Γερμανία Ελβετία Ιταλία Ολλανδία Με τραίνο σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία

Railmania

Member
Μηνύματα
16
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Όπου με βγάλουν οι ράγες.
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Εισαγωγή
Ταξίδι με τραίνο στην Ευρώπη ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από παλιά και ευτυχώς δεν άργησα να το πραγματοποιήσω. Πρώτη φορά με τραίνο, εκτός Ελλάδας, ταξίδεψα τον Αύγουστο του 2011 μαζί με ένα ακόμα άτομο. Ξεκινήσαμε από την Ιταλία και φτάσαμε μέχρι και την Ολλανδία. Χρήματα πολλά δεν είχαμε, γι' αυτό και μείναμε μόνο σε camping, εκτός από ένα βράδυ στη Lecco, που μείναμε σε ξενοδοχείο. Ταξιδέψαμε με Interrail Global Pass, Flexi 22 ημερών. Αρχικά, δεν είχαμε σκοπό να μείνουμε καθόλου Ιταλία, γιατί θέλαμε να πάμε και Βέλγιο, αλλά αλλιώς τα σχεδιάζαμε και αλλιώς μας ήρθαν. Φαντάζομαι, ότι θα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες ιστορίες με τη δική μου, αλλά θα προσπαθήσω να βάλω και έγω το μικρό μου λιθαράκι βοηθώντας έστω και έναν μελλοντικό ταξιδιώτη. Καλή διασκέδαση και ελπίζω να απολαύσετε τη διήγηση του ταξιδιού μου, αν και δεν ξεκινά πολύ ευχάριστα. Υπόσχομαι όμως να σας αποζημιώσω στη συνέχεια... :)

Πρώτο κεφάλαιο: Ιταλία
Δεν θα σας ζαλίσω με τις λεπτομέρειες μέχρι να φτάσουμε Ιταλία, που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γράφω μόνο ότι πήραμε πλοίο της εταιρείας Super Fast από Πάτρα για Αγκώνα και θέση κατάστρωμα. Όταν φτάσαμε Αγκώνα πήγαμε κατευθείαν στο σταθμό του τραίνου στο λιμάνι. Το τραίνο φυσικά καθυστέρησε αρκετά και όταν μπήκαμε μέσα μύριζε σαν στάβλος (συμβατικό και όχι intercity), έξω είχε καύσωνα και φυσικά δεν είχε κλιματιστικό. Αλλά το πιο τραγικό δεν ήταν αυτό, αλλά το ότι στα παράθυρα (σε όλα!!!) είχαν βάλει πρόκες (φαντάζομαι επειδή κάποτε το κλιματιστικό λειτουργούσε), με αποτέλεσμα τα βαγόνια να έχουν μετατραπεί σε στάβλους-σάουνες. Ευτυχώς ο προορισμός μας ήταν ο κεντρικός σταθμός της Αγκώνας, για να πάρουμε ανταπόκριση για Μιλάνο, οπότε δεν μείναμε για πάρα πολύ ώρα σε αυτό το τραίνο.

Αποβιβαστήκαμε στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου, από όπου θα παίρναμε άλλο τραίνο για Brig (Ελβετία). Είχαμε στη διάθεσή μας 3 ώρες μέχρι να φύγει το τραίνο για Ελβετία (αν θυμάμαι καλά στις 8 το βράδυ), όποτε σκεφτήκαμε να βγάλουμε τα εισιτήρια και μετά να τσιμπήσουμε κάτι. Όταν φτάσαμε στα εκδοτήρια, πάθαμε σοκ από την ούρα κόσμου που είχε. Οι υπάλληλοι δούλευαν με ρυθμούς χελώνας , τα λεπτά περνούσαν και εμείς δεν είχαμε σχεδόν καθόλου μετακινηθεί από τη θέση μας στην ουρά. Αποτέλεσμα όλης αυτής της αναμονής ήταν να χάσουμε το τραίνο. Αυτό σήμαινε, ότι δεν ξέραμε που είχε camping και πόσο μακριά, το γραφείο για πληροφορίες στους τουρίστες είχε κλείσει και δεν θέλαμε να χαλάσουμε όλα μας τα χρήματα σε ξενοδοχείο στο Μιλάνο, που από όσο ξέραμε ήταν ακριβά. Η ιδέα μας λοιπόν ήταν να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε το global pass μας. Κοιτάξαμε τους πίνακες με τα δρομολόγια για να πάμε σε κάποια επαρχιακή πόλη στην τύχη, που να μην είναι όμως και πολύ μακριά, οπότε βρήκαμε τη Lecco .

Όταν φτάσαμε στη Lecco είχε βραδιάσει για τα καλά και αυτό που θέλαμε μόνο ήταν να βρούμε ένα ξενοδοχείο να κάνουμε ένα μπάνιο, γιατί λόγω καύσωνα όλη μέρα είχαμε βρομίσει (φανταστείτε ότι κουβαλάγαμε μεγάλα σακίδια πλάτης) και να ξεραθούμε στον ύπνο. Την επόμενη μέρα μέχρι να έρθει το τραίνο για Μιλάνο, κάναμε μια βόλτα σε αυτή τη μικρή και όμορφη πόλη, που το προηγούμενο βράδυ δεν είχαμε προσέξει καθόλου λόγω της μεγάλης μας απογοήτευσης. Η θέα της λίμνης και του καταπράσινου βουνού πίσω της, ήταν αρκετή για να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας κάνει να απολαύσουμε το ταξίδι μας.

Αναχωρήσαμε για το Μιλάνο, όπου για ακόμα μια φορά στα εκδοτήρια της Trenitalia γινόταν ο κακός χαμός. Και τότε μας ήρθε μια ιδέα, που το προηγούμενο βράδυ λίγο η κούραση, λίγο ο ήλιος που μας βάραγε όλη την ημέρα στο κεφάλι, δεν την είχαμε σκεφτεί: να βρούμε τουριστικό γραφείο και να βγάλουμε έτσι τα εισιτήριά μας. Και βρήκαμε μέσα στο κτήριο του σταθμού και όχι ένα, αλλά πολλά! Τα βγάλαμε στο άψε σβήσε και φύγαμε ικανοποιημένοι για Ελβετία (το εισιτήριο κόστισε στον καθένα μας 1 ευρώ παραπάνω από όσο θα κόστιζε, αν το παίρνανε από τα εκδοτήρια).

Σταθμός στην Αγκώνα:
ai.imgur.com_11UoJ98l.jpg


Lecco:
ai.imgur.com_ImGlNnkl.jpg

ai.imgur.com_qVhcmhUl.jpg

ai.imgur.com_2u0WiT9l.jpg


Κάπου στη διαδρομή προς Ελβετία:
View attachment ai.imgur.com_SuiDeZYl.png

ΥΓ Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρον το πρώτο κεφάλαιο, να μην βαρεθήκατε την πολύλογια μου και να μην σας κούρασα. Αν ναι, θα μειώσω το μέγεθος των επόμενων κεφαλαίων.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
δεν μας κούρασες καθόλου. συνέχισε...
 

Railmania

Member
Μηνύματα
16
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Όπου με βγάλουν οι ράγες.
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Κεφάλαιο δεύτερο: Brig Ελβετίας

Το ταξίδι με τραίνο από Ιταλία προς Ελβετία, νομίζω πως ήταν η πιο όμορφη διαδρομή που κάναμε. Πολύ ορεινό τοπίο και καταπράσινο. Ο επόμενος σταθμός μας ήταν η Brig, μια μικρή ορεινή πόλη στα σύνορα με την Ιταλία.

Σχεδόν όλα τα κτήρια ήταν κουκλίστικα (έξω από την παλία πόλη ήταν σε μοντέρνο στυλ) και όλα είχαν στα παράθυρα λουλούδια (συνήθως κόκκινου χρώματος). Το ποτάμι που διασχίζει την πόλη ήταν μέσα στο κατακαλόκαιρο ορμητικό και πεντακάθαρο. Την ημέρα έκανε τρομερή ζέστη, ενώ το βράδυ η θερμοκρασία, λόγω υψομέτρου, έπεφτε πολύ και απότομα, τόσο που χρησιμοποιήσαμε το κρύο ως φυσικό ψυγείο, για να έχουμε το πρωί, που βάραγε ο ήλιος τη σκηνή μας, δροσερό νερό. Μείναμε στο camping Geschina (νομίζω δεν έχει άλλο έτσι κι αλλιώς) και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη διαμονή μας (καθαρά ντους και τουαλέτες, ησυχία, δεν ήμασταν στριμωγμένοι). Είναι δίπλα ακριβώς από το ποτάμι. Δεν κάτσαμε πουθενά για φαγητό, λόγω των πολύ υψηλών τιμών. Το σούπερ μάρκετ ήταν οικονομικό και είχε τεράστια ποικιλία σε σοκολάτες και νερό. Η πόλη, αν και μικρή, έχει και συγκοινωνία με λεωφορεία.

Πολλά πράγματα για να επισκεφθούμε δεν είχε. Αξίζουν την προσοχή σας το παλιό κέντρο της πόλης με τα πλακόστρωτα, το κάστρο με τον κήπο του, για το οποίο οι κάτοικοι είναι πολύ υπερήφανοι και νομίζω αξίζει την προσοχή σας, και η εκκλησία. Επίσης η τοποθεσία διαθέτει μεγάλη φυσική ομορφιά.

Πεζοδρόμια δεν υπήρχαν. Ο δρόμος από το πεζοδρόμιο ήταν απλά μια διαχωριστική γραμμή κίτρινου χρώματος. Το μόνο που μου έκανε αρνητική εντύπωση στην πόλη ήταν οι δρόμοι, οι οποίοι μου θύμισαν τους ελληνικούς: είχαν χρόνια ολόκληρα να στρωθούν και είχαν παντού μπαλώματα.

ΥΓ. Στο σταθμό του τραίνου υπάρχει γραφείο που παρέχει βοήθεια στους τουρίστες, πολύ καλά οργανωμένο. Δίνει πληροφορίες και για την ίδια την πόλη (και τη διπλανή, την Glis), αλλά και για σπορ κλπ, που μπορείτε να κάνετε στις Άλπεις, καθώς και ένα πολύ ωραίο ενημερωτικό φυλλάδιο για το κάστρο. Επίσης στο σταθμό έχει λεωφορεία (εισιτήρια βγάζετε μέσα στο όχημα) και απέναντι από αυτόν, καθώς μπαίνετε στην παλιά πόλη, έχει χάρτη τουριστικό με όλα τα σημαντικά και ενδιαφέροντα σημεία. Για το κάστρο οργανώνονται ξεναγήσεις κάποιες ώρες κάθε μέρα (θα σας πουν στο γραφείο ποιες).

ai.imgur.com_r4eZdVg.jpg

ai.imgur.com_dJKrxKS.jpg


ai.imgur.com_jiUaCjg.jpg


Το κάστρο και από πίσω φαίνεται η εκκλησία στην πρώτη φωτογραφία:
ai.imgur.com_SKF04PB.jpg

ai.imgur.com_2tgK1np.jpg


Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. :)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πρωί-πρωί οι φωτογραφίες σου ήταν ότι πρέπει. :clap: :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom