Ιορδανία Μία ημέρα άδεια και φύγαμε Ιορδανία, δεν έχεις δικαιολογία

Alexei7

New Member
Μηνύματα
1
Likes
16
Παρέα 4 άτομα.
Βρίσκουμε εισιτήρια μετ' επιστροφής με τη ryanair 26 ευρώ και τα κλείνουμε πριν καν πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας, δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Αποφασίζουμε να μην πάρουμε βαλίτσα, άλλωστε είναι μόνο 3 βράδια, και να το ζήσουμε ως backpack travellers, δε το μετανιώσαμε.
Η πτήση αναχωρεί την Παρασκευή από Αθήνα προς Άκαμπα στις 18:20 και φτάνει γύρω στις 20:30.Η μεταφορά προς το κέντρο της πόλης γίνεται με ταξί που με παζάρι κόστισε 10 δηνάρια τα 4 άτομα.
Διανυκτέρευση στην Άκαμπα στο Karem house (το προτείνω) με 10 ευρώ το άτομο. Αξίζει το βράδυ βόλτα στην παραλιακή όπου μαζεύονται οι ντόπιοι χορεύουν, τραγουδούν και καπνίζουν ναργιλέ στην παραλία.
Το Σάββατο το πρωί παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο που έχουμε νοικιάσει από τη europecar (3 μέρες 160 ευρώ με πλήρη ασφάλεια) και κατευθυνόμαστε στην Πέτρα. Η διαδρομή εύκολη διάρκειας περίπου 2 ωρών. Η είσοδος στην Πέτρα κοστίζει 50 jd (65 ευρώ). Το τοπίο μαγευτικό, αφού όλη σχεδόν η Αρχαία πόλη είναι λαξευμένη στα βράχια. Υπολογίστε να περπατήσετε 8 με 10 χιλιόμετρα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Το απόγευμα αναχώρηση από την Πέτρα με προορισμό το Αμμάν. Η διαδρομή διαρκεί 3 περίπου ώρες και θα την χαρακτήριζα σχετικά δύσκολη αφού στα περισσότερα σημεία δεν υπάρχει φωτισμός ούτε διαχωριστική νησίδα μεταξύ των γραμμών.
Διαμονή στο Αμμάν στο Arab Tower, στην καρδιά της παλιάς πόλης, με κόστος 15 ευρώ το άτομο τη βραδιά με πολύ καλό πρωινό. Κυριακή περιπλανιόμαστε στις αγορές της πρωτεύουσας , επισκεπτόμαστε το Ρωμαϊκό Θέατρο ( 2jd ) και το κάστρο της πόλης ( 3jd ) από όπου έχεις πανοραμική θέα, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο ναός του Ηρακλή.
Δευτέρα αποφασίζουμε να πάμε με το αυτοκίνητο στη Νεκρά θάλασσα. Η διαδρομή είναι μία ώρα με το αυτοκίνητο και ο δρόμος είναι σχετικά καλός. Επιλέγουμε να πάμε στη δημόσια παραλία όπου είναι δωρεάν η είσοδος αφού τα ξενοδοxεία ζητάνε τουλάχιστον 15-20 jd . H παραλία δεν είναι τόσο καθαρή αλλά η εμπειρία της άνωσης που νιώθεις στο σώμα σου είναι μοναδική και αξίζει να το ζήσετε. Πέρα από αυτό θα έχετε να περηφανεύεστε ότι βρεθήκατε στο χαμηλότερο σημείο της Γης! Επίσης, αν επιλέξετε δημόσια παραλία να έχετε εφοδιαστεί με μπουκάλια νερό ώστε να ξεπλυθείτε από το αλάτι και προσοχή μη βάλετε το κεφάλι σας στη θάλασσα λόγω του αλατιού!
Ακολούθως παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Άκαμπα. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες και είναι πολύ όμορφη αφού στη μισή από αυτή βλέπεις τη Νεκρά θάλασσα στα δεξιά σου και στην άλλη μισή περνάς από μία μικρή έρημο. Ο δρόμος είναι μία τεράστια ευθεία και εύκολος σχετικά. Παράδοση του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα στις 23:20.
Το ταξίδι αξίζει ανεπιφύλακτα!

Χρήσιμα tips
Μην αλλάξετε συνάλλαγμα στην Αθήνα αφού δίνουν ισοτιμία 0,68 προς 1 ενώ στο αεροδρόμιο στην Άκαμπα δίνουν 0,72 προς 1.
Δε χρειάζεται να πληρώσετε για ιορδανική βίζα αν προσγειωθείτε και αναχωρήσετε από το αεροδρόμιο της Άκαμπα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε το jordan pass.
Η βενζίνη κοστίζει 1 jd το λίτρο. Εμείς χρειαστήκαμε για βενζίνη 70 jd και στην ουσία διασχίσαμε την Ιορδανία 2 φορές ( Dessert street και παραλιακή εθνική οδός).
Στον εθνικό δρόμο η αστυνομία και ο στρατός κάνουν πολλούς ελέγχους, όχι κάτι τρελό, απλά δείχνεις διαβατήριο , δίπλωμα και πιθανόν να σου ζητηθεί έλεγχος στο port baggage, αλλά πολλοί και μόνο που τους λέγαμε ότι είμαστε Έλληνες μας άφηναν.
Στο Αμμάν έχει αρκετή κίνηση ο δρόμος, πετάγονται αυτοκίνητα από παντού και κορνάρουν σαν τρελοί.
Για χάρτες offline με δορυφορική σύνδεση κατεβάστε στο κινητό το maps.me

Συνολικό κόστος ταξιδιού 350 ευρώ
 

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Μ' αρεσουν κατι τετοια !!!!!!!!!!!!!!!
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.553
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
να το ζήσουμε ως backpack travellers, δε το μετανιώσαμε.
Αρκετά λιτή η ιστορία σου. Βέβαια, και η ιδέα μόνο αξίζει. Βάλε μας καμιά φωτογραφία από Άκαμπα.
Επειδή είδα ότι η Ryanair χρεώνει τη βαλιτσούλα κάπου 40 ευρώ και μου τη χαλάει, πόσο μεγάλο είναι το backpack που μπορείς να έχεις μαζί σου χωρίς χρέωση;
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Αρκετά λιτή η ιστορία σου. Βέβαια, και η ιδέα μόνο αξίζει. Βάλε μας καμιά φωτογραφία από Άκαμπα.
Επειδή είδα ότι η Ryanair χρεώνει τη βαλιτσούλα κάπου 40 ευρώ και μου τη χαλάει, πόσο μεγάλο είναι το backpack που μπορείς να έχεις μαζί σου χωρίς χρέωση;
Σαν σχολική τσάντα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.744
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom