Ταϊλάνδη Πούκετ- Κράμπι 17 ημέρες

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
205
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!



Όσοι έχετε διαβάσει τις προηγούμενες ιστορίες μου, θα έχετε καταλάβει ότι δεν το έχω και πολύ με τον γραπτό λόγο οπότε αποφάσισα να μην γράψω ολόκληρη ιστορία για το τι κάναμε κάθε μέρα στο ταξίδι μας αλλά συνολικά τις εμπειρίες που ζήσαμε εκει και κάποια τιπς!



Μείναμε λοιπόν συνολικά 17 μέρες στην Ταυλάνδη, 7 μέρες στου Πούκετ και 10 μέρες στο Κράμπι. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η χαλάρωση, η ηρεμία και η απόδραση από την καθημερινότητα που είναι αρκετά δύσκολη με ένα 2χρονο ζιζάνιο στο σπίτι. Οπότε δεν θέλαμε να κάνουμε μετακινήσεις σε πολλά μέρη κ έτσι διαλέξαμε αυτά τα δύο ώστε να ξεκουραστούμε, να φάμε κ να κάνουμε πολλά μασάζ!!



Κλείσαμε τα αεροπορικά με σκοοτ κοντά στα 1000€ το άτομο με μεγάλη βαλίτσα και φαγητό από Αθήνα- Σιγκαπούρη - Πούκετ και επιστροφή από Κράμπι -Σιγκαπούρη- Αθήνα. Γενικά η πτήση ήταν καλή, κούνησε αρκετά σε κάποια σημεία αλλα ήταν ατελείωτη γύρω στις 11.5 ώρες. Το φαγητό ήταν χάλια, άνετα μπορούσες να έχεις μαζί σου το οτιδήποτε έτσι κι αλλιώς για να βρείς αεροσυνοδό έκανες τάμα στην Παναγία. Η αναμονή ήταν αρκετά μεγάλη στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης περίπου 7-8 ώρες όμως δεν μας πείραζε γιατι εγώ ήθελα πολύ να ξαναδω το αεροδρόμιο και να κάνω βόλτα, όταν ειχα παει το 2016 είχα ενθουσιαστεί αλλά δεν έμεινα καθόλου.

ΠΟΥΚΕΤ

Φτάσαμε λοιπόν το βράδυ Πούκετ και μείναμε στο ξενοδοχείο PS HILL ήταν διάφορα μπανγκαλόους με τιμή 27,5€ το βράδυ και για πρωινό είχε αυγά και λίγα ακόμα πραγματάκια ήταν εξαιρετικό. Σ αυτό το σημείο να πώ ότι δεν μας ένοιαζε κ πολύ η τοποθεσία (ήταν αναμεσα σε πατονγκ και παραλία Κατα) νοικιάσαμε μηχανάκι (είχε βγάλει ο άντρας μου internatiolal δίπλωμα στην ΕΛΠΑ Αθηνών με 60€) με 6€ ανα ημέρα από τον S&T motorbike, δώσαμε 3000 μπατ και φωτοτυπία διαβατηρίου, ενώ γενικά τα περισσότερα ζητάνε να αφήσεις εκει το διαβατήριο σου σαν εγγύηση ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ!!! Θα σας πω παρακάτω γιατί!



Ο πιο φημισμένος δρόμος είναι η bangla road που γίνεται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΑΜΟΣ! Σε τραβάνε από δω κ από κει 100 άτομα για να μπεις στο κλαμπ τους να δεις τα διάφορα σοου τους. Γύρω γύρω έχει άπειρα ξενοδοχεία αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις εκεί ησυχία, νομίζω καθόλου χαχα! Εκεί κοντά σ αυτόν τον δρόμο έχει κ ένα πολυκατάστημα με μαγαζιά και διάφορα εστιατόρια ονομάζεται Jungceylon mall, κοντά στην είσοδο έχει ένα ωραίο μεξικάνικο !Γυρνώντας πάλι μπανγκλα μέσα σε ένα στενάκι που δεν το βλέπει το μάτι σου ανακαλύψαμε και το Diwa massage στο οποίο έκανες μασαζ ποδιών 1 ώρα με περίπου 6€ ένω όλο το σώμα περίπου 10€. Επισκεφτήκαμε και τα νησιά Πι Πι τα οποία είναι πανέμορφα (Η παραλία είναι ΟΝΕΙΡΟ και όταν πήγαμε εμείς δεν είχε παρα πολύ κόσμο) και σίγουρα αξίζει να πάει κάποιος με τιμή από 3600 μπατ(τόσα ήθελαν το άτομο) αλλά με παζάρια φουυυυλ το κλείσαμε 1400μπατ το άτομο.

Επίσης επισκεφτήκαμε την παραλία Κατά η οποια ήταν η μόνη που άξιζε για μπάνιο στο Πούκετ, ήταν καθαρή και περιποιημένη είχε φουλ ξαπλώστρες με ομπρέλες 5€ το σετ! Με το μηχανάκι φτάσαμε μέχρι κάτω στο promthep cape για να δούμε το ηλιοβασίλεμα και ήταν όντως πολύ όμορφα! Στην Παλιά Πόλη που πήγαμε ήταν ένας μεγάλος δρόμος με μαγαζιά δεξιά κ αριστερά εστιατόρια, καφε κτλ, αν μείνετε λίγο δεν πειράζει κ να το χάσετε! Την προτελευταία μέρα επισκεφτήκαμε και τον Μεγάλο Βούδα που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, είναι πραγματικά τεράστιος και απ όπου κ αν τον βλέπεις νιώθεις ότι σε κοιταει! Έχει κ μαιμουδάκια εκεί τριγύρω που αράζουν ανέμελα στα δέντρα τους! Για τις μαιμούδες παντου γράφει να προσέχεις να μην τις ταίζεις και γενικά να κρατάς μια απόσταση αλλα ήταν όλες πολύ εξοικειωμένες με τον κόσμο. Εγώ πάντως δεν τις πλησίαζα και πολύ να είμαι ήσυχη!

ΚΡΑΜΠΙ- ΑΟ ΝΑΝΓΚ

Οι μέρες πέρασαν και έτσι ετοιμαστήκαμε για να φύγουμε για το λιμάνι που με το καραβάκι θα πηγαίναμε στο Κράμπι, να πώ την αλήθεια δεν θυμάμαι με ποια εταιρεία πήγαμε αλλά κάναμε 2 ώρες και το εισιτήριο ήταν γύρω στα 20€ το άτομο. Μέσα απ αυτό το σαιτ σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβανόταν το τρανσφερ από πουκετ-καραβι και τρανσφερ για το ξενοδοχείο στην Περιοχή Αο Νανγκ όπου και μείναμε! Μας πήγε στο ξενοδοχείο που θα μέναμε για 2 βράδια Infinity Ao Nang Krabi (είχα κλείσει 2 βράδια εκεί δωμάτιο με ιδιωτική πισίνα 100€/βραδιά με πρωινό ΤΟΠ ΤΟΠ ΤΟΠ , έκπληξη για τον συζυγό μου!). ήταν αρκετά μακριά απ τα μαγαζιά οπότε πήραμε μηχανάκι απ τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Ολλανδό συνταξιούχο Τζεφ (Jeff Motorbike) με 4.5€/ημέρα (εγγύηση 1000μπατ και αντίγραφο διαβατηρίου. Μας είπε ότι παλιά οι τουρίστες άφηναν τα διαβατήρια για εγγύηση και η μαφία τα πουλούσε προς 25.000€ το ένα σε μαφιόζους και φυσικά τα τουριστάκια έψαχναν πρεσβείες για να γυρίσουν πίσω) που παράτησε την Ολλανδία και τα τελευταία 12 χρόνια ζούσε μόνιμα στο Κράμπι και είχε την επιχείρηση έτσι για χόμπυ! Ο οποίος μας είπε πως ο μισθός στην ταυλάνδη είναι τα 250€ και για να νοικιάσεις ένα σπίτι με ένα δωμάτιο κοστίζει 70€ ΜΟΝΟ. Αυτός έχτισε δικό του σπίτι με 3 δωμάτια ΜΟΝΟ 50.000€



Τις επόμενες μέρες μείναμε στο Ao Nang Dugong(50€/βραδιά με πρωινό πολύ καλό) το οποίο είναι ακριβώς δίπλα στην αγορά και τα μαγαζιά. Στην αγορά έχει πολλά περιπτεράκια μικρά με διάφορους πωλητές που πουλάνε τις εκδρομές και κλείσαμε για Hong Islands πολύ ωραίο τουρ με γαλαζοπράσινα νερά και τιμή από 3600μπατ στα 1000 το άτομο(φουλ παζαρι) αλλα και τα Four islands δεν θυμαμαι αρχική αλλά το κλείσαμε με 800μπατ το άτομο. Όπως και το καλύτερο τουρ με ελέφαντες από 2200 στα 1000 το άτομο, που ήταν η πιο ωραία εμπειρία να πλένεις τους ελέφαντες να τους ταίζεις και να τους κάνεις λασπόλουτρο χαχαχα.

Στα μάγαζιά της ΑΟ ΝΑΝΓΚ κάθε μέρα (και κάθε ώρα μη σας πω!) είχε happy Hour (11 το πρωί με 10 το βράδυ) Σε πίτσες – μακαρονάδες 180-200 μπατ - μπύρες 100 μπατ αλλα και λίγο πιο μακριά είχε το Night Makret Ao Nang Streetfood με διάφορους πάγκους που πουλούσαν κρεατικά, θαλασσινά, παγωτά, κρέπες. Αυτά τολμώ να ομολογήσω πως ήταν για τους αρκετά τολμηρούς αφού εμείς δεν τα δοκιμάσαμε. Μπορούσες επίσης να δεις και αγώνα Μαι Ται που είναι το εθνικό τους σπορ με τιμη περίπου 1200μπατ το άτομο. Κάθε βράδυ είχε διάφορα σοου με φωτιές, ένα από αυτά ήταν στο Reeve Beach Bar(αρκετά ακριβό για εκεί), αλλά και δωρεάν στα σκαλάκια που κάθεται αρκετός κόσμος και βλέπει το σοου καθημερινά μετά το ηλιοβασίλεμα και δίνεις ότι θέλεις στο τέλος. Ένα ακόμα εξαιρετικό μαγαζί για καφέ αλλά και φαγητό λίγο μακριά απ το κεντρο είναι το Khaothong hill view με απίστευτη θέα στους λόφους μέσα στην θάλασσα. Αλλά και το Baan Ton Mai Cafe που είναι κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα και σίγουρα αξίζουν κ τα δύο μία επίσκεψη! Το μασαζ που ανακαλύψαμε εκεί ήταν το Kaohom massage με περίπου ίδιες τιμές με Πούκετ.



Κλείνοντας θα ήθελα να πω, πως εμείς δεν τρελαθήκαμε με τις παραλίες και επίσης ήταν πολύ τουριστικοποιημένα. Στα τουρ είχε όντως πανεμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά αλλά απ τα τόσα καραβάκια που πήγαιναν τουρ εκει δεν εμενε κ πολύς χώρος για να κάνεις μπανιο, δεν είχες και πολύ χρόνο. Ίσως στα νησιά πχ Κο Σαμούι κτλ να έχει πιο όμορφες και καθαρές παραλίες, εκεί που πήγαμε εμείς πάντως δεν ήταν καθόλου ωραίες εκτος από την Κατα που σας είπα στην αρχη. Συνολική τιμή με αεροπορικά, ξενοδοχεία (είμαι genius στη booking οπότε είχα κάποιες εκπτώσεις) , τράνσφερ κτλ 4.500€ για δύο άτομα. Παντού ζητούσαν μετρητά και αν ήθελες να πληρώσεις με κάρτα ήταν +2%.
5ED150EB-687C-49EA-BD8D-DEC67D89FDD6.jpeg
IMG_3653.jpeg
IMG_3673.jpeg
IMG_3699.jpeg
IMG_3715.jpeg
IMG_0756.jpeg
IMG_0755.jpeg
IMG_0778.jpeg
IMG_3787.jpeg
IMG_3788.jpeg
IMG_3804.jpeg
IMG_3820.jpeg
IMG_3829.jpeg
IMG_3860.jpeg
IMG_3867.jpeg
IMG_3870.jpeg
IMG_3910.jpeg
IMG_3917.jpeg
IMG_3932.jpeg
IMG_3937.jpeg
IMG_3933.jpeg
IMG_3918.jpeg
IMG_3928.jpeg
IMG_3706.jpeg
IMG_3696.jpeg
IMG_3692.jpeg
IMG_3612.jpeg
IMG_3610.jpeg
 
Last edited:

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
205
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παρακαλώ να μεταφερθεί στις ταξιδιωτικές ιστορίες Ασίας ❤
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom