ΗΠΑ Παρ ολίγον...homeless in New York

marian23

Member
Μηνύματα
63
Likes
760
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΜΑΙΑΜΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ
Εισαγωγή
Το τελευταίο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης ήταν πριν 6 χρόνια πάλι στις Ηνωμένες πολιτείες (γαμήλιο). Κατά την διάρκεια λοιπόν, των 6 αυτών ετων απέκτησα 3 τέκνα. Πριν τα δίδυμα βέβαια, κάναμε μετά του συζύγου 2-3 ολιγοημερα ταξιδακια εντός Ευρώπης 😆
Ακυρώθηκε κ το οικογενειακό μας ταξίδι πρώτη φορά με τη μικρή μας στη ΝΔ Γαλλία (1ο κύμα) οπότε ξέραμε ότι θα αργήσουμε να ξανακάνουμε ταξίδι. Άνακληση αδειών κ για τους δυο, εξαντλητικά ωράρια, πρωτόγνωρες καταστάσεις Κ τσακ είμαι έγκυος σε δίδυμη κύηση μετά την άρση του λοκνταουν του 1ου κύματος.
Κόβοντας λοιπόν το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη και κατά την περίοδο του θηλασμού κατάφερα να αποταμιευσω ένα σημαντικό ποσό. Δύσκολα πέρασαν αυτά τα 2 χρόνια με 3 παιδιά, ένα μεταπτυχιακό στη μέση κ την ΑΣΠΑΙΤΕ να τρέχει..
Πέρσι λοιπόν, αρχές καλοκαιριού φτάνοντας στα όρια της τρέλας κ της στέρησης ταξιδιωτικής τζουρας μετά κλασμάτων κ των 3 παιδιών ταυτοχρόνως πετάω στον σύζυγό Πάμε Νέα Υόρκη του χρόνου???
Αστραψε το βλέμμα του κ λέει με φυσικότητα Ναι πάμε!
Την ίδια νύχτα κατά τις 3 το ξημέρωμα αφού κοιμήθηκαν επιτέλους και τα τρία μετά από χιλιόμετρα κουνηματος, με μανταλάκια στα μάτια μπήκα στη μπουκινγκ κ κλείνω ξενοδοχεία κάθε βδομάδα από 20/5 έως 28/6 για 7 νύχτες με δωρεάν ακύρωση.
Επειδή μακρυγορω πολλές φορές, αποφασίσαμε να 0αμε 11 με 18/6.
Εκείνη τη βδομάδα είχα κλείσει το pod51 στα 863$. Τοτες ήταν 776 ευρώ, τώρα ήταν 850€(γιατί αραγες??) Πάλι βέβαια για Μανχάταν Ιούνιο ήταν εντυπωσιακά χαμηλή τιμή!
Τα αεροπορικά κλείστηκαν 3 μήνες πριν στα 620 κατά άτομο. Οι επιλογές μου ήταν είτε Τurkish airlines είτε air serbia λόγω των 2 αποσκευών! Τελικά οι πτήσεις βολεψαν λίγο καλύτερα με την air serbia...
 
Last edited:

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.563
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Μου αρέσει η αρχή της ιστορίας γιατί μου θυμίζεις την κόρη μου που κι εκείνη έχει 1+2=3 μικρά, αλλά όταν μπορεί κάνει το ταξίδι της.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

marian23

Member
Μηνύματα
63
Likes
760
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΜΑΙΑΜΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ
Μέρα 1

Την εβδομάδα πριν το ταξίδι ,τα μικρά μου αρρώστησαν. Εγώ απανωτά εγκεφαλικά, σφύξεις στο Θεό, αϋπνία, προσευχές. Τελικά όλα πήγαν κατ ευχή, τα παιδιά ανάρρωσαν γρήγορα και χάρηκαν που θα πάνε και διακοπές στις γιαγιάδες! Άρχισα να ετοιμάζω βαλίτσες πρώτα των παιδιών κ μετά τις δικές μας.

Φτάνει αισίως η Παρασκευή, και η AIR SERBIA στέλνει το αναμενόμενο μέιλ για check-in. Κάνω κατά γράμμα την διαδικασία κ ξάφνου βλέπω βγάζει τα εισιτήρια του συζύγου και όχι τα δικά μου. Σε μένα έγραφε <please contact with air serbia immediately>! Ψυχρολουσία. Μπαίνω στην ιστοσελίδα τους και στην εξυπηρέτηση αναγράφει μόνο σέρβικο τηλέφωνο. Πρώτο φάουλ της αεροπορικής. Αδύνατη η επικοινωνία, οπότε στέλνω μνμ στο τσατ του fb αλλά απάντηση δεν παίρνω. Γκουκλάρω από εδώ ψάχνω από κεί με τα πολλά, βρίσκω ένα ελληνικό αριθμό στην Αθήνα. Τους λέω το πρόβλημα μου και μου απάντα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θα σας τα δώσουν στο skg. Ε τι contact immediately γράφουν και τρομάζουν κόσμο!

Έτσι έγινε λοιπόν και χαράματα επιβιβαστήκαμε στο ελικοφόρο αεροπλάνο για Βελιγράδι κουρασμένοι και άυπνοι. Με αναμονή 8 ωρών στο αεροδρόμιο Τεσλα, ξεκινήσαμε για το πολύωρο ταξίδι. Το φαγητό πολύ νόστιμο και αρκετό, η πτήση σχεδόν μισή οπότε κοιμηθήκαμε και κάνα 2ωρο. Κάπου πάνω από το Goose Bay στα καναδικά ύδατα πιάνει σήμα το κινητό μου και έρχεται μήνυμα από την booking ότι αν δεν βάλω έγκυρη πιστωτική κάρτα εντός 2 ωρών η κράτηση μου θα ακυρωθεί. Πραγματικά ένα μικρό εμφραγματάκι το έπαθα. Πάγωσα. Απευθύνομαι στην αεροσυνοδό, θέλω ιντερνέτ την λέω έχω πρόβλημα, νο ιντερνετ χάνι με λέει αυτή. Να πληρώσω λέω εγώ γιατί είχα διαβάσει ότι η εταιρία παρέχει ιντερνετ 120mb έναντι κάποιου κόστους. Νο σε αυτό το αεροπλάνο απαντά αυτή! Δεύτερο φάουλ της Air Serbia. Με τον σύζυγο, αφού ξεστομίσαμε ότι βρισιά υπάρχειωστε να αποβάλλουμε το στρες, συζητήσαμε εναλλακτικές. Ξέραμε ότι στο Μανχάταν τέτοιες τιμές δεν θα βρίσκαμε οπότε είπαμε αν δεν γίνει τίποτα να ψαχτούμε για Astoria, Hoboken κτλ γενικά εκτός Μανχάταν .

Φτάνοντας στο jfk συνδέομαι με το free- wifi του αεροδρομίου. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με το ξενοδοχείο μέσω της πλατφόρμας. Ούτε που θυμάμαι τι έγραφα από το άγχος που με είχε κυριέψει . Το μόνο που θυμάμαι είναι να απαντά η booking ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και αν θέλω να κάνω νέα κράτηση(η τιμή από 880 είχε πάει 1760) ή να επικοινωνήσω απευθείας με το ξενοδοχείο. Επικοινωνώ με το ξενοδοχείο μετά κόπων και βασάνων, γιατί αποσυνδεόταν το ιντερνέτ, και τους εξηγώ πως έχει η κατάσταση. Τα ίδια κ αυτοί. Επειδή άκρη δεν βρίσκαμε λόγω σήματος, τους είπα εάν γίνεται να έρθω από κοντά να δούμε τι μπορεί να γίνει. Παράλληλα περιμένοντας στην ουρά για τον έλεγχο μπήκα στην booking να αναζητήσω ξενοδοχεία. Κάτω από 1500ε δεν υπήρχε. Όχι στο Μανχάταν αλλά και τριγύρω. Πρώτη φορά περνάμε τις ουρές κ τον έλεγχο σε αμερικάνικο αεροδρόμιο σε ½ ώρα!
Οδεύουμε προς το Air train για Jamaica. 8 δολάρια ο ναύλος συν 1 δολάριο για την κάρτα. Ζαλισμένοι, άυπνοι, κουρασμένοι και αγχωμένοι καταλήγουμε στο μετρό με 2 βαλίτσες ανά χείρας ο καθένας ώστε να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για 7 μέρες προς 33$ + 1$ για τη Metrocard. Ανεβαίνοντας τις σκάλες του Μετρό στη 53st με Lexington θα επιθυμούσα να αποχαυνωθώ με την θέα από τους ουρανοξύστες και να ένιωθα μες τη τρελή χαρά, σαν νιόπαντρη, αλλά εμένα με έκαιγε κάτι πιο βαθύ… που θα την βγάλουμε απόψε!!
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, κάνουμε ένα τσιγάρο απ’ έξω , παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και κατευθυνόμαστε στη reception. Δίνω στον κύριο στο front desk την κράτηση που είχα εκτυπωμένη μαζί μου σφυρίζοντας για αρχή αδιάφορα και περιμένοντας με φρούδες ελπίδες να συμβεί ένα θαύμα όπως πχ να μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να μην ΞΕΧΝΟΥΣΑ να προσθέσω την πιστωτική. Ήταν δικό μου λάθος!
Με κοιτάει και χωρίς ίχνος συναισθήματος, συμπόνιας, στεναχώριας βρε παιδί μου, απαντά ότι η κράτηση σας έχει ακυρωθεί από τη booking. Παίρνω ύφος λυπητερό, απεγνωσμένο, και επιστρατεύω τις θεατρικές μου δεξιότητες. <Please ταξιδεύουμε πάνω από 24 ώρες, τα μηνύματα της μπουκιγκ δεν μπορούσα να τα διαβάσω γιατί ήμουν σε αεροπλάνα, η τράπεζα της Ελλάδας δεν ενέκρινε την συναλλαγή γιατί την θεώρησε ύποπτη και αφού βλέπω ότι συνεχίζει αυτό το δίχως συναίσθημα βλέμμα , πετάω ναι ναι εξευτελιστικό ξέρω,please is our honeymoon...... και κυλάν τα δάκρυα ποτάμι.. Τον βλέπω τηλεφωνεί κάπου και εκεί σκάει το πρώτο χαμογελάκι ( εκέινο που στραβώνει μόνο η γωνία του κάτω χείλους) και μου λέει οκ θέλω την πιστωτική σας! Κ μία κ δύο έχω και όσες θέλετε! Μπαίνοντας στο ανσασέρ ο σύζυγος με επευφημεί για τις υποκριτικές μου δεξιότητες

  • Τα δάκρυα ήταν αληθινά, απαντώ.
Ανακουφισμένοι ,παρ’όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε, μετά από ένα χαλαρωτικό ντους, ήρεμοι πλέον βγαίνουμε μια βόλτα στη καλοκαιρινή, δροσερή Νέα Υόρκη
Κατευθυνθήκαμε προς τη Times Square. Θεώρησα πως σήμερα Σάββατο θα έχει κόσμο. Πρίν 9 χρόνια είχα ξαναπάει Νεα Υόρκη , Φεβρουάριο μήνα και η πλατεία δεν είχε πολύ κόσμο λόγω κρύου. Οπότε είχα την ευκαιρία να την ξαναδώ εγώ πλέον με κόσμο, και για τον άντρα μου είναι μια καλή αρχή για να πάρει μια γεύση της πόλης. Ως πρώτη φορά , ο σύζυγος αρέστηκε πολύ με την θέα της νυχτερινής πόλης. Ο κόσμος περπατούσε σε όλες της λεωφόρους που περάσαμε, Madison st, 5th avenue, Lexington st κατά μήκος της 50st και διασκέδαζε. Τα κτήρια όμορφα φωτισμένα esb, met life και τα μικρά μπαράκια γεμάτα με κόσμο. Βέβαια, υπήρχε και αρκετή δυσωδία στα πεζοδρόμια. Μου έκανε πολύ εντύπωση δεν είχαν κάδους σκουπιδιών και τα άφηναν έξω στα πεζοδρόμια, βουνά από μαύρες σακούλες. Τα απορριμματοφόρα δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο για να προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να βρέχουν τα πεζοδρόμια. Η άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών ήρθε να συμπληρωθεί από μια ακόμη χειρότερη. Την μυρωδιά του « χόρτου».
Θεωρώ ότι μάλλον προσφάτως πρέπει να νομιμοποιήθηκε η χρήση της κάνναβης και όπου σταθείς και όπου βρεθείς στη Πόλη αρκετός κόσμος καπνίζει. Γυναίκες άνω των 50, νεαρές παρέες, τουρίστες , όλη η Times Square μύριζε χασίς. Η πλατεία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Δεν μπορούσες να περπατήσεις. Η μουσική εκκωφαντική από διερχόμενα αυτοκίνητα και κόσμος να χορεύει σε ρυθμούς μουσικής που προσωπικά δεν γνωρίζω. Ένα μεγάλο πανηγύρι. Μάσκες και μέτρα αποστασιοποίησης ούτε συζήτηση. Κανένας. Κάποια στιγμή στο forum είχα διαβάσει ότι ένα μέλος θεωρούσε δεδομένο ότι θα κολλούσε κορωνοιό. Βρε με τόσο κόσμο όχι μόνο covid 19 αλλά και ευλογία των πιθήκων και ιογενή ηπατίτιδα κ.α πολλά κολλάς. Δεν υπάρχουν μέτρα όλα είναι προαιρετικά, στο μετρό στη Times Square, σε ουρανοξύστες με θέα, σε μπάρ, απειροελάχιστοι φορούσαν μάσκα, αλλά παστωνόμασταν σαν τις σαρδέλες. Να πώ την αλήθεια από την επόμενη μέρα όχι απλά δεν φορούσαμε μάσκα, αλλά ξεχνούσαμε να την πάρουμε και μαζί μας. Όλως περιέργως ήρθαμε ακέραιοι κ άκρως υγιείς. Και ας ήμαστε οι τρελοί που πήγαν στις ΗΠΑ χωρίς να κάνουν ασφάλεια…γιατί κ αυτό το ξέχασα!
Η κούραση άρχισε να μας καταβάλει οπότε γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Είχε πάει πια 1 το πρωί και είχαμε πρωινό ξύπνημα….
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom