Γαλλία Μια βδομάδα στο Παρίσι

eleonora

New Member
Μηνύματα
2
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΝΤΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
όνειρο ζωής το ταξίδι στο παρίσι, οπότε μετά από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο ετοιμάζουμε βαλίτσες και φτάνουμε στο αερόδρομιο. απογειωνόμαστε και μετά από 3 ώρες προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο του παρισιού.
το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον μάρτιο αλλά παρόλα αυτά ο καιρός ήταν με το μέρος μας. αρκετή ζέστη και πολύ ήλιος. βροχή δεν συναντήσαμε!
1η μέρα
κατευθυνόμαστε στο μέτρο για να πάρουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο. βγάλαμε τη navigo pass και όχι την paris visite είναι φθηνότερη και καλύπτει και τις 5 ζώνες του μετρό. είναι για μια βδομάδα αλλά ισχύει αποκλειστικά από δευτέρα έως κυριακή. δεν ισχύει δηλαδή από τετάρτη σε τετάρτη.
φτάνουμε ξενοδοχείο αφήνουμε βαλίτσες και η περιήγηση στο παρίσι ξεκινάει για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. κατευθυνόμαστε προς στον Σηκουάνα και μετά από λίγο φαντάζει μπροστά μας η παναγία των παρισίων μεγαλοπρεπής και επιβλητική με τα αγάλματα της, πλήθος κόσμου φωτογραφίζετε μπροστά της. Συνεχίζουμε και κατευθυνόμαστε προς το Πάνθεον και τους κήπους του Λουξεμβούργου. προχωράμε και μετά από αρκετή ώρα φαντάζει μπροστά μας ο πύργος του Αιφελ ο οποίος μόλις έχει αρχίσει να φωτίζεται. είναι εκπληκτικός και αδιανόητο το πως ένα μάτσο σίδερα μπορούν να γίνουν ένα τέτοιο υπεθέαμα. Στεκόμαστε ακριβώς από κάτω και συνειδητοποιούμε το πόσο πελώριος έιναι. καθόμαστε αρκετή ώρα και απλώς τον θαυμάζουμε. Ο κόσμος κάνει ουρά για να ανέβει και το αφήνουμε για κάποια άλλη μέρα με την πιθανότητα να έχει λιγότερο κόσμο.
2η μέρα
ξεκινάμε με κατεύθυνση την αψίδα του θριάμβου. στέκει επιβλητική στο τέλος της champ elysee και συνεχίζουμε κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά της περίφημης λεωφόρου. Αργότερα κάνουμε και μια βόλτα στο ξακουστό πολυκατάστημα galeries lafayette. θαυμάζουμε και την όπερα και το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην Μονμάρτη με τους πλανόδιους ζωγράφους παντού τα καταπληκτικά μαγαζάκια διάσπαρτα δεξιά και αριστερά. προχωράμε λίγο και βγαίνουμε μπροστά στην βασιλική της ιερής καρδιάς. Το τοπίο μαγικό η θέα προς το Παρίσι εκπληκτική. Μπροστά της απλώνονται σκαλιά και γρασίσι με τους τουριστές να καθονται παντού. ένας πλανόδιος τραγουδάει με την κιθάρα του. Κατεβαίνοντας προς τα κάτω συνεχίζεις να θαυμάζεις την sacre coeur καθώς φαίνεται από κάτω να δεσπόζει εκεί ψηλά.
3η μέρα
σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στις Βερσαλλίες. πέρνουμε το μετρό και κατευθυνόμαστε εκεί. μπαίνουμε στο προαύλιο του παλατιού κόβουμε εισητήρια και κατευθυνόμαστε στην είσοδο. ύστερα από την ξενάγηση του παλατιού κατευθυνόμαστε προς τους κήπους( καταπράσινοι με σχέδια κλαδεμένα στους θάμνους) , τεράστιοι σε μια αχανή έκταση που όσο προχωράς το παλατί φαίνεται μινιατούρα. τεράστια λίμνη στην οποία νοικιάσαμε και κάναμε βαρκάδα. συνεχίσαμε προς τους στάβλους του Τραιανού και τα διαμερίσματα της Αντουανέτας. Το απόγευμα επιστρέφοντας στο παρίσι συνεχίσαμε με μια κρουαζέρα στον Σηκουάνα με τα περίφημα bateaux mouches και βλέπεις φωταγωγημένα ( εάν έχει νυχτώσει) τα αξιοθέατα του παρισιού. Τελειώνοντας την κρουαζιέρα κατευθυνθήκαμε στο καρτιέν λατέν το οποίο σφύζει από ζωή και από τουρίστες. έχει πολλά μαγαζιά για φαγητό, ποτό, σουβενίρ ότι φανταστείς.
4η μέρα
σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην Disneyland. ξεκινάμε πρωί πρωί φτάνουμε εξίσου πρωί ώστε να είμαστε εκεί την ώρα που θα ανοίξουν οι πόρτες της. έχουμε προμηθευτεί τα εισητήρια από το διαδίκτυο ώστε να γλιτώσουμε χρόνο σε περίπτωση ουράς στα εκδοτήρια. Μπαίνουμε μέσα και μαγευόμαστε από το μεγαλείο που απλώνετε μπροστά μας. Νιώθεις οτι ζεις σε μια παραμυθούπολη. τα παιδικά που έβλεπες μικρός ζωντανεύουν μπροστά σου. ατελείωτα κουκλιστικα μαγαζάκια με ότι θες από δώρα , να φας , να πιείς. Στο τέλος τη ευθείας των μαγαζιών φαντάζει μπροστά σου ο πελωριος πυργος της ωραίας κοιμωμένης τόσο αληθινός που νομίζεις θα βγουν από μέσα οι ήρωες.Προχωράμε για να ξεκινήσουμε να βλέπουμε τους κόσμους να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. σταθήκαμε τυχεροί γιατί ενώ είχε αρκετό κόσμο σε κανένα παιχνίδι δεν περιμέναμε πάνω από 5-10 λέπτα. Ανεβήκαμε στο τρενάκι του ιντιάνα Τζόουνς, περπλανηθήκαμε σε κάτι σπηλιές που χανόσουν, δυστυχώς οι πειρατές της καραιβικής ήταν κλειστοί καναν έργα. συνεχίσαμε με τη στοιχεωμένη έπαυλη όπου πηγαινοερχόντουσαν διάφορες φιγούρες φαντασμάτων , η νεκρή νύφη κ.α. προχωρήσαμε σε καρουζελ, στις κούπες, στο τρενάκι τυπου διαστημόπλοιο που σου κόβει την ανάσα, λες και είσαι στο διάστημα, ανεβήκαμε στο δέντρο σπίτι του ροβινσώνα. περιπλανηθήκαμε στο ινδιάνικο χωριό και προχωρήσαμε και στα studios για δούμε και από κει. μπαίνοντας η μίνι και η νταίζη έβγαζαν φωτογραφίες με τα παιδιά και ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθούσε την παρέλαση των ηρώων. συνεχίσαμε στο Hollywood Tower που σε ρίχνει από δέκα ορόφους , περάσαμε στο τρενάκι που ροκάρει που ήταν απίστευτο. Με λόγια γενικά δεν περιγράφεται αυτό που ζεις εκεί, ούτε οι φωτογραφίες μπορούν να αποδώσουν αυτό που βλέπεις. με απίστευτες αναμνήσεις από εκεί πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το κέντρο του Παρισιού.
5η μέρα
ξεκινήσαμε για τον πύργο του άιφελ με σκόπο να ανέβουμε στην κορυφή. φτάνουμε και η ούρα είναι τεράστια. εξοπλιστείτε με την καλύτερη υπόμονη σας και περιμένετε. αξίζει τον κόπο. φτάνει η σειρά μας στο ασανσέρ και ανεβαίνουμε προς την κορυφή. νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο κενό. Η θέα όμως από το τελευταίο πάτωμα σε αποζημιώνει. η πόλη του Παρισιού φαίνεται εκπληκτική. το τροκαντερό μπροστά από τον πύργο του Αίφελ μοναδικό. καθήσαμε, το απολαύσαμε και πήραμε το ασανσέρ του γυρισμού και φύγαμε για λούβρο. Τι να πεις για το Λούβρο? ο εξωτερικός του χώρος και μόνο, τα συντριβάνια και οι πυραμίδες αρκούν για να χαζέψεις. ύστερα από τις απαραίτητες φωτογραφίες κατευθυνόμαστε στην είσοδο της πυραμίδας για να θαυμάσουμε τα περίφημα εκθέματα του. είναι τόσο μεγάλο που θα χρειαστείς όλη μέρα για να το γυρίσεις . εμεις είδαμε τα απαραίτητα και κάτι παραπάνω που και για αυτά πάλι χρειάστηκε αρκετή ώρα και κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο.
6η μέρα
ξεκινήσαμε με το μουσείο κέρινων ομοιομάτων. δεν είναι τεράστιο και τα κέρινα δεν είναι όλα τόσο πετυχημένα. αξίζει όμως την επίσκεψη σου. εμείς το ευχαριστηθήκαμε αρκετά. η υπόλοιπη μέρα πέρασε περιπλανώμενοι στο παρίσι παντού . μπήκαμε και στο εσωτερικό της παναγίας των Παρισίων , για τους τολμηρούς υπάρχουν και 400 σκάλια που σε βγάζουν στον καμπαναριό της εκκλησίας. εγώ δεν είχα το κουράγιο μετά από τόσες μέρες περπάτημα. Στον Σηκουάνα τα βράδια μαζεύετε κόσμος που τραγουδάει, παρέες παντού στις άκρες του ποταμού τρώνε και πίνουν ακούνε τη μουσική αυτών που τραγουδούν. περάσαμε και μία βόλτα από το φημισμένο καμπαρέ moulin rouge χωρίς να το επισκεφθούμε μέσα καθώς ήταν ακριβό για τον δικό μας προυπολογισμό.
7η μέρα
τελευταία μερα και το υπέροχο μας ταξίδι τελειώνει. κάνουμε τις τελευταίες βόλτες, τα τελευταία ψώνια , πίνουμε και τον τελευταίο καφέ με θέα τον πύργο του άιφελ και ετοιμαζόμαστε για το αεροδρόμιο και την επιστροφή μας στην πατρίδα. και κάπως έτσι το ταξίδι μας τελέιωσε. μια δεύτερη επίσκεψη όμως την αξίζει 1000%. :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom