Πορτογαλία Οπόρτο ή Πόρτο εγώ το αγαπώ!

Hercinia

Member
Μηνύματα
64
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία, Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γκόα, Αρούμπα, Αϊτή
Τον περασμένο Αύγουστο και καθώς έπινα τον καφέ μου με φίλη-συνάδελφο-συνοδοιπόρο σε ένα καφενείο της Μυκόνου με την παρέα ευγενέστατων κυρίων άνω των πρώτων ήντα αποφασίσαμε να πάμε στην Πορτογαλία.
Μεγάλος έρωτας δικός μου και καθώς μάθαινα και πορτογαλικά μου είχε γίνει ταξίδι άπιαστο όνειρο. Μου φαινόταν απίθανο πρώτον γιατί οι τιμές των εισιτηρίων ήταν απαγορευτικές και δεύτερον γιατί κανένας δεν θεωρούσε λογικό να πάμε στην Πορτογαλία για διακοπές!

Αφού η ενθουσιώδης παρέα βρέθηκε τώρα έπρεπε να βρούμε και μια λύση για τα πανάκριβα εισιτήρια. Η ΤΑP( Πορτογαλικές γραμμές) έχουν κόψει σχεδόν όλα τα απευθείας δρομολόγια από Ελλάδα με αποτέλεσμα τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα δρομολόγια να κοστολογούνται 200 με 250 ευρώ και προφανώς μόνο για Λισσαβόνα.

Ούτε λοιπόν αυτό στάθηκε εμπόδιο γιατί ως πρώην κάτοικοι Λονδίνου και οι δυο μας θελήσαμε να συνδυάσουμε την επίσκεψη μας στην Πορτογαλία με μια επίσκεψη στο Λονδίνο. Έτσι μέσα Δεκέμβρη μαζέψαμε τσάντες γιατί θα ταξιδεύαμε με easyjet χωρίς βαλίτσες σημειώνω εγώ!
Το εισιτήριο μετ'επιστροφής από Λονδίνο μας στοίχισε 90 ευρώ. Και έτσι κλείσαμε πάλι από Λονδίνο για Πόρτο μετ'επιστροφής 65 ευρώ με την αγαπημένη easy... σύνολο 155 ευρώ όχι και άσχημα!

Ο καιρός παρόλο που ήταν χειμώνας ήταν υπέροχος! Φτάσαμε πρωί και ο ήλιος ήταν εκεί να μας καλωσορίσει. Φτάνοντας λοιπόν στο αεροδρόμιο του Πόρτο για το οποίο είχα διαβάσει τα καλύτερα ένιωσα ανακούφιση που επιτέλους βρισκόμουν εκεί! Το αεροδρόμιο ήρεμο μεγάλο καθαρό ολοκαίνουργιο με πολύ εξυπηρετικούς υπαλλήλους. Μείον τα λίγα καφέ ή εστιατόρια που δεν σου έδιναν επιλογή. Συναντήσαμε και κάποιους άστεγους στο χώρο του αεροδρομίου κάτι που δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Μεγάλο πρόβλημα είχαμε με τις πινακίδες! Ή αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα ή εμείς! Ευθεία έλεγαν εννοούσαν δεξιά.. Αριστερά έδειχναν εννοούσαν ευθεία!
Αφού καταφέραμε και βγήκαμε πήραμε αμέσως το μετρό να κινηθούμε κεντρικά όπου και θα μέναμε.
Έπρεπε να κατέβουμε στην στάση Bolhao και έτσι πήραμε την Ε γραμμή. Αν και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το πως να βγάλουμε τα εισιτήρια του μετρό γιατί δεν υπήρχε κανέναν άνθρωπος ή υπάλληλος να ρωτήσουμε μας βοήθησε αμέσως μια παρέα παιδιών.

Το μηχάνημα των εισιτηρίων δίνει απόδειξη.. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μετράει στην εφορία.

Φτάσαμε λοιπόν στο Bolhao γύρω στις 2 το μεσημέρι. Η στάση είναι ακριβώς πάνω στην κεντρική οδό της πόλης την Rua Santa Catarina και όπως καταλαβαίνεται αν και μεσημέρι είχε πολύ κόσμο παντού να μπαινοβγαίνει στα μαγαζιά ή να πίνει καφέ!

Αφού λοιπόν ταχτοποιηθήκαμε έκανα και τον απαραίτητο διάλογο στα πορτογαλικά ήρθε η ώρα να βγούμε βόλτα στους δρόμους της πόλης και προφανώς να φάμε...​
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
δυναμικο ξεκινημα! για παμεεεεεε!:cool:
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μόλις φάτε,περιμένουμε να συνεχίσεις.:D:D
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Rua Santa Catarina με το επιβλητικο καφε Majestic .........
Απο τις πρωτες εικονες που αντικρυσα οταν εφτασα στο Πορτο ....
Αναμενουμε τη συνεχεια ....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.185
Μηνύματα
883.269
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom