Ταϊλάνδη Μπανγκόκ-Πουκέτ-Πι Πι- Κο Λαντα

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία!
Επέστρεψα κ εγώ απ τον παράδεισο. Ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του φορουμ για την πολύτιμη βοήθειά σας στο που να πάω και τι πρόγραμμα να φτιάξω. Δυο λογάκια για το κάθε μέρος τώρα:
Bangkok ( 4 ημέρες): Η πόλη που έχει 24ώρες το 24ωρο κίνηση. Ένα διαφορετικό μέρος με όμορφα αξιοθέατα. Απ' την μιά βλέπεις αρκετή φτώχεια κ απ' την άλλη αρκετά πλούσια μέρη. Επίσης, μέρη που ο αγώνας την επιβίωσης των κοριτσιών περνάει μέσα απ' το σεξ σε θλίβει, αν και για κάποιος είναι event.
Phuket (4 ημέρες) : Ένα νησί με αρκετό πράσινο και πολύ όμορφες παραλίες. Απ' οτι διαπιστώσαμε αρκετα καταπατημένο με τρομερές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, bar -restaurants αλλά και mall. Το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Κρίμα, οταν σκέπτεσαι πως μπορεί να ήταν πριν χτιστούν όλα αυτά. Αρκετά όμορφη και γραφική η παλιά πόλη. Χρειάζεσαι μηχανάκι για να γυρίσεις και να δείς όσα περισσότερα μπορείς..
Phi Phi ( 2 ημέρες) : Ένα πολύ όμορφο νησάκι, το οποίο δυστυχώς μετά το τσουνάμι βιάστηκαν να το χτίσουν και τα πάντα είναι χάλια απο άποψη εγκαταστάσεων. Βρώμικα δωμάτια αλλά και κάποια εστιατόρια. Γενικά το νησάκι μυρίζει άσχημα (βοθρίλα). Μάλιστα στο νησί πάθαμε και δηλητηρίαση (σ' ένα πολύ όμορφο μαγαζί που είναι μέσα σε καράβι κ λέγεται the Rock). Εκεί φάγαμε ίσως το χειρότερο φαι που έχουμε φάι στην ζωή μας. Ήταν η 1η φορά που δεν συμβουλεύτηκα το tripadvisor για μαγαζί. Απορώ με κάποιους πως καθονται πάνω απο 2 ημέρες στο νησί. Δεν έχει πολλά πράγματα να δείς. Την maya bay που πρέπει να πας κατά τις 7 το πρωί με longtail, την παραλία στα Πι Πι και το viewpoint. Εκτός κ αν είσαι μεγάλη παρέα και πας για τα πάρτυ.
Κο Λάντα (3 ημέρες) : Το καλύτερο μέρος που επισκεφθήκαμε στην Ται. Παρθένο ακόμα, δεν έχουν προλάβει να το καταπατήσουν, με απίστευτα ευγενικούς κ χαμογελαστούς ανθρώπους. Όμορφες παραλίες κ πάρα πολύ πράσινο. Ότι διαδρομή κάναμε είμασταν περιτρυγυρισμένοι απο κοκοφοίνικες κ γενικά πολύ πράσινο.

Συνοπτικά, ένα μέρος που αξίζει να πας. Βλέπεις κάτι διαφορετικό, με απίστευτα μέρη. Οι Ταϊλανδοί παντού αγενέστατοι, ακόμα κ οι πωλητές σε μαγαζιά στα malls τους έλεγες καλημέρα, σ απανταγαν με καλημέρα χωρίς να σηκώσουν το κεφάλι απ' το κινητό. Αυτές είναι οι συνέπεις του τουρισμού.Αυτό το πράγμα με τα κινητά δεν το έχω ξαναδεί. Οκ στο μετρό, οκ σε καφετέρια αλλά και οι πωλητές στα μαγαζιά μ ενα κινητό στο χέρι? Έλεος! Τώρα που τους έχουν δει αρκετοί απο το φορουν του ευγενικούς κ χαμογελαστούς Ταιλανδους δεν ξέρω. Εγω πάντως δεν είδα κάτι τέτοιο. Το μόνο μέρος που ευχαριστηθήκαμε αυτές τις γλυκές φτσούλες ήταν η Κο Λάντα. Πουθενά αλλού. Ευγέναστατοι, με ένα χαμόγελο στα χείλη όλη την ώρα.
Από ζωή είναι αρκετά φθηνά όλα αλλά εξαρτάται και το τι θές να κάνεις.
Να έχετε φτιάξει ένα πρόγραμμα απο πριν ώστε να δείτε όσο περισσότερα μπορείτε.
Σας εχαριστώ πάρα πολύ όλους ξανά για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Χρόνια πολλά με υγεία σας εύχομαι!
 

Attachments

Last edited:

elite76gr

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
καλησπερα.
εχω παει Ταιλανδη 5 φορες....αυτα που αναφερεις για το Πουκετ ειναι δυστυχως αληθεια. η διαφορα ειναι μεγαλη στα 4 χρονια που παω. σε αυτο φταινε οι Ρωσοι, οι αραβες κ οτι καθε χρονο ολο κ λιγοτεροι ευρωπαιοι ....καθε χρονο κ πιο ακριβα..ειμαι με Ταιλανδεζα κ βλεπω οτι αυτη τη στιγμη τρεχουν δυο οικονομιες στο νησι. μια για τους τουριστες κ μια για τους ντοπιους...σε αλλα μερη στην Ταιλανδη που εχω παει οι τιμες ειναι πιο χαμηλα.
τα Phi PHI oπως τα λες με μια διαφορα...περνεις ενα lοngtail κ πας prive οπου θελεις κ οτι ωρα θελεις...εχω βρεθει στη Maya bay απογευμα λιγο πριν πεσει ο ηλιος κ κυριολεκτικα ημασταν μονοι μας μαζι με το δασοφυλακα κ κατι ντοπιους.
Ko Lanta ενα απο τα πιο ομορφα κ παρθενα μερη που εχω παει στη Ταιλανδη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.145
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom