Φιλιππίνες Οργάνωση διακοπών στις Φιλιππίνες

Gik

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Καλησπέρα και από εμένα.Ειμαι καινούριο μέλος αλλά φανατικός οπαδός των ιστοριών κ αφηγεισεων σας!Είμαι 27 χρόνων και ενώ είμαι λάτρης των ταξιδιών έχω επιχειρήσει να βγω από την Ελλάδα 2 φορές (μια για Βουλγαρία και μια Σερβία που έμεινα ένα μήνα).Αυτόν τον Νοέμβριο αποφάσισα να πάω Φιλιππίνες για 2-3 μήνες και να γυρίσω και να δω όσο περισσότερο και περισσότερα μπορώ.Υπολογιζω -μαζί με εξοπλισμό που δεν έχω ακόμα-αεροπλανικα εισιτήρια-διαμονη σε χοστελς-φαι και μεταφορικα να ξόδεψω 5.000€. Θεωρείτε ότι είναι προσιτό ή έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε τώρα που ξεκινάω την οργάνωση των διακοπών μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
αν πετύχεις καμιά καλή αεροπορική προσφορά και σου βγει φθηνό το εισιτήριο νομίζω ότι άνετα μπορείς να τη βγάλεις με 5.000€. Εγώ πήγα πριν 6 χρόνια και η ζωή ήταν πάρα πολύ φθηνή, δεν ξέρω βέβαια αν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Μπορείς να διαβάσεις κάποιες ιστορίες εδώ μέσα που είναι γραμμένες πιο πρόσφατα και να πάρεις μια ιδέα!
 

Gik

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Σε ευχαριστώ Γιαννουλα.
Ναι έχω δει όλα τα ποστ που έχουν κάνει τα παιδιά για Φιλιππίνες-τα βρήκα πολύ αναλυτικά και χρήσιμα!Το ταξίδι θα το κάνω τον Νοέμβριο(σκέφτομαι να κάτσω 3 μηνες-να δω όσα περισσότερα μπορω).
Όσο για εισιτήρια άμα τα κλείσω τώρα με επιστροφή(3μηνες διαμονή) μπορώ να βρω με 700-800ευρω-που είναι πολύ καλά!
Λογικά θα ανταπεξελθω οικονομικά έτσι όπως το υπολογίζω και διαβάζω από άτομα που έχουν πάει.
Από τώρα αρχίζω και οργανωνω τα μέρη που θα πάω να δω και να μείνω και όταν με το καλό περάσουν αυτοί οι 4 μήνες και πάω θα σας διηγηθω το πως πέρασα αναλυτικά :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγώ πήγα πριν 9 χρόνια (πώς πέρασε ο καιρός?) και συμφωνώ με τη giannoula οτι γίνεται να τη βγάλεις 3 μήνες. Εξαρτάται κι από σένα βέβαια, αν μένεις σε χοστελ όπως λες, παίρνεις συγκοινωνία, bancas και τρίκυκλα για μετακινήσεις.
Οτι βγαίνει, βγαίνει, αλλά μην το τραβήξεις κι απ'τα μαλλιά...για μένα καλύτερα να κόψεις δέκα μέρες και να απολαύσεις κάτι παραπάνω.
Υπολόγισε και τις δραστηριότητες που πιθανόν να σε ενδιαφέρουν (πχ καταδύσεις, σνόρκελ, island hopping, να ανέβεις ηφαίστεια:eek:, να κυλιστείς σε ορυζώνες:haha:) που είναι αυτά που κοστίζουν επιπλέον, αλλά κάποιες εκδρομές επιβάλλεται να τις κάνεις κατ'εμέ, είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά στο ταξίδι σου.
Επίσης θα είσαι εκεί τις μέρες των γιορτών, οπότε φτιάξε το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να αποφύγεις τα έτσι κι αλλιώς τουριστικά μέρη (Μπορακάι, Ελ νίντο, Μποχόλ) που πήζουν και ανεβάζουν τις τιμές, χώρια που θα τρομάξεις να βρεις δωμάτιο, οπότε κλείσε μέρες πριν ή πήγαινε κάπου πιο ήσυχα μέχρι να περάσει η...μπόρα.
Τι δρομολόγιο σκέφτεσαι να κάνεις?
 
  • Like
Reactions: Gik

Gik

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα το δρομολόγιο (έχω ακόμα 3-4 μήνες να το οργάνωσω όσο καλύτερα μπορώ).Ξεκίνησα όμως να προμηθευομαι τον απαρετητο εξοπλισμό και να ψάχνω αεροπορικά εισιτήρια σε καλή τιμή.Αυριο θα ασχοληθώ και με το θέμα εμβολιασμού που χρειάζεται να κάνω(μήπως θυμάσαι ποια έπρεπε να κάνεις εσυ?)
Ισχύει ότι δεν θα το τραβήξω από τα μαλλιά.Σκεφτομαι να μην γυρίσω τόσο πολύ αλλά σε αυτά τα μέρη που θα πάω να κάτσω από 1 βδομάδα ώστε να τα απολαύσω όσο περισσότερο γίνετε-οποτε αντί για 3 μηνες να κάτσω 2 .Οσο για τις δραστηριότητες θέλω να κάνω όσο περισσότερες μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου(οπότε μεγάλο ρόλο στη διαδρομή που θα ακολουθήσω θα παίξει κ αυτό).Κατά την γνώμη σου πιστεύεις ότι είναι καλό να τα κλείσω όλα από πριν ή να το αφήσω για όταν πάω εκεί στην περίπτωση που θέλω να μείνω κάπου περισσότερο επειδή περνάω καλά κλπ ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :) :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν είχα κάνει κανένα εμβόλιο, δε χρειαζόταν τουλάχιστον στα νησιά Visayas που πήγα.
Εγώ δεν κλείνω τίποτα εκ των προτέρων για να έχω την ελευθερία όπως λες κι εσύ να αποφασίζω επί τόπου τι μου αρέσει. Εσύ έχεις και την πολυτέλεια του χρόνου, οπότε γνώμη μου είναι να μην κλείσεις τίποτα, απλά να έχεις ένα πλάνο με τη βασική διαδρομή σου.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ούτε εγώ έκανα εμβόλιο απλώς εγώ είχα κλείσει ξενοδοχείο στο Boracay γιατί πήγαμε ανήμερα Πρωτοχρονιά και γινόταν χαμός στο νησί..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.183
Μηνύματα
883.260
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom