Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.434
Likes
4.423
Γεια χαρά σε όλους τους συνταξιδιώτες!!
Επόμενος προοροσμός... Πρέσπες...
Είχα πάει πολύ μικρός ημερήσια εκδρομή και δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα.
Οπότε ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα την περιοχή με μια διήμερη εξόρμηση (από Θεσσαλονίκη) με το έτερον ήμισυ...
Θα ήθελα πληροφορίες για διαμονή (κάτι ιδιαίτερο, όχι κλασικά πράγματα), φαγητό και ίσως κάποια δραστηριότητα για την οποία ενδείκνυται η περιοχή.
Οποιαδήποτε πληροφορία-σκέψη-πρόταση καλοδεχούμενη!!!
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καλησπέρα,

Πολύ όμορφη εξόρμηση διάλεξες! Θα σου πω για δραστηριότητα, καθώς το είχα κάνει ημερήσια από Καστοριά, οπότε για διαμονή όποιος θέλει ας βοηθήσει.
Να πάτε οπωσδήποτε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, που συνδέεται με μια ξύλινη γέφυρα- μόνο πεζοί-. Ελάχιστα σπίτια, ελάχιστοι κάτοικοι, θα φάτε γλυκό στο ένα μαγαζί που είναι και ταβέρνα στο νησί και θα αφουγκραστείτε τον υπέροχο ήχο της ...ησυχίας!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Στις Πρέσπες θα μείνεις στον Αγ. Γερμανό και από εκεί θα βρεις όλες τις δραστηριότητες που θέλεις (και περισσότερες από αυτές που μπορείς να κάνεις σε ένα Σ/Κ) σε 5 λεπτά. Θα πας πρώτα στην Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και στον εκθεσιακό χώρο, θα στα πουν όλα. Στο Βυζαντινό Μουσείο θα σου δώσουν υλικό για τα Βυζαντινά Μνημεία που πρέπει να δεις. Στους ψαράδες πέρα από ένα καταπληκτικό παραδοσιακό οικισμό θα έχεις την ευκαιρία να πας με βάρκα στα εξωκλήσσια και να δεις τις καταπληκτικές βραχογραφίες( όλα αυτά πάνω στο τριεθνές της Λίμνης).
Στον Άγιο Αχίλειο θα περπατήσεις πάνω στη Λιμνη και θα δεις τα ερείπια του Ναού, πολλές βυζαντινές εκκλησίες και τα ερείπια τειχών και κτηρίων της αρχαίας Λύκας (αν έχεις όρεξη να περπατήσεις σε δύσκολα μονοπάτια).
Πέρα από όλα αυτά θα φας καλά παντού και σίγουρα θα αγοράσεις φασόλια Πρεσπών.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.434
Likes
4.423
Πέρα από όλα αυτά θα φας καλά παντού και σίγουρα θα αγοράσεις φασόλια Πρεσπών.
Στη Θεσσαλονίκη μου έχουν φέρει αρκετές φορές, άσε που ερχεται χειμώνας και οι γίγαντες στη γάστρα είναι ότι πρέπει!!! :haha:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.502
Likes
8.023
Για εντελώς απόμόνωση μπορείς να μείνεις και στον μοναδικό ξενώνα πάνω στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου...Ωστόσο, στον Άγιο Γερμανό έχει περισσότερες επιλογές!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Εχει ανοιξει πρόσφατα ενα νεο ξενοδοχείο στο Λαιμό ή στο Πλατύ που λένε οτι ειναι πολύ συγχρονο με πολλες ανεσεις!΄Οσο για δραστηριότητες αναλογα με τις προτιμήσεις σας. Περπάτημα, φυση, βαρκάδες, τσιπουρα και οτι άλλο μπορεις να φανταστείς. Παρε ζεστά ρουχα κάνει κρυο και λενε οτι θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασια!!! Καλά να περάσετε
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Χτες γυρισα απο πρεσπες...ξεκινησαμε σπο θεσσαλονικη, με μια μικρη σταση εδεσσα και μεσω φλωρινας πηγαμε πρεσπες. Ο δρομος απο εκεινη τη μερια ειναι μικρος και πιο κουραστικος καθως η διαδρομη ειναι μεσα απο βουνα αλλα παρα πολυ γραφικος τετοια εποχη...Τα δεντρα εχουν μια τελεια χαλκινη αποχρωση...

Στις πρεσπες σιγουρα να περπατησεις στον Αγιο Αχιλλειο...Θελεις ενα διωρο για να κανεις το γυρο του νησιου και να εξερευνησεις καθε μικρο μονοπατακι...Εχει πολλες εκκλησιες παλιες και νεωτερες που αξιζουν μια επισκεψη...

Η ταβερνα ξενωνας του Αγιου Αχιλλειου μου φανηκε πολυ συμπαιθητικη...αλλλα ευχαριστηθηκα περισσοτερο το τηγανητο γριβαδι και τη ψητη πεστροφα στους Ψαραδες, στη τελευταια ταβερνα στη παραλια. Δυστυχως δε δοκιμασαμε το αλλο τοπικο ψαρι, το τσιρονι καθως δεν ειναι η εποχη του μας ειπαν....

Εμεις δε μειναμε εκει, κατευθυνθηκαμε προς Καστορια το βραδυ και επιστρεψαμε την αλλη μερα αφου καναμε ενα μικρο τουρ εκει γυρω..

Καλα να περασεις...η φυση ειναι πανεμορφη στις πρεσπες!!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα σε συμβουλευα να επισκεφθεις και τον ερειπωμενο χωριο Μηλιωνα, κοντα στον Λαιμο. Αποκομιζει κανεις μια περιεργη αισθηση.
 

Stefano kapo

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Νομίζω το γραφικότερο χωριό των Πρεσπών είναι ο Άγιος Γερμανός .Εκεί υπάρχει ένας πολύ όμορφος ξενώνας (ξενοδοχείο) το οποίο έχει το όνομα του χωριού (Αγιος Γερμανός) με πολύ καλή βαθμολογία στο booking tripadvisor . Αυτό είναι το site www.prespa.com.gr
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Νομίζω το γραφικότερο χωριό των Πρεσπών είναι ο Άγιος Γερμανός .Εκεί υπάρχει ένας πολύ όμορφος ξενώνας (ξενοδοχείο) το οποίο έχει το όνομα του χωριού (Αγιος Γερμανός) με πολύ καλή βαθμολογία στο booking tripadvisor . Αυτό είναι το site www.prespa.com.gr[/QUOTE]

Δεν ξέρω σε ποιόν απαντάς αλλά η απάντηση μου κάνει καθώς ρωτούσα σε άλλο θέμα για διαμονή στις Πρέσπες ειδικά και στην Δυτική/Κεντρική Μακεδονία γενικότερα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom