Σαββατοκύριακο λατινοαμερικανικού κινηματογράφου στο Κέντρο Τεχνών στο Χαλάνδρι

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Σαββατοκύριακο λατινοαμερικανικού κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό προτείνει το Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών των Σχολείων της Αμερικανικής Κοινότητας (ACS), στις αίθουσες του Κέντρου Τεχνών, στο Χαλάνδρι.

Το πρόγραμμα των προβολών στις 7 και 8 του μηνός περιλαμβάνει πέντε πρόσφατες ταινίες, που έχουν παρουσιαστεί στα Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και της Τουλούζ, και μία ελληνική, τους Κλέφτες του Μάκη Παπαδημητράτου.
Από την Αργεντινή θα προβληθούν η Νυχτερινή βάρδια του Εντγκάρδο Κοζαρίνσκι, το Παράξενο του Σαντιάγο Λόσα και η Η Κατεδάφιση του Μαρσέλο Μανγκόνε. Από το Μεξικό το Πέρα απ' τον Παράδεισο του Χαβιέρ Πατρόν Φοξ και την Ουρουγουάη η Alma Mater του Αλβάρο Μπουέλα.
Στο τέλος των προβολών θα γίνει συζήτηση μεταξύ του Ουρουγουανού παραγωγού Χοσέ Πέδρο Τσάρλο και του Έλληνα σκηνοθέτη Μάκη Παπαδημητράτου με συντονιστή τον κριτικό κινηματογράφου Νίκο Καββαδία.

Με ελεύθερη είσοδο ;)
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, ευχαριστούμε!

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
http://www.artscenter.gr/yshow.php?menu=19&sh=187
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο, 07.02.2009
17.00 Νυχτερινή βάρδια (Αργεντινή, Γαλλία, 2004, 81 λ.) του Εντγκάρδο Κοζαρίνσκι, με τους: Γκονσάλο Ερέδια, Μόρο Ανγκιλέρι, Ραφαέλ Φέρο, Ντιέγο Τρεροτόλα, Γκρέγκορι Ντέιτον, Σουσάνα Βαρέλα.
Κατά τη διάρκεια μιας μακριάς νύχτας γεμάτης αμαρτωλές συναντήσεις και διαδρομές, ο Βίκτωρ, ένας νεαρός του δρόμου που μόλις βγήκε απ’ την εφηβεία, βρίσκεται αντιμέτωπος με κινδύνους ανεξήγητους και ολοένα και σοβαρότερους…

18.45 Παράξενο (Αργεντινή, 2002, 85 λ.) του Σαντιάγο Λόσα, με τους:Βαλέρια Βερτουτσέλι, Τσουτσούνα Βιγιαφάνιε, Ρακέλ Αλβένις, Εύα Μπιάνκο και Χόρψε Πράδο.
Ο Άξελ, ένας χειρουργός που έχει εγκαταλείψει το επάγγελμά του, περιφέρεται ανάμεσα στους ανθρώπους και στα πράγματα. Στην περιπλάνησή του συνειδητοποιεί πως ο χρόνος του τελειώνει…

20.30 Πέρα απ’τον παράδεισο, (Μεξικό, 2006, 112 λ.) του Χαβιέρ Πατρόν «Φοξ», με τους: Ντεμιάν Μπιτσίρ, Αρμάντο Ερνάντες, Ντολόρες Ερέδια, Ελισαμπέτ Σερβάντες, Μάρτα Ιγαρέδα,Ραφαέλ Ινκλάν, Νταμιάν Αλκάσαρ, Φαμπιάν Κόρες, Μαριάνα ντε Ταβίρα, Ρικάρντο Μπλούμε, Ιτάρι Μάρτα.
Στο ρημαγμένο αστικό τοπίο της Πόλης του Μεξικού, στη διάρκεια μιας μέρας, διασταυρώνονται οι ζωές διαφόρων προσώπων…

Κυριακή, 08.02.2009
16.00 Η κατεδάφιση (Αργεντινή, 2004/2005, 90 λ.) του Μαρσέλο Μανγκόνε,
με τους: Ενρίκε Λιποράσε, Χόρχε Πατσίνι, Μαρσέλο Ματσαρέλο.
Ο Μπέτο Λούνα υπερασπίζεται τον τόπο όπου δούλευε επί σαράντα χρόνια μπροστά στην επικείμενη κατεδάφιση του κτηρίου…

17.45 Κλέφτες(Ελλάδα, 2007, 87 λ.) του Μάκη Παπαδημητράτου, με τους: Μυρτώ Αλικάκη, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Πέτρο Λαγούτη, Μάκη Παπαδημητράτο, Ελευθερία Γεροφωκά, Δημήτρη Καπετανάκο, Δημήτρη Τιμπιλή, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Παναγιώτη Παπαδημητράτο, Αγγελική Σύρμα.
Δυο μικροκλέφτες μπαίνουν σε αθηναϊκά σπίτια και παίρνουν λίγα πράγματα, ώστε να μην αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες την κλοπή, για να μπορούν να ξαναμπούν και να κλέψουν άλλα λίγα πράγματα, ώσπου σε ένα πλουσιόσπιτο αντί για χρήματα βρίσκουν ένα μυστικό που κανείς δεν θα έπρεπε να γνωρίζει, ένα μυστικό ζωής και θανάτου…

19.30 Almamater(Ουρουγουάη, 2004, 90 λ.) του Άλβαρο Μπουέλα, με τους: Ροξάνα Μπλάνκο, Νικολάς Μπεσέρα, Βέρνερ Σούνεμαν, Βάλτερ Ρέινο.
Στα 34 χρόνια της, η Πάμελα είναι μια μικροκαμωμένη, ντροπαλή γυναίκα που εργάζεται ως ταμίας σε σούπερ μάρκετ του Μοντεβίντεο., ώσπου ξαφνικά συμβαίνει το θαύμα…

21.00 Συζήτηση με τον παραγωγό της ταινίας Almamater, Χοσέ Πέδρο Τσάρλο και τον σκηνοθέτη της ταινίας Κλέφτες, Μάκη Παπαδημητράτο. Συντονίζει ο κινηματογραφιστής και κριτικός κινηματογράφου Νίκος Καββαδίας.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.978
Likes
9.431
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστω Christian και ipanag :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.122
Μέλη
38.965
Νεότερο μέλος
mareeap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom