και Unesco site. Θέλει χρόνο για να τα γυρίσεις αυτά...
Για όλα τα παραπάνω έχει σημασία τι ενδιαφέροντα έχετε, κάτι που επίσης δεν διευκρινίζεις...

Απο φαγητό στη λίμνη Κόμο έχω εμπειρία απο Ντομάσο, Βαρένα και Κόμο, οπότε θα σου πω για τη Βαρένα μόνο. Φάγαμε στο Albergo Del Sole, Piazza San Giorgio. Για δύο πιάτα, ένα συνοδευτικό και δύο μπύρες πληρώσαμε 34€ σύνολο και ήταν νόστιμα, σε ένα όμορφο περιβάλλον στην κεντρική πλατεία του χωριού, που βρίσκεται ψηλά με θέα τα βουνά που πλαισιώνουν το χωριό και μακριά απο το πολύ κόσμο που μαζεύεται κάτω παραλιακά. Την εποχή που θα πάτε δεν ξέρω αν είναι ανοιχτό και πόσο κόσμο χωράει μέσα, γιατί με μία ματιά μου φάνηκε μικρό εσωτερικά και επιφυλάσσομαι για την εποχή που μάλλον θα πάτε.

Αν δώσεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα μπορέσω να σου πω πως να αξιοποιήσετε καλύτερα το χρόνο σας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.944
Μηνύματα
791.010
Μέλη
36.535
Νεότερο μέλος
Mersin

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom