Πρωτοχρονια στην Αλεξανδρουπολη

anna 10

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
κουβα
σκεφτομαστε να παμε προσ Αλεξανδρουπολη και απο εκει να γυρισουμε τριγυρω. Θα ηθελα πληροφοριεσ για κοντινουσ προορισμουσ και τι αξιζει να δουμε.μενουμε Ελλαδα.:clap::clap::clap:
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Επειδή ποτέ δεν έχω πάει χειμώνα στη Θράκη, δυστυχώς δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το θέμα του κατά πόσο οι δρόμοι θα είναι προσιτοί λόγω του χιονιού και λοιπών καιρικών φαινομένων, ωστόσο αξίζει μια επίσκεψη το δάσος της δαδιάς, είχα πάει άνοιξη και εκτός από το πολύ πράσινο, χάρηκα να βλέπω τους γύπες από τα παρατηρητήρια που είχαν στημένα εκεί. Ξαναλέω όμως ότι δεν ξέρω πόσα θα μπορεί να δει κανείς το χειμώνα. Το Σουφλί και η Ορεστιάδα είναι δύο μικρές και ήσυχες πόλεις, εμένα μου άρεσαν ωστόσο ίσως να φαίνονται λίγο έρημες λόγω του κρύου εκείνη την περίοδο.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Έχω γυρίσει αρκετά στη Θράκη, διότι σπούδασα στην περιοχή!Στο Ν. Έβρου, εκτός από το δάσος της Δαδιάς που σου πρότεινε ο φίλος προηγουμένως, θα σου έλεγα να πας στις Φέρρες, όπου υπάρχει μία πολύ ωραία στρογγυλή εκκλησία, στο Τυχερό, όπου υπάρχει μία τεχνητή λίμνη και μπροστά της ένας ξενώνας καταπληκτικός. Εκεί μπορείτε να μείνετε ή να πάτε για καφέ.Επίσης, εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτάσετε ως τον ποταμό Άρδα (χωριά Ρίζια και Καστανιές), έχει ωραία φύση γενικά ο νομός Έβρου! Στο Ν. Ροδόπης ένα ωραίο χειμερινό τοπίο είναι το δάσος του Νυμφαίου, όπου υπάρχει και ένα ωραίο αναψυκτήριο και εστιατόριο.Τέλος, εάν έχετε χρόνο, θα πρότεινα να επισκεφτείτε το Ν. Ξάνθης(η Εγνατία έχει ελαχιστοποιήσει τις αποστάσεις). Η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι υπέροχη και γραφική. Ο Νέστος φοβερή εμπειρία. Μπορείτε να κάνετε ράφτιγκ ή να πάρετε το τρένο από τη Σταυρούπολη προς Τοξότες και πίσω. Πρόκειται για μία διαδρομή μισής ώρας παράλληλα με το ποτάμι.Η περιοχή έχει ωραία φύση!
 

maris-lou

Member
Μηνύματα
134
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Οπως τα ειπε και ο φιλος Dva Srca ,στην τριγυρω περιοχη αξιζει μια επισκεψη το δασος της Δαδιας,το πεταγμα του μαυρογυπα κι αν εισαι τυχερη του βασιλαετου ειναι εντυπωσιακο. Στο οικοτουριστικο κεντρο της Δαδιας υπαρχουν ξενωνες για διανυχτερευση.Το Σουφλι ,συμπαθητικη πολιτειουλα, εχει χρωμα,μουσειο επεξεργασιας μεταξιου,μεταξωτα και...κουκουλια!
 

SARAH

Member
Μηνύματα
221
Likes
27
σκεφτομαστε να παμε προσ Αλεξανδρουπολη και απο εκει να γυρισουμε τριγυρω. Θα ηθελα πληροφοριεσ για κοντινουσ προορισμουσ και τι αξιζει να δουμε.μενουμε Ελλαδα.:clap::clap::clap:
Είμαι απο Ορεστιάδα και ίσως να μπορώ κάπως να σε βοηθήσω,αν και εδώ και 13 χρόνια μένω αλλού...Σίγουρα δάσος Δαδιάς και Δέλτα Έβρου-είναι περίπου 30χλμ από Αλεξ/πολη το δεύτερο-αρκεί να επιτρέπει ο καιρός και δεν έχει χιόνι,δεν ξέρω όμως αν το χειμώνα οι βαρκούλες κάνουν βόλτα μέσα στο ποτάμι.Επίσης τα λουτρά της Τραιανούπολης-όχι και σε πολύ καλή κατάσταση-και την αρχαία Μεσημβρία.Για το Σουφλί δεν θα το έλεγα έχει γίνει πλεον κρανίου τόπος,ισως μόνο το μουσείο των μεταξωτών.Αν ανεβείτε πιο πάνω το Διδ/χο έχει το κάστρο του,το μεγάλο Τέμενος και ένα λαογραφικό που ίσως αξίζει να επισκεφτείς.Αν ανεβείτε προς τα πανω πες μου να σου πω και για φαγητο.Αλεξανδρούπολη πλεον παμε καλοκαιρια μονο και δεν εχω παρα μονο ψαροταβερνες να σου προτεινω...
Για ότι χρειαστείς εδώ είμαι...:pΑχ,πόσο μου λείπει η Θράκη μου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.103
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom