Ηνωμένο Βασίλειο Μια βδομάδα στη Γηραιά Αλβιώνα..

danichro

Member
Μηνύματα
44
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Amsterdam
Ταξίδι-Όνειρο
American Dream...
31 Ιουνίου. Η μετάβαση από τους 35 βαθμούς της καυτής Αθήνας στους 19 του συννεφιασμένου Λονδίνου αποδεικνύεται ευκολότερη απ' ότι περιμέναμε... Αποβίβαση από το A320 της Aegean, γρήγορος διαβατηριακός έλεγχος και επιβίβαση στο υπερσύγχρονο OxfordEspress με προορισμό την φοιτητούπολη της Οξφόρδης μετά βέβαια και από το πρώτο πολιτισμικό σοκ - τα Αγγλικά δεν είναι έτσι όπως τα μάθαμε στο φροντιστήριο. Το εξοπλισμένο με wi-fi πούλμαν καταπίνει με ευκολία τα χιλιόμετρα και σύντομα κατεβαίνουμε στο Headignton, προάστιο της Οξφόρδης. Δεύτερο πολιτισμικό σοκ. Οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι , τα πεζοδρόμια έχουν διαδρομές για ποδήλατα παντού υπάρχει πράσινο , τα σπίτια δεν έχουν περισσότερους από δύο ορόφους και ο κόσμος δεν περνάει τον δρόμο αν δεν ανάψει πράσινο! Αθάνατοι Έλληνες εμείς αψηφούμε τον κίνδυνο και με έλλειψη σεβασμού προς τον κ. Σταμάτη περνάμε αγέρωχοι τον δρόμο! Τρίτο σοκ. Το σπίτι που μας φιλοξενούν έχει κολλημένη μοκέτα , το ταβάνι είναι στα δύο μέτρα και το φως ανάβει με κορδόνι!! Αγγλία – Ελλάδα 2-1!! Έχει όμως έναν υπέροχο κήπο με γρασίδι! Ολιγόλεπτη ξεκούραση και βούρ για το κέντρο! Υποδειγματικές οι συγκοινωνίες, τίμιο το σύστημα πληρωμής εισιτηρίων και μέσα σε 10 λεπτά και 2.5 λίρες φτάνουμε έξω από την University Church. O χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στον μεσαίωνα! Πανέμορφες εκκλησίες και λιθόστρωτοι δρόμοι, αχανή καταπράσινα πάρκα και φυσικά δεκάδες πανεπιστήμια! Για την ακρίβεια....Η πόλη αν και μικρή έχει αρκετά αξιοθέατα…Μέσα σε τρεις ώρες κάνουμε μία πρώτη ανασκόπηση του τι θα δούμε τις επόμενες μέρες. Η ώρα περνάει και εμείς επιστρέφουμε σπίτι, καθώς είμαστε από το πρωί στο πόδι και το στομάχι γουργουρίζει…..


Πρωινό ξύπνημα και επιβίβαση στο OxfordTube με προορισμό την BondStreet. Πρώτη στάση το μουσείο MadammeTuassaud’s. Ήδη η ουρά έχει φτάσει τα 30 μετρά… Για λίγες ώρες νιώθουμε στάρ. Φωτογραφίες με τον GeorgeCluney , την Madonna , τον MichaelJackson , παίρνουμε λίγο από τη σοφία του Αϊνστάιν του Shakespear , κλέβουμε την λάμψη της πριγκίπισσας Νταϊάνας και επιτέλους συναντάμε τον Χίτλερ και τον Σαντάμ Χουσείν. Το μουσείο σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος με την Ιστορία του Λονδίνου – γιατί άραγε νομίζουμε ότι η Αθήνα είναι ιστορική πόλη; Γρήγορο Burger στα McDonald’s παρέα με 2 κοπέλες να φιλιούνται – τις επόμενες μέρες θα καταλάβουμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο εδώ - και εν συνεχεία πανοραμική θέα του Λονδίνου από τα 135 Μέτρα. Η ρόδα του Λονδίνου είναι αν και σύγχρονη το καλύτερο αξιοθέατο του Λονδίνου. Αρκεί να έχεις κλείσει ήδη εισιτήρια – ευτυχώς… Για μισή ώρα πετάς για ένα ακόμα καλοκαιρινό πρωινό , το πρώτο του Ιουλίου, στον συννεφιασμένο Λονδρέζικο ουρανό φορώντας πουλόβερ. Βόλτα στο κοινοβούλιο, Big Ben, Downing Street, Picadilly και πίσω στην βάση μας….Το βράδυ έχει cocktail by Oxford…Happy Hour!!

Καιρός να νιώσουμε για λίγο στο Hoguarts. Σήμερα το πρόγραμμα έχει Οξφόρδη όλη μέρα…Αψηφώντας την βροχή που παραδόξως δεν ενοχλεί κανέναν εκτός από εμάς τους Έλληνες - είμαστε οι μόνοι που κρατάμε ομπρέλα - αρχίζουμε από την Christ Church και το GreatHallόπου γυρίστηκαν τα δυο πρώτα HarryPotterόταν ακόμα ο Χάρυ ήταν 1 μέτρο ψηλός και η Ερμιόνη δεν είχε στήθος. Συνεχίζουμε με την αγορά της Οξφόρδης. Ευτυχώς είναι κλειστή και γλιτώνουμε για λίγο την βροχή που δυνάμωσε ξαφνικά και παίρνουμε δυνάμεις δοκιμάζοντας Milkshakeσε 299 διαφορετικές γεύσεις.. Ευτυχώς ο καιρός μας κάνει το χατίρι και βγαίνουμε επιτέλους στον δρόμο. Είναι απίστευτο το πώς οι άνθρωποι εκεί δίνουν προτεραιότητα σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για να περνάς καλά…Τα σχόλια είναι περιττά…Μια βόλτα στις αγορές και μόλις πέφτει ο ήλιος επιστροφή στην βάση μας.. Απόψε το μενού έχει ισπανικό και 5 λίτρα sangria..Το ξέρω.. Δεν είμαστε στη Βαρκελώνη αλλά για εκεί ξεκινήσαμε……

Ξημερώνει Σάββατο και ο καιρός δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης. Το μεσημεράκι παίρνουμε ξανά το λεωφορείο για Λονδίνο , βόλτα στο NottingHill και στο Portobellomarketπου δυστυχώς εκείνη την ώρα έκλεινε και αμέσως μετρό για MarbleArch για μια βόλτα στο HydePark– πάρτε χάρτη , χάνεσαι εκεί μέσα – φωτογραφίζουμε τα σκιουράκια που ξεπετάγονται μπροστά σου και εν συνεχεία κατηφορίζουμε προς το Μπακινγχαμ μπας και πετύχουμε την Βασίλισσα….Μπα που τέτοια τύχη.. Προφανώς θα παίρνει φτωχικά το τσάι της για να ζεσταθεί κι έτσι αρκούμαστε σε λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας παρέα με τους Καπελωμένους Φρουρούς.. Συνεχίζουμε προς Trafalgarsquareόπου μόλις είχε τελειώσει μια φιλική συγκέντρωση των ομοφυλοφιλόφυλων – λεσβιών – τρανσέξουαλ και όλων όσων τελειώνουν σε – σέξουαλ όλης της Αγγλίας και παντού υπήρχαν μπύρες και διάφορα άλλα που δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω – κάτι σαν τα δικά μας Μάλια δηλαδή σε πιο large..Στάση στην Picadilly , επιτέλους δοκιμάζουμε τα θεϊκά Cinnabonκαι στο τέλος καταλήγουμε στο CoventGardenσε ένα μάλλον τουριστικό wine – restaurantγια μια δόση αλκοόλ… Επιστροφή στην Οξφόρδη αργά το βράδυ…

Oκαιρός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…και πάλι κι έτσι το πρωινό το βγάλαμε στο σπίτι ετοιμάζοντας το μεσημεριανό αφού προηγουμένως επισκεφτήκαμε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ το οποίο σε αντίθεση με τα ελληνικά δεδομένα ήταν ανοιχτό Κυριακάτικα…Το φαγητό κατέληξε σε τραγική αποτυχία αφού δεν ξέραμε πώς υπάρχουν άλλες πατάτες για βραστό άλλες για τηγάνι άλλες για πουρέ κ.α και συνηθισμένοι στην Παγκοσμίου Φήμης Νευροκοπίου που κάνει για όλες τις δουλειές πήραμε ότι απλά έμοιαζε με πατάτα…Ευτυχώς ο καιρός άνοιξε και μπορέσαμε να γευτούμε υπέροχες τηγανητές γλυκοπατάτες φούρνου στον κήπο! Για να χωνέψουμε βγήκαμε βολτίτσα για περπάτημα στους δρόμους του Headingtonόπου ανακαλύψαμε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο, συναντήσαμε 2-3 αγελαδίτσες να βόσκουν σε μια αυλή, κυνηγήσαμε περιστέρια στο πάρκο και αποκαμωμένοι γυρίσαμε σπίτι! Το βράδυ φορέσαμε τα καλά μας και βγήκαμε μια βόλτα στο κέντρο. Αφού περάσαμε από όλα τα φασφουντοεστιατοριοταβερνεία καταλήξαμε σε ένα εξαιρετικό ινδικό όπου περιδρομιάσαμε! Το βράδυ φυσικά δεν κοιμηθήκαμε από τις καούρες!

Τελευταία μέρα στην Γηραιά Αλβιώνα και το πρόγραμμα ήταν πλήρες! Λεωφορείο ξανά για Λονδίνο με κατεύθυνση αυτή την φορά το NottingHillGate…Μιας και δεν προλαβαίναμε την αλλαγή της φρουράς στο Buckinghamφύγαμε αμέσως για Βρετανικό Μουσείο. Ο χρόνος μας πίεζε και είδαμε ίσα ίσα τα Ελγίνεια Μάρμαρα , αγοράσαμε ένα βιβλίο και φύγαμε…Επόμενη στάση: BankStation.. Βόλτα από το City, κατηφορίζουμε προς τον Πύργο του Λονδίνου και αφού περάσουμε απέναντι από το Δημαρχείο , το Μπέλφαστ το BoroughtMarketκαι άλλα πολλά , φτάνουμε στο TateModern το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο να δούμε.. Περνάμε τη MilleniumBridge, θαυμάζουμε απ’ έξω τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου και κάνουμε μια στάση για φαγητό σε κάτι απαράδεκτα BurgerKingστο soho…Συνεχίζουμε με Picadillyγια γλυκό – αυτό που λέγαμε πιο πάνω – Chinatown και αφού είχε πια πέσει το σκοτάδι επιστροφή στην Οξφόρδη… Το βράδυ είχε πακετάρισμα και ξεκούραση.

Το σίγουρο είναι πως πολλά πράγματα έμειναν εκτός… Θα θέλαμε πολύ να κάτσουμε περισσότερο στο Βρετανικό, να επισκεφτούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας , το Harrods, το RoyalAlbertHall , το Greenwich.. Nα ζήσουμε το νυχτερινό Λονδίνο καλύτερα.. Να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση.. Να επισκεφτούμε το μοναδικό κατάστημα του ΝationalGeographicστην Ευρώπη.. Και πόσα άλλα.. Το Παρίσι είναι ρομαντικό, η Ρώμη μεγαλειώδης, η Κωνσταντινούπολη αρχόντισσα.. Το Λονδίνο όμως είναι ατελείωτο και τώρα που έχουμε τα μέσα…..σίγουρα θα το επισκεφτούμε σύντομα για τα λοιπά!
 

Attachments

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγω ποσταρω και δεν νομιζω να περιμενεις να πω κατι αρνητικο,ε;

Χα... Αυτο το Madam Tussaud's τι το βαζετε ολοι στο προγραμμα και περιμενετε και 30 μετρα ουρα. awww.freesmileys.org_smileys_smiley_angry022.gif

Κατα τ' αλλα Λονδινο ειναι, παντα ωραιο ειναι...


 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
. Πρώτη στάση το μουσείο MadammeTuassauds. Ήδη η ουρά έχει φτάσει τα 30 μετρά… Για λίγες ώρες νιώθουμε στάρ. Φωτογραφίες με τον GeorgeCluney , την Madonna , τον MichaelJackson , παίρνουμε λίγο από τη σοφία του Αϊνστάιν του Shakespear , κλέβουμε την λάμψη της πριγκίπισσας Νταϊάνας και επιτέλους συναντάμε τον Χίτλερ και τον Σαντάμ Χουσείν. Το μουσείο σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος με την Ιστορία του Λονδίνου – γιατί άραγε νομίζουμε ότι η Αθήνα είναι ιστορική πόλη;

Στο παραπάνω ερώτημα απαντώ ότι το νομίζουμε, γιατί εμείς διαθέτουμε (ή μάλλον διαθέταμε) Σωκράτη και Πλάτωνα, Ακρόπολη και Παρθενώνα και όχι Τζορτζ Κλούνει ή Μαντόνα.
Επίσης να σε ευχαριστήσω για την ιστορία σου. Περιεκτική και ευχάριστη.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Ωραιότατη η ιστορία αλλά...... αν δεν πήγαινες στο Τισό και στην Ρόδα θα ειχες χρόνο
για την tate το Φυσικής ιστορίας και τόσα άλλα πιο χρήσιμα

αλλά οκ το εγραψες και εσυ το Λονδίνο ειναι ατελείωτο
 

danichro

Member
Μηνύματα
44
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Amsterdam
Ταξίδι-Όνειρο
American Dream...
Στο παραπάνω ερώτημα απαντώ ότι το νομίζουμε, γιατί εμείς διαθέτουμε (ή μάλλον διαθέταμε) Σωκράτη και Πλάτωνα, Ακρόπολη και Παρθενώνα και όχι Τζορτζ Κλούνει ή Μαντόνα.
Επίσης να σε ευχαριστήσω για την ιστορία σου. Περιεκτική και ευχάριστη.

δικιο εχεις..δεν το εθεσα σωστα...η αθηνα στη συγχρονη ιστορια δεν εχει να δειξει σχεδον τπτ...και σχετικα με το αλλο..ναι ειχαμε και πλατωνα και σωκρατη και χιλιους δυο αλλους....αλλα ειχαμε...εχουμε φροντισει να τους ξεχασουμε...πουθενα στο εξωτερικό δεν το εχω δει αυτό...παντου προσπαθουν να αναδειξουν εστω και το ελαχιστο που εχουν απο την ιστορια τους..
 

antzelis

Member
Μηνύματα
60
Likes
5
εγω πηγα περσι λονδινο με τον σιζιγο μου απο ολα οσα ειδαμε μας ξετρελαναν το μουσειο τις μανταμ τισο το βρετανικο μουσειο που μας στεναχορησε λιγο γιατι ειδαμε πολλα αγαλματα μας που τα πειρε ο ελγιν απο την ελλαδα πηγαμε επισεις και στην γεφυρα του λονδινου δεν ειδαμε και πολλα για αυτο θα ξαναπαμε σιντομα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom