Σερβία Οδικο ταξιδι στο βελιγραδι της σερβιας

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ταξίδι-Όνειρο
Ριο Ντε Τζανειρο
Πολυ καλησπερα σε ολο το κοσμο του φορουμ. Θα ηθελα να σας διηγηθω ενα ταξιδι που εκανα με το αυτοκινητο μου στο βελιγραδι της σερβιας τον φεβρουαριο του 2010 με την fenia42 και εναν αλλο....(...)!
Ξεκινησαμε περιπου στις 13:00 το μεσημερι απο τη θεσσαλονικη γεματοι βαλιτσες, φουλαρισμενοι κ απο βενζινη και γεματοι ορεξη για ... περιπετειες.
Σε περιπου μια ωρα κ αφου περασαμε τα συνορα των ευζωνων αρχισε η περιπετεια μας να περνει σαρκα κ οστα. Μας σταματαει κ καλα η αστυνομια τυχα μου οτι δεν εχω ανοικτα τα μεσαια φωτα :haha:ημαρτον μονο σε αυτες τις κουτσοχωρες γινονται αυτα τι να πω.. μηπως γινεται και εξ επιτηδες. τελος παντων με τα πολλα μετα απο ενα δεκαλεπτο που μας ζορισανε οι .. φευτομακεδονες συνεχισαμε το ταξιδι μας και μετα απο τρεις ωρες διαδρομη φτανουμε στα συνορα σερβιας σκοπιων. Εκει ολα καλα κανενα προβλημα. Οι φιλοι μας οι σερβοι μας τιμανε κ μας αγαπανε πολυ. Μετα απο μιαμιση ωρα ταλαιπωριας στους κατσικοδρομους της πολης βρανιες κ αφου περασαμε το λεσκοβατς ξεκιναει λιγο το ταξιδι μας να γινεται πιο λαιτ(επιτελους ενας αυτοκινητοδρομος της προκοπης):D.
Μετα απο 500 χιλιομετρα περιπου κανουμε σταση για βενζινη σε βενζιναδικο της εκο και με... ολιμπους πλαζα παρακαλω ετσι. αφου ξεκουραστηκα(με) λιγο απο την πολυωρη οδηγηση ξεκινησαμε να διανησουμε τα επομηναντα 140 χιλιομετρα μεχρι την Ασπρη πολη(beo grad) :rolleyes:. φτανοντας εκει συναντησαμε δυο .. φιλες του παιδιου που ηρθε μαζι μας κ μας κανουν μια ξεναγηση στην πολη κ για μπυρα το βραδυ με θεα τον ποταμο σαββα.. σε ενα μπαρ με την επωνυμια αν θυμαμαι καλα <X>.
με σερβικη μουσικη.
Την επομενη μερα ξεκιναμε την βολτα μας στην πολη. Πηγαμε ειδαμε το καστρο καλεγκμενταν, τον κεντρικο πεζοδρομο της κνεζ μιχαιλοβα και το βραδακι εννοειται καναμε εξορμηση με τις φιλες μας τις σερβες στο κλαμπακι του κυριου brown. Μπορω να πω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα μαγαζια κλαμπ που εχω παει με το 90 της εκατο τψν θαμωνων να ειναι γυναικες.
Την κυριακη κ λιγες ωρες πριν φυγουμε επισκεφτηκαμε την εκκλησια του αγιου σαββα κ αργοτερα φαγαμε σε ενα πολυτελες ποταμοπλοιο-εστιατοριο στο δουναβη κ ξεκινησαμε το ταξιδι της επιστροφης χωρις προβληματα.
Γενικες πληροφοριες: 640 χιλιομετρα διαδρομη σε περιπου 7 ωρες αν πηγαινεις κανονικα(Στα σκοπια ουτε κατα διανοια πανω απο 120 στον αυτοκινητοδρομο κ ιδιαιτερη προσοχη στην κοιλαδα του βαρνταρ οπου εχει πολλα μπλοκα). Διοδια εχει μεσα στα σκοπια τρια στον αριθμο απο 1 ευρω το καθενα κ στη σερβια εχει 3 διοδια συνολο γυρω στα 13 ευρω. Γενικα η ζωη στο βελιγραδι μου φανηκε αρκετα φτηνη οπως κ ο κοσμος μου φανηκε πολυ φιλικος.
-Θα ξαναπηγαινα σιγουρα πιστευω. Ειναι κοντα κ ειναι πολυ ομορφη πολη με πολυ εντονη νυκτερινη ζωη. I love Beograd:clap:
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
δεν ήξερες αλλά ο νόμος αυτός για τα φώτα ισχύει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη....ακόμα και στην Σερβία και εκεί θα πλήρωνες το πρόστιμο. Τώρα, εσείς δεν πληρώσατε προστιμό, αλλά σας τα πήρε ο αστινομικός στην τσέπη του και αυτό είναι άλλο....

και να διορθώσουμε και ένα άλλο τα διόδια είναι δύο που πληρώνεις και κοστίζαν τότε 7,5 και τώρα 9,5 ευρώ.
Ο κατσικόδρομος που αναφέρεις που περνάει κοιλάδα σαν τα Τέμπη είναι στενός αλλά αποτελεί το πιο ωραίο κόμματι της διαδρομής αυτής.

κατά τα άλλα χαίρομαι για στο St.Brown περνούσα τέλεια και εγω εκεί!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ξέχασες να αναφέρεις οτι δε με ξυπνήσατε για να ερθω μαζί σας στο κλαμπ ..... Μοναχοφάιδες.
 

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ταξίδι-Όνειρο
Ριο Ντε Τζανειρο
ασε βρε που δε σε ξυπνησαμε. αφου ηθελες να . . . . κοιμηθεις ή να κανεις τζακουζι στο μπανιο.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
να κάνω μια ερώτηση σχετικά για τα βενζινάδικα στην Σερβία

μιας κι θα κάνω ταξίδι με πούλμαν προς πολώνια, κι θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω ψώνια στα βενζινάδικα (νερό, κόκα κόλα, μπύρα) με ευρώ, ή θα χρειαστώ δηνάρια
επίσης τι τιμές παίζουν εκεί?

Ιβάνα σε σένα πάει το μήνυμα ;ρ
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
το συγκεκριμένο λεωφορείο που θα πας εσύ θα κάνει δύο στάσεις μέχρι το Βελιγράδι (μετά δεν ξέρω). Μία στα 50 χμ μετά τα σύνορα και μια άλλη 17χμ πριν το Βελιγράδι σε ολυμπους πλαζα (αυτή προσωπικά με σκοτώνει, αφου φτάνω, αλλά περιμένω και την στάση). Η πρώτη είναι σε μια ταβέρνα-μοτέλ (Τζεπ λέγεται) η οποία έχει και μινι μάρκετ... Φαντάζομαι ότι θα μπορέσεις να πληρώσεις κρυφά (δλδ πρώτα να τους ρωτήσεις) στα ευρώ αλλά δεν ξέρω αν θα δεχτούν κέρματα αφού δεν αλλάζονται στα συναλλαγματήρια (μόνο νομίζματα)... Που ακόμα και αυτό μπορεί να γίνει και να τα κρατάνε να δίνουν ρέστα. Στο βενζινάδικο Ολ.Πλαζα θα πληρώσεις με αυρώ αλλά ρώτησε τους και εκεί πρώτα. Αξία είναι γύρω στα 100 δινάρια +- για 1 ευρώ.

νερό είναι στα 50 λεπτα, κοκα-κολα (μικρό μπουκαλάκι) μέχρι 1 ευρώ. μεγάλο 2λ μέχρι 1,5, μπύρα -δεν έχω ιδέα καθώς δεν πίνω, αλλά γύρω στα 1- 1,5 θα έλεγα.....εξαρτάται ποία θα πάρεις.

μάλιστα θα πάρεις αυτές τιμές σαν ενδικτικές αφού θα έχω χάσει λίγο τα πράγματα, φέτος πήγα μόνο μια φορά με λεωφορείο και με σπασμένο πόδι (αρα δεν έβγαινα). Παρόλο που δεν μου αρέσει κιόλας που αυτό το λεωφοερείο κάνει στάση σε εκείνο το μέρος (Τζεπ), σε πληροφορώ ότι έχουν καλή τσόρμπα (σούπα που έτυχε να την φάω μερικές φορές επειδή ερχόμενη επιθιμώ κιόλας :D και "λεπινια σα καϊμακομ" lepinja sa kajmakom (εσένα και αυτό θα είναι κατανοητό) -ζεστό ψωμάκι με τυρι.... για σνακ με μπύρα :lol:. Η πλάζα είναι άσχετη με την κούζίνα και ψητά, σου συνιστώ να μην πάρεις τίποτα, φάγαμε μια φορά και το μετανιώσαμε.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
hvala! :D

κι κάτι ακόμα, εκεί θα βρω κανενα ΑΤΜ η θα είναι καλό να κάνω συνάλαγμα στην Αθήνα κάπου (γύρω στα 1000 δηνάρια)
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
δεν νομίζω να βρείς atm εκεί είναι δύο απλές στάσεις...αλλά αν θες πληρώνεις με κάρτα...ακόμα πιο εύκολο..

θα στο πάρουν ευρώ απλά πρέπει να ρωτήσεις..
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
όλα δέχονται ευρώ-στοΤζεπ έχει ελληνικά στον κατάλογο και πάντα σερβιτόρο που γνωρίζει ελληνικά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.843
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom