Αλόννησος Στα βράχια της Αλόννησου...

S.M

New Member
Μηνύματα
1
Likes
5
Τελευταία εβδομάδα Ιουλίου, φύγαμε από Μαντούδι (Β. Εύβοια), ένα 2ωράκι από Αθήνα-ναι, έχει στροφές για κάνα μισάωρο, αλλά δεν ήταν τόσο τραγικό όσο μου είχαν περιγράψει, εξάλλου έχεις άπειρο πράσινο να χαζέψεις στη διαδρομή. Από το Μαντούδι, το λιμάνι λέγεται Κυμάσι νομίζω, το πλοίο έκανε κάτι λιγότερο από 2 ώρες να φτάσει. (Από Αγ. Κων/νο ή Κύμη είναι σίγουρα περισσότερες ώρες και πιο ακριβά).

Πού μείναμε: Περιοχή Βότση, Votsi Pension, αξίζει. 5 λεπτά από το λιμάνι, λιγότερο από δεκάλεπτο για το Παλιό Χωριό (Χώρα). Έχει μικρή όμορφη παραλίτσα, ταβέρνες, ένα σουπερ μάρκετ (φούρνος-ψιλικατζίδικο λείπουν). Είναι τόσο ήσυχα, ειδικά το βράδυ, που την πρώτη μέρα σου 'ρχεται να πας στην άκρη του μπαλκονιού και να φωνάξεις "Για να ακούσω να κάνετε λίγο πανικόοο!"...

Πού κολυμπήσαμε: Βότση, Μηλιά (μεγάλες πέτρες, φύκια αλλά φανταστικά νερά), Χρυσή Μηλιά (η μόνη παραλία που είδαμε με άμμο, ρηχή), Κοκκινόκαστρο (πολύ όμορφο), Άγιος Δημήτριος (ένα 20λεπτάκι από εκεί που μέναμε, εκπληκτική) και σε δύο παραλίες της Περιστέρας (δεν υπάρχουν αυτά τα νερά!!).

Σίγουρα αξίζει και στο Λεφτό Γιαλό αλλά μας είπαν ότι έρχονται καραβάκια καθημερινά από Σκόπελο και γίνεται χαμός. Περάσαμε και από το Μεγάλο Μουρτιά στη Χώρα κοντά αλλά δε μας ενθουσίασε και φύγαμε.

Τα νερά παντού είναι πεντακάθαρα, διάφανα, ό, τι και να πω πρέπει να το δεις! Οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες με κάνα μπιτσόμπαρο χαλαρό για τον καφέ, νερό ή το κοκτέιλ σου. Πάρε μάσκα και κάνα στρώμα-κουλούρα!

Πού φάγαμε: Βότση, Στενή Βάλα (στο Φανάρι αστακομακαρονάδα-πολύ καλό), στο Παλιό Χωριό (στο Κάστρο κοντοσούβλι-λαικ), Λεφτό Γιαλό (στον Ελαιώνα, ωραίο περιβάλλον με λάιβ κιθάρα, όχι τόσο καλή σχέση ποιότητας-ποσότητας με τιμή). Τυρόπιτα αλοννησιώτικη όπου κι αν πας! Στο Παλιό Χωριό, γλυκό στο Χαγιάτι (με ζωντανή μουσική) και παγωτό σε έναν Ιταλό. Επίσης θα δοκιμάσεις και Τόνο Αλοννήσου, παίζει παντού.

Τι άξιζε τρελά: Η βόλτα με σκαφάκι που φεύγει από το Πατητήρι (λιμάνι) στο νησί της Περιστέρας, σε πριβέ παραλίες, σπηλιές, στο θαλάσσιο πάρκο (δεν είδαμε δελφίνια αυτή τη φορά :-( ).

Φυσικά και θα βολτάρεις στο Παλιό Χωριό (Χώρα). Είναι ψηλά, έχει τρομερή θέα και αξίζει να πας για το ηλιοβασίλεμα! Έχει ωραία μπαράκια για κοκτέιλ και λίγα μαγαζάκια τύπου νησάκι-σοκάκι.

Το οδικό δίκτυο είναι μια χαρά, σύντομες οι βασικές διαδρομές, με ανέβα-κατέβα βουνό.
Πάρε αμάξι ή μηχανή ή κάνε κράτηση για ενοικίαση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όλο το νησί έχει 4 ταξί μας είπαν! Και κλείσε δωμάτια και εισιτήρια αν μπορείς 2 μήνες πριν!

Τέλος, η ατάκα των διακοπών- και δε ντρέπομαι να το πω, ναι-ναι, ήταν το «Στα βράχια της Αλόννησου βρήκα το παντελόνι σου», στίχος-έπικ από το τραγούδι «Γυμνός μες την Ελλάδα» της Έφης Σαρρή.

Η Αλόννησος είναι το νησί «παραλία και να τρέχει το σαλάκι»... αυτό που περίμενες όλο το χρόνο δηλαδή! Ή αυτό που σχεδιάζεις για του χρόνου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.668
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom