Turkish Airlines Πτήσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη από την Turkish Airlines

billvar

Member
Μηνύματα
132
Likes
166
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
update από Omorfa Taxidia.

Αναβάλλεται για δυο μήνες η διακοπή της δεύτερη καθημερινής πτήσης των Τουρκικών αερογραμμών στην Θεσσαλονίκη! Ανακοινωσεις Δήμου και Τουριστικών Γραφείων.

Αναβάλλεται για δυο μήνες η διακοπή της δεύτερης καθημερινής πτήσης των Τουρκικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, εξέλιξη η οποία δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των φορέων της πόλης. Η δεύτερη καθημερινή πτήση θα συνεχίσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη καθώς μεγάλος αριθμός εισιτηρίων είχαν εκδοθεί για τους προσεχείς μήνες και η ξαφνική διακοπή της δεύτερης πτήσης θα ταλαιπωρούσε πολύ κόσμο.
Όπως πρώτα έγραψαν τα “Omorfa Taxidia” από το πρωί, η ΥΠΑ, επικαλούμενη διακρατική συμφωνία ανέστειλε την άδεια για την δεύτερη καθημερινή πτήση που πραγματοποιεί από τον προηγούμενο Ιούνιο η Turkish Airlines μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη πτήση έχει μεγάλη σημασία για την Βόρεια Ελλάδα, για την τουριστική και επιχειρηματική της προοπτική καθώς συνδέει την Θεσσαλονίκη με όλο τον κόσμο.
Η αντίδραση των φορέων ήταν μεγάλη από το πρωί και αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη το προσεχές διάστημα με στόχο να παραμείνει η δεύτερη πτήση.

Πριν από λίγο ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

“Η απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να περικόψει τις πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών που εκτελούν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη από 14 σε 7 εβδομαδιαίως είναι επιζήμια για την πόλη και τον κλάδο του τουρισμού.
Επιπλέον, η εν λόγω απόφαση συνιστά τροχοπέδη στην προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι επαγγελματίες του χώρου για άνοιγμα νέων αγορών, ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στην πόλη, που τόσο υποφέρει από την ανεργία και την διαρκή οικονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, αλλά και του Περιπτέρου Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, η αύξηση των δρομολογίων από τον περασμένο Ιούνιο έως σήμερα είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της εισροής και των διανυκτερεύσεων Τούρκων επισκεπτών.
Προς το παρόν, κι έπειτα από παρέμβαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και τοπικών φορέων, η ΥΠΑ υπαναχώρησε, δίνοντας παράταση στο ισχύον καθεστώς των δύο δρομολογίων ημερησίως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η δημοτική Αρχή θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να διατηρηθεί ο αριθμός των πτήσεων και για το 2015, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνους και όλους τους φορείς του τουρισμού της Θεσσαλονίκης”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης η οποία αναφέρει:

“Αγαπητοί κύριοι,
Εν όψει της αιφνίδιας διακοπής της δεύτερης πτήσης της Turkish Airlines από και προς την πόλη μας, νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως καθώς αυτή σας η απόφαση δυσχεραίνει κατά πολύ το επαγγελματικό μας έργο και μας δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων καθώς έχουν εκδοθεί πολλά εισιτήρια και μετά τις 31/10/2014.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε εκ νέου την απόφαση σας και να δοθεί μια παράταση χρόνου ώστε να διευθετήσουμε κι εμείς τα όποια θέματα μας”.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Δεν θα διακοπεί η δεύτερη καθημερινή πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης!

Πολύ κακό για το τίποτε τελικά με την δεύτερη καθημερινή πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ΥΠΑ το ξανασκέφτηκε και τελικά θα δώσει την άδεια για την συνέχιση της. Θυμίζουμε πως πριν μερικές μέρες η ΥΠΑ με έγγραφο της, ειδοποίησε τις Τουρκικές Αερογραμμές πως δεν ανανεώνει την άδεια για την δεύτερη καθημερινή πτήση Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη και πως αυτή θα έπρεπε να διακοπεί λίγες μέρες μετά δηλαδή στο τέλος του Οκτώβρη. Η αντίδραση από τους φορείς της πόλης ήταν άμεση και τελικά η ΥΠΑ έδωσε παράταση δυο μηνών προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν όλοι αυτοί που έβγαλαν εισιτήριο για αυτό το διάστημα.
Ωστόσο μαθαίνουμε πως τώρα η ΥΠΑ το ξανασκέφτηκε και τελικά δεν θα αναστείλει την πτήση μετά το πέρας τις δίμηνης παράτασης.
Θυμίζουμε πως οι δυο καθημερινές πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών είναι πολύ σημαντικές για την οικονομική και τουριστική προοπτική της Βόρειας Ελλάδας καθώς «πιάνουν» όλες τις ανταποκρίσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Έτσι η Θεσσαλονίκη συνδέεται εύκολα και γρήγορα με όλο τον κόσμο μέσω του μεγάλου δικτύου πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών.
omorfa taxidia
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.703
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom