Κάλυμνος Κως Πάτμος Ρόδος Πάτμος -Κάλυμνος -Κως - Ρόδος SOS

JoanneKapa

Member
Μηνύματα
185
Likes
1.387
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Γεια σε όλους σας ! Τον Αύγουστο πρόκειται να επισκεφτούμε με το αγόρι μου τα νησιά Πάτμος , Κάλυμνος , Κως & στην επιστροφή μας προς την Κρήτη σκεφτήκαμε να περάσουμε μέσω της Ρόδου (μιας και δεν υπάρχουν πλοία Κως-Κρήτη) και να αποφύγουμε έτσι τον Πειραιά. Στην Ρόδο ουσιαστικά θα έχουμε μία ολόκληρη μέρα, δηλ. από τις 8 το πρωί ως τις 3 τα ξημερώματα.
Τι προτείνετε να δούμε και να κάνουμε μέσα σε αυτό το διάστημα? ( Σημ . το αγόρι μου την έχει γυρίσει σε παλαιότερο ταξίδι).

+++ όποιες πληροφορίες για παραλίες στα παραπάνω νησιά και φυσικά τοπία , προφανώς ευπρόσδεκτες !!

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Καλησπέρα και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Σχετικά με την ελεύθερη μέρα στη Ρόδο, θα σου έλεγα πως όλα εξαρτώνται από το εάν στο ταξίδι σου στις 3 π.μ. για την Κρήτη θα έχεις καμπίνα ή γενικά εάν είστε εύκολοι στον ύπνο. Τί εννοώ με αυτό? Δεδομένου ότι το ταξίδι που ακολουθεί είναι μακρύ και σε περίεργες ώρες, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να αξιοποιούσατε κάποιες ώρες για να κοιμηθείτε, να νοικιάσετε δηλαδή κάποιο δωμάτιο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης για να κοιμηθείτε και να φρεσκαριστείτε (μια καλή επιλογή για τέτοια περίπτωση που μου έρχεται στο νου είναι το ξενοδοχείο Ερμής). Παράλληλα αφού κοιμηθείτε θα μπορούσατε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά πόλη κατά το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση το πώς θα αξιοποιήσετε την ημέρα εξαρτάται από την διάθεσή σας τη δεδομένη στιγμή. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα (και δεδομένου ότι εσύ δεν έχεις γνωρίσει τη Ρόδο) να κινηθείτε και να γυρίσετε εντός της πόλης. Απολαύστε την παλιά πόλη και γυρίστε και τα πιο απομονωμένα σοκάκια της. Εάν σας παίρνει ο χρόνος περπατήστε και στην τάφρο (πάνω στα τείχη), και σεργιανείστε για ψώνια στην αγορά της νέας πόλης στο Μαντράκι, κάνοντας στη συνέχεια και μια βόλτα προς το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η πόλη της Ρόδου έχει γενικά πολλά να δεις και να κάνεις και σίγουρα θα θελήσεις κάποια στιγμή να επιστρέψεις.
Όσο για τα νησιά στα οποία θα έχουν προηγηθεί οι διακοπές σας, δεν έχω πάει στην Πάτμο και την Κάλυμνο, αλλά στην Κω θα σας συνέστηνα να επισκεφθείτε τα πανέμορφα ορεινά χωριουδάκια στο βουνό (Ζια, Άγιος Δημήτριος), να απολαύσετε τα μπάνια σας στις παραλίες πέριξ της Κεφάλου (Παράδεισος, Λιμνιώνας (το καλύτερο ηλιοβασίλεμα), cavo paradiso), και εάν είστε των beach bars πηγαίνετε προς Άγιο Φωκά κοντά στην πόλη της Κω (το καλύτερο που έχω δει στη ζωή μου). Όσο για την πόλη της Κω είναι απόλαυση να τη σεργιανάει κανείς και έχει απίστευτα αξιοθέατα από όλη τα μακραίωνη ιστορία της. Αξίζει μια επίσκεψη για ανατολίτικη κουζίνα το μουσουλμανικό χωριό Πλατάνι (ή Κερμεντές)
 

JoanneKapa

Member
Μηνύματα
185
Likes
1.387
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και όντως τα μέρη που μου προτείνεις ,στις φωτογραφίες τουλάχιστον, φαίνονται πανέμορφα ! (Cavo Paradiso απαπα.. :) )
Ανυπομονώ !! Φεύγουμε σε 11 μέρες..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.505
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom