Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες - Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει

buffon85

Member
Μηνύματα
571
Likes
1.445
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Με τον γυρισμό μου από Δομηνικανή Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2019 ψάχνω ήδη πυρετωδώς τον προορισμό του Μάρτιου του 2020. Με λίγη έμπνευση από το φόρουμ αποφασίζω (ναι η απόφαση είναι πάντα δική μου και μετά αρχίζει η γκρίνια μαζί με φωτογραφικά επιχειρήματα) να πάμε Σευχέλλες. Είναι μια απόφαση που συνοδεύεται υποχρεωτικά με το γνωστό τραγούδι στο repeat αν και τελικά η μόνη σχέση που έχουν οι Σεϋχέλλες με τις τρέλες, είναι η ρίμα. Τώρα για ζευγάρια στα μέλια δεν ξέρω :bleh:

Μάιο λοιπόν του 2019 κλείνω τα εισιτήρια για Σεϋχέλλες με μίλια στα 200 ευρώ το άτομο. Εισιτήρια σχεδόν έναν χρόνο πριν χωρίς κανένα άγχος, το πολύ πολύ λέω να έχουμε καμιά μανούρα με τις άδειες, αλλά Μάρτιος δεν είναι και κανα τρελό φιλέτο για προκαλοκαιρινή άδεια. Ο καιρός περνάει γρήγορα και φτάνουμε αρχές Μαρτίου που φυσικά παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις. Για να μην πολυλογώ, λίγες μέρες πριν το ταξίδι και ενώ ακόμα και οι δύο χώρες είναι ανοιχτές αλλά τα πράγματα εξαιρετικά δυσοίωνα, μου λέει ο δικός μου: εγώ φοβάμαι. Και κάπου εκεί ακυρώνω το ταξίδι και την άδεια μου, ρίχνω ενα καλό κλάμα σαν ώριμος άνθρωπος. Την ημέρα που θα ερχόταν να με πάρει από την δουλειά για να τρέξουμε να ετοιμαστούμε (φεύγαμε παρασκευή βράδυ), έρχεται να με πάρει και εγώ κρατάω τα μπογαλάκια μου για να ξεκινήσω να δουλεύω από το σπίτι, ενώ η καραντίνα ξεκινάει. Ακόμα μπορώ να θυμηθώ το απίστευτο κενό που ένιωθα εκείνη την ημέρα.

Τον Μάρτιο του 21, αν θυμάμαι καλά, οι Σεϋχέλλες ανοίγουν για τον τουρισμό και φυσικά κάτι αρχίζει και με τρώει. Αρχίζω το ψάξιμο, προϋποθέσεις, εισιτήρια αλλά με τον φόβο ότι σαν σχεδόν νέα δεν θα έχω ακόμα εμβολιαστεί, το αφήνω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τελικά ξεστοκάρω :bleh: και αρχίζω πάλι ψάξιμο, σιγά σιγά αρχίζω να το πιστεύω! Τέλος Ιουλίου κλείνω 15 μέρες Σεϋχέλλες, 27/08/21- 12/09/21 με turkish, και πάλι 200 ευρώ με μίλια, αν και δεν άξιζε, οι πτήσεις είχαν περίπου 500 ευρώ μέχρι τελευταία στιγμή. Οι ώρες καλές, περίπου 2.5 ώρες στάση στην Κωνσταντινούπολη. Ανανεώνω διαβατήρια και ξεκινάω ψάξιμο, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, τα σος τα ήξερα ήδη :innocent:

5 μέρες Mahe, 5 μέρες La Digue και 4.5 μέρες Praslin. Έκλεισα καταλύματα, μεταφορές μεταξύ των νησιών, αυτοκίνητα.

Τα κορωνοδιαδικαστικά

Αυτήν την στιγμή για να ταξιδέψεις Σεϋχέλλες πρέπει να έχεις αρχικά ένα αρνητικό pcr 72 ώρες πριν την πτήση. Μόλις το αποκτήσεις πρέπει να επισκεφτείς αυτό το σαιτ COVID-19 Seychelles Travel Authorization και να αρχίσεις να ανεβάζεις την "χαρτούρα".
Διαβατήριο, φώτο, αποδεικτικό εμβολιασμού (όχι υποχρεωτικό), αποδεικτικό αρνητικού pcr (υποχρεωτικό), αποδεικτικό εισιτηρίων με επιστροφή, αποδεικτικό διαμονής για όλες τις νύχτες στις Σεϋχέλλες σε ένα από τα πιστοποιημένα καταλύματα, (εδώ οι λίστες: List of all Covid-19 health certified tourism businesses – Seychelles Ministry of Foreign Affairs and Tourism – Department of Tourism) και επίσης ταξιδιωτική ασφάλιση για covid. Πληρώνεις και 10 ευρώ το κεφάλι και σε λίγες ώρες εγκρίνεται η είσοδος. Προφανώς όλα αυτά αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Για Τουρκία σαν τράνζιτ δεν χρειάστηκα τίποτα. Ασφάλιση έκλεισα από την heymondo, αλλά δεν είχα πολύ χρόνο να το ψάξω.
Στο ελ. βενιζέλος έδειξα αρκετά δικαιολογητικά, το ίδιο και στο Mahe, αν και θεωρητικά έγκριση χωρίς πλήρη δικαιολογητικά δεν υπάρχει.

Οι απαγορεύσεις

ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ ως τις 4, μάσκα σε εξωτερικούς χώρους (τηρείται και δεν τηρείται), όχι φυσικά στις παραλίες, τα καταστήματα κλείνουν στις 7. Είχα διαβάσει ότι οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να μπουν σε μμμ, εγώ δεν είχα σκοπό να το κανώ ούτως ή άλλως, πάντως είδα αρκετούς τουρίστες να μπαίνουν σε λεωφορεία, οπότε δεν ξέρω τι ισχύει

Τα σευχελλοδιαδικαστικά

Βίζα δεν χρειάστηκα για Σεϋχέλλες, μόνο την κορωνοέγκριση.
Επίσης είχα διαβάσει το 2019 ότι για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο χρειάζεσαι κάποιο statement τραπεζικού λογαριασμού ή κάρτας που να αποδεικνύει ότι έχεις 100-150$ την ημέρα/ανά άτομο. Τώρα το θυμήθηκα τελευταία στιγμή, δεν έψαξα αν ισχύει, απλα τύπωσα τα statement. Τελικα στο έλεγχο ο μπροστινός μου άρχισε να βγάζει ό,τι μετρητά είχε από την τσάντα του και να ορκίζεται ότι μια κάρτα που κρατόυσε έχει υψηλό πιστωτικό όριο. Δεν ξέρω τι φάση παίζει, εμας δεν μας ρώτησαν τίποτα.
Οι Σεϋχέλλες είναι ακριβές. Για οικονομικότερες διακοπές υπάρχουν τα self catering, σπίτια με σχεδόν όλες τις ανέσεις, κουζίνα κλπ. Τέτοια σπίτια μπορείς να κλείσεις με 70-100 ευρώ και να είναι μια χαρά αξιοπρεπή. Ίσως να υπάρχουν και οικονομικότερα αν δεν τα κλείσεις τελευταία στιγμή, όπως εγώ. Πάντως δεδομένης της απαγόρευσης έψαξα σπίτια με ωραία θέα ή μπαλκόνι σε κήπο για να αράζουμε τα βράδια με ποτό.

Για μετακινήσεις μεταξύ των νησιών υπάρχει φέρρυ, Mahe- praslin 50 ευρώ το άτομο, Mahe- La Digue 60 και Praslin- La Digue 15, απλή μετάβαση. Mahe- Praslin έχει αεροπλάνο 15 λεπτά, εγώ τα έκλεισα με 110 ευρώ το άτομο, πόνεσε δεν θα πω ψέματα.

Mahe και Praslin μπορείτε να νοικιάσετε αμάξι (οδήγηση ανάποδα), στο mahe το έκλεισα με 40 και Praslin με 50. Σίγουρα υπάρχουν πιο φτηνά, ειδικά Πραλίν, άλλα τα έκλεισα μέσω του καταλύματος, για μια φορά δεν ήθελα να ψάξω τίποτα, απλά να βγω από την ήπειρο. La Digue νοίκιασα ποδήλατο από το κατάλυμα, δεν κυκλοφορούν αμάξια, 100 ρούπια την ημέρα.

Νομίζω αυτά για αρχή, ξέρω δεν είναι ικανοποιητική αρχή για Σεϋχέλλες, ήθελα να γράψω τα βασικά. Φυσικά θα ακολουθήσουν φώτος.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
3.377
Likes
20.487
Επόμενο Ταξίδι
Warszawa
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πολύ χαίρομαι που έκανες τελικά το ταξίδι σου (ακόμα με πονάει εκείνη η παρασκευή 13 Μαρτίου 2020) και που ξεκίνησες μάλιστα να το περιγράφεις σε ταξιδιωτική ιστορία.
Περιμένω τη συνέχεια ελπίζοντας να δω και εικόνες βέβαια! :)
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.270
Likes
12.339
Τα κορωνοδιαδικαστικά

Διαβατήριο, φώτο, αποδεικτικό εμβολιασμού (όχι υποχρεωτικό), αποδεικτικό αρνητικού pcr (υποχρεωτικό)

Οπότε αν κατάλαβα σωστά, είτε είσαι εμβολιασμένος, είτε όχι, η διαδικασια ίδια. Κάνεις PCR.
Σωστά;

Φυσικά περιμένουμε κυρίως φωτογραφίες να τρελαθούμε.
Αν θες γράψε και από ποιά σάιτ έκλεισες μετακινήσεις μεταξύ των νησιών.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.866
Μηνύματα
786.236
Μέλη
36.426
Νεότερο μέλος
ToTheMoonAndBack

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom