Οι «καταληψίες» της χώρας των Μάγια

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βαρώνοι ναρκωτικών και κτηνοτρόφοι καταστρέφουν τροπικό δάσος στη Γουατεμάλα

The New York Times
Μεγάλες εκτάσεις του τροπικού δάσους της Γουατεμάλας, που κάποτε υπήρξε κοιτίδα ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς της Γης, αποψιλώνονται από τους βαρώνους των ναρκωτικών και τους κτηνοτρόφους. Πολλά τμήματα του καταφυγίου βιόσφαιρας των Μάγια, της μεγαλύτερης προστατευόμενης έκτασης στην Κεντρική Αμερική, καταστρέφονται από χιλιάδες άκληρων αγροτών που τα καταλαμβάνουν αυθαίρετα. Οι λαθροκυνηγοί, που κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου δεν τολμούσαν να κινηθούν, σήμερα πωλούν ελεύθερα την πραμάτεια τους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλβάρο Κολόμ, φιλοδοξεί να μετατρέψει την περιοχή σε οικοτουριστικό προορισμό. Για να το επιτύχει, λένε οι αξιωματούχοι, θα πρέπει πρώτα να επιβάλλει το γράμμα του νόμου.

Το καταφύγιο, με έκταση ίση με το Νιού Τζέρσεϊ, καταλαμβάνει τα δύο τρίτα της περιοχής Πετέν και περιλαμβάνει τέσσερις εθνικούς δρυμούς αλλά και διαφορετικά καταφύγια για ιαγουάρους, πιθήκους–αράχνες και κόκκινους παπαγάλους. Δίπλα τους ναοί, χτισμένοι από τους Μάγια πριν από 2.600 χρόνια, ξεπηδούν από την πυκνή βλάστηση της ζούγκλας.

η συνέχεια του άρθρου kathimerini.gr | Οι «καταληψίες» της χώρας των Μάγια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom