Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα (με μικρό παιδί!)

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Μια συνήθεια που τηρούσαν με ευλάβεια, ήταν το τσάι με γάλα στις πέντε! Πιο βασιλικοί κι από τους βασιλικούς!!
Κάθε απόγευμα, περνούσαν τα φλυτζάνια στους διαδρόμους.... Και όλοι το ίδιο τσάι : σκέτο με γάλα!!

Ένα άλλο πάθος τους είναι το κρίκετ! Και το απόλυτο πάθος τους είναι να κερδίζουν στο κρίκετ το Πακιστάν! Μπορεί να βγει ένα εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους του Κολόμπο, αν κερδίσουν το Πακιστάν στο κρίκετ. Μπορεί να καθίσουν να χάσουν από όλους, αλλά είναι εθνική τραγωδία να χάσουν από τους Πακιστανούς!!

Η οικογένεια - επίσης - για αυτούς είναι ιερή, κάνουν αρκετά παιδιά, αν καταφέρουν να σπουδάσουν τους γιους τους είναι έξτρα κατόρθωμα και δεν υπάρχει συνταξιοδοτικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό τους είναι τα παιδιά τους!
Σε γενικές γραμμές όσους γνώρισαν ήταν πολύ ήρεμοι άνθρωποι.... γνώρισα και δύο Ταμίλ..... από τα πιο καλά και χαμογελαστά παιδιά που είχαμε!! Και φιλότιμοι και οι δύο....
Στο ταξίδι μου - τώρα - εκεί, αν και για αρκετά χρόνια δεν ήθελα να πάω, από τις διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς, αλλά όταν το αποφασίσαμε δεν το μετανιώσαμε!
Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι κινδυνεύω κάπου, δεν συνάντησα κάποια αξιοπρόσεκτα αγενή συμπεριφορά..... χαμός, πανικός το κυκλοφοριακό τους, φασαρία, κόσμος, αλλά μέχρι εκεί!
Και χαμογελούσαν!! Πολύ!
Και που πήγαινα να τους φωτογραφίσω, μου χαμογελούσαν...
Αν ρωτούσες έναν να σου πει κάτι, μαζεύονταν πέντε και μιλούσαν όλοι μαζί για να σε βοηθήσουν...

Δεν είναι το πιο καθαρό μέρος του κόσμου, αλλά ίσως αν είχαμε κι εμείς το κλίμα τους να είμασταν έτσι.... δεν ξέρω... δεν είμαι υστερική Ελληνίδα μάνα (θεωρώ), αλλά ένα ντετολάκι το είχα στην τσάντα!!
Κι επειδή ο άντρας μου αρέσκεται να τρώει μόνο σε καταγώγια ντόπια γιατί θέλει τα αυθεντικά..... παραγγέλνεις και ξυδάκι σε ένα μπολ και περνάς ένα χέρι τα μαχαιροπήρουνα. Τα αφήνεις δυο λεπτά βυθισμένα στο ξυδάκι, τα σκουπίζεις με μια χαρτοπετσέτα και είσαι άρχοντας!
Του παιδιού είχα δικά μου, μαζί μου κι σε όποιον αρέσαμε!

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ταξίδι με καθόλου απρόοπτα, χωρίς να πάθουμε τίποτα απόλύτως κανένας μας, ούτε μικρούς ούτε μεγάλος και δεν έχω κάτι άσχημο να θυμηθώ από τη συμπεριφορά κάποιου ή κάποια στιγμή να φοβήθηκα. Αν κρατάς τα συνήθη μέτρα προσωπικής ασφάλειας, νομίζω είσαι καλά.
Περισσότερο να κοιτάξεις τον καιρό πριν πας, να μην είσαι στην εποχή των βροχών.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραίο ταξιδι και χρήσιμες πληροφορίες , σε ευχαριστω !

Μου άρεσαν πολυ οι ιστοριες με τους συναδελφους σου , πολύ διασκεδαστικές !
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.083
Ωραίο ταξιδι και χρήσιμες πληροφορίες , σε ευχαριστω !

Μου άρεσαν πολυ οι ιστοριες με τους συναδελφους σου , πολύ διασκεδαστικές !
Κι εγώ τα ίδια σκέφτηκα τώρα που διάβαζα αυτή την ιστορία για τον διαγωνισμό. Μου άρεσαν πολύ οι πληροφορίες από το ταξίδι αλλά οι διηγήσεις για τους Σριλανκέζους ήταν το αποκορύφωμα.Πολύ διασκεδαστικές.:)
 

AnastasiaSt

Member
Μηνύματα
19
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Σε ευχαριστούμε Kate, για την ιστορία και ειδικά από την οπτική μιας μητέρας που ταξιδεύει με παιδί... πολλές μητέρες αποφεύγουν να ταξιδεύουν με παιδιά γενικώς, πόσο μάλλον στο εξωτερικό σε εξωτικές χώρες. Ναι, πληροφορίες για τα αξιοθέατα υπάρχουν πολλές στο net, αλλά σε κάθε ιστορία που διαβάζω εδώ μέσα πάντα κάτι καινούργιο υπάρχει που κάποιος το έχει ζήσει και κάποιος άλλος όχι, οπότε όλες οι ιστορίες είναι ξεχωριστές...
Υπέροχες και οι αναφορές στους συναδέλφους σου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.183
Μηνύματα
883.262
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom