Κιργιστάν Πληροφορίες για Kyrgyzstan

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Καλησπέρα!
Έκλεισα να πάω με ένα φίλο στο Kyrgyzstan με την Pegasus μέσω Κωνσταντινούπολης σε μια βδομάδα. Ο προορισμός επιλέχθηκε τελείως τυχαία και υπερίσχυσε των εναλλακτικών επιλογών λόγω των φυσικών τοπίων του και το γεγονός ότι είναι αρκετά οικονομικός. Το ταξίδι θα διαρκέσει 10 μέρες. Ο Νοέμβρης δυστυχώς είναι κρύος μήνας και τα trekking tours στην εξοχή σταματάνε κάπου στα μέσα Οκτώβρη.

Εκτός από τον εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό για αρχάριους της dim kyr, δεν βρήκα άλλες πληροφορίες για την χώρα στο φόρουμ. Γενικά, σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε Μαρσρουτκες για την μεταφορά και να απευθυνόμαστε στα CBΤ για διαμονή (εκτός και αν βρούμε couchsurfing). Αν έχετε επισκεφτεί την χώρα, με χαρά θα δεχόμουν συμβουλές για
-μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάποιος.
-πως να μοιράσουμε τις 10 μέρες του ταξιδιού.
-μέρη για διαμονή και φαι.
Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σε τσάκωσα! Δεν είναι και ο πλέον δημοφιλής προορισμός αλλά πιστεύω ότι η φυσική ομορφιά της χώρας θα με αποζημιώσει.
Στη Μπισκεκ έχω φιλικό ζευγάρι που θα με φιλοξενήσει. Έχω κι εγώ δέκα μέρες. Πιθανόν γι’αυτό να βγει εκτός το Ος. Τις υπόλοιπες μέρες λέω να τις μοιράσω σε λίμνη Ισικ κουλ, Καρακόλ και δυο νύχτες σε γιούρτα.
Θα κινηθώ με τοπικά λεωφορεία (μου είναι αδύνατον να το προφέρω!), μιλάω ελάχιστα ρωσικά, έχω ωραίο χαμόγελο όμως και διάθεση για συννενόηση και θα πάω μόνη μου.
Οποιαδήποτε συμβουλή και προτροπή είναι καλοδεχούμενη.
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Η χωρα ήταν από τις πιο ευχάριστες ταξιδιωτικές εκπλήξεις. Οταν έκλεισα τα εισιτήρια δεν ηξερα και πολλά για τον προορισμό αλλα γρήγορα συνειδητοποίησα οτι εχει καταπληκτικά τοπια και προσφέρει ευκαιριες για εξορμήσεις σε παρθενα απο τον μαζικο τουρισμό μερη.

Μερικες γρηγορες σκέψεις:
  • Οι πολεις δεν μας άρεσαν οποτε θα πρότεινα να περιορίσεις τις μερες σου εκει. Αντιθετα τα τοπια ηταν μαγευτικα.
  • Εμεις ειχαμε πάει Νοέμβρη που ειναι off season γιατι εχει αρκετα χιονια και αρκετα μερη ηταν αποκλεισμενα. Οταν πηγαμε Naryn στο CBT ξαφνιάστηκαν που ειδαν τουριστες.
  • Απο το CBT μειναμε αρκετά ευχαριστημένοι (ενταξει τα σπιτια ειχαν τα βασικά αλλα ηταν καθαρά) και οι εκδρομες που μας κανόνισαν ηταν καλες και σχετικα οικονομικες. Το καλοκαίρι η διαμονή στις γιουρτες θα είναι ωραία εμπειρία.

Μας αρεσαν:
  • 2ημερo trek στο Altyn Arashan (απο Karakol) . Μειναμε σε ενα καταφύγιο και καναμε μπανιο σε κατι φυσικές θερμες πηγες που εχει. Δυστυχως στη λιμνη Son Kol δεν μπορουσαμε να παμε λογω χιονιων.
  • Tash Rabat πηγαμε με αμαξι και καναμε ενα μονοήμερο trek. Σίγουρα αξιζει μια επίσκεψη. Εδω σταματαγαν τα καραβανια που ακολουθουσαν το δρομο του μεταξιού.
  • Eki Naryn: Απο τις ομορφότερες αναμνησεις στο ταξιδι αυτο. Μειναμε σε ενα βοσκοχωρι εξω απο Naryn στο σπιτι ενος ντόπιου. Καναμε ιππασία όλη μερα στις κορυφές των βουνων και στο καμπο. Απίστευτη αίσθηση ελευθερίας αφου νιωθαμε ενα με το άλογο. Ειδαμε και το δάσος που εχει σχημα σβάστικας εκει.
  • Απο Ναριν επισης πηγαμε σε αγορά ζώων στο At-Bashy (υπαρχουν αντιστοιχες αγορες και σε αλλα σημεία της χώρας). Ειναι ενδιαφερουσα εμπειρία αλλα λιγο σκληρή αμα αγαπας τα ζωα.
Μετακινήθηκαμε με Mashrutkas και τοπικα ταξι. Τα λεωφορεία ειναι εμπειρία απο μονα τους αφου έρχεσαι σε στενη επαφη με ντοπιους! Οι δρομοι ηταν αθλιοι και θέλει προσοχη. Στην Ναριν ειδαμε αμαξι που εφυγε απο την γεφυρα και επεσε στον παγωμένο ποταμο.

Διαμονή: Εκτός απο την πρωτη νυχτα δεν ειχαμε κλείσει τιποτα. Πηγαιναμε στο τοπικο CBT και κλειναμε να μείνουμε σε σπιτια ντοπιων.

Ασφάλεια : Το διαβατήριο να το αφηνεις οπου μένεις και να εχεις εύκαιρο το τηλέφωνο καποιας ευρωπαϊκής πρεσβείας. Στο κεντρο του Μπισκεκ μας περικυκλώσαν μεσα σε 30 δευτερόλεπτα 5-6 αστυνομικοι και καλα για εξακρίβωση στοιχείων. Ευτυχως ειχαμε ενημερωθει για το κολπο απο πριν -σου περνούν το διαβατήριο διεφθαρμένοι αστυνομικοί και ζητανε χρηματα να το επιστρέψουν. Αμα εχεις φωτοτυπία πανω σου και αρχίσεις να κανεις ψιλοφασαρια οτι θα καλεσεις πρεσβεια κτλπ, σε αφήνουν στην ησυχία σου (οπως εγινε με εμας μετα απο κανα 10λεπτο). Επισης ειχαμε ενα ακόμα περιστατικό με αστυνομικό που σταματησε το ταξι μας μεχρι να παρει τη μιζα του.

Φαι: εξω δεν μας πολυαρεσε. Ενα σπιτικο γευμα με κρεας και ρύζι ηταν καλό. Αμα πας για τρεκινγκ προσοχη με το φαΐ. Ο οδηγος μας εφτιαξε κατι με παριζα με μεγαλα κομματια λιπους και μας έστειλε...

Κοστος: δεν θυμάμαι λεπτομέρειες αλλα όλα μας φάνηκαν πολυ φτηνά.

Γλωσσα: εκτος απο τους ανθρώπους που δούλευαν στα CBT, ελαχιστοι μίλαγαν καποια αγγλικά. Ουτε εμείς ξεραμε ρωσικά αλλα με λιγη προσπαθεια συνεννοηθηκαμε.

Το Κιργιστάν ειναι ενας ιδιαίτερος προορισμός και αμα σου αρέσει η άγρια ομορφιά που προσφέρει, σίγουρα θα περασεις τέλεια!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Είπες θα μου γράψεις το ΣΚ και τήρησες το λόγο σου. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Ανυπομονω!Πιστεύω θα είναι μεγάλη εμπειρία και το γεγονος ότι θα πάω μόνη μου το κανει πολύ challenging!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κοιτάω τιμές για ενοικίαση μηχανής στο Κιργισταν (δε μπορώ μακριά του) και έχω φάει φρίκη!! Γιατί τόσο ακριβά ρε παιδιά ; Δε το περίμενα αυτό. Έχει κανεις εμπειρία;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom