Τσεχική Δημοκρατία ΠΡΑΓΑ Απριλιος 2011

liaki_89

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Αποφασισαμε φετος να παμε με το ετερον ημισι μου στην πρωτευουσα της Τσεχιας, την Πραγα...

ειχα διαβασει απο το φορουμ ως επισκεπτρια τα καλυτερα ειπα λοιπον μετα την επιστροφη μου να διηγηθω την δικη μου εμπειρια σε αυτο το κατα τα αλλα ομορφο μερος....

Φτασαμε αργα το βραδυ στο αεροδρομιο. Γυρω στις 1-1,30 ειμασταν στο ξενοδοχειο το οποιο ηταν στον σταθμο της I.P.PAVLOVA.Ενα συμπαθητικο ξενοδοχειο που αν δεν ζητατε πολυτελειες αλλα ενα καταλημα καθαρο, φιλοξενο και κοντα σε συγκοινωνιες ειναι ιδανικο. (http://www.tivolihotel.cz/) Το κοστος ηταν χαμηλο μπορω να πω 200Ε για 4 νυχτες + πρωινο.

Επειδη ως ελληνες κοιμομαστε με τους πετεινους και μετα απο ενα ταξιδι μια μπυριτσα παει, κοντα στο ξενοδοχειο ειχα φροντισει να βρω μια μπυραρια που θα ηταν ανοιχτα ως αργα(5 το πρωι). Μην φανταστειτε οτι ειχε θεα και τα σχετικα μια απλη συνοικιακη μπυραρια γεματοι απο τσεχους με φτηνα αλλα γευστικοτατα πιατα και ωραια μπυρα.(Restaurace U Havrana)

Το επομενο πρωι ειχε βολτα στην πλατεια της παλιας πολης στη γεφυρα του Καρολου και μετα στην εβραικη συνοικια. Λεφτα ομως???? Διοτι αν δεν κανεισ συναλλαγες σε ευρω σου αλλαζουν οπως εχουν κεφια...
ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ!!! βλεπεισ αλακτηρια που σου λενε 1/24 αμ δε!!
Η ισοτιμια ειναι για πανω απο 2995Ε. Την πατισαμε και μας αλλαξαν με 1/16,70 κλεψιμο στην ψυχρα!! Περπατωντας στην παλια πολη βρηκαμε ενα αλλακτηριο το οποιο βρισκεται στην Celetna οπως πηγαινεις για τον Πυργο της πυριτιδας στο αριστερο σ χερι. Δεν το πιανει ευκολα το ματι σου ειναι ενασ κισες με τζαμι μονο χωρις φανταχτερες πινακιδες. Ο τυπος μασ εβαλε κομπιουτερακι πανω και μας εδειξε π.χ.100Ε*23=2300czk Πολυ συμφερουσα ισοτιμια.
Το βραδυ μας επιλεξαμε να το περασουμε βλεποντας μαυρο θεατρο, το οποιο πραγματικα αξιζει να το δειτε. Μετα βουρ για φαγητο και μπυρες. Η επιλογη μας δεν ηταν καθολου καλη δυστυχως. Πηγαμε στο Klub Architectu. Καθολου ωραιο φαι και οι τιμες πολύ τσιμπιμενες.
Στην Παλια Πλατεια της πολης ειχαν εορτασμους για το πασχα ειχε μικρα ομορφα σπιτακια με λιχουδιες και σουβενιρ(τι αλλο!!!) αν τυχετε και το πετυχετε μην διστασετε να δοκιμασετε λουκανικο σε ψωμακι και ψητο χοιρινο ειναι υπεροχα!!



Τη δευτερη μερα επιλεξαμε να δουμε το καστρο… Δυστυχως το Χρυσο σοκακι ηταν κλειστο λογω εργων. Επειδη όμως φωτοφραφικη τελος μετα την επισκεψη μας και την περιηγηση μας σε αυτο, επιστρεψαμε στο κεντρο προς αναζητηση τσεχικων παραδοσιακων πιατων και φυσικα μπυρας. Ανακαλυψαμε ένα τοπικο μαγαζακι ,αφου ιχνος τουριστα δεν υπηρχε,στην οδο Michalska μεταξυ του σταθμου του μετρο Mustek και της πλατειας της Παλιας Πολης που λεγοταν BLATNICKA. ΥΠΕΡΟΧΕΣ παραδοσιακες γευσεις στο υπογειο του μαγαζιου με πολύ φιλοξενο κλιμα ενώ από αποψη τιμης ηταν φτηνα.

Αν θελησετε καφεδακι ΜΗΝ ΠΑΤΕ στα cafe απεναντι απο το στρονομικο ρολοι...ΚΛΕΨΙΜΟ!!! Οι τιμες ειναι χωρις φορο και το σερβις(χαλια σερβις) δεν περιλαμβανεται στην τιμη χωρια που οι τιμες ειναι πολυ τσουχτερες!! 13Ε 2 εσπρεσακια διπλα.(Εμεις πηγαμε στο El TornoNegro)
Βρειτε μικρα καφε λιγο πιο εξω απο την κεντρικη πλατεια τα οποια και πιο ατμοσφαιρικα ειναι με λιγοτερη βαβουρα απο τουριστες και πιο οικονομικα. Τον καλυτερο καφε στην Πραγα τον ηπιαμε στο Cafe Louvre (οδος Narodni) το οποιο εχει υπεροχα γλυκα. Ανηφορικα στο δεξι σας χερι. Εμεισ πηγαμε 2-3 φορες.Στην ιδια ευθεια και παλι στο δεξι σας χερι ειναι το Kolkovna Olympia. Ωραιο μαγαζι με νοστιμο φαγητο και σχετικα καλες τιμες. Επισκεφθηκαμε και τα 2 μαγαζια τη τριτη μερα οπου ειδαμε το Στραχοβ το Λορετο , τον πυργο που ειναι αντιγραφο του Αιφελ και οτι υπαρχει τριγυρω του (Λαβυρινθο καθρεφτων,παρκο κλπκλπ) και κατεβικαμε με το τελεφερικ.Υποσημειωση!! Πιειτε το καφεδακι σας στο μαγαζι που ειναι στο ισογειο του πυργου και απολαυστε το πρασινο που τοσο λειπει απο την πολη της αθηνας..
Το βραδυ μας επιφυλαζε μια τεραστια εκλπηξη ειχαμε κλεισει κανενα 10μερο πριν κρουαζιερα στο Μολδαβα με το JAZZ BOAT. Η κρατηση μας δεν υπηρχε παρολο που ειχαμε μιλησει με την υπευθυνη μεσω email την προηγουμενη μερα για επιβεβαιωση. Ο υπαλληλος που ηταν εκει αφου μας ειχε στην αναμονη ποση ωρα μας προτεινε να δεχτουμε τα λεφτα μας πισω μιας και άλλη λυση δεν υπηρχε. Το εξοργηστικο ηταν η χειρονομια που εκανε… Μας ειπε σαν συγνωμη να δεχτουμε 200κορωνες (κατι λιγοτερο από 10 ευρω) με το υφος που μας το ειπε εμοιαζε σαν φιλανθρωπια και εκει δυστηχως το φλογερο ταπεραμεντο του Ελληνα ξεπηδησε από μεσα μας….
Επειδη ομως δεν υπηρχε περιπτωση να χασουμε την εμπειρια η οποια αξιζει πραγματικα, πηραμε το καραβακι που σε κανει βολτα μια ωρα στο ποταμι.


Καπως ετσι συνεχιζουν τα στραβα… Το επομενο πρωι που φευγαμε κιολας σε διαδρομη που καναμε με το μετρο μας εκαναν ελεγχο… το αποτελεσμα???
30ευρω προστιμο και αυτό γιατι την πρωτη μερα ρωτησαμε ποιο είναι το φοιτιτικο εισητηριο για 20λεπτα και μας ειπαν αυτό με τις 9κορωνες.. ελα μου όμως που ηταν το παιδικο εως 15ετων. Ο ελεγχτης ανενδοτος στο να επιστρεψω στα εκδοτηρια να βγαλω άλλο εισητηριο μιας και ειμασταν στην πλατφορμα επιβιβασης ακομα και όχι μεσα στο τρενο. Το υφος του υπεροπτικο και πολύ προσβλητικο… Το πληρωσαμε για το μονο λογω ότι τραβηγματα με την τσεχικη αστυνομια δεν θελαμε αλλα τα μπινελικια δεν τα γλιτωσε στα ελληνικα μεν αλλα τα 30ευρω τα ευχαριστηθηκα..Ηθικων διδαγμα:μην ρωτησετε κανεναν τουριστα ή τσεχο, μην κοιταξετε στα μηχανηματα γιατι αγγλικα δεν εχει, καθιστε στους πινακες που εχει στο μετρο να δειτε ποιο ειναι το αντιτιμο ΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ...


Αυτά από το ταξιδακι μας…

Κατά τα αλλα η Πραγα είναι μια πολύ ομορφη πολη αν εξαιρεσουμε ότι οι Τσεχοι δεν είναι ο πιο φιλοξενος και ευγενης λαος που εχω δει, όλα ηταν πολύ ομορφα…


Ελπιζω να βοηθησα οσους θελουν να την επισκεφτουν...
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
'Ομορφη η ιστορία σου..Να σχολιάσω και εγώ λίγο μια που τα έχω κάπως φρέσκα.Ισοτιμία μπορούσες να βρεις αρκετά καλύτερη.Όσο για τον καφέ στο ρολόι εμείς κάτσαμε στο grand cafe praha ακριβώς απέναντι από το ρολόι.Οι τιμές ήταν μια χαρά(ίσως επειδή ήταν μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο) και ο χώρος όμορφος.Kolkovna έχει αναλυθεί αρκετά στο forum και είναι εγγύηση.Εμείς φάγαμε στο celnice που είναι στην ίδια αλυσίδα.Όσο για τους Τσέχους με όσους συναναστραφήκαμε έχω να πω ότι έχουν μία κρύα ευγένεια.Δεν είναι χαμογελαστοί αλλά είναι πολύ ευγενικοί και και αν μπορούν να σε βοηθήσουν θα το κάνουν.Jazzboat είχα κάνει κράτηση από το σάιτ του 2 μήνες πριν και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.Ζήλεψα το πράσινο στον πύργο!!Τα Χριστούγεννα ήταν όλα κάτασπρα.Όταν και αν με το καλό ξαναπάω θα προτιμήσω εποχή με καλό καιρό πάντως.Αυτά!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ευχαριστούμε για την όμορφη περιγραφή του ταξιδιού σας και τις χρήσιμες πληροφορίες!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και γω εκατσα την πρωτη μερα σε καφε απεναντι απο το ρολοι και δεν ειχε ιδιαιτερα ακριβες τιμες.
Αυτο με τα μηχανηματα στα μετρο ηταν οντως κουραστικο.Αφου ειδαμε και αποειδαμε με τις οδηγιες ,ζητουσαμε απο τους νεαρους Τσεχους να μας βγαζουν το εισητηριο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.777
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom