Ιταλία Σαρδηνια Αυγουστος 2023

Joanfairy

Member
Μηνύματα
80
Likes
62
Πρωτη φορα διακοπες καλοκαιρι στο εξωτερικο! Λατρευω τα ελληνικα νησια και δεν ημουν σιγουρη αν θα μου αρεσε το καλοκαιρι σε αλλη χωρα, βλεπωντας ομως φωτο απο σαρδηνια ενθουσιαστηκα με τις παραλιες! Μετα απο σκεψη, ερευνα και αμφιταλαντευση, η αποφαση ληφθηκε απο κοινου με τον συζυγο. Φετος το καλοκαιρι παμε σαρδηνια! Συνεβαλε και η εκπτωση 30% που ειχε η aegean για Ολμπια και βγαλαμε τα αεροπορικα για 16-27/8/23 απο τον μαιο. Ολο αυτο το διαστημα το οργανωναμε, μαζευαμε πληροφοριες και φυσικα ανυπομονουσαμε! Τελικα εφτασε η μερα!
16/8/23
Η πτηση ηταν απογευματινη στις 17,35. Ειχε μικρη καθυστερηση και μετα απο 2,30 ωρες προσγειωθηκαμε στην Ολμπια. Πηραμε τη βαλιτσα και κατευθυνθηκαμε στην locauto για να παραλαβουμε το αυτοκινητο που ειχαμε νοικιασει. Θα εκανε πολλα χιλιομετρα!ξεκινησαμε για το δωματιο που ειχαμε κανει κρατηση για τις 4 πρωτες μερες, το casa diaz. Σε ενα τεταρτο απο το αεροδρομιο φτασαμε στο δωματιο. Συμπαθητικο ηταν και πολυ κοντα στο κεντρο. Ετοιμαστηκαμε και βγηκαμε για τη πρωτη βολτα στην Ολμπια! Βρηκαμε τον κεντρικο δρομο, umberto corso, ειχε παρα πολυ κοσμο, πολλα μαγαζια για φαγητο και ποτο και καθισαμε για πιτσα και μπυρα ichnousa σε μια trattoria τη Su Lionzu. Περπατησαμε μετα λιγο μεχρι το λιμανι και ειδαμε τη ροδα που βρισκεται εκει φωτισμενη! Ωραια ηταν, αλλα θα βλεπαμε πολλα ωραιοτερα τις επομενες μερες! Ημασταν κουρασμενοι, οποτε γυρισαμε σχετικα νωρις στο δωματιο. Απο αυριο ξεκινουν οι παραλιες! Αυτες ειναι οι πρωτες φωτο απο olbia!
20230816_213907.jpg


20230816_215009.jpg



17/8/23
Ουσιαστικα σημερα ειναι η πρωτη ολοκληρωμενη μερα στη Σαρδηνια και ανυπομονουμε για εξερευνηση!ξυπνησαμε κατα τις 9 και ετοιμαστηκαμε για παραλια! Πρωτη σταση στη παραλια lu impostu!καποιες παραλιες στη σαρδηνια λειτουργουν με κρατηση, η lu impostu ειναι μια απο αυτες!θελαμε να κανουμε κρατηση για την cala brandinchi αλλα ηταν αδυνατον. Επομενως ξεκινησαμε για τη lu impostu με την ελπιδα οτι θα καταφερουμε να δουμε με καποιο τροπο τη cala brandinchi, αφου ειναι κοντα!οι παραλιες αυτες βρισκονται στην περιοχη san teodoro και οι κρατησεις γινονται απο το santeodorospiagge.it. φτασαμε λοιπον στο τεραστιο parking της παραλιας το οποιο χωριζοταν σε parking για brandinchi και parking για impostu. Εμεις πηγαμε στο parking για lu impostu, πηγαμε για check in, μας φορεσαν βραχιολακι και φτασαμε σε μια παραλια με υπεροχη λευκη αμμο, μεγαλη και γεματη κοσμο! Τα νερα πολυ ωραια πεντακαθαρα, αλλα μεχρι στιγμης δεν ηταν κατι πολυ διαφορετικο απο μια ωραια ελληνικη παραλια!απολαυσαμε το πρωτο μας μπανιο, καθισαμε στον ηλιο και μετα περπατησαμε απο το parking της cala brandinchi χωρις τα πραγματα μας. Στο check in ειπαμε οτι θελουμε να ριξουμε μια ματια στην παραλια και μας αφησαν. Μολις την αντικρισαμε μειναμε αφωνοι! Η cala brandinchi χαρακτηριζεται σαν "μικρη ταιτη" και οχι αδικα! Τα νερα ειναι ρηχη και σχεδον λευκα-πρασινα και η αμμος ολολευκη! Ο κοσμος στην παραλια παρα πολυς, εμεις δεν σταθηκαμε εξω στη παραλια, περπατησαμε στο νερο και κολυμπησαμε! Οσο και να κοιταγαμε την θαλασσα δεν τη χορταιναμε!περασαμε αρκετη ωρα, ειδαμε και το χαριτωμενο πλωτο μαγαζακι που πουλαει πολυχρωμα κοσμηματα!τελεια ηταν!

Lu impostu

IMG-7e49e7c1640198189fe9b187dd6f3227-V.jpg


Cala brandinchi

20230817_123750.jpg


20230817_131552.jpg


Μετα την απολαυστικη παραλια cala brandinchi συνεχισαμε για τη la cinta στο san teodoro παλι. Φτασαμε γυρω στις 17,00, η παραλια ηταν πολυ μεγαλη σε μηκος και σε πλατος αλλα ειχε παρα πολυ κοσμο!κυριολεκτικα δεν υπηρχε χωρος για πετσετα! Η θαλασσα ομως υπεροχη! Εννοειται πως και εκει κολυμπησαμε και καθισαμε μεχρι αργα το απογευμα.

La cinta

20230817_165004.jpg


Επιστρεψαμε στο δωματιο και μετα απο συντομη ξεκουραση βγηκαμε βολτα στην περιοχη san teodoro. Δυσκολευτηκαμε αρκετα στο parking αλλα βρηκαμε τελικα. Το san teodoro ηταν πολυ ζωντανη περιοχη με πολλα εστιατορια και bar και με παγκους που πουλουσαν τα παντα. Σουβενιρ διακοσμητικα φωτιστικα και πολλα. Περπατησαμε σε ολα σχεδον τα δρομακια και καποια στιγμη που πεινασαμε λιγο καθισαμε στο natura san teodoro για σαλατα με χαβανεζικες επιρροες. Επιστρεψαμε στην Ολμπια για υπνο.


18/8/23

Στη Σαρδηνια δεν εχει υπνο μεχρι αργα. Οι αποστασεις ειναι μεγαλες οποτε και σημερα ξυπνησαμε νωρις για να εξερευνησουμε καποιες απο τις παραλιες της costa smeralda! Μετα απο μιση ωρα οδηγησης φτασαμε στο parking της παραλιας del principe. Εκει μας ρωτησαν ποση ωρα θα κατσουμε για να πληρωσουμε το αντιστοιχο ποσο! Μα που να ξερουμε? Ειπαμε 2 ωρες. Η παραλια μαγευτικη! Ηταν δυο μικρες παραλιες ουσιαστικα, η μια με λευκη αμμο και σμαραγδι νερα και η διπλα στην οποια πηγαμε κολυμπωντας μας αρεσε ακομα περισσοτερο! Εξωτικο τοπιο!

Principe

20230818_115206.jpg


Μετα την υπεροχη principe συνεχισαμε για την παραλια capriccioli, την οποια αποτελουν 3 παραλιες. Tα parking ομως για αυτη τη παραλια ηταν ολα γεματα δυστυχως και ετσι συνεχισαμε για τη liscia ruja. Βρηκαμε θεση στο parking, η παραλια αυτη ηταν μεγαλη, η μεγαλυτερη της costa smeralda. Ειχε λιγο κυματακι ομως και ηταν καπως θολη, δεν την ευχαριστηθηκαμε αρκετα. Η παραλια βεβαια ηταν ομορφη. Καθισαμε ενα τριωρο και στη συνεχεια πηγαμε στο picollo pevero. Ηταν απογευμα πια, η συγκεκριμενη παραλια δεν μας εντυπωσιασε. Πηραμε ενα καφε απο το beach bar, εκει πινουν κατα κυριο λογο ζεστο espresso και στην παραλια, το μονο που βρηκα σε κρυο ηταν ενας coffee cream. Γυρισαμε μετα στην Ολμπια και ετοιμαστηκαμε για βραδινη βολτα στο χωριο san pantaleo! Φτασαμε σε 20 λεπτα και διαπιστωσαμε πως αυτο το χωριουδακι ηταν αξιαγαπητο! Ολα τα κτηρια ηταν πετρινα, πολλα λουλουδακια, πανεμορφα μαγαζακια και μια ομορφη πλατεια με μια πολυ παλια εκκλησια! Περιπλανηθηκαμε στα δρομακια, η ατμοσφαιρα αυτου του χωριου ηταν μοναδικη! Καθισαμε για ποτο στο bar tabacchi και για τελειο παγωτο στο spun! Αφησαμε το βραδυ το χωριο γεματοι υπεροχες εικονες και συναισθηματα.

San pantaleo

20230818_204940.jpg



19/8/23

Σημερα η μερα ειχε κατι που περιμεναμε απο καιρο!εκδρομη στο αρχιπελαγος maddalena! Ειχαμε ακουσει τοσα πολλα για αυτα τα νησακια και θελαμε να τα δουμε οπωσδηποτε! Την εκδρομη την ειχαμε προγραμματισει νωριτερα και επιλεξαμε να την κανουμε με την emmagica excursion. Οι επιλογες ειναι διαφορες για την εκδρομη αυτη, μπορει να ειναι με πολυ μεγαλο σκαφος, με φουσκωτο, με ιστιοφορο κτλ, εμεις επιλεξαμε μικρο σκαφος με ομαδα λιγων ατομων και για τη συγκεκριμενη εταιρεια ειχαμε διαβασει καλες κριτικες. Ειχαμε γυρω στις 10,00 ραντεβου στο λιμανι του palau, ηρθε το σκαφακι και ξεκινησαμε! Ολοι ηταν ιταλοι, ενας μονο μιλουσε αγγλικα και μας μετεφραζε οτι χρειαζοταν. Το αρχιπελαγος maddalena αποτελειται απο 6 νησακια. Η πρωτη σταση ηταν στο νησακι budelli για να δουμε τη spiaggia rossa απο μακρια, καθως δεν επιτρεπεται η προσβαση. Μετα πηγαμε στο νησακι santa maria, σταματησαμε σε ενα σημειο και κολυμπησαμε σε κατι φανταστικα αξεχαστα νερα! Μειναμε αρκετη ωρα εκει και φαγαμε σνακ και μεσημεριανο και ηπιαμε κρασι βερμεντινο που περιλαμβανοταν στην εκδρομη. Αμεσως μετα πηγαμε στη κυριως παραλια του santa maria, πολυ ωραια με αρκετο κοσμο καναμε μπανιο και ο επομενος σταθμος ηταν στο νησακι spargi η παραλια cala granara! Πλησιαζοντας στη παραλια αντικρισαμε ενα παραδεισενιο τοπιο! Δεντρα μεχρι εξω στην παραλια, υπεροχα νερα, λευκη αμμο και μια οικογενεια αγριογουρουνων που ηρθε να δροσιστει! Καναμε μπανιο και συνεχισαμε για την παραλια cala corsara, εξισου μαγευτικη! Ειχε λιγοτερο κοσμο και η αμμος ηταν λιγο πιο χοντρη. Πανεμορφα! Γυρισαμε στο σκαφακι για κερασμα με γλυκο και φρουτο και αρχισαμε την επιστροφη στο palau. Στη πορεια φανηκαν αρκετες ωραιες παραλιες οπως η cala soraya! Επιστρεψαμε στο δωματιο και ετοιμαστηκαμε για βολτα στην Ολμπια. Πηγαμε για πιτσα σε μια ωραια αυλη του εστιατοριου civico iv. Αλλη μια εκπληκτικη γεματη μερα ειχε τελειωσει

Cala corsara-spargi

IMG-c61087091057e605be7cef569d675a0b-V.jpg


Cala granara spargi

IMG-461f094e1e9e2e33f8f16886e19736ec-V.jpg


IMG-19082568a92ea5098f3bec50fd69a62e-V.jpg

Cala granara

IMG-7c00ac53aed5ed8a1cda7772588d58c6-V.jpg


Santa maria

IMG-7d9899fc8fbabbe795d1624f8b8a7563-V.jpg


20/8/23

Ξεκινησαμε νωρις, γιατι σημερα ειχαμε μεγαλη διαδρομη, θα παμε απο Olbia στη Bosa! Σε 2 ωρες φτασαμε. Η πολη αυτη ειναι παραποταμια, με χρωματιστα σπιτια, λουλουδατα μικρα μπαλκονακια, πολυ γραφικη!περπατησαμε αρκετα, καθε δρομακι ηταν αλλη μια ευχαριστη εκπληξη. Καθισαμε για καφε και λιγη ξεκουραση στο Don Carlo και συνεχισαμε λιγο ακομα την περιηγηση. Στο καστρο της bosa δεν ανεβηκαμε γιατι ηταν πια μεσημερι, ειχε ζεστη και θελαμε να παμε και για μπανιο. Επιστρεψαμε μεσω μιας πολυ ομορφης διαδρομης απο Bosa προς Alghero! Το Alghero μας φανηκε πανεμορφο, θα ερχομασταν αλλη μερα να το εξερευνησουμε, τωρα σειρα ειχε η παραλια! Επιλεξαμε την παραλια maria pia! Περασαμε απο ενα παρκο με πευκα για να φτασουμε στη παραλια, κατεβηκαμε τη ξυλινη σκαλα που οδηγουσε στη λευκη αμμουδια!αλλη μια πανεμορφη παραλια!περασαμε το απογευμα εκει απολαμβανοντας τη θαλασσα και τη μαγικη ατμοσφαιρα της παραλιας. Κατα τις 20,00 ξεκινησαμε για το δωματιο. Σημερα θα πηγαιναμε σε αλλο δωματιο, το rental villas bb και σε αυτο θα περναγαμε τις υπολοιπες 7 μερες. Για βραδυ δεν βγηκαμε, επρεπε να ξεκουραστουμε γιατι αυριο θα ηταν απαιτητικη μερα!

Bosa

20230820_120635.jpg


20230820_133521.jpg


20230820_122103.jpg


Maria Pia

20230820_152648.jpg



21/8/23

Σημερα θα παμε στην παραλια cala coticcio! Αυτη την παραλια την ειχαμε δει σε φωτο οταν οργανωναμε το ταξιδι και μας αρεσε πολυ! Βρισκεται στο νησακι caprera στο αρχιπελαγο maddalena και μπορει καποιος να παει κανοντας μια δυσκολη πεζοπορια η με σκαφακι. Επιλεξαμε την πεζοπορια, η οποια γινεται με οδηγο, επειδη ειναι προστατευμενη περιοχη. Ειχαμε λιγο αγχος γιατι παντου διαβαζαμε οτι η πεζοπορια ειναι αρκετα απαιτητικη και δεν ημασταν ιδιαιτερα εμπειροι. Ειχαμε ραντεβου στις 13,00 με τον οδηγο και το υπολοιπο group. Πιο πριν ομως θελαμε να δουμε και την παραλια relitto στο caprera. Ξεκινησαμε νωρις απο olbia, πηγαμε palau και πηραμε το ferry για το maddalena. Το maddalena ενωνεται με το caprera μεσω μιας γεφυρας, τη διασχισαμε και φτασαμε στο νησακι! Ηταν καταπρασινο, οδηγησαμε σε ενα στενο δρομακι και δεξια και αριστερα παντου δεντρα και διασπαρτες παραλιουλες! Φτασαμε στο parking της relitto! Παρα πολυ ομορφα νερα! Ειχαμε λιγο χρονο, καναμε μπανακι στεγνωσαμε και ξεκινησαμε για το σημειο συναντησης. Στις 13,00 και κατι ξεκινησαμε. Η πεζοπορια ηταν οντως δυσκολη και κουραστικη! Το μονοπατι ηταν σε πολλα σημεια βραχωδες αποτομο, η ζεστη αρκετη και δυσχεραινε την κατασταση. Αναρωτιομασταν αν αξιζε τον κοπο ολη αυτη η κουραση! Σε 50 λεπτα φτασαμε σε ενα σημειο και απο εκει φαινοταν η παραλια cala coticcio απο ψηλα! Δεν θα ξεχασουμε ποτε αυτα τα νερα! Ηταν σαν φωτιζομενη πισινα! Και γυρω της γραντιτενια βραχακια! Κατεβηκαμε, βουτηξαμε κατευθειαν στο νερο, μας υποδεχτηκαν ψαρακια τσιμπωντας μας τα ποδια και ηταν γυρω μας! Το νερο ηταν τοσο διαφανο που δεν χρειαζοταν μασκα! Περασαμε 3 ωρες εκει. Δεν θελαμε να βγουμε απο τη θαλασσα! Επρεπε ομως να ξεκινησει η αναβαση! Μας φανηκε λιγοτερο κουραστικη ισως γιατι ειχε λιγοτερη ζεστη. Γυρισαμε στο maddalena μετα στο palau και στη συνεχεια olbia. Ημασταν αρκετα κουρασμενοι, αλλα αξιζε ολη η προσπαθεια! Η παραλια αυτη ηταν παραδεισενια!


Relitto
20230821_122431.jpg


Cala coticcio

20230821_145013.jpg


IMG-7e61912da3bdf90dabf4bda411e7fc86-V.jpg


20230821_161513.jpg



22/8/23

Σημερα παμε στον κολπο του orosei! Την ειχαμε κλεισει και αυτη την εκδρομη απο πριν, ειχαμε επιλεξει την εταιρεια agostino charter srl και αποδειχτηκε πολυ σωστη επιλογη! Το σκαφος θα εφευγε απο cala gonone στις 10,00, οποτε ξεκινησαμε αρκετα νωρις απο ολμπια. Η διαδρομη ηταν πολυ ομορφη, διασχισαμε καταπρασινα τοπια και φτασαμε στο λιμανακι απ οπου θα παιρναμε το σκαφος. Ξεκινησαμε και μετα απο λιγο καναμε την πρωτη σταση στην cala biriola! Οσο πλησιαζαμε στην ακτη, βλεπαμε το απιστευτο χρωμα του νερου! Η παραλια ειχε λευκο ψιλο βοτσαλακι και ηταν πλαισιωμενη απο αποκρημνους βραχους! Υπεροχη φυση! Η επομενη σταση ηταν στην cala gabbiani. Παρομοιο περιβαλλον, λιγο μεγαλυτερη παραλια, υπηρχε και μια σπηλια και πολυ διαυγη νερα!καναμε απολαυστικο μπανακι και καθισαμε να θαυμασουμε το περιβαλλον! Η επομενη σταση ηταν οι piscines di venere. Δεν σταματησαμε στη παραλια, καναμε σταση στα ανοιχτα, το νερο ειχε απιστευτο χρωμα, βουτηξαμε με μασκες και ηταν σαν να βρισκομασταν σε ενυδρειο! Κοπαδια ψαριων κολυμπουσαν μαζι μας!αξεχαστη εμπειρια!η επομενη σταση ηταν σε ενα πανεμορφο, επιβλητικο τοπιο, το cala goloritze! Aγρια ομορφια! Βραχοι σε ασυνηθιστους σχηματισμους και φανταστικη θαλασσα! Μετα σειρα ειχε η cala luna! Φτασαμε απογευμα εκει και πλησιαζοντας ειδαμε μια παραλια αποτελουμενη απο σπηλιες στη σειρα!εξερευνησαμε την καθε σπηλια, ηταν απεριγραπτα ομορφα! Κατα τις 19,30 επιστρεψαμε cala gonone. Η εκδρομη αυτη ηταν απο τις ομορφοτερες εμπειριες, η θαλασσα εκει ειναι πεντακαθαρη και σαν εκδρομη ηταν πολυ καλα οργανωμενη. Για βραδυ πηγαμε san teodoro και δοκιμασαμε τοπικα πιατα στο don giovanni! Culurgiones ηταν το ενα πιατο, ζυμαρικα δηλαδη με ρικοτα και μεντα και το αλλο πιατο σπαγγετι με καβουρι! Επιστρεψαμε Ολμπια.

Cala biriola
20230822_125023.jpg


Cala gabbiani

20230822_134516.jpg


Cala goloritze

20230822_154840.jpg


Cala luna

20230822_170033.jpg



23/8/23

Σημερα επιλεξαμε την παραλια capriccioli της costa smeralda! Το φυσικο περιβαλλον εκπληκτικο! 2 συνεχομενες παραλιες με σμαραγδενια νερα που διαχωριζονται με βραχακια! Περασαμε μερικες ωρες απολαμβανοντας τη θαλασσα! Με δυσκολια αποχωριστηκαμε την παραλια, γιατι θελαμε να δουμε και το porto cervo. Το porto cervo ειναι ενα ομορφα φτιαγμενο χωριο, μοιαζει με εμπορικο κεντρο αφου εχει αρκετους γνωστους οικους μοδας. Περπατησαμε στα δρομακια, στο λιμανακι και στην πλατεια του και καθισαμε για καφε στο zamira lounge. Μετα κατευνθηκαμε σε ενα αλλο χωριο, το poltu quatu! Πολυ ομορφο και αυτο!μια μαρινα γεματη σκαφη και γυρω απο τη μαρινα ομορφα καφε εστιατορια ξενοδοχεια! Μετα κατευθυνθηκαμε στο χωριο arzachena. Περιμεναμε να δουμε ενα ακομα ομορφο μερος αλλα τελικα δεν μας εντυπωσιασε καθολου, εκτος απο τη ζωγραφιστη σκαλα που οδηγει στην εκκλησια. Το απογευμα επισκεφθηκαμε το αγαπημενο μας san pantaleo! Καθισαμε για ποτο παλι στο bar tabacchi και μετα για φαγητο στο εστιατοριο ichnos! Δοκιμασαμε ζυμαρικα με αχιβαδες παρα πολυ ωραια! Επιστρεψαμε για ξεκουραση στο δωματιο!


Capriccioli

20230823_120904.jpg


Porto cervo

20230823_151932.jpg


Poltu quatu

20230823_165328.jpg


Arzachena

20230823_180725.jpg



24/8/23

Σημερα θα παμε στην παραλια la pelosa στο stintino, για την οποια ειχαμε διαβασει πολλα! Η pelosa ειναι μια απο τις παραλιες που απαιτουν κρατηση και ειναι προστατευμενη. Ειχαμε κανει κρατηση πολυ καιρο πριν αλλα την μερα εκεινη ειχε αερα, οποτε αποφασισαμε να παμε σημερα, χωρις να εχουμε καταφερει να κανουμε κρατηση, ηταν αδυνατον. Μετα απο 2 ωρες οδηγησης φτασαμε στο parking της la pelosa και κατευθυνθηκαμε στη peloseta, μια μικρη παραλια διπλα στη pelosa, με σκοπο να παμε περπατωντας η κολυμπωντας στη pelosa.στη pelosetta νοικιασαμε ξαπλωστρες, αφου η παραλια ηταν κυριως βραχωδης και δυσκολα θα καθομασταν αλλιως. Μετα απο λιγο περπατημα και κολυμπι φτασαμε στη φημισμενη και πολυφωτογραφημενη la pelosa! Και καταλαβαμε οτι η φημη της ειναι απολυτα δικαιολογημενη! Μια απεραντη, ατελειωτη πισινα με πεντακαθαρα διαυγη νερα! Ηταν αδυνατον να βγουμε απο αυτη τη θαλασσα, ηταν φανταστικη!αναγκαστικα, επειδη θελαμε να δουμε το alghero, ξεκινησαμε κατα τις 15,30. Μετα απο καμια ωρα φτασαμε στο alghero, παρκαραμε και ξεκινησαμε μια πανεμορφη βολτα στο ιστορικο κεντρο! Δαιδαλωδη πλακοστρωτα δρομακια, ομορφα μαγαζια ατελειωτες ωρες θελαμε να περασουμε! Δοκιμασαμε τελειο παγωτο στη gelateria azzurra! Ο παραλιακος δρομος ακομα ομορφοτερος! Μια διαδρομη διπλα στη θαλασσα και την απεραντοσυνη της! Αργα το απογευμα επιστρεψαμε στην Ολμπια!

La pelosa

20230824_135901.jpg



20230824_141612.jpg


Alghero

20230824_180956.jpg


20230824_174954.jpg


25/8/23

Για σημερα επιλεξαμε μια πιο κοντινη στην Ολμπια παραλια, το porto istana! Φτασαμε νωρις και παρ ολα αυτα ειχε αρκετο κοσμο! Η θαλασσα ειχε εξωτικο χρωμα, θεα στο νησι tavolara και γρανιτενια βραχακια γυρω της. Καθισαμε αρκεκες ωρες, μπηκαμε πολλες φορες στη θαλασσα και το απογευμα επιστρεψαμε στο δωματιο. Ετοιμαστηκαμε για βολτα στο porto rotondo! Μας φανηκε πολυ ομορφο και ρομαντικο!ειχε μια κυκλικη πλατεια με ομορφα μαγαζακια, τη san marco και ενα ξυλινο γεφυρακι με θεα στη μαρινα με τα σκαφη! Γυρισαμε στα δρομακια και καθισαμε για ποτο στο Lola! Επιστρεψαμε στην Ολμπια στο δωματιο μας.

Porto istana

20230825_122822.jpg


20230825_120241.jpg


Porto rotondo

20230825_194633.jpg


20230825_201603.jpg


26/8/23

Οι μερες των διακοπων δυστυχως τελειωνουν. Ελαχιστος χρονος εχει μεινει ακομα αλλα προσπαθουμε να μην το σκεφτομαστε. Σημερα θα παμε για μπανιο στη παραλια liscia ruja της costa smeralda. Την ειχαμε ξαναδει οταν δεν ηταν στα καλυτερα της, με κυμα και αερα και θελαμε να την δουμε ξανα με καλο καιρο. Φτασαμε, αφου παρκαραμε και ειδαμε σημαντικη διαφορα στο κοσμο. Ηταν σχεδον αδεια η παραλια και επειδη ειναι και αρκετα μεγαλη απλωθηκαμε! Μπηκαμε και βγηκαμε αρκετες φορες στη θαλασσα, πηγαμε και στους κολπισκους που ηταν διπλα στην κυριως πηραλια. Σημερα ειχαμε σκοπο να μεινουμε μεχρι αργα στην παραλια και μετα απο αρκετες απολαυστικες βουτιες αργα το απογευμα γυρισαμε στο δωματιο. Ετοιμαστηκαμε για την τελευταια βραδυνη βολτα στην Ολμπια, θελαμε να παρουμε δωρακια αναμνηστικα και ετσι κατευθυνθηκαμε στο κεντρικο δρομο, umberto corso. Καναμε τα ψωνια που θελαμε και πηραμε παγωτακι απο ενα καταστημα που ειχε αρκετο κοσμο, το villi. Δεν ειχαμε ιδιαιτερα καλη διαθεση, λογω του οτι πλησιαζε το τελος των διακοπων και γυρισαμε σχετικα νωρις στο δωματιο.

Liscia ruja

20230826_100448.jpg


IMG-e06430ef2c36609eb181ab6916142686-V.jpg


27/8/23

Η πτηση της επιστροφης σημερα το απογευμα και δεν θελουμε καθολου να επιστρεψουμε! Εχουμε ομως ακομα μερικες ωρες και δεν θα τις αφησουμε ανεκμεταλλευτες. Σημερα ο καιρος δεν ειναι τοσο καλος, εχει αρκετο αερα και συννεφια, επομενως αποφασισαμε να μην παμε παραλια, αλλα να επισκεφθουμε το castelsardo! Καναμε μια υπεροχη καταπρασινη διαδρομη και μετα απο κατι λιγοτερο απο 2 ωρες φανηκε το castelsardo σαν πινακας ζωγραφικης! Χτισμενο σε λοφο, με καστρο στη κορυφη και χρωματιστα σπιτακια! Παρκαραμε και ανεβηκαμε προς το καστρο περνωντας απο ομορφα σοκακια!κατεβηκαμε σε ενα σημειο με μαγευτικη θεα για καφε, το cafe view! Φαινοταν ολη η πολη και η παραλια, τα χρωματιστα σπιτια, αλλα ο ουρανος ειχε συννεφα. Κατα τις 14,00 ξεκινησαμε να επιστρεφουμε, φτασαμε στο αεροδρομιο, αφησαμε το αυτοκινητο και επιβιβαστηκαμε για την επιστροφη στην Αθηνα.

Castelsardo
20230827_140048.jpg


20230827_130401.jpg


Eπιλογος

Το ταξιδι αυτο ηταν το πρωτο που εγινε καλοκαιρι εκτος Ελλαδας και ξεπερασε τις προσδοκιες μας! Οι θαλασσες μαγευτικες και οι πολεις πανεμορφες, ιδιαιτερα η Bosa και το Alghero! Επισης το χωριουδακι το san pantaleo, αξιαγαπητο! Θα ηθελα πολυ να ξαναπαμε στη Σαρδηνια και να εξερευνησουμε το νοτιο τμημα αυτη τη φορα, ελπιζω να τα καταφερουμε!
 

Attachments

Last edited:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ ωραία η ιστορία σου.
Σκέφτομαι και γω να παω φετος τον Αύγουστο.
Εχω καποιες ερωτήσεις.
1. Θα παμε με αυτοκίνητο.Ο οδηγός δεν εχει ξαναοδηγησει εκτος Ελλάδας.Πως ειναι οι δρόμοι,οι Ιταλοί οδηγοί,τι γίνεται με το πάρκινγκ σε παραλιες και πολεις;Οι δρόμοι έχουν έντονη κίνηση και ροή οχημάτων;
2. Ποσο δινατε στο δωμάτιο που μενατε;Γενικα οι τιμες πως παίζουν στη βόρεια πλευρά.
3.Να υποθεσω οτι δεν πηγατε καθολου Κάλιαρι και νοτια;
Γιατί ήθελα να ρωτήσω αν αξιζει να κλείσουμε σε βορρα ή νότο.Οποιος αλλος γνωρίζει,ας πει την άποψη του.
4. Οι παραλίες που πηγατε είχαν κοσμοπλημμύρα; Γενικά γνωριζω οτι το βόρειο κομμάτι είναι πιο κοσμοπολίτικο από το νότο.
Σε ευχαριστώ πολύ.
 

Joanfairy

Member
Μηνύματα
80
Likes
62
Πολυ ωραία η ιστορία σου.
Σκέφτομαι και γω να παω φετος τον Αύγουστο.
Εχω καποιες ερωτήσεις.
1. Θα παμε με αυτοκίνητο.Ο οδηγός δεν εχει ξαναοδηγησει εκτος Ελλάδας.Πως ειναι οι δρόμοι,οι Ιταλοί οδηγοί,τι γίνεται με το πάρκινγκ σε παραλιες και πολεις;Οι δρόμοι έχουν έντονη κίνηση και ροή οχημάτων;
2. Ποσο δινατε στο δωμάτιο που μενατε;Γενικα οι τιμες πως παίζουν στη βόρεια πλευρά.
3.Να υποθεσω οτι δεν πηγατε καθολου Κάλιαρι και νοτια;
Γιατί ήθελα να ρωτήσω αν αξιζει να κλείσουμε σε βορρα ή νότο.Οποιος αλλος γνωρίζει,ας πει την άποψη του.
4. Οι παραλίες που πηγατε είχαν κοσμοπλημμύρα; Γενικά γνωριζω οτι το βόρειο κομμάτι είναι πιο κοσμοπολίτικο από το νότο.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Να πατε!ειμαι σιγουρη οτι θα το απολαυσετε! Οι ιταλοι οδηγοι χειροτεροι απο τους δικους μας μου φανηκαν δυστυχως. Ετρεχαν υπερβολικα, προσπερνουσαν συνεχως παρανομα, 2-3 φορες μας ηρθαν απο το αντιθετο ρευμα. Οι δρομοι σχετικα καλοι, ο οδηγος ομως πρεπει να ειναι προσεκτικος. Δεν φαγαμε πολλη κινηση και καθυστερησεις στους δρομους, ξεκινουσαμε ομως νωρις. Τα parking των παραλιων ηταν ακριβα! Περιπου 25-30 ευρω διναμε στο parking για τις γνωστες παραλιες. Για φαγητο βρισκαμε να φαμε και οικονομικα, δεν μας φανηκε ακριβο το φαγητο η το ποτο. Καλιαρι και νοτια δεν πηγαμε, λεμε μηπως παμε φετος. Οι παραλιες ειχαν οντως κοσμοπλημμυρα! Ηταν ομως η πιο υψηλη τουριστικα περιοδος πανω στο 15αυγουστο. Ηταν παραδεισενιες παρολα αυτα! Δωματια ειχαμε βρει απο booking με περιπου 110 τη βραδια. Για οτι αλλο θες να ρωτησεις στη διαθεση σου!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.Μου αρεσε το πρόγραμμα που κάνατε και θα κρατήσω σημειώσεις.
Από οτι αντιλαμβάνομαι οι τιμές στα καταλύματα είναι λίγο τσιμπιμένες,ιδίως αυτό που λες πάρκινγκ τωρα 25-30 ευρω;
Πόσο νωρίς είχατε κλείσει τα αεροπορικά;
 

Joanfairy

Member
Μηνύματα
80
Likes
62
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.Μου αρεσε το πρόγραμμα που κάνατε και θα κρατήσω σημειώσεις.
Από οτι αντιλαμβάνομαι οι τιμές στα καταλύματα είναι λίγο τσιμπιμένες,ιδίως αυτό που λες πάρκινγκ τωρα 25-30 ευρω;
Πόσο νωρίς είχατε κλείσει τα αεροπορικά;
Οι τιμες στα parking ηταν παρα πολυ υψηλες, ειδικα στις δημοφιλεις παραλιες. Για τα καταλυματα ενταξει ολο και κατι βρισκεις σε υποφερτη τιμη, θελει ομως οργανωση απο νωρις. Εισιτηρια ειχαμε βγαλει απο το μαιο, εκμεταλλευομενοι μια εκπτωση της aegean για πτηση προς olbia. Αν αλλαζα κατι στο προγραμμα μας θα ηταν να σπασω τις διακοπες σε διανυκτερευσεις και αλλου εκτος olbia και συγκεκριμενα στο alghero! Ηταν παρα πολυ ωραια και αξιζε σιγουρα δυο διανυκτερευσεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.521
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom