Ντουμπάι Ντουμπαι και ραμαζανι

vivilag

Member
Μηνύματα
11
Likes
3
Παιδια καλησπερα σας,
προκειτε να ταξιδεψω στο ντουμπαι απο 11/8 εως 17/8 και σημερα εμαθα οτι εκει αυτες τις ημερες θα ειναι το ραμαζανι. Ηθελα να ρωτησω οσους εχετε παει επεσε κανεις σε περιοδο ραμαζανιου? ειναι πραγματικα τα πραγματα τοσο αυστηρα?ακουσα οτι ουτε οι τουριστες πινουν νερο κατα την διαρκεια της ημερας και οτι τα εμπορικα και γενικα τα μαγαζια και τα παρκα ειναι κλειστα.ισχυουν ολα αυτα???????????
 

mariasth

Member
Μηνύματα
8
Likes
1
Καλησπέρα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να πιέις νερό ή να φας στο δρόμο. Μπορείς όμως να φας και να πιεις όσο θες στα ξενοδοχεία.. Συνήθως τα μαγαζιά δεν είναι κλειστά. Δουλέυον από όσο θυμάμαι. κλείνουν όμως λίγο πιο νωρίς απο το συνηθισμένο και επίσης είναι κλειστά κατα την διάρκεια του μπρεκφαστ (όταν σταματάει η νυστεία) και μετά ξαναανοίγουν). Επίσης είναι για πολύ περισσότερη ώρα ανοιχτά. μπορείς να τα βρείς ( κυρίως τα εστιατόρια) και ως τις 2 το βράδυ ανοιχτά. Να φροντίσεις να πας να φας σε μια τέντα. (είτε στα ξενοδοχεία είτε έξω αν βρεις). Ελπίζω να τα βρεις χρήσιμα αυτά. Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Σε οποιαδήποτε μουσουλμανική πόλη που δεν είναι εξευρωπαϊσμένη (όπως η Κων/πολη) καλό είναι να είσαι αρκετά προσεκτική στη περίοδο του ραμαζανίου. Ακόμη κι αν είναι εμφανές σε αυτούς πως οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις δεν είναι ίδιες με τις δικές τους, είναι προκλητικό να τρως ή να πίνεις μπροστά τους κατά τη διάρκεια της μέρας. Σκέψου πως για ένα μήνα, που φέτος τυχαίνει να είναι μέσα στη ζέστη του Αυγούστου, δεν τρώνε και δεν πίνουν τίποτα από το προηγούμενο βράδυ έως τη δύση της επόμενης μέρας. Κάποιοι ίσως ξυπνήσουν πριν την ανατολή για να πιουν νερό ώστε να αντέξουν κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι πρώτες μέρες του ραμαζανίου είναι πάρα πολύ οδυνηρές για τους ίδιους, πολλοί εμφανίζουν αδιαθεσία, τάσεις λιποθυμίας κτλ μέχρι να συνηθίσει το κορμί να περιμένει το πρωινό που έρχεται με τη δύση του ήλιου. Μετά το πρωινό, έρχεται το γεύμα: οι γυναίκες μαγειρεύουν τα πιο μερακλίδικα φαγητά και το φαγητό είναι το πιο απολαυστικό όλου του έτους. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου πως οι περισσότεροι μουσουλμάνοι προσθέτουν βάρος κατά τη διάρκεια του ραμαζανίου. Η νηστεία τον ένα μήνα αυτό δεν απαιτεί μόνο αποχή από το φαγητό αλλά και από οποιαδήποτε κακοπροαίρετη σκέψη ή σκέψη που σχετίζεται με επίγεια ευχαρίστηση. Πολλοί δεν παρακολουθούν ούτε τηλεόραση, φοβούμενοι τους συνειρμούς του μυαλού. Στις πολύ φανατισμένες χώρες, οι πιστοί αρνούνται να καταπιούν ακόμη και το σάλιο τους έως τη δύση. Από τη νηστεία μπορούν να απέχουν οι ασθενείς αλλά πολλοί απ’αυτούς παρακούουν τις εντολές του γιατρού.
Μια σωστή νηστεία όμως θεωρούν πως τους εξασφαλίζει κάθαρση αμαρτιών όλου του προηγούμενου έτους και τους φέρνει πιο κοντά στην αιώνια ευτυχία του παραδείσου.
 

dimiko

Member
Μηνύματα
62
Likes
5
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε περίοδο Ramadan στο Ντουμπάι και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις και ιδιαίτερο πρόβλημα, το πρόβλημα το έχουν οι ντόπιοι (ειδικά για νερό δεν υπάρχει πρόβλημα)!!!! Στο ξενοδοχείο σου σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα σαν τουρίστας, όπως και διοργανώνουν βραδιές με μπουφέδες κλπ για την γιορτή τους.. (Πάντως η αλήθεια είναι ότι σου λένε αν θέλεις να σεβαστείς την γιορτή τους το κάνεις!)... Έξω τώρα στα εμπορικά κέντρα η αλήθεια είναι ότι δεν σερβίρουν φαγητό (οχι για όλες τις μέρες) αλλά συνήθως έχουν τουλάχιστον ένα μεγάλο εστιατόριο ανοιχτό με κουρτίνες γύρω γύρω για να μην βλέπει κανείς μέσα, και αυτό το μέρος είναι για τους τουρίστες!!! Η εμπειρία μου μια φορά ήταν όταν είχαμε βρει ένα Mc Donaldʼs ανοιχτό σε ένα εμπορικό κέντρο αλλά δεν σε άφηναν να φας εκεί…….!! Έπρεπε να τα πάρεις μαζί σου ή να τα φας έξω απ το εμπορικό να μη σε βλέπει κανείς, πράγμα αδύνατον γιατί έξω απλά έχει 50 βαθμούς…χεχεχε….Εκεί είχε έρθει ένας πολύ ευγενικός Security και μας λέει καθίστε σε αυτή την μεριά και θα φυλάω εγώ για να μην έρθει κανείς γιατί απαγορεύεται……χαχαχαχαχα, ήταν φοβερό..!!!, μας έβαλε σε ένα σημείο του εμπορικού και δεν άφηνε κανέναν να περάσει προς εμάς, είχαμε περίπου 500 τετραγωνικά δικά μας!!! Να είναι καλά……. Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις…..
Μην αγχώνεσαι, τουρίστας είσαι και δεν θέλουν να νιώθεις άβολα, δεν είναι χαζοί!!!!!

(καλό είναι πάντως να μπαίνουμε (λίγο βέβαια) και στους ρυθμούς τους για να βλέπουμε και διαφορετικά πράγματα!)
:clap::bleh:
 

Takis-Gwgw

Member
Μηνύματα
29
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ψαχνομαστε...
Και εμεις το Σεπτεμβριο του '07 ειχαμε πεσει σε ραμαζανι στο Ντουμπαι.Φαγητο στο ξενοδοχειο και οντως ειναι προκλητικο να τρως μπροστα τους.Τα μαγαζια ηταν σχεδον ολα κλειστα.Παντως ειναι και αυτο μια εμπειρια!!
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Εγώ πάω στο Ντουμπάι την μέρα που τελειώνει το ραμαζανι, μετα για δυο τρεις μερες εχουν σαν γιορτή? Ξέρει καποιος αν επηρεάζει κατι ή είναι αργία?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.715
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom