Ρωσία Να τολμήσω Ρωσία? Κάποιος που να πήγε ?

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καλησπέρα και πάλι


με τη κοπέλα μου σκεφτόμασταν να επισκεφτούμε την Ρωσία και συγκεκριμένα την Μόσχα και εάν προλάβουμε και την Αγία Πετρούπολη γύρω στα Χριστουγέννα (13-18 Δεκέμβρη). Είμαστε φοιτητές και δουλεύουμε χειμώνα καλοκαίρι οπότε το χρωστάμε στον εαυτό μας να περάσουμε ενα άνετο 4ήμερο ή 5ήμερο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εαν κάποιος έχει παει χειμώνα να μας πεί εαν παλεύεται το κλίμα τους για περπάτημα (δεν βάζουμε κώλο κατω όλη μέρα, γυρνάμε απτο πρωί ως το βράδυ :lol:) . Επίσης πόσο δύσκολο είναι να συνενοηθούμε εκεί καθώς άκουσα οτι δεν τα μιλάνε και πολύ τα αγγλικά εκεί και θα έχουμε πρόβλημα.

Είναι αρκετά ακριβή χώρα , αεροπορικά βρήκα με 150 ευρώ το φθηνότερο να πάω και ξενοδοχεία το πιο φθηνό έχει 70 τη βραδιά έξω απτη Μόσχα αλλα με μετρό κοντα. Κάνα φθηνό ξενοδοχείο ή αεροπορική προσφορά που γνωρίζει κανας παλιός υπάρχει ?

Πωπω σας κούρασα! Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις


Υ.Γ Θέλει διαβατήριο ή και κάτι ακόμα για να πάμε ? Γενικά είναι φιλόξενη χώρα ή να περιμένουμε ταλαιπωρία και ασυνενοησία ?
(εκανα αναζήτηση αλλα βρήκα μονο Ταξ.Ιστορίες)

Πωπω σας κούρασα! Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις :(
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.600
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ταξίδεψα Ρωσία στα μέρη που λες χειμώνα (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) πριν πολλά χρόνια (1985-1986). Ηταν ακόμη Ε.Σ.Σ.Δ. Η μέση θερμοκρασία ήταν -15, συναντήσαμε μέχρι -25 και η ανώτερη -7. Οι δρόμοι είχαν παγωμένο χιόνι και δεν προσφερόταν για βόλτες κ.λ.π. Οικονομικά στοιχεία δεν μπορώ να σου δώσω γιατί θάχουν αλλάξει όλα. Σου προτείνω να το σκεφθείς για πιο καταλληλη εποχή (Άνοιξη).
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
H που θέλετε να πάτε είναι εντελώς λάθος και λόγω υπέρμετρου ψύχους και λόγω σκότους. Το χειμώνα και αργά ξημερώνει και νωρίς νυχτώνει με αποτέλεσμα να έχετε ελάχιστες ώρες να περπατήσετε και να ευχαριστηθήτε τις πόλεις... Για κρύο δεν το συζητάω απλά ανηπόφορο... Εγώ βρέθηκα στην Αγ.Πετρούπολη αρχές Νοέμβρη και μετά της 5 που έπεφτε το σκοτάδι μου ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσω... Η γνώμη μου είναι να το ξεχάσετε για χειμώνα...

Οι μεγάλες πόλεις της Ρωσίας γενικά ειναι ακριβές και ειδικότερα η Αγ.Πετρούπολη και ακόμη περισσότερο η Μόσχα πανάκριβες... Είναι αλήθεια ότι δεν μιλάνε αγγλικά αλλά σε αυτό τον τομέα τα πράγματα βελτιώνονται... Πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις εισιτήρια κάτω από 200ευρώ και το ξενοδοχείο που είπες με 70 ευρώ μου φαίνετε ύποπτα φτηνό... Τσέκαρε ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ την περιοχή και την ποιότητά του...

Ασφαλώς και χρειάζεσαι διαβατήριο για να μπεις στη χώρα όπως και κράτηση ξενοδοχείου για να πάρεις βίζα... Έχε επίσης υπόψιν σου ότι το κόστος της βίζα αγγίζει τα 100ευρώ...

Η Ρωσία δεν είναι αυτό που λες ο παράδεισος του τουρίστα και οι κάτοικοι δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι , αλλά πιστεύω ότι με σωστή προετοιμασία και φυσικά αν διαλέξεις άλλη εποχή θα περάσεις υπέροχα μια που η χώρα είναι καταπληκτική...
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
http://www.travelstories.gr/showthread.php?t=709 ...ειναι οι αποψη μου για την ρωσία (εν μερη , γιατι δεν αναφερω την Αγ. Πετρούπολη). Απο γλώσσα δεν ειναι οτι πιο ευκολο, πρεπει να εξοικειωθεις για να κινηθείς μονος σου, αλλα θα συμφωνήσω οτι δεν ειναι ταξιδι για χειμώνα... Τα ποταμια παγώνουν και δεν μπορεις να κανεις βολτες με τα καραβακια και απο το κρυο, δεν θα καταφερεις να δεις πολλα, να περιπλανηθεις. Εμεις που πηγαμε Αυγουστο ειμασταν στους δρόμους απο τις 9-10 (δεν ανογουν πιο νωρις τα αξιοθεατα) μεχρι τις 12.00 το βραδυ και παλι δεν ειδαμε οσα θελαμε να δουμε. Και θα σου προτεινα να πας και στις δυο πόλεις! Αλλη γοητεια εχει η μια, αλλη η αλλη. Απο ασφάλεια δεν εχεις προβλημα, γενικα να κυκλοφορησεις.
τωρα για το ξενοδοχειο 70€ πολυ φτηνο μου φαινεται κι εμενα και θα πρεπει να ειναι πολυ εξω, αφου τα 5 χιλιομετρα απο το κρεμλινο, θεωρουνται κεντρο και εκει ειναι επισης ακριβα.
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Είχα πάει στη Ρωσσία τον Απρίλιο. Η θερμοκρασία ήταν καλή. Εκείνη την εποχή έχει συνήθως βροχές αλλά ήμουν ιδιαίτερα τυχερός.

Για να πάρεις βίζα χρείαζετε να έχεις πρόσκληση και κράτηση ξενοδοχείου ή κράτηση από ένα γραφείο με έδρα τη Ρωσσία. Αυτό μη σε τρομάζει γιατί μπορείς να το κανονίσεις και μέσω ιντερνετ.

Εγώ έμεινα στην Αγία Πετρούπολη σε αυτό το διαμέρισμα http://www.homelidays.com/petersburg/apartment-flat77976en1.htm και το συνιστώ γι την φιλοξενία που μου πρόσφεραν οι ιδιοκτήτες του. Με 20 ευρώ το άτομο σου στέλνουν και την πρόσκληση και μια μαϊμού κράτηση για ξενοδοχείο.

Το κόστος της βίζας είναι 35 ευρώ συν μια ασφάλεια που σου κάνουν υποχρεωτικά (26 ευρώ για 15 μέρες).

Στη Μόσχα έκλεισα κεντρικότατο διαμέρισμα για 120 ευρώ το βράδυ στο www.apartmentres.com (Envoy studio).
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Θα συμφωνήσω με όσα έχουν προαναφερθεί.
Ο ρωσικός χειμώνας, όσο γοητευτικός και μυστηριώδης αν ακούγεται, δεν είναι για μας τους άμαθους σε μέτριες καταστάσεις.
Αν θέλεις να δεις τις πόλεις και τα αξιοθέατα, αν θέλεις να ζήσεις την ομορφιά τους, καλόν είναι να μπορείς και να περπατήσεις σε αυτές.
Επομένως, ταξίδι εκτός χειμώνα, με την καλλίτερη των εποχών, την άνοιξη
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Παιδιά ευχαριστώ πολύ που με γλιτώσατε απο το κρύο! Αποφασίσαμε να πάμε Πάσχα που θα γιορτάζει και η Ορθοδοξία τους να δούμε και την πόλη γιορτινή.

Βρήκα αυτό για ξενοδοχείο: http://www.waytorussia.net/Services/ApartmentsMoscow/m2404mr.html

80$ την μερα ειναι περιπου 50 ευρώ , και μπορώ μέσω αυτού να διαλέξω και visa να μου δώσουν και επίσης και μεταφορά απτο αεροδρόμιο. Φαίνεται πολυ καλή προσφορά και τιμές , λέτε να έχει κάποια παγίδα ?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.244
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom