Γαλλία Νορμανδία ή Βουργουνδία??

pnikola78

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία για whisky tasting
Ταξίδι-Όνειρο
TOKYO
Καταρχήν χαιρετίζω την μεγάλη παρέα ταξιδιωτών...αν και το πρώτο μου post δεν είμαι και εντελώς αταξίδευτος...

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για ένα ταξιδι που οργανώνω την εβδομάδα του Πάσχα (1-8/4) στην Γαλλία. Αρχικός προορισμός το Παρίσι όπου με μία διανυκτέρευση θα αναχωρήσω για κάπου αλλού...πού?? αυτό θέλω να μου πείτε?? Το Παρίσι το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές...

Στο ταξίδι εκτός από εμένα και την σύντροφο μου θα είναι ο κουμπάρος μου (Έλληνας-μόνιμος κάτοικος Παρισίου και η γυναίκα του (Γερμανίδα-μόνιμη κάτοικος Παρισίου)...θα μου πείτε αυτοί θα ξέρουν καλύτερα τι να προτείνουν...μου πρότειναν λοιπόν να πάμε είτε Νορμανδία είτε Βουργουνδία...είτε Βρετάνη (από γεωγραφία δεν σκαμπάζω...)

Αυτό που επιζητώ από αυτό το ταξίδι είναι: site seeing με μέτρο (μην ξεπατωθούμε κυνηγώντας τον χρόνο)...καλό φαί...καλό και πολύ κρασί...ηρεμία...

Θα ήθελα να γνωρίσω την Γαλλική επαρχία αλλά με τις απαραίτητες ανέσεις...δεν είμαι τύπος πεζοπορίας, camping κτλ...

Κάθε πρόταση για συγκεκριμένες περιοχές, ευπρόσδεκτη...
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ηδη εχω αρχισει να σχεδιαζω ενα 12ημερο ταξιδι το καλοκαιρι σε παρισι και νορμανδια.Δεν ξερω ισως ακουμπησω κ λιγο βρετανη για να δω 1-2 απο τα υπεροχα καστρα της.απο τη μελετη που εχω αρχισει να ριχνω αφου εχεις σκοπο να επικεντρωσεις σε μια απο τις δυο περιοχες νομιζω καλυτερα θα ηταν na επιλεξεις νορμανδια.Honfleur,περιοχη calvados, ακτες, και φυσικα Mont saint michel.Αυτα στη θεωρια γιατι περισσοτερο θα σε βοηθησουν οι φιλοι σου απο το παρισι και καποιοι που εχουν παει και εχουν εναφερθει στο παρελθον.αντε να μας βοηθησεις κ λιγο οταν γυρισεις!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.496
Likes
29.130
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η εποχή δεν είναι και πολύ καλή για Βόρεια Γαλλία. Γυμνά δέντρα (ακόμη), και πολύ άστατος καιρός, με βροχές κλπ. Δυο - τρείς βδομάδες πιο μετά θα ήταν καλά, αλλά φέτος το Πάσχα είναι πολύ νωρίς. Δεν πάτε καλύτερα κατά Αλσατία, Στρασβούργο / Vosges ?
 

atrapos

Member
Μηνύματα
51
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Aπο τις περιοχες που αναφερεις κατ εμε η Βρετανη ειναι αξεπεραστη αλλα τουλαχιστον 450 χιλιομετρα απο Παρισι.Για κρασια και φαγητο η Βουργουνδια ειναι ενδεδειγμενη και κοντινη,περιπου 250 χιλιομετρα.Η Νορμανδια δε με ενθουσιαζει.Μπον,Ντιζον,,Οσερ,Ζουανι,Λονς λε Σονιερ,Μπομ λε Μεσιε,Σαμπλι,Βεζελε,Οτεν,το εθνικο παρκο του Μερβαν ειναι καποια απο τα μερη που μπορεις ν απολαυσεις στη Βουργουνδια.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Νορμανδία είχα πάει το καλοκαίρι( έχω γράψει και σχετική ιστορία) . Συμφωνώ με τον Taver. Λάβε υπ' όψιν σου τον καιρό γιατί φέτος το Πάσχα είναι πολύ νωρίς και το καλοκαίρι ακόμη ήταν αρκετά δροσερά στη Βόρεια Γαλλία . Αν και η Νορμανδία μου άρεσε πολύ και θέλω να γυρίσω και τη Βρετάνη επίσης , νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να προτιμήσεις Βουργουνδία ( αν και τώρα πια έτσι οπως έχει γίνει ο καιρός ποτέ δεν ξέρεις ...)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.288
Μέλη
38.934
Νεότερο μέλος
msayath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom