Πρώτη φορά στην Ύδρα - Ιούλιος 2022

galateia

Member
Μηνύματα
9
Likes
130
Ομολογουμένως η Ύδρα δεν ήταν μία από τις ταξιδιωτικές μας προτεραιότητες, όμως χάρη σε έναν φίλο που μας παραχώρησε το σπίτι του εκεί για λίγες ημέρες, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και αυτό το όμορφο νησάκι!

Ημέρα πρώτη - Τρίτη 12 Ιουλίου
Πήραμε το δελφίνι από Πειραιά και φτάσαμε πριν καν το καταλάβουμε. Μπαίνοντας μέσα στο λιμάνι της Ύδρας νιώσαμε σαν να μπαίνουμε μέσα σε μια ζωγραφιά. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και το θέαμα από μακριά είναι πολύ γραφικό και πανέμορφο.

IMG_4540.JPG


Με το που κατεβαίνεις από το καράβι νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ταινία. Το λιμάνι είναι πολυσύχναστο, με πολλή ζωή, φωνές, κόσμο στα μαγαζιά. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζωντανή και η απουσία οχημάτων κάνει τη διαφορά από τις πρώτες στιγμές που πατάς το πόδι σου εκεί.

Από τα πρώτα πράγματα που είδαμε φτάνοντας στο λιμάνι ήταν και το ρολόι του Καθεδρικού ναού της Ύδρας.

IMG_4599.JPG


Το σπίτι που θα μέναμε ήταν αρκετά ψηλά στην πόλη, επομένως ξεκινήσαμε την ανάβαση και παράλληλα πήραμε μία πρώτη γεύση από τα στενάκια της πόλης, και ανυπομονούσαμε να τα εξερευνήσουμε περισσότερο αργότερα.

IMG_4547.JPG
IMG_4559.JPG
IMG_4588.JPG



Για το πρώτο μας μπάνιο στο νησί επιλέξαμε την Υδρονέτα, ένα beach bar χτισμένο πάνω στα βράχια λίγο έξω από το λιμάνι της Ύδρας. Συνορεύει και με την παραλία Σπηλιά, όπου υπάρχει και εκεί αντίστοιχο beach bar. Περάσαμε και από εκεί όμως δεν την προτιμήσαμε. Η θέα στην Υδρονέτα ήταν υπέροχη, και καθώς δεν είχε πολύ κόσμο χαλαρώσαμε απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα από ψηλά, κάνοντας τις πρώτες μας δροσερές βουτιές από τα βράχια.

IMG_4622.JPG
IMG_4638.JPG
IMG_4628.JPG



Μετά από λίγη ξεκούραση στο σπίτι φύγαμε για την πρώτη μας βραδινή βόλτα στην Ύδρα. Τριγυρίσαμε στα στενάκια του λιμανιού και είδαμε ποιες είναι οι επιλογές μας σε μαγαζιά για φαγητό και για ποτό. Η πόλη ήταν γεμάτη, και τα μαγαζιά είχαν όλα πολύ κόσμο, κυρίως ξένους τουρίστες. Δυστυχώς τα πολλά τουριστικά μαγαζιά σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών τουριστών αλλοιώνουν λίγο το γραφικό σκηνικό τόσο στην πόλη όσο και στο σύνολο του νησιού. Παρ' όλα αυτά η ατμόσφαιρα συνολικά ήταν πολύ όμορφη και νησιώτικη, και φυσικά υπήρχαν κάποια μαγαζάκια που ξεχωρίσαμε

IMG_4677.JPG
IMG_4678.JPG
IMG_4683.JPG


Για εκείνο το βράδυ επιλέξαμε να δοκιμάσουμε ένα από τα δύο ιταλικά εστιατόρια του νησιού, το Caprice, για το οποίο είχαμε διαβάσει αρκετά καλά σχόλια. Η ατμόσφαιρα στο μαγαζί ήταν πολύ όμορφη, είχε τραπεζάκια έξω σε ένα ήσυχο στενάκι, και η εξυπηρέτηση άριστη, όμως οι γεύσεις δεν μας ενθουσίασαν (δοκιμάσαμε μία πίτσα και μία μακαρονάδα με φρέσκα ζυμαρικά). Οι τιμές κυμαίνονταν στα 10-15€ για κάθε πίτσα ή μακαρονάδα.

IMG_4772.JPG
IMG_4777.JPG



Ημέρα δεύτερη - Τετάρτη 13 Ιουλίου

Στόχος μας για μπάνιο ήταν η παραλία του Βλυχού. Είχαμε δει από την προηγούμενη μέρα ότι υπήρχε η επιλογή να πάμε στην παραλία με καραβάκι από το λιμάνι με 10€ μετ' επιστροφής (όπως και σε άλλες παραλίες π.χ. Μανδράκι και Πλάκες, με την ίδια τιμή), όμως εμείς προτιμήσαμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγούσε στην παραλία με τα πόδια διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγούσε κατευθείαν από το σπίτι μας στον Βλυχό (το οποίο περνούσε από δρόμους εσωτερικά της πόλης), και όχι αυτό που ξεκινούσε από το λιμάνι (το οποίο ήταν παραλιακό). Ο καιρός δεν ήταν υπερβολικά ζεστός επομένως η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη, νιώσαμε ότι ανακαλύπτουμε περισσότερο το νησί.

IMG_4786.JPG
IMG_4802.JPG


Η παραλία ήταν πολύ γαλήνια, δεν είχε μουσική ούτε πολύ κόσμο. Τα νερά ήταν πεντακάθαρα και αρκετά κρύα και η παραλία είχε βότσαλα τα οποία ήταν δυστυχώς αρκετά απότομα και κοφτερά. Επιλέξαμε να κάτσουμε στις ξαπλώστρες που προσέφερε η ταβέρνα Ενάλιον που βρισκόταν εκεί, με τιμή 15€ το σετ.

IMG_4813.JPG
IMG_4838.JPG


Στην επιστροφή μας επιλέξαμε το μονοπάτι που οδηγούσε από τον Βλυχό στο λιμάνι και η διαδρομή ήταν πραγματικά πανέμορφη, τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όποιον επισκεφθεί το νησί. Όλο το μονοπάτι περνούσε παράλληλα με τη θάλασσα σε ψηλό επίπεδο και η θέα ήταν μαγική, έβλεπες την απέραντη θάλασσα και στο βάθος την πανέμορφη πόλη της Ύδρας. Περάσαμε από τον οικισμό Καμίνι, το λιμανάκι του και τα ταβερνάκια του με θέα στη θάλασσα, είδαμε στη σειρά τις παραλίες Αυλάκι, Υδρονέτα και Σπηλιά, αλλά και κάποιες άλλες μικρότερες άγνωστες παραλίες, και κάπως έτσι φτάσαμε ξανά στο λιμάνι και την πόλη.

IMG_4855.JPG
IMG_4859.JPG
IMG_4918.JPG



IMG_4946.JPG
IMG_4951.JPG
IMG_4957.JPG


Για το μεσημεριανό μας δοκιμάσαμε ένα από τα δύο σουβλατζίδικα στην πόλη, το …Και Κρεμμύδι. Το σουβλάκι και η εξυπηρέτηση μας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους, όμως η τιμή ήταν τσιμπημένη, στα 4€ για κάθε τυλιχτό.

Μετά το φαγητό κάναμε μία σύντομη βολτίτσα στα στενάκια της πόλης και επιστρέψαμε στο σπίτι για ξεκούραση.

Από την προηγούμενη βραδινή μας βόλτα είχαμε εντοπίσει το θερινό σινεμά το οποίο υπάρχει στην πόλη της Ύδρας και έτσι ξεκινήσαμε νωρίς για τη βραδινή μας έξοδο, για να προλάβουμε την προβολή των 21:00 (το απλό εισιτήριο κοστίζει 7€ και το μειωμένο 5€).
Πετύχαμε την ώρα που έπεφτε ο ήλιος και τα χρώματα στον ουρανό κατά την κατάβαση μας προς την πόλη ήταν μαγικά.

IMG_4998.JPG


Το σινεμαδάκι ήταν μικρό, χαριτωμένο και "σπιτικό" και απολαύσαμε πολύ την προβολή. Μετά την ταινία πήγαμε στην κρεπερί του νησιού, το Μικρό Καφέ, όπου βρήκαμε κάποιες πιο "πειραγμένες" εκδοχές γλυκιάς κρέπας, πχ με χυμό λεμόνι ή σπιτική αλμυρή καραμέλα και μας άρεσε πολύ.

IMG_5039.JPG
IMG_5043.JPG


Μετά συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς το λιμάνι και προς την παραλία Σπηλιά, και προς έκπληξή μας ανακαλύψαμε πως το beach bar που βρίσκεται εκεί το βράδυ συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της νεολαίας του νησιού για διασκέδαση. Στο σημείο πάνω από το beach bar αυτό, λίγο πριν την Υδρονέτα, υπάρχουν και κάποια παγκάκια τα οποία βλέπουν όλη την πολή


Ημέρα τρίτη - Πέμπτη 13 Ιουλίου

Το πλάνο της ημέρας ήταν να επισκεφθούμε μία από τις πιο μακρινές παραλίες του νησιού είτε τη Μπίστι είτε τον Άγιο Νικόλαο. Η πρόσβαση και στις δύο γίνεται μόνο με καραβάκι από το λιμάνι, με κόστος 15€ και 18€ αντίστοιχα. Εμείς επιλέξαμε τον Άγιο Νικόλαο διότι βρίσκεται σε σχετικά κλειστό κόλπο και είναι η μόνη παραλία στο νότιο μέρος του νησιού, που δεν επηρεάζεται τόσο από τον αέρα. Τις ημέρες που επισκεφθήκαμε το νησί είχε αρκετό αέρα και οι θερμοκρασίες δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές, οπότε κάτι τέτοιο ήταν ιδανικό για εμάς.

Η διαδρομή με το καραβάκι πήρε περίπου μισή ώρα, και σαν εμπειρία άξιζε πολύ, είδαμε μέσα από τη θάλασσα όλο το παραλιακό μέρος του βόρειου τμήματος του νησιού και όλες τις παραλίες που υπάρχουν εκεί. Πρώτα φτάσαμε στην παραλία Μπίστι, την οποία είδαμε από μακριά. Ήταν πολύ μικρή και ήρεμη, με ξαπλώστρες και beach bar αλλά χωρίς πολύ κόσμο, αν είχαμε παραπάνω χρόνο θα θέλαμε να την επισκεφθούμε.

IMG_5099.JPG


Εμείς όμως συνεχίσαμε μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, και όταν φτάσαμε το τοπίο μας φάνηκε μαγικό. Τα νερά ήταν γαλάζια, η παραλία αρκετά μεγάλη και η ατμόσφαιρα γαλήνια. Τα βότσαλα ήταν και εκεί λίγο κοφτερά αλλά κατά τα άλλα το μπάνιο στον Άγιο Νικόλαο είναι πολύ ευχάριστο. Ο αέρας όντως έκοβε αρκετά εκεί σε σχέση με άλλα σημεία στο νησί την ίδια ημέρα. Οι ξαπλώστρες στο beach bar κόστιζαν και εκεί 15€ ανά σετ.

IMG_5125.JPG
IMG_5126.JPG



Το απόγευμα επιστρέψαμε στο σπίτι και ξεκινήσαμε ξανά νωρίς για την πόλη, καθώς για το τελευταίο μας βράδυ είχαμε πολλά σχέδια. Αρχικά, πήγαμε για να γευματίσουμε στην ταβέρνα Κρυφό Λιμάνι η οποία, όπως μαρτυρά το όνομά της, είναι ένας κήπος κρυμμένος μέσα σε ένα στενάκι της πόλης. Η ατμόσφαιρα στο μαγαζί ήταν πολύ ζεστή, η εξυπηρέτηση φιλόξενη και γρήγορη και το φαγητό πεντανόστιμο.

IMG_5254.JPG


Φύγαμε σιγά σιγά από την πόλη και πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί από το λιμάνι της Ύδρας στον Βλυχό, το ίδιο με την προηγούμενη μέρα, για να παρακολουθήσουμε μία θεατρική παράσταση η οποία παιζόταν σε ένα υπαίθριο θεατράκι στην περιοχή του Βλυχού.
Είχαμε επιλέξει στρατηγικά την ώρα που θα κάναμε τη διαδρομή, προκειμένου να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα όσο διανύαμε το μονοπάτι, και η σκέψη μας αποδείχθηκε 100% σωστή.
Η θέα που απολαμβάναμε όσο περπατούσαμε ήταν από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε δει σε νησί. Αξίζει πραγματικά να το κάνετε αν βρεθείτε στην Ύδρα.

IMG_5270.JPG
IMG_5340.JPG
IMG_5349.JPG


Στο θέατρο είχε μαζευτεί πολύς κόσμος, και η παρακολούθηση της παράστασης μέσα στην ηρεμία του νησιού και παράλληλα με τη συνοδεία των ήχων της φύσης ήταν πολύ όμορφη εμπειρία.

IMG_5371.JPG


Επιστρέψαμε στο λιμάνι του νησιού ενώ είχε βραδιάσει για τα καλά με καραβάκι το οποίο παρείχαν οι παραγωγοί της παράστασης και απολαύσαμε την όμορφη βραδινή φωτισμένη Ύδρα μέσα από τη θάλασσα.

IMG_5384.JPG


Ημέρα τέταρτη - Παρασκευή 15 Ιουλίου
Την τελευταία μέρα μας στο νησί, και με μια βαθιά μελαγχολία που θα έπρεπε πια να το αποχωριστούμε, ξεκινήσαμε με τα πόδια για το σπίτι μέχρι το λιμάνι και από εκεί μέσω του γνωστού παραλιακού δρόμου για την παραλία Αυλάκι. Το Αυλάκι, όπως και οι γειτονικές Σπηλιά και Υδρονέτα δεν είναι παραλία με μορφή πλαζ, αλλά μία πλατφόρμα πάνω στα βράχια κοντά στο λιμάνι στην οποία μπορείς να αράξεις και να κάνεις τις βουτιές σου. Το Αυλάκι διαθέτει μεγαλύτερη έκταση πάνω στον βράχο για να κάτσεις σε σχέση με τη Σπηλιά και την Υδρονέτα. Όμως οι φυσικές σκιές ήταν πολύ περιορισμένες και δεν υπήρχε κάποιο beach bar σε αντίθεση με τις άλλες δύο κοντινές παραλίες, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάτσεις πολύ λόγω του έντονου ήλιου. Είχε πολύ όμορφα νερά και πιο ζεστά σε σχέση με τις πιο μακρινές παραλίες, όμως υπήρχε αρκετός κόσμος, κυρίως οικογένειες με παιδιά, επομένως αν ο στόχος σας είναι η χαλάρωση δεν θα την προτείναμε.

IMG_4957.JPG
IMG_5396.JPG


Σύντομα επιστρέψαμε στο σπίτι για να πάρουμε τα πράγματά μας και κατεβήκαμε στο λιμάνι για να κάνουμε μία τελευταία βόλτα πριν πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Δοκιμάσαμε και το δεύτερο σουβλατζίδικο του νησιού, το Yamas, το οποίο είχε αρκετά καλό σουβλάκι αλλά την ίδια τιμή των 4€ ανά τυλιχτό όπως και το …Και Κρεμμύδι. Τσιμπήσαμε και ένα παγωτάκι από το The Cool Mule. Λόγω μίας μεγάλης καθυστέρησης στο καράβι μας κάτσαμε και για γλυκό σε μία από τις καφετέριες του λιμανιού, τον Ίσαλο όπου δοκιμάσαμε μία βάφλα η οποία ήταν πάρα πολύ νόστιμη όμως πολύ ακριβή (μερέντα και δύο μπάλες παγωτό 11€).


Μπαίνοντας στο καράβι και φεύγοντας από το νησί μελαγχολήσαμε πολύ, γιατί η Ύδρα μας άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση και μας ενέπνευσε μεγάλη οικειότητα, τόσο που δεν θέλαμε να την αποχωριστούμε τόσο γρήγορα.

Ο έντονος τουριστικός χαρακτήρας σε ορισμένες φάσεις έσπαγε λίγο αυτή το σκηνικό, όμως σίγουρα δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα. (Στα αρνητικά επίσης το γεγονός ότι σε μεγάλο μέρος του νησιού υπήρχε ελάχιστο έως καθόλου σήμα στο κινητό, καθώς και το γεγονός ότι συναντούσες παντού περιττώματα από τα γαϊδαράκια τα οποία χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό μέσο στο νησί).

Οι παραλίες του νησιού έχουν όμορφα νερά, είναι καθαρές, γαλήνιες και ιδανικές για χαλάρωση, δεν θα λέγαμε όμως πως μας εντυπωσίασαν.

Το φαγητό σε γενικές γραμμές ικανοποιητικό αλλά όχι εξαιρετικό, με τιμές μέτριες προς υψηλές.

Συνολικά, αυτά που μας μάγεψαν στο νησί της Ύδρας ήταν η γραφικότητα, η όμορφη ατμόσφαιρα και η ηρεμία που αποπνέει σε όλα τα σημεία της, η αίσθηση που φέρνει η απουσία οχημάτων και γρήγορων ρυθμών κάνει πραγματικά τη διαφορά. Η πόλη της και τα μονοπάτια της είναι πανέμορφα και αξίζουν πραγματικά τουλάχιστον μία επίσκεψη.

Ύδρα μας, εις το επανιδείν!
 

Attachments

Last edited:

thrykika

Member
Μηνύματα
102
Likes
304
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Υδρούλα... φανταστική ! πολυ ωραία η ιστορία σου! σε μαγεύει, εχει κάτι που σε κάνει να το αγαπήσεις το μέρος αυτό..ακόμη και ας μην έχει τις τέλειες παραλίες
 

DimiBiri

Member
Μηνύματα
292
Likes
921
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ααααχ μια κουκλα αυτη η Υδρα αλλά οι παραλίες της...πονεμένη ιστορια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.705
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom