Γερμανία Ποδηλατώντας στις Βαυαρικές Άλπεις.

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.960
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
τώρα θα συνεχίσω την ιστορία
έγραψα, αλλά με εκείνα και με τούτα την έσβησα.......
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.... :) :) :)
Εμείς πάντως περιμένουμε. :D
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Και έφτασε η τελευταία μέρα μας στη πανέμορφη Βαυαρία, και την τελευταία μέρα περίμενε ο Θεούλης να μας στείλει λίγο ήλιο. Βέβαια μην περιμένετε και καμία τρομερή διαφορά στην θερμοκρασία, φανταστείτε ότι έκανα ποδήλατο τόσες ώρες, φορούσα μπουφάν, σκούφο και γάντια και ούτε που ίδρωσα. :cool:
Με το που είδε τον καλό καιρό το πρωί ο σύζυγος, περιχαρής με κοίταξε και μου ανακοίνωσε, με βλέμμα που δεν νομίζω να σήκωνε αντίρρηση, ότι σήμερα θα πηγαίναμε αυτή την περιβόητη βόλτα με τα ποδήλατα γύρω από την λίμνη Feggarre. Είχε βάλει στο μάτι αυτή την διαδρομή μέσα από το φυλλάδιο από την πρώτη μέρα που νοικιάσαμε τα ποδήλατα ,αλλά με τον καιρό να μην βοηθάει όλο την αναβάλαμε για την επόμενη.
Η λίμνη Feggarre είναι τεχνητή λίμνη που φτιάχτηκε όταν έκαναν φράγμα στον ποταμό Lech για την καλλίτερη διαχείριση του υδάτινου όγκου του ώστε να προστατευτεί η κοιλάδα από πλημμύρες. Και φυσικά οι Γερμανοί την αξιοποίησαν ταμάλα με το να την χρησιμοποιούν για θαλάσσια σπορ, όπως κωπηλασία και ιστιοπλοΐα, και το να είναι γεμάτη οι ακτές της από οργανωμένα κάμπινγκ.
afarm3.staticflickr.com_2862_9141939263_9f661e1ea0.jpg

Η διαδρομή γύρω από την λίμνη, όπως αναγράφεται μέσα στο φυλλάδιο, φυσίκα μόνο στα γερμανικά, έχει βαθμό δυσκολίας 1, γίνεται δεξιόστροφα και είναι περίπου 32χλμ. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της γίνεται σε ποδηλατόδρομους. Ξεκινάς από το Fussen, περνάς το Robhaupten, δύο τρία άλλα μικρά χωριουδάκια, το Swangau και ξαναργυνάς στο Fussen.
Εμείς επιλέξαμε να την κάνουμε αντίθετα, ώστε στο τέλος να περάσουμε από το Fussen και να αγοράσουμε τα εισητήρια του τραίνου για την επιστροφή.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτί δεν υπήρχαν άλλα άτομα να κάνουν ποδήλατο με την ίδια φορά με μας, όλοι έκαναν προς εμάς, σκεφτόμουν μήπως κάναμε λάθος και η άλλη φορά είναι πιο έυκολη, είναι τόσο μεγάλη η απόρία μου ( και το ξεθέωμα μου) που ρώτησα μία κυρία που είχε σταματήσει με το ποδήλατο της, η απάντηση της λίγο πολύ δεν με ξάφνιασε
- Και οι δύο φορές είναι λίγο πολύ το ίδιο απλά όλοι πάνε έτσι, διότι έτσι αναγράφεται και στο φυλλάδιο o_O
Αθάνατο ελληνικό πνεύμα, σκέφτομαι, μια ζωή ανάποδα....... :)
Περίπου η μισή διαδρομή είναι δίπλα στην ακτή, κάνεις ποδήλατο δίπλα στα τυρκουάζ νερά παρέα με τις πάπιες και τους κύκνους. Αν και η θέα της λίμνης είναι υπέροχη, η στάθμη της είναι πολύ χαμηλή και δεν υπάρχει κανένα πλεούμενο, αναρωτιέμαι αν η χαμηλή στάθμη είναι η αιτία.
afarm6.staticflickr.com_5517_9144296422_277c789e02.jpg


afarm8.staticflickr.com_7379_9144274144_b3884cb854.jpg

Ένα άλλο τμήμα της περνάει μέσα από λιβάδια, αγελαδίτσες και άλογα τρώνε το χορτάρι τους δίπλα στο φράχτη και εμείς σαν παιδάκια της πόλη να σταματάμε και να φωτογραφιζόμαστε να τα χαϊδεύουμε και να τα ταΐζουμε.
afarm3.staticflickr.com_2809_9144306540_5d5ee2fdae.jpg

afarm4.staticflickr.com_3685_9142036039_7cd2b8b385.jpg

afarm3.staticflickr.com_2820_9144253074_3571180cee.jpg

Τέλος υπάρχει και ένα κομμάτι της διαδρομής που γίνεται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο. Ουδέν σχόλιο.
Ενώ έχουμε υπολογίσει οτι θα μας έπαιρνε περίπου 3 ώρες, με το να χαθούμε 2-3 φορές και με το να σταματάμε συνέχεια για φωτογραφίες έχουν περάσει 2 ώρες και δεν έχουμε φτάσει ούτε στη μέση.
Ο άντρας αρχίζει να αγχώνεται και να μουρμουρίζει οτι αργοπορούμε, θα χάσουμε το τραίνο και στο τέλος το αεροπλάνο, εγώ φυσικά όπως κάνω πάντα τον αγνοώ και συνεχίζω την ποδηλατάδα μου με οκνηρούς ρυθμούς, του λέω ότι έχουμε χρόνο και οτι στην επόμενη καφετέρια θα σταματήσω για τουαλέτα και για έναν καφέ.
Για τον καφέ σταματήσαμε σε ένα ιταλικό εστιατόρειο το οποίο ήταν σε ένα οργανωμένο κάμπιγκ. Ήπιαμε ένα τέλειο καπουτσίνο και φάγαμε μηλόπιτα, χαζέψαμε την λίμνη και συνεχίσαμε τη βόλτα μας.
Η διαδρομή τελικά μας πήρε γύρω στις 4 ώρες, είπαμε δεν είμαστε και τρομεροί αθλητές :cool: ....... απλά προσπαθούμε :cool: ...... εγώ δηλαδή :p :p :p ......
Αγοράσαμε τα εισητήρια μας, επίστρέψαμε στο ξενοδοχείο, πήραμε βαλίτσες και με ταξί γυρίσαμε στο σταθμό.
Κάθομαι στην πλατφόρμα και λιάζομαι περιμένοντας το τραίνο, χαζεύω τον κόσμο και αναρωτιέμαι γιατί κανένας Γερμανός δεν φοράει γυαλιά ηλίου ενώ ο ήλιος είναι αρκετά δυνατός. :cool: :cool: :cool: Απορίες που έχει ο κόσμος καμία φορά........
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.960
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Περισσότερο απ' όλα ζήλεψα την ποδηλατάδα γύρω από τη λίμνη. :) :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.969
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom