Σαντορίνη Σαντορίνη και μελτέμια

iakov

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σε ολους!

Τον Ιουλιο του 2007 ειχαμε παει μια παρεα Σαντορινη και περασαμε υπεροχα. Τον επομενο χρονο τον Αυγουστο επισκεφθηκαμε την Μυκονο και δυστυχως φυσουσε δυνατος ανεμος για μερες και μας το χαλασε. Επειδη φετος σκεφτομαστε σοβαρα να παμε ξανα Σαντορινη αλλα τον Αυγουστο αυτη την φορα, ηθελα να ρωτησω οσους πιθανον να γνωριζουν κατα ποσον οι ιδιοι δυνατοι ανεμοι (μελτεμια) δερνουν και την Σαντορινη τον Αυγουστο και κατα ποσον θα ηταν καλυτερα να παμε τον Ιουλιο.

Ευχαριστω! :cool:
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Κατ'αρχην καλως ηρθες στην παρεα μας.Εγω πριν 2 χρονια ειχα παει Σαντορινη Αυγουστο και ειχα περασει υπεροχα,η αληθεια ειναι οτι τις 2-3 πρωτες μερες φυσαγε με αποτελεσμα να εχουν βγει βρωμιες στη θαλασσα και να μην ειναι καταλληλα για μπανιο ,αλλα τις υπολοιπες μερες ηταν μια χαρα.Εγω 10 μερες που εμεινα εκει δεν εκανα μπανιο στη θαλασσα απο επιλογη και παρ ολα αυτα περασα θαυμασια.Ειτε Ιουλιο πας ειτε Αυγουστο ειναι θεμα τυχης αν θα φυσαει ή οχι,στη Σαντορινη πιστευω παντως πως θα περασεις τελεια ακομα και αν φυσαει το μερος ειναι απιστευτο παντως καιρου!
 

maria <3

Member
Μηνύματα
81
Likes
11
Θα συμφωνίσω με τη συνονόματη! Το αν θα φυσάει ή όχι δεν μπορείς να το ξέρεις σε κανένα νησι. Η Μύκονος εξαιρείται , άλλωστε λέγεται κ νησί των ανέμων (τυχαίο? δεν νομίζω :p) Εγώ πάντως όταν είχα πάει δεν έτυχε καμία απ τις μέρες να φυσάει πολύ.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τα μελτέμια είναι κυρίως τον Αύγουστο, αλλά μπορεί να υπάρχουν και τον Ιούλιο. Δεν έχουν σταθερή συχνότητα και ένταση, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τί μπορεί να σου τύχει.
'Εχω πέσει σε περιπτώσεις με απίστευτο αέρα τον Αύγουστο στο Αιγαίο και σε περιπτώσεις με πολύ ήπιο αέρα.

Πάντως οι Κυκλάδες συνήθως έχουν έντονα μελτέμια τον Αύγουστο.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο αέρας είναι έντονος, εντονότερος το μεσημέρι, τη νύχτα πέφτει και την επόμενη ημέρα ξαναρχίζει.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να τα αποφύγεις, πήγαινε Ιόνιο.
 

iakov

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστω για το καλωσορισμα.

Παντως οταν ειχαμε παει Μυκονο φυσουσε ασταματητα για 5 24ωρα και οταν λεω φυσουσε εννοω πολυ δυνατος ανεμος! Απλα ακουσα απο καποιους οτι τον Αυγουστο φυσαει χειροτερα απο τον Ιουλιο και ειπα να ρωτησω γιατι ακομα να αποφασισουμε τον μηνα. Φυσικα οπως ειπε και η maria <3 πιο πανω η Μυκονος ειναι το νησι των ανεμων, αρα πιθανον να ειναι καλυτερη η κατασταση στην Σαντορινη. Το ελπιζω τουλαχιστον! Παντως ειναι και θεμα τυχης οπως ειπε η mariaj!

Απο οτι βλεπω anny επιβεβαιωνεις τα οσα εχω ακουσει, οτι δηλαδη ο Αυγουστος ειναι κυριως ο μηνας με τους δυνατους ανεμους στις Κυκλαδες. Μαλλον θα προτιμησω Ιουλιο τελικα, αλλωστε εχω παει Σαντορινη Ιουλιο και δεν φυσουσε ενω ειχε αρκετη κινηση και πολυ καλη διασκεδαση, παρολο που ο Αυγουστος ειναι ο μηνας που προτιμουν οι περισσοτεροι.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.905
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom