Γερμανία Τσεχική Δημοκρατία Οι FANTASTIC FOUR στην Χριστουγεννιάτικη ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ και στην Παραμυθένια ΠΡΑΓΑ!!!!!!!

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ


Ξυπνήσαμε νωρίς και στις 08:30 ήμασταν ήδη στο cafe Mozart https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...22098-Reviews-Cafe_Mozart-Prague_Bohemia.html ακριβώς απέναντι από το Αστρονομικό Ρολόι στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης στο οποίο είχαμε αποφασίσει κατόπιν πρότασης της Ελένης να πάρουμε το πρωινό μας και το οποίο είχε μπουφέ απ’ όπου μπορούσες να διαλέξεις ότι ήθελες και η τιμή ήταν fix περίπου 10,50 € το άτομο. Αφού χορτάσαμε και βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτό με θέα το πανέμορφο αστρονομικό ρολόι της Πράγας, γυρίσαμε στο διαμέρισμα, μαζέψαμε τα πράγματα μας, τα αφήσαμε στην ρεσεψιόν όπως την πρώτη ημέρα μέχρι το απόγευμα που θα φεύγαμε.


IMG_6393.JPG
IMG_6412.JPG

IMG_9613.JPG
IMG_9614.JPG


Καλέσαμε το αγαπημένο μας Uber και μέσα σε 15 λεπτά και αφού περάσαμε μπροστά από το σπίτι που Χορεύει https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/to-spiti-poy-choreyei.html και από το κτήριο του Εθνικού Θεάτρου https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/ethniko-theatro.html τα οποία τα θαυμάσαμε από το αυτοκίνητο, φθάσαμε στο Μοναστήρι του Στράχοβ ravel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/monastiri-toy-strachov.html .


IMG_6416.jpg
IMG_6417.jpg
IMG_6419.jpg
IMG_6421.jpg
IMG_6422.jpg

IMG_9591.JPG


Κάναμε μία βόλτα μιας και θέλαμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Μινιατούρας που στεγάζεται εκεί αλλά επειδή είχε πολύ κόσμο ,αποφασίσαμε να προχωρήσουμε προς την Κεντρική Πύλη του Κάστρου και αφού περάσαμε πάλι τον έλεγχο της αστυνομίας μπήκαμε στον Προαύλιο χώρο.

Είσοδος Κάστρου(Κεντρική Πύλη)
IMG_6423.jpg

IMG_9590.JPG

IMG_9589.JPG
IMG_9588.JPG


Εγώ πήγα να βγάλω τα εισιτήρια μιας και είχε έρθει η ώρα να επισκεφτούμε και τους εσωτερικούς χώρους. Έβγαλα το εισιτήριο που περιλάμβανε τέσσερα μνημεία με κόστος 250 Κορώνες και για πληροφορίες https://www.hrad.cz/en/prague-castle-for-visitors . Μπήκαμε πρώτα στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου, έπειτα στο Βασιλικό Παλάτι, στην Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και τέλος στο Χρυσό Σοκάκι ή Σοκάκι των Αλχημιστών https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/chryso-sokaki.html που μας ενθουσίασε και σε αυτό περάσαμε την περισσότερη ώρα γιατί είχε και τα περισσότερα εκθέματα.

Ναός Αγίου Βίτου
IMG_6424.jpg

IMG_9592.JPG
IMG_6426.jpg

Βασιλική του Αγίου Γεωργίου
IMG_6430.jpg

Σοκάκι των Αλχημιστών
IMG_6435.jpg
IMG_6439.jpg
IMG_6444.jpg
IMG_6447.jpg
IMG_6454.jpg


IMG_9541.JPG
IMG_9542.JPG
IMG_6462.jpg
IMG_6463.jpg
IMG_6465.jpg
IMG_6468.jpg
IMG_6471.jpg
IMG_6474.jpg
IMG_6475.jpg
IMG_6477.jpg
IMG_6478.jpg


Έπειτα κατεβήκαμε από την άλλη πλευρά του Κάστρου από τα σκαλιά και πάλι
IMG_9594.JPG

και όταν βγήκαμε στον Κεντρικό Δρόμο καλέσαμε πάλι το uber και πήγαμε πολύ γρήγορα στην οδό Rytirska για να κάνουμε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο και στις Χριστουγεννιάτικες αγορές για τα σουβενίρ μας.

IMG_6488.jpg

Κατόπιν κάτσαμε σε ένα καφέ στην πλατεία για να γευτούμε και το παραδοσιακό tredlik, το οποίο εγώ με την Βιβή το πήραμε με παγωτό .
IMG_6491.JPG

IMG_6497.JPG


Στην συνέχεια παραλάβαμε τις βαλίτσες και καλέσαμε Uber. Εκεί αρχίσαμε να αγχωνόμαστε γιατί ενώ συνήθως ερχόταν μέσα στο πολύ 5 λεπτά, έγραφε στην εφαρμογή ότι θα έρθει σε 20 λεπτά, μετά η ώρα ανέβαινε στα 25 λεπτά και θέλαμε και 15 λεπτά να πάμε στον σταθμό των λεωφορείων. Τελικά ήρθε μετά από 20 λεπτά, μας έκανε μια βόλτα από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Πράγας και ευτυχώς προλάβαμε το λεωφορείο γιατί είχε καθυστέρηση. Βέβαια μόλις μπήκαμε, στις θέσεις μας καθόντουσαν κάποιοι άλλοι και μέχρι να βγάλουμε άκρη φάγαμε κανένα τέταρτο .Κάτσαμε εξοντωμένες στις θέσεις μας (είχαμε περπατήσει πάρα πολύ ήταν η αλήθεια) και είπαμε να κοιμηθούμε στην διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην Νυρεμβέργη. Εγώ με την Βιβή είχαμε και τρομερό πονοκέφαλο και βέβαια η Ελένη έδωσε την λύση!!!!! Βιντεοκλήση με την μαμά της στην Ελλάδα για πλήρες ξεμάτιασμα (γιατί εάν δεν σε δει δεν περνάει το μάτι🧐). Όντως μετά από λίγο ήμασταν καλύτερα, βοήθησε και το depon βέβαια αλλά μετά άρχισε το κρύο🥶. Ο οδηγός είχε γυρίσει τον αέρα στο κρύο και σε κάποια στιγμή παγώσαμε. Ευτυχώς συνεννοήθηκε η Ελένη με τον συνοδηγό, ο οποίος αφού έκανε την αυτοψία μας το γύρισε στο ζεστό.
Περίπου στις 21:00 φθάσαμε στην Νυρεμβέργη και πήγαμε κατευθείαν (μαζί με τις βαλίτσες) σε μια Πιτσαρία για να φάμε κάτι. Εκεί για μία ακόμη φορά συνειδητοποιήσαμε πόσο ακριβή ήταν η Νυρεμβέργη σε σχέση με την Πράγα. Πήραμε 2 μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και 2 πιάτα με τορτελίνια και 1 μπουκάλι νερό και δώσαμε 48,00€ και μείναμε και νηστικές μιας και οι μερίδες ήταν πολύ μικρές. Εξαντλημένες αλλά ενθουσιασμένες από την μικρή και σύντομη γεύση της Πράγας που πήραμε, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
 
Last edited:

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ


Ξυπνήσαμε χαλαρά την τελευταία μέρα, μαζέψαμε τα πράγματα μας,αφήσαμε τις βαλίτσες στην φύλαξη αποσκευών του ξενοδοχείου και ξεκινήσαμε αρχικά για να βρούμε ένα ωραίο καφέ για να πάρουμε το πρωινό μας και μετά να κάνουμε την τελευταία μας βόλτα στην Νυρεμβέργη και να αγοράσουμε και τα τελευταία μας αναμνηστικά και ψώνια εννοείται. Κατευθυνθήκαμε προς την Κεντρική Πλατεία και κάτσαμε για πρωινό τελικά για μια ακόμη φορά στο Casa Pane,στην οδό Hauptmarkt μιας και ήταν δοκιμασμένο σαν μαγαζί. Στην συνέχεια ψωνίσαμε όλες από την Χριστουγεννιάτικη αγορά τα περίφημα gingerbread της Νυρεμβέργης https://www.christkindlesmarkt.de/e...-gingerbread-a-symbol-of-the-season-1.2373619 και μαγνητάκια φυσικά.

IMG_9560.JPG
IMG_9544.JPG
IMG_9545.JPG
IMG_9547.JPG
IMG_9548.JPG
IMG_9549.JPG
IMG_9551.JPG
IMG_9552.JPG
IMG_9553.JPG


Επειτα κατευθυνθήκαμε στη Ηangman’s Bridge (η Γέφυρα του Δήμιου)https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...mberg_Middle_Franconia_Franconia_Bavaria.html την ξύλινη γέφυρα με το πολύ όμορφο τοπίο γύρω από αυτήν και την μαγευτική θέα.
IMG_9597.JPG
IMG_9599.JPG

IMG_9596.JPG
IMG_9602.JPG
IMG_9603.JPG
IMG_9604.JPG
IMG_9605.JPG
IMG_9606.JPG
IMG_9607.JPG

IMG_6606.JPG


Αφού φωτογραφίσαμε το τοπίο αρκετή ώρα και εννοείται και βγάλαμε και την ομαδική μας φωτό, κατευθυνθήκαμε προς το εμπορικό κέντρο GALERIA για ψώνια. Τα κορίτσια το τίμησαν, εγώ πάλι όχι γιατί δεν μου αρέσει να ψωνίζω από πολυκαταστήματα. Αφού τελειώσαμε και με τα ψώνια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, μετρό και κατευθείαν αεροδρόμιο. Ευτυχώς αν και η βαλίτσα μας ήταν 2 κιλά υπέρβαρη, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο , δεν πληρώσαμε τίποτα στο check-in. Περάσαμε τον εξονυχιστικό έλεγχο και περιμέναμε περίπου μία ώρα μέχρι να ανοίξει η Πύλη. Στο διάστημα της αναμονής η Ελένη δίψασε και επειδή διψούσα και εγώ της είπα ότι θα πάω να πάρω εγώ τα νερά και αυτή να πρόσεχε τα πράγματα. Μου δίνει κιόλας 2€ να με κεράσει νομίζοντας ότι θα έχει και ρέστα χαχαχα!!!!Κοπελιά Γερμανία είμαστε!!!!! Τελικά κόστος νερών 7€💶 τα δύο μπουκαλάκια των 500ml. 🤨Ελλάδα και πάλι Ελλάδα!!!!!!!!!
IMG_9615.JPG


Μετά από μια ακόμη άνετη και ήρεμη πτήση ✈και μια καλή προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 20:30 και με τον ίδιο τρόπο παραλαβή από τον Φώτη και επιστροφή στην βάση μας.
 
Last edited:

vangelis69

Member
Μηνύματα
155
Likes
193
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Έχεις απόλυτα δίκιο!!! Οι γερμανικές Χριστουγεννιάτικες αγορές είναι πράγματι ακριβές-Δρέσδη για παράδειγμα- η Πράγα σε επίπεδο τιμών είναι Αθήνα, ενώ η Πολωνία -Βαρσοβία και Κρακοβία' πολύ όμορφες και οικονομικές!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!
 

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Έχεις απόλυτα δίκιο!!! Οι γερμανικές Χριστουγεννιάτικες αγορές είναι πράγματι ακριβές-Δρέσδη για παράδειγμα- η Πράγα σε επίπεδο τιμών είναι Αθήνα, ενώ η Πολωνία -Βαρσοβία και Κρακοβία' πολύ όμορφες και οικονομικές!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!
Έτσι ακριβώς όπως το λες είναι!Στην Κρακοβια για παράδειγμα δεν ήταν πολύ μεγάλη η Χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά ήταν όμορφη και πολύ οικονομική!!!Δυστυχως την ομορφιά των Χριστουγέννων που βιώνεις στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν την βρίσκεις στην Ελλάδα.Για αυτό όλοι θέλουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό στις γιορτές!!!
 

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Γράφοντας εδώ την ιστορία αυτού του ταξιδιού από την προετοιμασία έως και την επιστροφή, η αλήθεια είναι ότι το ξανά έζησα όλο. Υπήρχαν και περιστατικά τα οποία δεν θα αναφέρω αλλά τα περισσότερα τα έγραψα όπως τα ζήσαμε ακριβώς. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτική γινόταν και ελπίζω να βοηθήσω με τις πληροφορίες μου μέσα από την ιστορία όσους σκοπεύουν στο μέλλον να επισκεφτούν αυτές τις δύο πόλεις. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να χαρήκατε αυτή την πρώτη μου ταξιδιωτική συγγραφική προσπάθεια. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη και όσοι θελήσετε πληροφορίες ή έχετε απορίες πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω. Εύχομαι όλοι να βγούμε πολύ πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση που βιώνουμε και να μην χάσουμε την όρεξη για τα ταξίδια εξαιτίας του φόβου. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να σχεδιάσουμε το επόμενο ταξίδι όλοι μας χωρίς άγχος και μια ευκαιρία να είμαστε πιο οργανωμένοι και έτοιμοι να το χαρούμε με την ψυχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Γωγώ, η οποία με βοήθησε πάρα πολύ με τις φωτογραφίες της Ιστορίας και την επιμέλεια εννοείται (έστελνα, έβαζε φωτογραφίες, διόρθωνε, μου ξανά έστελνε και άντε πάλι). Και θα κλείσω με την άποψη της καθεμιάς για αυτό το ταξίδι για να καταλάβετε ότι το ίδιο ταξίδι ο καθένας το βιώνει διαφορετικά και ξεκινάω με εμένα:

Μάγδα: Νυρεμβέργη, μια όμορφη μεσαιωνική πόλη με όμορφη Χριστουγεννιάτικη αγορά, ακριβή, ιδανική για οικογένειες λόγω των πολύ ωραίων μουσείων και αξίζει μια επίσκεψη για δύο μέρες το πολύ. Και εννοείται μια και επίσκεψη στο Bamberg επιβάλλεται!!!!! Η Πράγα πάλι είναι έρωτας!!! Θα ξαναπήγαινα και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη φορά. Μια πανέμορφη, ρομαντική μεσαιωνική Πόλη που όλοι πρέπει να την επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους, πανέμορφη την περίοδο των γιορτών, με πολύ όμορφο στολισμό και πολλά δρώμενα, αξιόλογα μουσεία και πολλά όμορφα πάρκα και κτήρια. Την επόμενη φορά θα πάω όμως Άνοιξη σίγουρα γιατί πιστεύω ότι θα είναι ακόμη πιο όμορφη και εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης……...η Πράγα κερδίζει πολλές πόλεις με διαφορά!!!!!!!!!!

IMG_6626.JPG



Γωγώ: Φωτογραφικά μιλώντας, μπορώ να πω ότι η Νυρεμβέργη έχει συγκεκριμένες εικόνες, που σίγουρα θα απαθανατίσετε! Γεφυράκια, ποταμάκια, γραφικά κτίρια.. εξαρτάται βέβαια και ποια εποχή θα πάτε, όπου η φύση έχει διαφορετικά χρώματα! Μου άρεσε, γιατί είναι μια πόλη που την περπατάς και για τους ¨καλλιτέχνες¨, πάντα υπάρχει ευκαιρία για ιδιαίτερες φωτό. Ωστόσο δεν είδα κάτι να με ενθουσιάσει. Αρκούν δύο μέρες να δείτε τα βασικά, είναι ακριβή και καλό είναι να συνδυαστεί με άλλη εξόρμηση! Το Bamberg το προτείνω! ένιωσα ότι βρίσκομαι στην πολυτέλεια της Γερμανίας, καθαρή πόλη, προσεγμένα κτίρια, μια όμορφη ησυχία σε μια πόλη που κινείται ήρεμα!
Όσον αφορά στην Πράγα, με γοήτευσε πολύ! Σταματούσα πολλές φορές για να συλλάβω τις εικόνες που έβλεπα, προτού φωτογραφίσω! Ολόκληρη η πόλη ένα παραμύθι, απίστευτη αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα αγάλματα, εξαιρετική λεπτομέρεια! Εδώ η μηχανή μου πήρε φωτιά, όπως αντιλαμβάνεστε! Μια μεγαλοπρέπεια που σε μετέφερε στην εποχή των ιπποτών άψογα συνυφασμένη με το σήμερα! Σίγουρα χρειάζεται περισσότερες μέρες για να την χαρείτε, είμαι τυχερή όμως που είχα την ευκαιρία να την επισκεφθώ, έστω και για μια μέρα! Σας εύχομαι με τη σειρά μου υγεία, καλά ταξίδια και να ζείτε τις στιγμές!
IMG_9650.JPG


Ελένη: Είχα ξαναπάει Πράγα παρ’ όλα αυτά δεν είχα πρόβλημα να ξαναπάω και δεν είχα άδικο. Η πόλη αυτή είναι παραμυθένια!!!!Ευφραίνεται η ψυχούλα σου και πάντα έχει κάτι καινούριο να σου προσφέρει. Εγώ νόμιζα ότι έβλεπα νέα πράγματα, απλώς επειδή τα κοίταζα από άλλη οπτική γωνία. Νόμιζα ότι ήμουν στο παράδεισο . Η Νυρεμβέργη δε μπορεί να συναγωνιστεί σε ομορφιά την Πράγα. Όμως το Bamberg ήταν γλυκούλι και χαριτωμένο μέχρι εκεί όμως. Φυσικά πέρασα τέλεια γιατί είχα την κατάλληλη παρέα.
IMG_9646.JPG


Βιβή: Η Πράγα εντυπωσιακή,μαγική,παραμυθένια!Πας και ξανά πας και θα ήθελα να ξαναπάω άλλη εποχή!!!! Η Νυρεμβέργη όμορφη,μου άρεσε σαν εμπειρία αλλά δεν θα ξανά πήγαινα.

IMG_9649.JPG


Και μερικές φωτογραφίες από όλο το ταξίδι μας που αγαπάμε πολύ για να κλείσει όμορφα αυτό το δημιουργικό συγγραφικό ταξίδι.
IMG_9603.JPG
IMG_9562.JPG
IMG_9586.JPG

IMG_9620.JPG
IMG_9637.JPG
IMG_9638.JPG
IMG_9639.JPG
IMG_9641.JPG
IMG_9642.JPG
IMG_9643.JPG
IMG_9644.JPG
IMG_6132.jpg
IMG_8147.JPG
IMG_9575.JPG
IMG_9604.JPG



Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ιστορία μας!!!!!!


Τα λέμε στο επόμενο ταξίδι!!!!!!!


Fantastic Four!!!!!


IMG_6381.JPG
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.283
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom