Πρωτοποριακή κάμερα εστιάζει οπουδήποτε μετά τη λήψη

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Lytro υπόσχεται να μας lytroσει από το πρόβλημα της εστίασης κατά την λήψη μίας φωτογραφίας, αφού κατασκεύασε έναν νεό τύπο φωτογραφικής μηχανής η οποία επιτρέπει στο χρήστη να εστιάζει σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας μετά τη λήψη της.

Όταν αυτές οι ψηφιακές φωτογραφίες μεταφερθούν στον υπολογιστή ή αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, ο θεατής μπορεί να εστιάσει οπουδήποτε στην εικόνας κλικάροντας με το ποντίκι. Η αλλαγή του εστιακού σημείου μπορεί να κάνει το φόντο καθαρό και τα πρόσωπα στο πρώτο πλάνο θολά, ή το αντίστροφο.

Θαυμάστε στο site της lytro φωτογραφίες με την τεχνική αυτή. Κλικάρετε πάνω σε αυτές και παρατηρείστε την εστίαση να αλλάζει. Στην φωτογραφία που υπάρχει στο παρακάτω link παρατηρείστε κλικάροντας πάνω στην αράχνη, τον ιστό της να εμφανίζεται : εδώ

Η εταιρεία προσφέρει ένα μπλε μοντέλο των 399 δολαρίων με 8 GB αποθηκευτικού χώρου (επαρκεί για περίπου 350 εικόνες) και μια κόκκινη έκδοση των 499 δολαρίων με τη διπλάσια μνήμη.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Lytro θα προσφέρουν και φωτογράφηση σε τρεις διαστάσεις.

Ο όρος φωτεινό πεδίο προτάθηκε για πρώτη φορά το 1936 από τον Ρώσο φυσικό Αλεξάντρ Γκέρσουν. Η νέα προσέγγιση βασίστηκε όμως στη βραβευμένηδιδακτορική διατριβή που ολοκλήρωσε το 2006 στο Στάνφορντ ο Ρεν Εντζί, ιδρυτής της Lytro.

Οι κάμερες της Lytro δεν μοιάζουν καθόλου με συμβατικές φωτογραφικές μηχανές -μοιάζουν περισσότερο με μικρό, χρωματιστό τηλεσκόπιο.

awww.techgear.gr_wp_content_uploads_2011_10_lytro_camera_2.jpg


Κατασκευασμένη από αλουμίνιο και λάστιχο, η μηχανή έχει ένα φακό στη μία άκρη και μια μικρή οθόνη αφής στην άλλη.

Για να τις δει όμως κανείς πρέπει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της Lytro, το οποίο υποστηρίζει προς το μόνο τους υπολογιστές Mac της Apple, θα επεκταθεί όμως αργότερα και στα Windows.

Το λογισμικό αποθηκεύεται μαζί με κάθε αρχείο ώστε οι χρήστες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις εικόνες χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν ξεχωριστό πρόγραμμα.

In.gr : Πρωτοποριακή κάμερα εστιάζει οπουδήποτε μετά τη λήψη

Techgear : Lytro, η πρώτη κάμερα που καταργεί την εστίαση είναι εδώ


Lytro - The Start of a Picture Revolution

 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σαν να παίρνει πολλές φωτογραφίες με καθε είδους εστίαση και να επιλέγει ο θεατής ποιά θέλει να δει κλικάροντας.
Το θέμα είναι να υπάρχει συγχρόνως διπλή και τριπλή εστίαση, χωρίς αν χρειαστεί να αλλάζει αυτή: να βλέπω δηλαδή και την αράχνη και τον ιστό της και τα φύλλα του φόντου ολοκάθαρα σε μία φωτογραφία, χωρίς κλικαρίσματα.
Ζητάω πολλά;
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Νομίζω ότι αφού αποθηκεύονται οι πληροφορίες από διαφορετικές εστιάσεις, είναι πλέον δυνατό αντί να βλέπεις μία από αυτές να βλέπεις τον βέλτιστο συνδυασμό τους. Είναι θέμα λογισμικού και είναι μάλλον εύκολο. Άρα είναι θέμα χρόνου να γίνει - αν δεν γίνεται ήδη - αυτό που ζητάς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.745
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom