Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης : Ανοιχτό σε θεούς και ανθρώπους

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αυτό που εντυπωσίασε τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, όταν είδε το χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το δεύτερο κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην παραλία της πόλης, ήταν ο Ολυμπος.
as.enet.gr_resources_2010_10_26_15_thumb_medium.jpg
Σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτήριο είναι μέσα κι έξω βιομηχανικό και μοντέρνο

Ο Ισοζάκι σχεδίασε όλο το κτήριο με κύριο στόχο να μπορούν όσοι βρίσκονται στο εσωτερικό του να βλέπουν την κατοικία των θεών.

Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες καλύπτουν όλη την πλευρά προς τη θάλασσα. Στο εσωτερικό επικρατεί ο βιομηχανικός σχεδιασμός. Ορατοί αεραγωγοί, ορατό τσιμέντο, ακόμη και μέσα στην αίθουσα συναυλιών 500 θέσεων. Το κτήριο διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 200 θέσεων, ενώ στους 6 ορόφους του υπάρχουν 2 φουαγέ, ψηφιακή βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο 300 θέσεων, ρεστοράν και αναψυκτήριο.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή του ΜΜΘ, Απόστολο Ανδριά, το νέο κτήριο κόστισε 32 εκατ. ευρώ, χωρίς υπέρβαση προϋπολογισμού. Το 75% προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και 25% από εθνικούς πόρους.

Δεν έχει, όμως, καμία σχέση με το κυρίως κτήριο του ΜΜΘ, ούτε στο σχεδιασμό ούτε στη φιλοσοφία ούτε στα υλικά. Ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΜΜΘ, πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης, θέλει και διαφορετικού ύφους εκδηλώσεις. Σχεδιάζει το πρόγραμμα του α' εξαμήνου του 2011 κυρίως για το β' κτήριο. Οραματίζεται καλλιτεχνικές αλληλεπιδράσεις, «χρώμα, πολύ χρώμα», πλουραλισμό εκδηλώσεων, ένα μέγαρο-σπίτι των καλλιτεχνών, γεμάτο όχι μόνο από μουσική, αλλά και από εκθέσεις και άλλες δράσεις, με έμφαση τους καλλιτέχνες του εξωτερικού.

η συνέχεια του άρθρου Ανοιχτό σε θεούς και ανθρώπους | Τέχνες | Ελευθεροτυπία
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.897
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom