Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη καλοκαίρι 2012

kousouna

Member
Μηνύματα
15
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Aμστερνταμ ή Πράγα?
Ταξίδι-Όνειρο
να δω το Βόρειο Σέλλας
Γειά και χαρά σε όλους...

θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τον καιρό στην Σιγκαπούρη τον Ιούλιο. Έχω ψάξει αρκετά στο ιντερνετ και έμαθα ότι είναι από τους μήνες με την λιγότερη βροχόπτωση αλλά όλοι μιλάνε για πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Έχει πάει κάποιος από την παρέα Ιούλιο στην Σιγκαπούρη να με βοηθήσει? Θα είναι δυσάρεστα ζεστά σαν καύσωνας στην Αθήνα ένα πράγμα?? Επειδή το πρόγραμμά μου δεν είναι δεσμευτικό θα μπορούσα να πάω κάποιον άλλο, κοντινό, μήνα αν ο καιρός είναι καλύτερος (Μάιο ή Ιούνιο) αλλά από ότι διαβάζω είναι πάνω κάτω ο ίδιος, σωστά?

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας με τί να συνδυάσω την Σιγκαπούρη. Αρχικά έλεγα κανένα Πουκέτ, αλλά νομίζω πως ο Ιούλιος σίγουρα δεν είναι καλός μήνας για Ταϊλάνδη. Μετά σκεφτόμουν για Μπαλί που ο καιρός είναι ταμάμ. Η γνώμη σας? Είμαι ανοιχτή και σε νέες προτάσεις!!

περιμένω την πάντα πολύτιμη βοήθειά σας! :cool:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ο καιρός είναι χάλια (= καυτός) όλο το χρόνο. Για να παλεύεται (τον Ιανουάριο π.χ. δεν παλευόταν και πολύ), ψάξε περίοδο με χαμηλά επίπεδα υγρασίας.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.799
Likes
18.650
Όπως σε όλα τα τροπικά μέρη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πόλεις (τσιμέντο κτλ), ο ήλιος θέλει αντοχές και να είσαι προετοιμασμένη ότι θα είσαι συνεχώς ιδρωμένη κτλ. Δεν είναι κάτι φοβερό, εξαρτάται όμως τι αντοχές έχεις εσύ και η παρέα σου. Δε νομίζω να υπάρχουν φοβερές διαφορές πάντως από μήνα σε μήνα, αλλά αν έχει βρέξει ας πούμε, η υγρασία γίνεται αφόρητη. Δεν είναι αυτός λόγος να μη πας όμως, ελαφριά ρούχα, νερό, καλή διάθεση και λίγος ιδρώτας δεν είναι και το τέλος του κόσμου..
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Καλημέρα και μπράβο για την επιλογή σου καθώς η Σιγκαπούρη είναι ένας πολύ ενδιαφέρων προορισμός!!
Εμείς είχαμε πάει το 2009, τέλη Ιουνίου μέχρι αρχές Ιουλίου για 15 μέρες. Όσον αφορά τη ζέστη, δε μπορώ να πω ότι μας ενόχλησε ιδιαίτερα αφού οι θερμοκρασίες δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Ούτως ή άλλως, όλοι οι χώροι και τα μέσα συγκοινωνίας κλιματίζονται, ενώ παντού υπάρχει πολύ πράσινο. Τις 2 πρώτες μέρες είχαμε κάποιου είδους ελαφράς δύσπνοιας εξαιτίας της πολλής υγρασίας που υπήρχε, όμως αυτό συνηθίζεται και τις επόμενες ημέρες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Τέλος, στο διάστημα που μείναμε, έβρεξε 3 φορές.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ έχω πάει Αύγουστο στη Σιγκαπούρη, και η ζέστη σε συνδυασμό με την εκπληκτικά υψηλή υγρασία, δημιουργεί πολύ δυσφορία, αλλά οκ το συνηθίζεις. Βροχές εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε πετύχει πολλές, έριχνε μεν, αλλά μικρές σε διάρκεια μπόρες, και όχι κάθε μέρα.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Την πρώτη φορά που πήγα στη Σιγκαπούρη (προ αμνημονεύτων ετών) ήταν Αύγουστος. Η ζέστη θυμάμαι ήταν αρκετή, οι βροχές λίγες και η δυσκολία στην αναπνοή ήταν μόνο μετά τη βροχή που έπιανε κουφόβραση λόγω του συνδυασμού ζέστης και υγρασίας.

Με τη ζέστη γενικά δεν έχω ιδιαίτερο θέμα, οπότε τη δεύτερη φορά που πήγα Ιανουάριο και πέτυχα πολλές μπόρες, μου φάνηκε πιο "δύσκολος" ό καιρός λόγω των βροχών.

Σημείωσε, ότι στους κλιματιζόμενους χώρους (όλους τους κλειστούς δηλαδή, ακόμα και τις υπόγειες στοές και διαβάσεις πεζών) η ψύξη είναι στο φουλ.
Αποτέλεσμα, αν βρίσκεσαι σε τέτοιο μέρος για πολλή ώρα θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις κάποια ζακετούλα μαζί σου.
 

newintown

Member
Μηνύματα
38
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Chile!!!
Ταξίδι-Όνειρο
απο που να αρχισω..
Υπαρχει το rainy season που ειναι Οκτ - Ιαν. Απο κει και περα ολοι οι αλλοι μηνες ειναι απλα τυχη. Μπορει να βρεχει καθε μερα απο τις 3 εως 5 το μεσημερι και το υπολοιπο της ημερας να εχει ηλιο με υγρασια. Μπορει να μην βρεξει και για καμια εβδομαδα... Θα σου προτεινα να μην δωσεις πολυ σημασια σε αυτο το θεμα. Υπαρχει τρομερη υποδομη για καταρακτωδες βροχες και στεγνους δρομους μετα απο μια ωρα. Παρε μια μικρη ομπρελα, ελαφρια ρουχα και θα εισαι μια χαρα. Πουκετ εχει ομορφες θαλασσες, Μπαλι ομορφη ενδοχωρα. Οτι και να διαλεξεις, κλασικα τουριστικα νησια με καλες υποδομες. Για κατι ποιο διαφορετικο, ριξε μια ματια στο Ανοι μαζι με Halong Bay. Η ευχαριστη αντιθεση απο την Σιγκαπουρη θα γεμισει ολο το πακετο με ωραιες εμπειριες.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τα χαρτιά (οι οδηγοί και τα σάιτ, δηλαδή) λένε ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι ξηρότεροι από Μάιο-Ιούνιο. Επί τόπου αυτοψία έδειξε ότι πράγματι Ιούλιο και Αύγουστο οι ώρες βροχόπτωσης είναι λίγες. Η θερμοκρασία - κατά κανόνα - κυμαίνεται από 22-23 μέχρι 32-33 βαθμούς. Το θέμα είναι ότι η υγρασία που - σχεδόν πάντοτε - είναι πολύ υψηλή, ανεβάζει το αίσθημα δυσφορίας, τα ρούχα τα πλένεις αλλά δεν στεγνώνουν εύκολα και έχεις την αίσθηση ότι είναι βρεγμένα όταν τα φοράς. Κατά τα άλλα, όπως τα είπαν και πιο πάνω.

Τώρα, όσον αφορά πρόσθετους προορισμούς/επιλογές, στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (και με τον ίδιο καιρό), ανάλογα με τις μέρες που διαθέτεις, μπορείς να επιλέξεις από Κουτσίνγκ (Σάραβακ - Μαλαισία), Κότα Κιναμπαλού (Σαμπάχ - Μαλαισία) ή και την ίδια τη Μαλαισία και κάποιο από τα νησιά της (Περέντιαν, Ρεντάνγκ, κλπ.). Για όλους αυτούς τους προορισμούς έχει φτηνές πτήσεις η Air Asia.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.149
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom